Zanglijster
Door: Pink

Uitgegeven op 21-05-2023 om 12:56

Sinds deze week hebben we een zanglijster in de tuin. Wat is dat toch een cadeau. Elke ochtend word ik blij wakker van de mooiste klanken. Ik slaap met het raam wagenwijd open en het lijkt wel of de vogel op de bedrand zit, zo luid.

“Mijn” zanglijster heeft een speciaal riedeltje waaraan ik hem herken. Tenminste, het is zo markant dat ik denk dat andere lijsters dit niet doen en het daarom onderscheidend is. Je kunt het horen bij seconde 37 - 39 van de opname die ik van de week maakte, dan is dat geluidje 3x achter elkaar te horen.De eerste keer dat ik het riedeltje hoorde wist ik niet dat het de zanglijster was. Het klikt nogal exotisch. Om antwoord te krijgen op de vraag wat er in mijn tuin zat te fluiten heb ik de Birdnet-app gebruikt en die gaf uitsluitsel.

Dat is overigens een heel leuke (gratis) app voor op je telefoon. Je neemt het geluid van de vogel op met de app en geeft opdracht tot een analyse van een kenmerkend stukje. Dan komt de app met een vogelsuggestie en een waarschijnlijkheidsniveau. Wel even opletten dat je niet teveel omgevingsgeluiden opneemt, want dan krijg je wat ik de eerste paar keer ook had, geluidsvervuiling... De Turkse Tortel, die hier de hele dag overal doorheen zit te koeren, stal voortdurend de show en werd dus steeds als suggestie gegeven.

De zanglijster zit nu al de hele week in de tuin, variërend van plekje, maar altijd hoog in een boom. Waarschijnlijk is er ook ergens een nestje, want hij is behoorlijk honkvast. Van mij mag hij blijven, heerlijk.

Ik ben dit weekend druk met van alles, probeer 4 werkdagen in 1 weekend te stoppen, dus een korte column dit keer. Ga nu weer verder met de klussen die op het programma staan.

Fijn weekend.

Liefs
Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes 1 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...