Nog eens: 5G, nee bedankt!
Door: Gerdien Ottens

Uitgegeven op 06-06-2020 om 10:17

Het kort geding van de StichtingStop5GNL tegen de Staat is verloren door genoemde Stichting. Heel teleurstellend voor veel bezorgde Nederlandse burgers: de frequentieveiling mag doorgaan en het 5G netwerk mag uitgerold worden. Op de site van StralingsBewust is informatie te vinden over het hoe, wat en waarom van het kort geding.

De uitkomst van het kort geding betekent echter zeker niet het eind van initiatieven door bezorgde burgers om meer bewustwording te creëren over straling! En omdat de kans natuurlijk zeer reëel is dat 5G inderdaad doorgaat zal er zeker ook gefocust worden op hoe om te gaan met de nog dikker wordende deken van elektromagnetische straling, en hoe onszelf er zoveel mogelijk tegen te beschermen indien we dat willen.

Mede n.a.v. mijn eerste 5G column in januari/februari is er een werkgroep ontstaan: Denkmeeover 5G in Hollands Kroon. Inspirerende ontmoetingen met mensen, die je voorheen niet kende. Fracties van politieke partijen zijn benaderd, er werd ingesproken bij een gemeenteraadsvergadering, informatieboekjes gemaakt en uitgedeeld, vermeende doelgroepen aangeschreven.

Recent las ik twee boeken over het zeer brede onderwerp. 'Onzichtbare risico's in het Draadloze Tijdperk', geschreven door het echtpaar van Uffelen in 2008 en 'Elektrisch Ecosysteem' van Sander Funneman in 2019. De twee heel verschillende insteken laten zien wat het teweeg kan brengen om ons te mengen in de bestaande natuurlijke frequenties op en boven onze aarde.

Sander Funneman benadert alles op wat filosofische wijze. Wat hij vertelt staaft hij echter met referenties naar wetenschappelijke studies. Funneman veroordeelt niets, maar zet zijn vraagtekens bij wat de mensheid met de veel hogere EMF's ( Electro Magnetische Frequenties) de aarde en al wat daarop leeft aandoet, maar óók dat gebruik van bepaalde specifieke frequenties b.v in de geneeskunde misschien wel mogelijk kan worden. Een integer man, met wie de werkgroep recent een inspirerende 'zoommeeting' had.

Het andere boek , -over de draadloze technologie-, bevat heel veel informatie, maar duidelijk uitgelegd voor de leek, en is met een flinke dosis humor geschreven. Echter, het lezen ervan stemde mij erg triest! Want met alle toen dus al (in 2008) bekende informatie uit wetenschap-pelijke onderzoeken (zoals van de BioInitiatieve Werkgroep ), over de nadelen -zeg gevaren- voor de gezondheid, is niets gedaan; deze informatie is zelfs vaak ontkend en verdraaid. Meer over het BioInitiatie rapport kun je vinden op de website bioinitiative. org.

Moeten we net als bij asbest, roken, giftige verven, DDT, Softenonpillen, jaren later concluderen/toegeven dat het achteraf heel slecht was voor welzijn van mens, dier, plant en aarde? Met alle ellende en kosten van dien?
Natuurlijk, ook ik prijs de gemakken van de digitale wereld, vooral nu in Coronatijd: zoomvergaderingen, livestream-kerkdiensten, thuiswerkende kinderen, achter het scherm studerende kleinkinderen. Maar 5G is van een geheel andere orde en het stapelt zich op alles wat er al is aan straling. Je kunt er op allerlei websites, en in boeken, meer over lezen.

Een bezorgde en betrokken burger...
Gerdien Ottens, Hippolytushoef, denkmeeover5G@gmail.com.

Wat vindt u van 5G? Geef uw mening in onze poll.

Reacties (8)
Karel
@2020-06-06 18:26:23
 Straling heeft invloed op alle levende wezens. Voldoende onderzoek om je daarin te verdiepen. https://stralingsbewust.info/wetenschap/
 
Kees
@2020-06-06 23:21:18
 Bang zijn voor 5G is de nieuwe hype onder boomers en complot denkers. Met de uitrol van 5G zal er niks merkbaar of onmerkbaar veranderen aan je fysieke gezondheid. Bang voor EMG? Flikker dan eerst je magnetron maar bij het grofvuil.
 
Kees
@2020-06-06 23:21:29
 Bang zijn voor 5G is de nieuwe hype onder boomers en complot denkers. Met de uitrol van 5G zal er niks merkbaar of onmerkbaar veranderen aan je fysieke gezondheid. Bang voor EMG? Flikker dan eerst je magnetron maar bij het grofvuil.
 
Tip van de computer expert
@2020-06-07 08:35:14
 https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5136661/5g-gevaar-zendmast-gevaarlijk-elektromagnetische-straling-netwerk-mast
 
Nynke
@2020-06-07 09:13:00
 Zorgelijke ontwikkelingen.., en de wetenschap is al druk bezig met 6G. Met flinke Europese subsidies wordt hieraan gewerkt, ook in Nederland.
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5130536/5g-komt-eraan-en-6g-ook-al-de-maak
 
Mijneke
@2020-06-07 11:14:30
 Hel lijkt me nogal na├»ef van reageerder Kees te denken dat zij die bezorgd zijn over 5g een magnetron zullen hebben!! En om mij heen hoor ik van mensen die last hebben van straling. Hoe groot moet die groep worden voor er niet langer lacherig over wordt gedaan en er werkelijke aandacht voor komt?
 
Nijn
@2020-06-07 20:08:32
 Kijk voor de aardigheid eens naar de technische gegevens van je wifi verbinding. De meeste kastjes van ziggo werken op 5G en dat is al heel lang zo.
 
Jan kraai
@2020-06-09 07:46:46
 Het maakt niet uit hoe de burger erover denkt,de politiek/ambtenarij gaat gewoon zijn gang ,de gevolgen zien we over 20 jaar wel weer,mensen met klachten bv hoofdpijn oorsuizingen etc worden benoemd als aanstellers
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Fok en Sok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...