Maggiolino
Door: Pink

Uitgegeven op 10-03-2023 om 13:25

Onlangs ontstond er een verkeersinfarct. In onze straat kwamen enkele werkzaamheden tegelijk tot een hoogtepunt. De firma die hier huizen bouwt had 2 lange aanhangers de straat in gereden om de bouwsteigers weer af te voeren en zette deze pontificaal midden op de weg. Dat moest ook wel want de tientallen onderaannemertjes die op het terrein werken hadden hun auto’s al lekker asociaal over de omliggende stoepen verdeeld.

Tegelijkertijd werd de straat opengebroken door weer een andere firma om iedereen een nieuwe aansluiting op het elektriciteitsnet te geven. Tel daarbij op enkele dwarse bewoners die weigerden hun auto tijdelijk elders te parkeren ondanks het tijdelijk parkeerverbod en een vrachtwagenchauffeur die eigenwijs was en meende wel door onze straat te kunnen en zich vervolgens vast reed. En dit allemaal op het moment dat half Hippo zijn kind naar de basisschool brengt, bij voorkeur met de auto of een bakfiets. Ik kwam net terug van een vroeg ritje en kon mijn eigen huis niet meer bereiken. Zelfs mijn eigen parkeerplek op het erf was door de tuinman ingepikt.

Een oude volkswagen kever stond luidruchtig te gassen voor mijn huis. De bestuurders was vermoedelijk bang dat de auto zou uitvallen dus trapte steeds even op het gas om te zorgen dat de auto wel aanbleef. Chaos ten top. Wat een onrust zo op de vroege ochtend.

De kever deed me denken aan een Italiaanse vriend (Livio) die wij vroeger (eind jaren ’80) hadden. Deze vriend sprak enorm nasaal en ons Italiaans was nog niet zo heel goed dus dat leidde tijdens de vakanties regelmatig tot veel misverstanden en hilariteit.

Op een dag kwam er weer een verhaal dat wij echt niet konden volgen. De beste jongeman vertelde vol enthousiasme over iets dat Maggiolino heette. Maar dan heel nasaal uitgesproken dus voordat wij de spelling goed hadden waren we alweer een kwartiertje verder. Met uiteindelijk het woordenboek erbij leek het erop dat hij het over een lieveheersbeestje had. We begrepen er niks van.

Italianen gesticuleren veel met hun handen als ze hun punt kracht bij willen zetten en ook Livio gebruikte steeds, als hij het woord Maggiolino zei, zijn hand bij elke lettergreep en sprak steeds luider.

Uiteindelijk besloot hij dat hij het ons de volgende dag zou laten zien.

De volgende dag waren we razend benieuwd wat Livio nu eigenlijk bedoelde. Aan het eind van de middag kwam een auto met zeer kenmerkend gegrom de olijfboomgaard waar wij kampeerde, opgereden. Het was een Volkwagen kever. Livio had een nieuwe auto gekocht en deze heet dus in het Italiaans Maggiolino, wat dus ook kever betekent. We hebben er vreselijk om gelachen en altijd als ik een VW Kever zie, hoor ik Livio met de meest nasale klank die je je kunt voorstellen Maggiolino zeggen.

Het wordt wel tijd voor een beetje meer zomerse vibe. Ik ben die winter wel zat.

Fijn weekend

Liefs
Pink


Reacties (2)
mamo
@2023-03-13 11:37:40
 Je hebt te maken met een incompetente die maar niet wil inzien dat het beter is om een straat af te zetten bij dergelijke werkzaamheden.

Maar in plaats van hier klagen kun je beter contact zoeken met deze gemeente. Want zij blijven maar volhouden dat er geen meldingen binnen komen van dee gevaarlijke situaties.

Tot er straks wel een zwaar ongeluk gebeurd.
 
mamo
@2023-03-13 11:38:16
 * incompetente gemeente
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bekende Wieringers te paard - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...