Wat doe jij met Kerst?
Door: Pink

Uitgegeven op 24-12-2022 om 15:52

De kortste dag van het jaar ligt alweer achter ons. De dagen lengen en we zijn op weg naar het licht.

De komende dagen is het Kerst, het feest van licht en warmte, het kan je niet ontgaan zijn. Kerst is niet voor iedereen een fijne tijd. De nadruk ligt zo op het samen zijn met familie, eten en kadootjes. En dat terwijl er bij veel gezinnen momenteel helemaal geen geld is voor eten of cadeautjes. De kachel staat daar zelfs niet aan, vanwege de hoge energieprijzen.

Gelukkig is het minder koud buiten dan vorige week, dat scheelt in de stookkosten. Er dansen nu zelfs mugjes voor het raam in de late middagzon. De jongste zoon was afgelopen week ziek naar huis geraakt vanuit school en had de verwarming hoger gezet omdat hij het zo koud had. Ik kwam een paar uur later thuis en zette hem meteen weer lager. Maar het leed was al geschied. Normaliter stoken wij veel bij met de houtkachel, maar nu dus een paar extra uurtjes gas. Met de app van Vattenfall zag ik binnen 2 dagen de schade. Drie uurtjes de CV vol aan: bijna 25 Euro… oei, dat moet maar niet te vaak gebeuren.

“Wat doe jij met de kerst?”, vragen ze me op mijn werk. Het is een standaard vraag en vast ook lief bedoeld, maar kan soms zo pijnlijk zijn voor mensen, dat realiseren de vraagstellers zich echt te kort. Niet iedereen heeft een partner en (klein)kinderen. Niet bij iedereen is het koek en ei in de familie. Veel mensen zijn alleen met Kerst, om allerlei redenen. En wat antwoord je dan?

Ik wens iedereen goede dagen toe.

Kijk naar elkaar om. Het gaat niet om de grootste feesten, de dure cadeaus, het vele eten of de mooiste jurken. Het zit in het kleine, de aandacht en de liefde voor elkaar en de wereld om ons heen.

We zingen vanavond in de kerstnacht: “Ondanks het donker straalt een nieuwe ster”.

En die ster straalt voor iedereen.

Liefs

Pink

Reacties (1)
Rob Makreel
@2022-12-26 11:20:22
 Verborgen Armoede, ik heb er maar een Lied over gemaakt. Titel: De Dakloze Muzikant. Gelukkig zijn er de Voedselbanken, Daklozen centra's en het Leger des Heils. De Balans is weg tussen Leven en Overleven. In elke plaats zijn er Daklozen, Arremoe-troef.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto Haukes haven met veel eendenboeten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...