Familiefilm 'Dikkertje Dap'
Uitgegeven op 15-10-2018 om 16:27  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondagmiddag 28 oktober de familiefilm Dikkertje Dap.Dikkertje Dap is een jongetje dat op dezelfde dag is geboren als Raf, een giraf. Zijn opa werkt als verzorger in een dierentuin en daarom is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk, totdat het jongetje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er vervolgens alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij kennis kan maken met zijn nieuwe vriend Yous.

Een familiefilm uit 2018 onder regie van Barbara Bredero. De hoofdrollen zijn voor Liam de Vries, Martijn Fischer en Dolores Leeuwin.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
(advertentie)
Halloween Herfstvakantie in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 11-10-2018 om 19:24  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - De herfstvakantie staat in het teken van Halloween in Kasteel Radboud! Met een Uilenworkshop voor kinderen en drie knutselmiddagen in een Halloween versierd kasteel heb jij wat leuks te doen deze herfstvakantie van 22 t/m 26 oktober. Tijdens de herfstvakantie is Kasteel Radboud de hele week open.

Uilenworkshop
Dinsdag 23 oktober komt valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar geven. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels! Kosten zijn € 10,00 per kind en aanmelden kan via een mailtje naar paulette@kasteelradboud.nl. Vermeld daarbij de volledige naam en leeftijd van het kind.

Knutselmiddagen
Op maandag, woensdag en vrijdag kun je komen knutselen met Halloween thema. We gaan pompoenen uitsnijden! Je kunt op deze dagen van 12:00 - 15:00 uur komen knutselen voor € 4,- per kind. Je kan dan ook meteen het hele kasteel bekijken. Kinderen met een Museumkaart betalen € 2,- voor het knutselen.

(advertentie)
Herfstvakantie in het Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 10-10-2018 om 17:46  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Tekenen met hulp van een illustrator, op de foto met je lievelingsdier, sieraden maken, koekjes bakken en voorleesmiddagen. De gehele vakantie (van 13 tot en met 28 oktober) is het Medemblikker Stoommachinemuseum aan Oosterdijk 4 onder stoom en valt er van alles te beleven.

Op woensdag 17 oktober en donderdag 25 oktober (12:00-16:00 uur) geeft illustrator Willem Smits workshops tekenen. Leer 'Urban Sketchen', waarbij je op locatie tekent wat je ziet. Ook de rest van de vakantie is het museumatelier geopend en ligt er tekenpapier voor jonge creatievelingen klaar.

Het wordt zondag 21 oktober een beestenboel in het museum. Neem je lievelingshuisdier mee het museum in en de bekende professionele fotograaf Kenneth Stamp zet jou en je lieverd daar gratis op de foto. Kom langs en laat je vanaf 14:00 uur fotograferen met je hond, poes, cavia, papegaai, pony, slang, wandelende tak of ... Hoeveel PK heeft jouw huisdier?


Foto Kenneth Stamp

Diezelfde zondag start om 14:00 uur de kinderworkshop 'Hoe werkt een vliegtuig?' Er is een verband met de stoommachine. Ongelooflijk, maar waar. Met zelfgevouwen vliegtuigjes wordt geleerd hoe je vliegtuigen kunt besturen.

Op dinsdag 23 oktober en zaterdag 27 oktober geeft goudsmid Esther tussen 11:00 en 16:00 uur workshops sieraden maken.

Bakker Bes bakt zaterdag 27 oktober van 11:00 tot 16:00 uur Stoomkoekjes met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers koekjes mee naar huis nemen.

Op dinsdag 16 oktober, vrijdag 19 oktober, donderdag 25 oktober en vrijdag 26 oktober wordt 'Het gevecht tegen het stoomgemaal' voorgelezen. Opeens ziet Jan zijn vriend niet meer. Is hij in de hoge schoorsteen van het gemaal gevallen...? Hoe dit afloopt? Schuif aan bij ons voorleesuurtje, start vanaf 12:00 uur op ieder heel uur.

