Poppentheater in de Schoorlse duinen
Uitgegeven op 19-02-2019 om 12:12  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt in de voorjaarsvakantie in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer twee voorstellingen.

Winterfeest bij Elfje Sterre
De familievoorstelling 'Winterfeest bij Elfje Sterre' is geschikt voor kinderen van twee tot acht jaar en past bij de nieuwe Elfendeurtjesroute in de Schoorlse Duinen over elfjes en dierenvrienden.

Het is winter en dat wordt gevierd in het Elfenbos. Elfje Sterre is dikke vriendjes met Oehoet. Samen met Muis en Kabouter Zako beleven ze winterse avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn.
Na de voorstelling mogen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje knutselen en deze mee naar huis nemen.
Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen. De voorstelling is op zondag 24 februari en zondag 10 maart om 11:00 en 15:00 uur. Een kaartje kost € 8,50 inclusief kaboutersap.

Kabouter Zako en het Kristal
Kabouter Zako woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje omgetoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis. Ellen Scholten verzorgt deze voorstelling met haar prachtige vilten poppen.
De poppenvoorstelling is voor kinderen van twee tot acht jaar. De voorstelling is op woensdag 27 februari en zondag 3 maart om 11:00 en 15:00 uur en duurt veertig minuten.
Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. De kosten zijn € 8,50 per persoon inclusief kaboutersap.

Vooraf reserveren voor de voorstellingen is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Pluisje durf te vliegen
Uitgegeven op 18-02-2019 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 24 februari de jeugdfilm Pluisje durf te vliegen.

De jonge goudpluvier Ploey kan niet vliegen en daardoor niet mee naar het zuiden wanneer het tijd is om in warmere oorden te overwinteren. Hij zal een ijskoude winter moeten overleven zonder zijn familie en moet proberen om uit de klauwen te blijven van gevaarlijke roofdieren. Gelukkig maakt hij nieuwe vrienden die hem daarbij zullen helpen.De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.
(advertentie)
Voorjaarsvakantie knutselmiddagen in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 16-02-2019 om 22:21  |  link  |  bewaar  |  print


MEDEMBLIK - Kom in de voorjaarsvakantie leuke maskers maken tijdens de knutselmiddagen in Kasteel Radboud.

De knutselmiddagen zijn op maandag, woensdag, vrijdag en de laatste zondag van de voorjaarsvakantie van 12:00 - 17:00 uur. De kosten zijn € 5,- per kind, inclusief toegang tot het gehele kasteel. Museumkaarthouders betalen € 2,50 voor het knutselen.

Tijdens de voorjaarsvakantie van 16 t/m 24 februari is Kasteel Radboud alle dagen open van 11:00 - 17:00 uur. Uitgezonderd zondag 17 februari, vanwege kindertheatervoorstelling Ridder Jacoba.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Apenkooi
Uitgegeven op 16-02-2019 om 11:46  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Alle apen en andere klimliefhebbers opgelet: Team Sportservice Schagen organiseert in de voorjaarsvakantie in samenwerking met Schagen Actief een Apenkooi instuif in Sportzaal de Waldervaart in Schagen. Het leuke is dat deze Apenkooi niet alleen voor kinderen is. Deze Apenkooi is bedoeld voor jong en oud. Jongeren en volwassenen kunnen weer terug naar hun jeugd!

Wie heeft er geen mooie herinneringen aan de leukste gymles die er is? Apenkooien maakt het kind in je los! Jong en oud kunnen op woensdag 20 februari van 10:00 uur tot 14:00 uur hun hart ophalen in een super uitdagende apenkooi opstelling waar o.a. de stormbaan van Team Sportservice Schagen staat.

Terug naar je jeugd!
Apenkooi is leuk voor iedereen en brengt jong en oud samen. Kinderen vinden apenkooi helemaal fantastisch als hun ouders ook meedoen! Daarom organiseert Team Sportservice Schagen in samenwerking met Schagen Actief een apenkooi instuif voor iedereen vanaf 8 jaar. Klim en klauter je weer terug in je jeugd!Leef je uit!
Iedereen vanaf 8 jaar kan zich volledig uitleven tijdens deze activiteit. Rennen, vliegen, springen, slingeren en ontwijken zijn vaardigheden die je moet beheersen om aan dit aloude spel mee te kunnen doen. Doe je aan freerunning? Dan zal je apenkooi ook helemaal geweldig vinden!

