Engelen
Door: Pink

Uitgegeven op 14-10-2022 om 12:49

In de ochtend wandelen door de windstille koogjes in dichte mist. De oranje-gele gloed van de opkomende zon die door de witte sluier probeert te breken. In de avond fietsen langs het Wad waar, vlak voordat de nacht valt, in een zwarte regenlucht een smalle gleuf voor de ondergaande zon verschijnt. Het gesprek van honderden spreeuwen in de kastanjeboom. Hemel op aarde deze week.

En de engelen waren ook ruim aanwezig.

Ik had pech met de auto in Amsterdam. Ik was even gestopt op een tankstation om een telefoontje te plegen en prompt deed de accu niks meer. Dat heb ik al eerder gehad, omdat ik tijdens het eten van kibbeling met zoonlief op de haven van Den Oever het contact aan had laten staan. Toen werd ik gered door een lieve, aangetrouwde neef, die met startkabels mij snel weer op pad had.
Sinds die gebeurtenis heb ik altijd startkabels in de auto mee en denk ik er goed aan om de sleutel uit het contact te halen. Toch ging het dus weer mis. Maar in Amsterdam was er gelukkig een aardige meneer die zijn auto naast de mijne had staan en wel even de kabels op zijn accu wilde zetten. Nadat ik deze reddende engel uitgebreid had bedankt reed ik naar de Avia in de Oever om te tanken. Op zo’n afstand mag je verwachten dat de accu wel weer vol is.

Maar ook na het tanken kreeg ik de auto niet meer aan de praat. De mensen op het tankstation in Den Oever waren iets minder behulpzaam dan in Amsterdam, maar na een appje aan de goegemeente kwam de volgende reddende engel aangesneld met een brede lach op zijn gezicht en een serieuze 'portable intelligent battery charcher and engine starter'. Je kunt er een boek over schrijven 'Men with toys'... Het is vermakelijk om te zien wat het met mannen doet als ze met stoere mannendingen de problemen kunnen oplossen. (Yippiejajajippiejippiejee)

Ik was dankzij deze engel weer onderweg.

Ik bedacht me wel dat ik nu nergens meer moest stoppen en heb de auto uiteindelijk pontificaal voor de vakgarage geparkeerd. De derde engel van die dag verscheen. Een vriendin had haar frietjes voor mij laten staan en zorgde voor een lift naar huis.

In het haakcafé in Hippolytushoef worden momenteel engeltjes gehaakt. De opbrengst is voor het nieuwe hospice. Je kunt op 2 manieren meedoen. Ofwel je haakt zo’n leuke engel en die doneer je voor de verkoop ofwel je koopt er eentje voor de lieve engelen die jij onderweg tegen komt. Je kunt hem ook aan je spiegel in de auto hangen.

Ik heb mijn reddende engelen al met een doosje autodrop bedankt, maar een gehaakte engel had ook een goed kadootje geweest!

Fijn weekend.
Liefs, Pink

Reacties (4)
Tineke
@2022-10-14 17:43:35
 Wat een prachtig en heerlijk verhaal. En ja, engelen bestaan!
 
Pink
@2022-10-14 21:17:36
 ☺️
 
Stef
@2022-10-23 04:40:03
 Ik heb al jaren 2 reddende engelen op mijn schouders anders was ik al lang al overleden. Groet ze nog steeds ze praten alleen niet terug 🤪
 
Pink
@2022-10-25 07:06:31
 Mooi Stef!
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aurora Kermis 1977 advertentie Wieringer Courant - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...