Ouders/verzorgers dienen in het museum aanwezig te zijn wanneer de kinderen deelnemen aan workshops. Deelname aan de activiteiten is gratis op vertoon van het toegangskaartje van het museum. Kinderen betalen € 5,00 en volwassen € 7,50. Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.
Vind het volledige activiteitenprogramma op www.stoommachinemuseum.nl.
Openingstijden Herfstvakantie: Maandag tot en met zondag 10:00 uur tot 17:00 uur.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Wateractiviteiten
Uitgegeven op 10-10-2018 om 13:49  |  link  |  bewaar  |  print

PETTEN - Kinderen zijn op zondag 21 oktober welkom om spelend te leren over water bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee. Ze kunnen binnen een speurtocht doen en zandschilderen. Buiten kunnen ze spelen met water bij de watertafels. Iedereen is welkom tussen 11:00 en 16:00 uur. De toegang is gratis.

Spelen en leren met zand
Er is een breed aanbod van leuke activiteiten binnen en buiten. Binnen kunnen kinderen hun speurneus gebruiken bij de speurtocht, creatief aan de slag bij het zandschilderen of zich laten betoveren door magisch zand.

Watertafels, live muziek en poffertjes
Ook buiten is er van alles te doen. Kinderen en hun ouders kunnen spelend leren bij de watertafels en genieten van een optreden van Bert van Baar met liedjes over water, zand, dijken en wind. Daarna kunnen ze genieten van een welverdiend portie heerlijke, versgebakken poffertjes.Informatiecentrum Kust
De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat je zien, horen en beleven hoe de kust tussen Petten en Camperduin is versterkt met zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het is echter veel meer dan duinen: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand op.

Gratis toegang
Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten en is tot 1 november geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren.
Meer informatie: www.hhnk.nl/zandtegenzee.
(advertentie)
Super Jumping Schagen
Uitgegeven op 08-10-2018 om 21:29  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Springen is leuk en gezond! Op woensdag 24 oktober, in de herfstvakantie, kunnen alle kinderen zich helemaal uitleven tijdens Super Jumping Schagen. In de Spartahal, in Schagen staan dan maar liefst 10 verschillende springkussens waar eindeloos op gesprongen en geklommen kan worden!

Super Jumping Schagen is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn springkussens speciaal voor de jongere kinderen en springkussens die die uitdaging bieden aan de grotere kinderen. Zo staat er o.a. een opblaasbaar dartbord, een stormbaan, een jungle springkussen en een luchtkasteel!Gezond en leuk!
Voor maar € 5,00 kun je je 4 uur lang uitleven op de springkussens. Dat is inclusief gezonde snacks (fruit) en onbeperkt water. Super Jumping Schagen duurt van 11:00 tot 15:00 uur.
Deelname is op eigen risico en de ouders blijven verantwoordelijk voor de kinderen. Een begeleidende volwassene is verplicht voor kinderen die jonger zijn als 8 jaar. Begeleidende ouders hebben vrij toegang. Inschrijven of aanmelden is niet nodig.
Super Jumping Schagen wordt georganiseerd door Team Sportservice Schagen, Sportfondsen Schagen en Burger Sport en Spel. Voor meer informatie kijkt u op www.teamsportservice.nl/schagen of belt u naar team Sportservice Schagen; 0224 - 21 47 74.
(advertentie)
Friet rooien
Uitgegeven op 28-09-2018 om 11:54  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het zelf ontdekken van de oorsprong van friet is een avontuur dat je op zaterdag 6 oktober van 11:00 tot 16:00 uur kunt beleven bij bezoekboerderij 'Leven van de wind', Oosterterpweg 12.Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen er zelf een emmer aardappelen rooien en er wordt uitgelegd hoe je er thuis lekkere frietjes van kunt maken, want die emmer zelfgerooide aardappelen mogen de kinderen mee naar huis nemen. En ook op de boerderij worden frietjes gebakken! Deze excursie 'van aardappel tot frietje' wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Week van de Friet.
(advertentie)
Kind en Dier
Uitgegeven op 26-09-2018 om 12:04  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Kleindiersportvereniging Nut en Genoegen organiseert op zaterdag 20 oktober een leuke en informatieve ochtend voor alle kinderen met een kleindier, in het bijzonder de liefhebbers van konijnen, kippen en cavia's.