Meer informatie
De entree is € 3,- en deelname is op eigen risico. Aanmelden is niet nodig. Sportzaal de Waldervaart ligt aan de Merelstraat 38 in Schagen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Manon Verblaauw, 0224 - 21 47 74, mverblaauw@teamsportservice.nl, of kijk op jouw.teamsportservice.nl/schagen/nieuws.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Bandavond
Uitgegeven op 15-02-2019 om 11:41  |  link  |  bewaar  |  printVolg JC De Dukdalf op Facebook
(advertentie)
Workshop schilderen
Uitgegeven op 10-02-2019 om 22:37  |  link  |  bewaar  |  printMeer info: anja-s-schilderijen.webnode.nl of Facebook.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Activiteiten in het Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 07-02-2019 om 11:47  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Het nieuwe stoomseizoen in het Stoommachinemuseum start op zaterdag 16 februari. Het begint gelijk goed, want het museum is de gehele Voorjaarsvakantie (16 dagen!) onder stoom. De afgelopen wintermaanden is er onderhoud gepleegd, de ketel geïnspecteerd, de machines gepoetst en dwaalde de geest van James Watt in januari door het museum.

Van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart is het museum elke dag open én onder stoom. Het vuur in de Lancashire ketel wordt opgestookt om de stoommachines te laten draaien. Wie durft, mag de stoker helpen het vuur brandend te houden. Je kunt ook een speurtocht in het museum doen, stoom maken met miniatuurstoommachines en je laten verrassen bij de 'blikjesproef'.
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er op diverse dagen extra kinderactiviteiten. Volwassenen zijn natuurlijk ook welkom om aan te schuiven.Programma in de Voorjaarsvakantie:
Woensdag 20 februari:
Gerda Derksen laat zien hoe je met de Japanse papiervouwkunst leuke 'Origamifiguurtjes' vouwt. Daarna mag je zelf aan de slag.
Woensdag 20 en zaterdag 23 februari:
Houtdraaier Herman Licht komt naar het museum. Hij geeft demonstraties houtdraaien. Je mag proberen de houten tollen in de tollenbak te laten draaien.
Woensdag 20 en woensdag 27 februari:
Breien en haken met de dames van het brei- en haakcafé uit Hippolytushoef. Ze helpen je graag met het haken of breien van een armbandje, of iets anders.
Donderdag 21 en vrijdag 22 februari:
Houtbewerker Jan Huisman maakt prachtige beelden en laat zijn kunsten op de draaibank zien. Kinderen mogen spelen met het houten knikkerspel en andere spellen.
Vrijdag 22 en woensdag 27 februari:
Schilderen met acrylverf. Mevrouw Fely Smit, een bekende amateurschilder van vrolijke schilderijen, heeft leuke paneeltjes klaar liggen die je mag beschilderen.
Zaterdag 23 en zondag 24 februari:
Touwslager Theo Janssens komt naar het museum. Hij laat zien hoe je een springtouw kunt slaan.

Het museum aan Oosterdijk 4 in Medemblik, in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869, is dagelijks geopend en onder stoom van 10:00 tot 17:00 uur.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
CSI Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 06-02-2019 om 19:28  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer verzorgt elke derde zondag van de maand een Buitendag; een heerlijke dag vol (gezins-) activiteiten in en om het buitencentrum met telkens een ander seizoenthema. Zondag 17 februari wordt speciaal voor 'speurders' CSI Schoorlse Duinen georganiseerd.Ontdek welke dieren welke sporen achter laten. Ook al zijn de dieren zich misschien niet altijd te zien, aan hun sporen weet je dat ze in de duinen leven.
Versier een wandelstok en ga buiten op zoek naar dierensporen, maak een afdruk van een spoor in gips en sluit de activiteit af met het bakken van je broodje boven het vuur.
Voor deze vier activiteiten is een speciale strippenkaart à € 5 te downloaden op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Voorjaarsvakantie Uilenworkshop
Uitgegeven op 06-02-2019 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - In de voorjaarsvakantie, op dinsdag 19 en donderdag 21 februari, komt de valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar geven in Kasteel Radboud.

Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels!
De workshops zijn van 14:00 - 16:00 uur. Kosten zijn € 10,00 per kind en aanmelden kan via een mailtje naar paulette@kasteelradboud.nl.
Vermeld daarbij de volledige naam en leeftijd van het kind.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma tijdens de voorjaarsvakantie op kasteelradboud.nl of volg Kasteel Radboud of Facebook.
(advertentie)
Open jeugdkampioenschappen tennis
Uitgegeven op 03-02-2019 om 21:23  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Kinderconcert Peter en de Wolf
Uitgegeven op 29-01-2019 om 16:35  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Muzikanten van Muziekschool West-Friesland Stede-Broec voeren zondag 10 februari een verkorte muzikale versie van het sprookje Peter en de Wolf op in de Ridderzaal van Kasteel Radboud. Na het concert kunnen zowel kinderen als volwassenen enkele instrumenten uitproberen.

Het muziekstuk wordt opgeluisterd met projecties van het sprookje. Voor en na het concert (tussen 12:00 - 16:00 uur) kunnen kinderen maskers maken van de verschillende personages uit het sprookje.

Het kinderconcert begint om 13:30 uur en duurt ongeveer een uur.
Entree: Kinderen t/m 12 jaar € 4,50 bij vooraf reserveren / € 5,- aan de deur. Normale entree € 6,50 bij vooraf reserveren / € 7,50 aan de deur. Reserveren via kasteelradboud.nl.
(advertentie)
Inschrijving Cruyff Courts 6 vs 6
Uitgegeven op 28-01-2019 om 10:45  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Heb jij altijd al willen meedingen naar de titel 'King of the Cruyff Court' Schagen/Hollands Kroon? Team Sportservice Schagen organiseert op woensdag 13, 20 en 27 maart de voorronden van de 'Cruyff Courts 6 vs 6'. In teams van 6 strijden leerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon om de titel. Tijdens dit voetbalkampioenschap wordt er op alle Cruyff Courts in Nederland gestreden om een plaats in de landelijke finale. Je kunt je nu inschrijven voor dit toernooi.

Jongens- en meisjesteams
Na het grote succes van voorgaande jaren zal ook dit jaar Schagen deelnemen aan dit unieke sportevenement dat alle Cruyff Courts in Nederland met elkaar verbindt. Alle jongens en meisjes uit groep 7 en 8 die afkomstig zijn uit de gemeenten Schagen of Hollands Kroon mogen zich inschrijven. De winnaars van de voorronde in Schagen plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale. In Schagen is er een competitie voor jongens en voor meisjes.


Foto Cruyff Foundation

Schrijf je nu in!
Deelname aan het toernooi is gratis, maar de teams moeten zich vooraf wel inschrijven om mee te kunnen doen. Dit kan t/m donderdag 28 februari via de website van Team Sportservice Schagen: jouw.teamsportservice.nl/schagen/nieuws/cruyff/. Het Cruyff Court is gelegen pal naast het Regius College in Schagen aan de Wilhelminalaan. De organisatie van de toernooi is in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Cruyff Foundation. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Sportservice Schagen door te bellen of mailen naar Rina Blondeau; rblondeau@teamsportservice.nl, 0224-214774.

De voorwaarden

Lees verder...
(advertentie)
Start online voorverkoop Julianapop
Uitgegeven op 26-01-2019 om 10:58  |  link  |  bewaar  |  print


JULIANADORP - Op het programma van Julianapop op zaterdag 15 juni staan naast de branieschoppers van de Jeugd van Tegenwoordig, legende Rob de Nijs en de Polderse band Vaart ook Mamihlapinatapai en Johnny & The Gangsters of Love ook d twee podia. De Feest DJ (DJ Jordy) & MC Matsoe komen ook weer een keihard feestje bouwen: JPOP NONSTOP!

