VEEL MENSEN EXTREEM BANG VOOR TANDARTS
Uitgegeven op 16-06-2003 om 12:40  |  link  |  bewaar  |  print

Bilthoven - Bijna 30 procent van de Nederlanders is extreem bang voor de tandarts. Ze ervaren een bezoek als een ware nachtmerrie. Een kleiner percentage, circa 6 procent, is zo angstig dat ze helemaal niet naar de tandarts gaan.
Maar er is meer, zo blijkt uit onderzoek van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en de Stichting Bijzondere Tandheelkunde. ,,In de meeste gevallen zijn de angsten terug te voeren op een nare of schokkende ervaring bij de tandarts, veelal op jeugdige leeftijd opgedaan", licht Ad de Jongh , bijzonder hoogleraar angst-gedragsstoornissen in de tandheelkunde toe.
De hoogleraar heeft zelfs een Amerikaans behandelprogramma naar Nederland gebracht, waardoor extreem angstigen voor de tandarts in twee tot drie sessies van hun probleem kunnen worden afgeholpen.
Het programma is specifiek gericht op de behandeling van die herbeleving van de nare of schokkende ervaring die de angst voor de tandarts in stand houden. Als er ook andere traumatische ervaringen naar boven komen, is vaak een langdurige behandeling nodig.

(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger en 350 jaar De Jordaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...