Op deze ochtend komt er een 'echte' keurmeester die iets gaat vertellen over de meegebrachte konijnen, kippen en cavia's. Het maakt niet uit welke kleur, ras of leeftijd, elk konijn, kip of cavia is welkom. De keurmeester kijkt naar de verzorging en legt uit waar hij speciaal op let. Hij geeft tips en beantwoordt vragen.

Voor elke winnaar staat een leuke prijs klaar, daar kun je mee thuiskomen!
Voor iedereen die een konijn, kip of cavia laat bekijken 2 gratis entreekaartje voor de kleindier-tentoonstelling De Wieringerlandshow van 10 november.

Het belooft een leuke en leerzame ochtend te worden voor kleindierenliefhebbers!
De activiteit is van 9:00 tot 12:00 uur bij Welkoop Anna Paulowna, Kerkweg 5a, 1761 JD Anna Paulowna.
De toegang is gratis.

Lees verder...
(advertentie)
Herfstactiviteiten in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 23-09-2018 om 14:07  |  link  |  bewaar  |  print

Een bos vol paddenstoelen

SCHOORL - Het is op zondag 21 oktober buitendag in de Schoorlse Duinen. Elke maand een ander natuurthema. De herfst is de paddenstoelentijd in het bos. In oktober is het thema dus paddenstoelen, hoe kan het ook anders.

Voor de jongste kinderen is de korte kaboutertocht langs de schatkisten kabouter Zandkorrel te volgen. Samen met Eki de eekhoorn beleeft Kabouter Zandkorrel een prachtig avontuur in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. De oudere kinderen van 8-12 jaar gaan aan de slag met een paddenstoelenpaspoort. Elk uur start de paddenstoelenexpeditie onder leiding van een Schoorlse Duinengids. Daarnaast kun je maïs poffen en daarna lekker smullen van popcorn en een eigen herfstkijkdoos knutselen.
De buitendag is vanaf 11:00 tot 15:00 uur. Aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.

Poppentheater Belletje Sterk
De voorstelling 'Feest bij Elfje Fier' gaat op zondag 7 oktober in première. De voorstelling hoort bij de nieuwe ontdektocht in Schoorl over Elfjes en dierenvrienden voor kinderen. Het is herfst en dat moet gevierd worden in het Elfenbos.
Elfje Fier is dikke vrienden met mier. Samen met Groene specht en Kabouter Zako gaan ze in de Schoorlse Duinen op zoek naar mooie herfstversiering voor tijdens het feest. Na de voorstelling maken de kinderen een fantasieboom met aan de voet een elfendeurtje. De voorstelling is te combineren met de elfendeurtjesroute die ontwikkeld is in samenwerking met elfendeurtjes.nl.

Belletje Sterk speelt op woensdag 17 en 24 oktober en zondag 4 november de voorstelleng 'Herfstfeest'
Jan Klaassen en Katrijn geven een herfstfeest. Natuurlijk is kabouter Zandkorrel (Zako) er ook weer bij. Hij zorgt voor alle paddenstoelen! Na afloop van de voorstelling ga je van een wilgentak een eigen kabouter knutselen en is er koffie, thee en limonade.

Deelname is € 8,00 per persoon. De voorstellingen starten om 11:00 en 15:00 uur. Aanmelden gaat via www.staatsbosbeheer.nl of via de balie van het buitencentrum 072 5093352.

Kabouterpad
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar is er een speurtocht van ongeveer een uur of van anderhalf uur door het duin. De route is uitgezet door middel van gekleurde paaltjes en kabouters met gekleurde mutsen. Met een kralenarmband volgen de kinderen de route en bij elke kabouter is een opdracht. De kinderen krijgen allemaal een rode muts. Voor ieder groepje is er een rugzakje met verschillende spulletjes die onderweg nodig zijn en natuurlijk het opdrachtenboekje. Aan het einde van de wandeling krijgen de kinderen allemaal een diploma. Informatie is te verkrijgen bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelname is € 5,00 incl. muts en pin en iets te eten en te drinken voor onderweg (€ 10,00 borg voor het tasje).Elfendeurtjesroute

Lees verder...
(advertentie)
Uw warme bakker!
Probeer bijna gratis een nieuwe sport uit
Uitgegeven op 29-08-2018 om 14:00  |  link  |  bewaar  |  print

Een nieuwe sport uitproberen zonder enige verplichtingen en voor maar een paar euro? Dat kan weer vanaf september met het JouwSportProject! Je kunt dan weer kennismaken met een nieuwe sport.