Voorverkoop start online
Vanaf vrijdag 1 februari 10:00 uur kun je je kaartje voor het leukste feestje van Noord-Holland scoren. De e-tickets kosten € 23,00, zijn beperkt beschikbaar en uitsluitend verkrijgbaar via www.julianapop.nl.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Voorlezen bij de Sammeltjes
Uitgegeven op 24-01-2019 om 19:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Peuterschool de Sammeltjes had vandaag een 'gast voorlezer' vanwege de Nationale voorleesdagen.Eigenaar van dierenspeciaalzaak 't Warme Nest Martien Kostwinder las voor uit het prentenboek 'Een huis voor Harry' (prentenboek van het jaar 2019).


(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Incredibles 2
Uitgegeven op 19-01-2019 om 11:32  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 27 januari de jeugdfilm Incredibles 2, een animatiefilm uit 2018.

Bob Parr (alias Mr. Incredible) heeft samen met zijn vrouw Helen (ook bekend als Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een enigszins 'normaal' leven. Althans, voor een familie superhelden. De gezinssituatie komt echter onder druk te staan wanneer Bob in zijn eentje voor de kleine Jack Jack moet zorgen, terwijl zijn vrouw de wereld probeert te redden.De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Ska: Andere Koek & Goeiemiddag
Uitgegeven op 13-01-2019 om 21:23  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Pure gezelligheid en dansbare ska muziek, waarvan je lacht van oor tot oor. Bij J.C. de Dukdalf spelen twee bands op zaterdag 26 januari in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.Met saxofoon tot vocals die je omver blazen, gaan wij deze avond vullen met een hoopje talent, ellende en opnieuw uitgevonden danspasjes! (De ellende en danspasjes mogen wij dan weer zelf voor zorgen)
Neem je vrienden mee, je hond, je oma en je verre neef, want dit is voor iedereen een groot feest, en wil je zeker niet missen!De avond begint om 21:00 uur. De entree is € 5,00 (<18 € 2,50).

Lees verder...
(advertentie)
Voorleesfeest in de bibliotheek!
Uitgegeven op 09-01-2019 om 19:45  |  link  |  bewaar  |  print

MIDDENMEER - Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken tijdens de Nationale Voorleesdagen leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun ouders. Kom woensdagmiddag 30 januari naar de bibliotheek van Middenmeer en stap in de wereld van kat Harry, de hoofdpersoon uit: 'Een huis voor Harry', het Prentenboek van het Jaar.

De kinderen horen hoe Harry verdwaalt maar dankzij zijn vrienden toch zijn huis weer terugvindt. Ze zoeken uit waar welk dier eigenlijk woont. Ze zingen samen een liedje en dansen zelf als de dieren uit het boek. Het boek wordt om 14:00 uur voorgelezen met het vertelkastje, daarna gaan de kinderen knutselen.Kinderen zijn gratis lid
De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk en gezellig. En een abonnement op de bibliotheek is voor kinderen helemaal gratis!
Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken, krijgen een leuk vingerpoppetje van Harry cadeau (zolang de voorraad strekt).

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen op www.kopgroepbibliotheken.nl.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Karaoke Night
Uitgegeven op 28-12-2018 om 18:09  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Op deze avond, verander jij in een zangmachine met jou kennis van teksten en gevoel voor ritme. De karaoke avond van J.C. de Dukdalf is altijd een waar succes geweest en dat gaan we op 12 januari weer bewijzen!

We kijken enorm uit naar het aanstromend talent wat er op ons podium gaat bevinden deze avond. Kan jij nou echt niet zingen? Geen probleem! Na een paar glazen Hertog Jan zing jij als een nachtegaaltje door onze microfoons heen, als nooit te voren.

De Karaoke Night begint om 21:00 uur. De entree is gratis en een flesje Hertog Jan bier kost € 2,00.Volg J.C. de Dukldalf op Facebook.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Inzameling kerstbomen
Uitgegeven op 28-12-2018 om 16:33  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Op diverse locaties in Hollands Kroon kun je op woensdag 9 januari kerstbomen inleveren. Voor iedere ingeleverde boom krijg je € 0,50. De gemeente zorgt voor het versnipperen en afvoeren van de bomen.Je kunt de kerstbomen inleveren op de volgende locaties:
Regio Anna Paulowna:
• Anna Paulowna: Verwachting 1 (gemeentehuis) - 14.00-16.00 uur
• Breezand: Ceresplein - 15.00-16.00 uur
• Van Ewijcksluis: Manege/Binnenhaven - 14.00-14.30 uur
• Wieringerwaard: Parkeerplaats Populierenlaan (zwembad) - 14.00-14.45 uur
Regio Wieringen:
• Stroe: Batumweg-Smerperweg - 13.30-13.45 uur
• Oosterland: Muzpark - 14.00-14.30 uur
• Den Oever: parkeerterrein Wiron - 14.45-15.30 uur
• Hippolytushoef: sportveld bij de Weel - 13.30-14.45 uur
• Hippolytushoef: parkeerterrein zwembad - 15.00-15.30 uur
• Westerland: hoek Dentele/Westerlanderweg - 15.45-16.15 uur
Regio Niedorp:
• Winkel: parkeerplaats Raadhuis Bosstraat - 14.00-15.30 uur
• Lutjewinkel: speeltuin Plantosenstraat - 14.45-15.15 uur
• Kolhorn: parkeerplaats Kaagvogels, Kaagstraat - 15.30-16.00 uur
• Barsingerhorn: Heerenweg achter café het Fortuin - 14.00-14.30 uur
• Nieuwe Niedorp: parkeerplaats Oosterweg - 14.00-15.00 uur
• Oude Niedorp: grasveld Zuiderweg - 14.00-14.30 uur
• 't Veld: parkeerplaats de Kogge - 14.00-15.00 uur
• Zijdewind: Havenstraat t.o. Kolkman - 14.45-15.15 uur
• Haringhuizen: Dorpsstraat bij het kerkje - 15.30-15.45 uur
Regio Wieringermeer:
• Middenmeer: Haven, in de buurt van de snackbar - 14.00-14.45 uur
• Middenmeer: hoek Wilgenlaan-Lindelaan - 15.00-15.45 uur
• Slootdorp: hoek de Brink/Dwarspad bij het ijsbaantje - 14.45-15.15 uur
• Wieringerwerf: parkeerplaats Zuiderzeehal - 14.00-14.45 uur
• Wieringerwerf: Ovingestraat bij voetbalveldje - 15.00-15.45 uur
• Kreileroord: hoek Korenstraat/Bollenstraat - 15.30-16.00 uur

Inleveren bij afvalscheidingsdepot
Je kunt kerstbomen uiteraard ook afleveren bij het dichtstbijzijnde afvalscheidingsdepot van HVC. Je krijgt dan geen vergoeding.
(advertentie)
Lichtjeswandeling
Uitgegeven op 24-12-2018 om 13:28  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - In de donkere tijd van het jaar brengt Staatsbosbeheer op vrijdag 28 december licht in de duisternis met de lichtjeswandeling. Je loopt langs een mooie route in de donkere duinen van Schoorl, die verlicht wordt door lichtjes. Onderweg beleef je de stilte van de avond afgewisseld met magische momenten.

Na afloop staan bij het Buitencentrum vuurkorven klaar om je aan te warmen.
De wandeling start vanaf 18:00 uur. Elke 10 minuten vertrekt een groep van max. 25 personen vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.
De laatste groep vertrekt om 20:00 uur. De wandeling is ca. 6 kilometer en gaat over paden en door de zandvlakte. Goede wandelconditie is dus noodzakelijk.De deelname is € 7,50 per persoon. Na afloop trakteren we je op iets lekkers voor bij de vuurkorf.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.

Lichtje knutselen

SCHOORL - Kinderen t/m 10 jaar kunnen zich aanmelden voor het maken van een eigen lichtje, waarna ze met de groep een prachtige route door de donkere Schoorlse duinen lopen. Een Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer zal deze activiteit begeleiden.

Natuurlijk kunnen ouders of andere begeleiders meedoen.
De deelname is € 7,50 per persoon, incl. materiaal en na afloop wat lekkers bij de vuurkorf. Het knutselen begint om 16:30 uur met aansluitend de wandeling.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Kerstvoorstelling van poppentheater Belletje Sterk
Uitgegeven op 20-12-2018 om 13:24  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Hoe vieren de dieren eigenlijk kerstmis? Jan Klaassen komt daar wel achter als hij een kerstboom aan het zoeken is in het bos van Kabouter Zako. Katrijn maakt kerstknakkertjes en dat kunnen we ruiken en misschien ook wel proeven.

Kom kijken naar dit vrolijke kerstavontuur van Poppentheater Belletje Sterk in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.
Na de voorstelling knutselen de kinderen een eigen kabouter. De voorstelling is op zondag 23 december, donderdag 27 december en zondag 30 december om 11:00 en 15:00 uur. Een kaartje kost € 8,00, inclusief kaboutersap.
Voor kinderen van 3 jaar t/m 8 jaar. En stiekem ook voor de ouders of opa en oma.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Live disco
Uitgegeven op 18-12-2018 om 10:44  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Bijna Kerst Festival
Uitgegeven op 17-12-2018 om 18:11  |  link  |  bewaar  |  print

The most wonderful time of the year?

WIERINGERWERF - Op het 'Bijna Kerst Festival' van J.C. de Dukdalf in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, maken zaterdagavond 22 december 5 bands hun opwachting.

Kijk naar buiten en je ziet het meteen: De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken. Sinterklaas en zijn zwarte/roetveeg/regenboogpieten (doorhalen wat niet van toepassing is) zijn het land alweer enige tijd uit en de mierzoete klanken van Mariah Carey, WHAM! en Bandaid zorgen ervoor dat het glazuur bijna van je tanden springt. Stof je gourmetstel maar weer af en bereid jezelf voor om je helemaal het schompes te vreten, want het is alweer bijna kerst! En hoe kun je dat nou beter vieren dan met een cocktail van stevige gitaarmuziek en ijskoud bier? Niet, natuurlijk! Ook dit jaar is weer een handvol bands van heinde en verre bereid gevonden de kelder vakkundig aan puin te spelen.
Het feest is van 20:00 tot 03:00 uur en de toegang is € 5,00.


The Peterlees

De volgende bands treden op:
• Color Bones (Indie rock)
• The Peterlees (Punkrock)
• to live among wolves (Passionate noise / Screamo)
• Total Seclusion (Hardcore skatepunk)
• The Evolutionist (Progressive metalcore)
(advertentie)
Leuke activiteiten in Winter Kasteel
Uitgegeven op 16-12-2018 om 11:49  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Tijdens de kerstvakantie zijn er allerlei leuke activiteiten in Kasteel Radboud tijdens Winter Kasteel! Bovendien is de expositie in het museum vernieuwd. Je kan nu je (scheeps)hart ophalen bij de Piratententoonstelling. Bestudeer ook de modelschepen om alles te weten te komen over deze bijzondere schepen uit de 17e eeuw.

Uilenworkshops
Donderdag 27 december en donderdag 3 januari komt de valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar geven. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels! Kosten zijn € 10,- per kind en aanmelden kan via een mailtje naar paulette@kasteelradboud.nl Vermeld daarbij de volledige naam en leeftijd van het kind. De workshops zijn van 14:00-16:00 uur.

Knutselmiddagen
Op zaterdag 22 december heb je nog een laatste kans om in kerstthema te knutselen. Daarna hebben de knutselmiddagen een gezellig winterthema! In de eerste week van de vakantie zijn de knutselmiddagen op zaterdag 22, vrijdag 28 en zaterdag 29 december. In de tweede week van de kerstvakantie kun je komen winterknutselen op woensdag 2, vrijdag 4 en zaterdag 5 januari. Alle knutselmiddagen zijn van 13:00-17:00 uur en kosten € 5,- per kind (inclusief toegang tot het hele kasteel). Kinderen met een Museumkaart betalen &euro 2,50 voor het knutselen.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.kasteelradboud.nl of volg Kasteel Radboud op Facebook.
(advertentie)
Kinderkerstfeest
Uitgegeven op 13-12-2018 om 12:14  |  link  |  bewaar  |  print20 kinderen doen onder leiding van Petra Rotgans mee.
Na afloop is er voor iedereen wat lekkers en een kleinigheidje voor de kinderen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Elft 42 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: