Restaurant Eeterij Ongder De Kukel bekroond met Waddengoud
Uitgegeven op 23-06-2011 om 00:12 |
linkHIPPOLYTUSHOEF - Restaurant Eeterij Ongder De Kukel is het eerste restaurant op Wieringen met waddengoud certificatie.
Op 21 Juni jongstleden heeft Restaurant Eeterij Ongder De Kukel het nieuws ontvangen dat zij vanaf nu het eerste Wieringer Restaurant zijn dat Waddengoud gecertificeerd is en voldoet aan de eisen op gebied van gastronomie en Waddenbeleving. Mark de Waard, Waddengoud controleur, heeft Henry en Berber gerapporteerd over de uitkomsten van de inspectie die hij bij dit restaurant heeft uitgevoerd betreffende de toekenning van Waddengoud. Het keurmerk voor duurzame producten en diensten uit het Waddengebied.
Waddengoud-criteria
Waddengoud garandeert de herkomst van de grondstoffen uit de Waddenstreek; de Be- en verwerking in de regio en de duurzame productiewijze. Onder De Kukel volgt de criteria zoals door het Ministerie van Landbouw zijn erkend. Deze criteria zijn: regionale herkomst en verwerking, duurzame productiewijze en onafhankelijke controle Op basis van zijn rapportage heeft het bestuur het besluit genomen dat Uw restaurant Waddengoud verdiend. De score op de vragenlijst bedroeg 181 punten, ruim boven de Waddengoudnorm van 144. Ook de Waddengoud inspectie leverde een positieve beoordeling het restaurant scoort een goed.
Het restaurant werkt met veel lokale producten:
*Wieringerweidevlees (Piet Ottens)
*Stoofpaling (wigbout)
*Wieringer garnalenkroket (Ans v/d Burg)
*Zeetong (WR 244 Han Ypma)
Lees hier ook over Ongder De Kukel