Lijkt het je leuk om sporten uit te proberen, zonder dat je direct lid moet worden van een vereniging? Dit kan met het JouwSportProject (JSP) van Team Sportservice Schagen. Het JSP is deze periode voor jeugd en jongeren in Schagen en Hollands Kroon.

Welke sporten?
Elke periode is het aanbod anders, afhankelijk van welke verenigingen zich inschrijven. Er is voor ieder wat wils! Op de speciale JSP-website staat het overzicht. Daar kun je je ook inschrijven vanaf 3 september.Meedoen?
Om mee te kunnen doen aan de sportlessen bij de vereniging is vooraf inschrijven noodzakelijk. Voor een klein bedrag kun je vier keer meedoen zonder verdere verplichtingen, zoals direct lid worden. De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde trainers.

Meer informatie?
Stuur een mail naar Rina Blondeau rblondeau@teamsportservice.nl voor meer informatie of bel tijdens kantoortijden naar: 0224 - 21 47 74.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Hoogvliegers gezocht
Uitgegeven op 27-08-2018 om 16:06  |  link  |  bewaar  |  print

Hoogvliegersdag op Maritiem Vliegkamp de Kooy

DEN HELDER - Stichting Hoogvliegers vliegt met zieke en gehandicapte kinderen het hele jaar door en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, onder wie beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd en vliegtuig daarvoor beschikbaar. Meer dan 15 keer per jaar wordt er een Hoogvliegersdag georganiseerd. Op zaterdag 6 oktober wordt er voor de vierde keer in samenwerking met Den Helder Airport en de Koninklijke Luchtmacht een Hoogvliegersdag georganiseerd op Maritiem Vliegkamp de Kooy.

Deze dag is bedoeld voor kinderen van Texel en uit de kop van Noord-Holland die tot de doelgroep behoren. Alles wordt uit de kast getrokken om de kinderen een dag te bezorgen die ze niet snel zullen vergeten. Naast het piloot zijn, genieten ze van vliegtuigen, helikopters, vrachtwagens, brandweerauto's, vliegsimulatoren en nog veel meer activiteiten, zodat het een dagje genieten wordt voor het hele gezin.Wil je Hoogvlieger worden of wil je iemand opgeven? Dan gelden de volgende regels:
• Je hebt nog niet eerder gevlogen met of dankzij Stichting Hoogvliegers (want dan ben je al een Hoogvlieger)
• Je hebt een ernstige of chronische ziekte of bent verstandelijk of lichamelijk gehandicapt
• Je valt in leeftijdscategorie van 6 t/m 17 jaar
• Je woont op Texel of in de kop van Noord-Holland (woon je buiten deze regio, dan kun je je ook aanmelden voor één van de andere dagen bij jou in de buurt).

Meld je aan via www.stichtinghoogvliegers.nl en wellicht word jij ook Hoogvlieger en ben jij erbij op Maritiem Vliegkamp de Kooy op 6 oktober a.s.

Vragen of een aanmeldformulier ontvangen? Mail Tjerk van Dijk (tjerk.van.dijk@stichtinghoogvliegers.nl).
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Kienderspel
Uitgegeven op 17-08-2018 om 14:40  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - Na de zeer geslaagde taandag met oude ambachten is het zondag 19 augustus van 11:00 tot 17:00 uur al weer de tweede en laatste taandag van dit jaar in Eilandmuseum Jan Lont aan de Stroeërweg 39. Het thema is dit keer Kienderspel.

Klaas de Haan zal voor de 12e keer zijn taanketel opstoken om netten of zeilen te tanen. Dit keer zullen ook de kinderen een lapje mogen laten tanen en het mee beleven. Maar er is nog veel meer: een vrolijke doe- en speeldag met allerlei activiteiten, zoals koemelken, pannenkoeken bakken, water pompen en wassen, kruiwagenwerk, zingen, dansen en verhalen vertellen, woordspelletjes, de hooiwagen en een oude trekker, te veel om op te noemen.
Verder een taandag met vis bakken, een demonstratie vis roken en een haringkar. Ook wordt er oudhollandse bonensoep gekookt. En muziek van de Wieringer Matjes.

De entree is € 4,-- inclusief koffie of thee en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis . Zij krijgen een limonadebon.


(advertentie)
Kinderdisco
Uitgegeven op 08-08-2018 om 12:04  |  link  |  bewaar  |  printCafé Waddenzee, Westerlanderweg 43, 1778 KL Westerland

(advertentie)
Kinderdisco
Uitgegeven op 30-07-2018 om 17:22  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Huttendorp - dag 3
Uitgegeven op 27-07-2018 om 13:26  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het huttendorp loopt ten einde. Vandaag worden alle bouwsels gesloopt. De kinderen kunnen vanmiddag naar de kermis, want na vier dagen feest is het vakantie.Ook op de derde dag was er volop vertier en gelukkig voldoende verkoeling.In de fotoreportage van Herman Loer een blik op de bonte bouwwerken in het planologisch hopeloze, maar o zo gezellige huttendorp.

Lees verder...
(advertentie)
Lekker koken en eten op de Kinderkookschool
Uitgegeven op 27-07-2018 om 11:22  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Kinderkookschool is geopend. De eerste kookles was een groot succes. Alle kinderen waren enthousiast en leerden geheime tips en trucs. Op het menu stond spaghetti bolognese die na het koken gezamenlijk op werd gegeten.De Kinderkookschool is voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar, er is wekelijks een kookles op vrijdag van 16:00 uur tot 18:00 uur. Na het koken dekken we de tafel en eten we de gezonde maaltijd gezamenlijk op!De kinderen krijgen hun eigen kookboek die ze kunnen vullen met de gemaakte recepten, geheime ingrediënten, tips en trucs.

Wil je meer info of opgeven? Mail dan naar dekinderkookschool@gmail.com of bel/app naar 06 3152 8665.

Lees verder...
(advertentie)
Huttendorp - dag 2
Uitgegeven op 25-07-2018 om 23:20  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Ook op de tweede dag van het huttendorp aan De Weel was het warm. Desondanks vermaakte de jeugd zich uitstekend.


Gelukkig had de organisatie voor verkoeling gezorgdHuttendorp in beeld
Herman Loer maakte ook vandaag een fotoreportage.

Lees verder...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Leef je uit bij Buitencentrum Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 24-07-2018 om 20:01  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Kom in de vakantie naar Buitencentrum Schoorlse Duinen. Naast het buitencentrum ligt Speelbos Zandspoor, beschermd door een legertje wortelwakers en knotse knoesten. Deze grappige boompoppen bewaken je zodat jij fijn kan spelen! Lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje. Tussen de bomen en achter de schermen van takken in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is het leuk verstoppertje spelen! Hier kun je allerlei leuke activiteiten in de natuur doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het blote voetenpad lopen of de hoge duinen beklimmen? Je kunt het elke dag beleven. Neem je vriendjes mee en kom!

Blote voetenpad
Schoenen en sokken uit. Voel met je blote voeten de elementen Schoorlse Duinen. Hoe voelt het om over dennenappels te lopen of ervaar je liever een zacht mostapijt? Je loopt hier over verschillende ondergronden zoals boomstammen, houtsnippers, stenen, zand, schelpen en elke ondergrond geeft weer een andere sensatie. Het lopen op blote voeten is een aparte beleving. Het prikkelt je zintuigen. Het pad is voor iedereen, van jong tot oud. Het is ongeveer 150 meter lang en vrij toegankelijk. Aan het eind van het pad kun je je voeten afspoelen met echt duinwater.

Schatgraven

Lees verder...
(advertentie)
Sprookjesachtig begin huttendorp
Uitgegeven op 24-07-2018 om 11:55  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Er was eens... een huttendorp. Dat staat dit jaar in het teken van sprookjes. Op de eerste dag van de festiviteiten moet er natuurlijk gebouwd worden.Meer dan 100 kinderen trotseren de zon en bouwen onder toezicht van vaders, moeders, opa's en oma's hun onderkomen voor de komende vier dagen.


De stapel hout bij de ingangspoort wordt gestaag kleiner

Vrijdag is de pret weer voorbij. Dan worden alle bouwwerken gesloopt en begint ook voor de jeugd de bouwvakvakantie.
Tot dan blijft het gezellig druk aan De Weel.

Het huttendorp in beeld
Herman Loer maakte onderstaande reportage van de eerste dag.

Lees verder...
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Gratis zandschilderen in Informatiecentrum Kust
Uitgegeven op 23-07-2018 om 11:01  |  link  |  bewaar  |  print

PETTEN - Alle woensdagmiddagen in augustus kunnen kinderen zandschilderen in Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee. Ook is er de mogelijkheid voor een binnen- of buitenspeurtocht en een bezoekje aan het nieuwste strand van Nederland.

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier biedt een interactieve tentoonstelling over de kustversterking met zand uit zee tussen Petten en Camperduin. De kust is daarmee weer veilig voor de komende tientallen jaren. Naast het informatiecentrum biedt het nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, volop mogelijkheden om te recreëren.

Waar en wanneer?
Kinderen van 7 tot 12 jaar zijn van harte welkom om te komen zandschilderen op alle woensdagen in augustus tussen 13:00 en 16:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven hoeft niet, maar vol is vol!

Informatiecentrum Kust is te vinden naast het nieuwste strand van Nederland aan de Strandweg 4 in Petten. Parkeren is gratis.
(advertentie)
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 12-07-2018 om 10:36  |  link  |  bewaar  |  print

Hoe overleef je in de Schoorlse Duinen?

SCHOORL - Elke derde zondag van de maand is het buitenpret op de Buitendag bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Zondag 15 juli leer je dat water een van de basisbehoeften is om te overleven. Maar... waar vind je dat in de duinen?

Leer ook hoe je kunt overnachten in de duinen en maak je eigen pijl en boog. Deze Buitendag sluit je af met het bakken van je eigen broodje met daarop zelfgemaakte kruidenboter. En proef zelf gemaakte thee van kruiden en planten uit het duin. Voor deze spannende dag in de natuur is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Vier Activiteiten voor € 5,00. Deze kaart kun je bestellen op www.staatsbosbeheer.nl.


Foto Rob de Wind

Iedere maand nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten.
Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Creatieve jutters gezocht
Uitgegeven op 04-07-2018 om 11:17  |  link  |  bewaar  |  print

Leuke vakantieactiviteit bij Informatiecentrum Kust in Petten

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zorgt voor schoon water in onze sloten en vaarten. Daarbij komen we steeds meer afval tegen en dat is jammer. Daarom is er op woensdag 25 juli een workshop over jutten op het strand voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Want ook op het strand ligt heel veel zwerfafval maar wist je dat je hiervan hele mooie kunstwerken kunt maken?

We vinden het heel normaal dat het water in de sloten, vaarten en de zee schoon is. Toch is dat best bijzonder, want er belandt steeds meer veel afval in het water. Ook bij de gemalen en rioolwaterzuiveringsinstallaties haalt het hoogheemraadschap er veel uit. Maar een deel van het vuil belandt uiteindelijk in de plastic soep in zee. Om mensen waterbewuster te maken op dit thema, voert het hoogheemraadschap een campagne Water. Geniet ervan! Dit is een van de activiteiten. Meer is te vinden op veiligschoonvoldoende.nl.

Opgeven voor de workshop
De workshop is op woensdag 25 juli en duurt van 13:00 uur tot 16:30 uur. We beginnen met een introductie over jutten en wat je daar allemaal bij tegenkomt en er is een juttersquiz. Onder begeleiding van de professionele kunstenaars van Gejut worden kinderen uitgedaagd om van het gejutte materiaal een mooi kunstwerk te maken. We hebben plaats voor een beperkt aantal kinderen dus, geef je snel op! Dat kan via zandtegenzee@hhnk.nl.
De workshop is gratis. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Gratis toegang
Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten en is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Meer informatie: www.hhnk.nl/zandtegenzee.
(advertentie)
Zandstock presenteert volledige line-up
Uitgegeven op 23-06-2018 om 23:23  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Eerder werd al bekend dat op Zandstock Festival weer te gekke artiesten hun muzikaliteit komen delen, en bij deze het volledige program. De acts zijn wederom te bewonderen in drie tenten, met ieder hun eigen sfeer om de muziek op zijn allerbest uit te laten komen.

Op zaterdag 11 augustus kan je maar beter zorgen dat je er op tijd bij bent. Hier opent Shepherd's Pie om 15:30 uur het feestweekend. Gordon Ramsey laten we hierbij thuis met zijn grote brullen, want deze zevenkoppige band zal de toon even goed zetten voor de rest van het festival. Violen, Ierse riedeltjes en een trekzak: dat belooft een goede warming up te zijn voor het weekend! De band Nieuwegrond zal het podium daarna betreden met hun echte Nederpop. Jaja, het bestaat nog en hoe! Niet veel later zal Cockney's World of Elastic Snakes hun deuntjes laten horen. Hoe zei je? Nou google ze even en je snapt dat dit een waardige opwarmer is voor de PALM. Al is het maar om even live te checken of die gast in het echt net zulke goeie moves heeft als in z'n clipjes.
Over Wulf, Caravana Sun, Jett Rebel, Big2 en Bobby Alu hebben we eerder al enthousiast bericht. Dit hele rijtje namen belooft zoveel goeds, je zou er bijna niet van kunnen slapen.Nieuwe namen voor de zaterdag zijn EUT (even lekker terugleunen in de jaren '90), Dieter van den Westen (klasse mannen die nog échte muziek maken: geen poeha maar mooi spelen), Joël Domingos (een twintigjarige Tilburger die het snapt: hij rapt, zingt en producet zijn eigen liedjes), The Beautiful Girls (heerlijke reggea) en Mamihlapinatapai (Deze band bestaat niet alleen uit heel veel lettergrepen, de muziek is een bruisende mix van latin, salsa, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia). En gelukkig staan de helden van 90s Exclusive als vanouds in de BEUK! Hier kun je de hele dag ongegeneerd los op al je gouwe ouwe's.

Als je denkt dat je dan alles hebt gehad, kan je na een korte nacht slaap maar beter even goed ontbijten, want op de zondag barst het feest alweer op tijd los.

Lees verder...
(advertentie)
Slagerij Ottens
Opening Elfendeurtjesroute Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 20-06-2018 om 11:09  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Staatsbosbeheer opent op zondag 1 juli om 10:30 uur de nieuwe elfendeurtjesroute in de Schoorlse Duinen. Op deze dag zijn alle kinderen van harte welkom.

Alle kinderen mogen als elfje verkleed komen. Samen met de dieren lopen ze de route langs de 8 elfendeurtjes. De namen van de elfjes, die achter de deurtjes wonen, worden bekend gemaakt. De route is speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar en laat ze kennismaken met de dieren die in de Schoorlse Duinen leven. Elk elfje heeft zo een dier als beste vriend. Bijvoorbeeld Elfje Fier en de rode bosmier zijn dikke vrienden. Samen spelen ze vrolijk in het bos. Na het onthullen van de gehele route is er voor alle kinderen limonade en een koekje.

De deelname aan de opening is gratis. Vanaf 12:00 uur kan de elfendeurtjesroute, met de rugzak en de opdrachten, gelopen worden. Per kind zijn de kosten € 5,-, inclusief toverstafje, een pakje drinken en een koekje. Na 1 juli dagelijks te lopen. Ook leuk voor de BSO, een verjaardagspartijtje of om het schooljaar mee af te sluiten. Alleen dan is reserveren noodzakelijk.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
En van de drie complexen van 5 uitwateringssluizen te Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: