Jeugdwedstrijd Hengelsportvereniging Wieringen
Uitgegeven op 25-06-2019 om 13:43  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De eerste jeugdwedstrijd van Hengelsportvereniging Wieringen trok 36 hengelaars naar het viswater aan De Weel. Nick Hofland ving de meeste vis.


v.l.n.r. Nick Hofland (1e), Lucas Hovius (2e) en Thomas Kranendonk (3e)

Koen Basjes ving de grootste vis (24 cm).
Aanstaande donderdag is er opnieuw een jeugdwedstrijd.

(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poppentheater Belletje Sterk
Uitgegeven op 20-06-2019 om 17:58  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer de komende zomer verschillende voorstellingen.

Kabouter Zako gaat kamperen

Kabouter Zako heeft eindelijk vakantie. Wat zou hij graag eens willen kamperen.
Hoe komt hij aan een tent? Kom 30 juni, 4 of 25 augustus naar Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer en beleef deze vrolijke voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk.

De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers. Aanvang is 11.00 en 15.00 uur. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak.
Een kaartje kost € 8,50 inclusief kaboutersap. Duur inclusief knutselen 90 minuten.

Zomerfeest bij Elfje Fier

Het is zomer in de hoogste duinen van Nederland. Elfje Fier nodigt iedereen uit om op het zomerfeest te komen.
De zandhagedis en vlinder zorgen voor een bijzondere verrassing. Kom je ook op het poppentheaterfeest?
Na de voorstelling maken we een eigen zomerse wensboom die je natuurlijk mee naar huis neemt!

De poppenvoorstelling is voor kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers. De voorstelling wordt gegeven op zondag 23 juni, 14 juli en 11 augustus en begint om 11:00 uur en om 15:00 uur. Duur inclusief knutselen 90 minuten. Een kaartje kost € 8,50, inclusief kaboutersap. Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen.

Graag reserveren via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Waterbeestjes vangen in Kruiszwin Anna Paulowna
Uitgegeven op 20-06-2019 om 17:30  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Ben jij nieuwsgierig naar de wereld onder water? En ben je niet ouder dan 12 jaar? Ga dan op woensdag 26 juni van 14:45 tot 16:15 uur mee waterbeestjes vangen in het Kruiszwin.

In het water van het Kruiszwin leven heel wat beestjes. Die beestjes zijn voedsel voor de vogels die hier komen. Je hebt vast wel eens een reiger langs het water gezien. Met zijn stevige snavel vist hij op vissen, maar hij eet ook wel eens een watertor. Of de lepelaar, die met zijn lepelsnavel de beestjes uit het water schept. Maar heb jij die waterbeestjes wel eens van dichtbij bekeken? Er zitten hele bijzondere tussen!


Foto Dutchphoto

Tijdens deze excursie van Landschap Noord-Holland ga je lekker zelf aan de slag. De gevonden diertjes kun je bekijken in een loeppotje. Wil je ook weten hoe ze heten? Daarvoor kun je een zoekkaart gebruiken. Welke waterbeestjes ga jij vangen?

Doe je mee? Er staat een schepnetje voor je klaar!
Vertrekpunt: Begin van het fietspad: het Caloriepad naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna
Reserveren: Meld je aan op www.gaatumee.nl of www.landschapnoordholland.nl.
Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
(advertentie)
Windsurfweken op het Amstelmeer
Uitgegeven op 19-06-2019 om 17:08  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ook dit jaar organiseert Leerwindsurfen.nl op het Amstelmeer weer super gave windsurfweken in de zomervakantie. In vijf dagen ga je windsurfen, SUPpen en doe je nog veel meer leuke activiteiten op en rond het water van het Amstelmeer.

Elke windsurfweek start op maandag en eindigt op vrijdag. Dagelijks heb je van 9:30 tot 16:00 uur les van enthousiaste en gekwalificeerde instructeurs. Je mag je eigen broodjes en drinken meenemen, verder zorgen wij voor boards, zeilen en wetsuits. Het materiaal stemmen we helemaal af op het niveau van de deelnemers. We hebben boards in alle maten. Van super breed en stabiel, tot smal en snel. En hetzelfde geld voor de zeilen. De zeilen zijn extra licht, zodat ook jonge kinderen deze makkelijk uit het water kunnen trekken. Ons kleinste zeil is slechts één vierkante meter en weegt maar anderhalve kilo! Ouders die het windsurfen nog kennen van 'vroeger', zullen versteld staan hoe snel hun zoon of dochter leert windsurfen met dank aan deze nieuwe generatie boards en zeilen. Binnen een dag leren de kids al heen en weer surfen, sturen en hoe ze het board moeten draaien. Maar ook kids die al langer windsurfen, kunnen meedoen met de windsurfweken. Al onze instructeurs zijn namelijk gekwalificeerd en surfen zelf op hoog niveau. De gevorderden gaan bijvoorbeeld aan de slag met voetbanden, trapeze en planeren. Ook krijgen zij natuurlijk grotere zeilen en snellere boards. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de kids een lekker warm surfpak hebben op de dagen dat het geen dertig graden is.Startdata Windsurfweken: 15 juli, 29 juli en 5 augustus.
De kosten voor de Surfweek zijn € 230,- per kind inclusief materiaal. Inschrijven kan via de website www.leerwindsurfen.nl of bel voor meer informatie Niek van der Linde 06-45552032.

Lees verder...
(advertentie)
Open dag in Eendenkooi 't Zand
Uitgegeven op 19-06-2019 om 16:36  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Ben jij al eens in een eeuwenoude eendenkooi geweest? Op zondag 30 juni van 11:00 tot 16:00 uur is het je kans, dan is het open dag in de prachtige eendenkooi 't Zand.

Je mag die dag zelf door de eendenkooi en het achtergelegen weidegebied wandelen. Op diverse punten zijn vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven.
In het kooibos kunnen kinderen een hut bouwen en op het erf is een mandenvlechter aan het werk te zien. Als je geluk hebt, tref je de kooiker en zijn hondje voor een demonstratie in een van de vangpijpen.


Foto Dutchphoto

Vlak na de inpoldering van de Zijpe, halverwege de 16e eeuw, werden er verschillende eendenkooien aangelegd in de nieuwe polder. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig van deze historische plaatsen over. Eendenkooi 't Zand is behouden gebleven en door Landschap Noord-Holland helemaal in oude staat hersteld.
Nog steeds worden hier eenden gevangen, maar nu krijgen de eenden een ring en daarna hun vrijheid terug.

Ben je benieuwd hoe de ruim 400 jaar oude eendenkooi er uit ziet? Kom dan zelf een kijkje achter de schermen nemen in eendenkooi 't Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA 't Zand. Aanmelden is niet nodig.
Informatie: www.gaatumee.nl of www.landschapnoordholland.nl.
(advertentie)
Kindertheater 'De On-ontdekking van de Zuidpool'
Uitgegeven op 17-06-2019 om 16:59  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - 'De On-ontdekking van de Zuidpool' komt naar Medemblik deze zomer! Dit avontuurlijke kindertheater is mee te beleven in Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, op dinsdag 9, 16 en 23 juli. Maak daarbij je eigen masker én verken het hele kasteel.

Zeewaardig muziektheater voor échte avonturiers
We varen naar de 17e eeuw, de Gouden Eeuw. De scheepsjongens Peer en Jodocus gaan als eersten de Zuidpool ontdekken. Maar een expeditie naar de achterkant van de wereld is niet zonder gevaar. Durf je mee? Pas wel op, want onderweg vliegen de vissen je om de oren en fluiten de speren voorbij. Een avontuur met de wind in de zeilen!'De On-ontdekking van de Zuidpool' gaat over lef. Want wie gaat ontdekken, weet nog niet waar hij uitkomt. Het gaat over durven vertrouwen op jezelf en dat het soms juist beter is om een heel andere koers te varen. En over vriendschap, heel belangrijk als je op zo'n grote reis bent. En honger. En heimwee. Ohja! En dat het misschien toch handig is om een keer te leren zwemmen. Geïnspireerd op de ontdekkingsreis van Jacob le Maire in 1615 naar Kaap Hoorn.

Maak je eigen Zuidpool masker
Voor de voorstelling mag je een mooi Zuidpool masker maken in het kasteel. Zo neem je een stukje Zuidpool mee naar huis en kan je het daar nog een keertje naspelen. Of je eigen mooie verhaal ervan maken natuurlijk! En voordat je naar huis gaat, mag je nog het hele kasteel verder verkennen.

De voorstelling begint op alle drie de data om 16:00 uur. Vanaf 9:00 uur mag je al met je ticket het kasteel binnentreden en verkennen. Vanaf 13:00 uur kan je ook jouw eigen Zuidpool masker maken.
De toegang is € 7,- voor kinderen t/m 12 jaar, € 9,- vanaf 13 jaar (ouders/verzorgers).
De prijs is inclusief een glas limonade met wat lekkers voor de kinderen.
Kijk voor meer informatie en voorverkoop van kaartjes op kasteelradboud.nl/agenda.
(advertentie)
Jeugdviswedstrijden
Uitgegeven op 13-06-2019 om 11:31  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 11-06-2019 om 09:30  |  link  |  bewaar  |  print

Kleine beestjes, grote griezels

SCHOORL - Elke derde zondag van de maand wordt een Buitendag voor kinderen gehouden bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Zondag 16 juni is vanaf 11:00 uur de wereld van insecten te ontdekken, en hun rol in de natuur.

Iedere maand nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin een heerlijke dag buiten in de natuur. Kinderen kunnen deelnemen aan vier activiteiten.Insecten in de bodem, in de bomen en boven de bloemen. Je hoort ze zoemen en ziet ze vliegen op deze Buitendag. Ieder uur kun je met een Schoorlse Duinengids op pad en ga je insecten vangen.
Je knutselt een insectenhotel en sluit de dag af met het bakken van een broodje. Opgeven kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Woensdag 12 juni buitenspeeldag
Uitgegeven op 07-06-2019 om 13:49  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Woensdag 12 juni organiseren Jantje Beton en Nickelodeon de Buitenspeeldag. Speeltuin De Helderse Buurt doet ook mee en organiseert allerlei leuke buitenspelletjes!Alle kinderen zijn die middag van harte uitgenodigd om te komen spelen in de mooie speeltuin. Tot dan!
(advertentie)
Succesvolle tweede editie Promotie Evenement Techniek
Uitgegeven op 06-06-2019 om 09:07  |  link  |  bewaar  |  print

Lassen, zagen, tegelzetten, pijpen buigen: bijna duizend leerlingen van 26 basisscholen uit de Kop van Noord-Holland zijn op 3 juni tijdens het tweede Promotie Evenement Techniek (PET) in Den Helder aan de slag gegaan met techniek. Naast de traditionele techniek, zijn ze ook bezig geweest met zogeheten '21st century skills' als robots programmeren, computers hacken, dronevliegen en techniek in de zorg. Kortom: voor ieder opleidingsniveau en talent was er wel een passende technische uitdaging.Netwerk
Ruim dertig bedrijven uit de regio hebben tijd en geld geïnvesteerd om jongeren interessante activiteiten aan te bieden. Er ontstaat een steeds sterker wordend netwerk van partners die samen verantwoordelijkheid nemen voor de arbeidsmarktopgave in de technieksector.
Naast de techniekactiviteiten van de bedrijven, hebben de leerlingen een voorstelling van astronaut André Kuipers of illusionist Timon Krause in theater De Kampanje bezocht. Beiden stelden techniekpromotie centraal. Voorafgaand aan het evenement hebben kinderen vragen gemaakt en opgestuurd aan het duo. Zo konden André en Timon tijdens hun voorstelling maximaal aansluiten bij de belevingswereld van hun jonge publiek.

Olympische Spelen

Lees verder...
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Kom in contact met andere jongeren
Uitgegeven op 05-06-2019 om 22:14  |  link  |  bewaar  |  print

Sinds een paar maanden is Noord-Holland een mooi initiatief voor jongeren rijker. Het is een platform waar (eenzame) jongeren op een hele laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen.

In Noord-Holland ervaart een heel groot percentage van de jongeren eenzaamheid. De meeste jongeren durven er niet mee naar buiten te komen en zonderen zich af. Dit platform helpt jongeren om makkelijk contact te maken met gelijkgestemden. www.you-ontmoeten.nl is een initiatief van Siona Oosterkamp. Zij heeft als tiener eenzaamheid ervaren, weet hoe het voelt om buitengesloten te worden en is vanuit haar eigen ervaring deze website gestart.

Siona: "Ik heb een platform ontwikkeld op basis van mijn behoefte van vroeger. Iedereen wil in contact zijn met leeftijdsgenoten, leuke dingen kunnen doen en vriendschap opbouwen. Mijn platform voorziet daarin want met mijn platform worden jongeren met elkaar in contact gebracht. Contact maken kan via de chat, via wekelijkse wandelingen en ik organiseer maandelijks kleinschalige uitjes. Op mijn site staan alle mogelijkheden en uitjes vermeld."

Zo fijn als jongeren met gelijkgestemden in contact kunnen komen. Laat die gezellige zomer maar komen!
(advertentie)
Speel je voetbalgames in real life!
Uitgegeven op 04-06-2019 om 21:56  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Ben jij gek op voetbalgames? Wil je deze games wel eens in real life meemaken? Dan is het AZ (e)soccertoernooi echt helemaal wat voor jou! Het AZ (e)soccertoernooi is een onderdeel van Gameday dat op 22 juni wordt gehouden op Willemsoord. Je kunt je nu samen met een maatje opgeven. Worden jullie straks winnaar van het AZ (e)soccertoernooi?

Gameday is voor iedereen tussen de 12 en 28 jaar die houdt van gamen, sporten en (computer)techniek. Een dag met 40 spannende, nieuwe en sportieve uitdagingen. Live, virtueel, online en on court! Zo kun je met het AZ (e)soccertoernooi je favoriete voetbalgames in het echt gaan spelen!

Er zijn twee leeftijdscategorieën: 10-14 jr en 15+. Samen met een maatje vorm je een team. In tweetallen speel je Fifa 19, Fifa Skill Games en Streetsoccer 2 vs 2 in real life! Je krijgt tips en trics van de e-sporters van AZ (foto: Aristote Ndunu) en uiteraard zijn er toffe prijzen te winnen! Per onderdeel is er een winnaar maar ook is er een overall winnaar. Naast deze competitieonderdelen zal het (E)-soccercourt gevuld zijn met toffe voetbalonderdelen zoals de Sutuwall, Teqball, Footpooltrailer, Omhaalarena en meer.

Aanmelden doe je in tweetallen via game-day.nl. Het kost € 2,50 per persoon, je hebt ook nog een Gamedaykaartje nodig. Een kaartje voor Gameday kost € 7,50. Het AZ (e)soccertoernooi is een samenwerking tussen Team Sportservice Den Helder, AZ en BBFreestyle. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportservice Den Helder, Jordy van Kesteren, 0223 - 68 47 26, of jvankesteren@teamsportservice.nl. Gameday en het AZ (e)soccertoernooi is op zaterdag 22 juni van 10:00-20:00 uur op Willemsoord, 1781 AS in Den Helder.
(advertentie)
Waterbeestjes vangen in Eendenkooi 't Zand
Uitgegeven op 04-06-2019 om 11:14  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Ben jij nieuwsgierig naar de wereld onder water? En ben je niet ouder dan 12 jaar? Ga dan op woensdag 12 juni van 14:45 tot 16:15 uur mee waterbeestjes vangen in Eendenkooi 't Zand, Korte Bosweg 47a.

In het water van de eendenkooi en de sloten eromheen leven heel wat beestjes. Wist je dat die waterbeestjes zich speciaal hebben aangepast aan het leven onder water? Zo gebruiken sommige diertjes bijvoorbeeld een snorkel om adem te halen, anderen hebben kieuwen. Er zijn zelfs beestjes die het lukt om een hele luchtbel mee onder water te nemen. Een soort duikers dus.


Foto Dutchphoto

Tijdens de activiteit ga je lekker zelf aan de slag. De gevonden diertjes kun je bekijken in een loeppotje of cuvet. Wil je ook weten hoe ze heten? Daarvoor kun je een zoekkaart gebruiken. Welke waterbeestjes ga jij vandaag vangen?
Doe je mee? Er staat een schepnetje voor je klaar!

Graag aanmelden op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.
(advertentie)
Schatzoeken op het strand in Petten
Uitgegeven op 28-05-2019 om 20:39  |  link  |  bewaar  |  print

PETTEN - Het is op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, extra leuk bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee. Kapitein Dijk komt langs om samen met kinderen op zoek te gaan naar een schat op het strand. Binnen is er een bijzondere knutselactiviteit voor kinderen. Iedereen is welkom tussen 11:00 en 16:00 uur voor een gratis bezoek.

Schat zoeken
Kapitein Dijk is een gevreesde grapjas. Hij is de kapitein is van het Dijkschip en heeft al jaren de taak om de burgers te beschermen tegen de grillen van de natuur. De kapitein heeft veel bewondering voor de mensen uit Petten die zo dicht aan zee wonen, dat hij voor de jeugd een schat heeft begraven. Hij heeft een speurtocht uitgezet die leidt naar de schat. Lukt het de kinderen om de schat van Kapitein Dijk te vinden?
Vanaf 11:30 tot 15:30 kunnen kinderen elk uur meedoen met het schat zoeken.

Vissen knutselen
In het informatiecentrum kunnen kinderen aan de slag met het maken van een mooie vis van 'glas in lood'. Leuk om thuis voor het raam te hangen. En als verrassing voor vaderdag.

Zand tegen Zee
Binnen kun je een bezoek brengen aan de vernieuwde interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Deze laat je zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met héél véél zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het biedt veel: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand en duin op.

Gratis toegang
Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten en is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Ook zijn er regelmatig activiteiten.
Meer informatie: hhnk.nl/zandtegenzee of op Facebook.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Lentefeest bij Elfje Silver
Uitgegeven op 20-05-2019 om 16:42  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt op zondag 26 mei in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer 'Lentefeest bij Elfje Silver'. Deze voorstelling hoort bij de Elfendeurtjesroute over elfjes en dierenvrienden, die jonge kinderen met hun ouders kunnen lopen in de naaste omgeving van het Buitencentrum. Ellen Scholten verzorgt de vrolijke voorstelling met haar prachtige vilten poppen.

Het is lente en dat vieren we in het Elfenbos. Elfje Silver is dikke vriendjes met Vosje. Samen met Ko Nijn en Kabouter Zako beleven ze avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn. Een leuke voorstelling vol lenteliedjes. Na de voorstelling knutselen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje om mee naar huis te nemen.De poppenvoorstelling is voor kinderen van twee tot acht jaar en hun ouders/verzorgers. De voorstelling begint om 11:00 uur en om 15:00 uur en duurt inclusief knutselen 90 minuten. Een kaartje kost € 8,50, inclusief kaboutersap. Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Schatzoeken in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 14-05-2019 om 19:00  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Piraten van 4 t/m 12 jaar kunnen samen met hun ouders op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, komen Schatzoeken op Kasteel Radboud. Piraten Kapitein 'Edward Seamus Penstroke' en zijn stuurman 'Nickoles Jongeman' zijn al maanden op zoek naar een oude schat. Ga met hen mee op avontuur en ontdek de oude verloren schat 'Van Toen'.De komische familieshow Schatzoeken start om 10:00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Daarna gaan de kinderen op zoek door het kasteel naar chocolademunten. Wanneer alle munten gevonden zijn, is er tijd om op de foto te gaan met de piraten. Vervolgens kunnen de deelnemers in ieder geval tot 13:00 uur nog het hele kasteel verkennen.
Schatzoeken kan voor € 7,50 per persoon. Reserveer je jouw plekje vooraf, dan betaal je € 6,50 per kind en € 7,- voor volwassenen. Vooraf reserveren kan via kasteelradboud.nl.
(advertentie)
Bandavond JC de Dukdalf
Uitgegeven op 14-05-2019 om 12:24  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - In de Dukdalf in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, staan op zaterdag 25 mei 3 snoeiharde bands op het podium, variërend van punk-rock tot thrash metal.

(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Schrijf je in voor de Scholierenveldloop!
Uitgegeven op 07-05-2019 om 16:19  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - De Scholierenveldloop is een jaarlijks terugkerend sportief evenement voor alle kinderen van de basisschool in Hollands Kroon. Dit jaar is wordt de Scholierenveldloop gehouden in Anna Paulowna op 12 juni. De Scholierenveldloop is een parcours van 1000 meter waar je met de hele klas over heen rent. Voor kleuters is er een kortere route.

Verschillende categorieën
De scholierenveldloop wordt in verschillende categorieën gelopen, waarbij jongens en meisjes apart starten. De categorieën worden ingedeeld aan de hand van de groep waarin de leerling zit. De start van de eerste groep is om 15:00 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Om ongeveer 17:00 uur is het evenement afgelopen.Iedereen prijs!
Aan de snelste 3 lopers per startgroep wordt direct na hun loop een prijs uitgereikt. Maar iedereen die mee doet krijgt een leuke herinnering! Deelname is gratis! De Scholierenveldloop voor Hollands Kroon op 12 juni is op de atletiekbaan in Sportpark Kleine Sluis in Anna Paulowna vanaf 15.00 uur.

Schrijf je in
Inschrijven kan via school, maar ook via de formulieren op jouw.teamsportservice.nl. Doe dit wel vóór 31 mei! Heb je nog vragen? Neem contact op met Team Sportservice; Cisca Bosma, cbosma@teamsportservice.nl of 0224-214 774.
(advertentie)
Hulpboswachter gezocht
Uitgegeven op 06-05-2019 om 16:45  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Elke derde zondag van de maand wordt een Buitendag voor kinderen georganiseerd bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Iedere maand nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin een heerlijke dag buiten in de natuur. Zondag 19 mei vanaf 11.00 uur is een dag voor iedereen die boswachter wil(de) worden.

Elke uur gaat de Schoorlse Duinengids met de kinderen op pad om een boommeting te doen en het grondwaterpeil te meten. Ze kunnen samen met de boswachter op de foto in de boswachtersauto, leren over dennenbomen en knutselen met dennenappels en andere vondsten een natuurmobiel. Afsluitend kan er popcorn gepoft worden op een vuurtje.
Kinderen kunnen deelnemen aan vier activiteiten waarvoor een strippenkaart gedownload kan worden op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Bevrijdingsfeest
Uitgegeven op 27-04-2019 om 11:01  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne organiseert op zondag 5 mei een leuke, feestelijke bevrijdingsdag op het IJsbaantje/speelveldje in plan Noord. Het thema is 'Holland'.

Dansen, springen en gek doen, alles mag in de Ranja-disco.
Er is een verkiezing: Wie is de mooiste prins of prinses? Trek dus je koninklijke kleren aan en doe mee. De mooiste kleur van Nederland is oranje: dus wie is het mooist of gekst in (of met) oranje? ( oranje haren, kleren, verzin het maar).
Daarnaast zijn er nog vele Oud-Hollandse spelletjes te spelen.
Aanmelden kan vanaf 13:00 uur. De festiviteiten beginnen om 13:30 uur.
't IJsbaantje/speelveldje is deze dag gezellig aangekleed met vlaggetjes, leuk muziekje en een knus terrasje, waar je voor een klein prijsje een lekker kopje koffie, thee of fris kunt drinken. De middag duurt tot ongeveer 16:00 uur.
De middag is gratis voor de kinderen die lid zijn van Buurtvereniging Noordervenne. Kinderen die geen lid zijn betalen een kleine bijdrage van € 1,00.
(advertentie)
Help de boswachter in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 27-04-2019 om 10:41  |  link  |  bewaar  |  print

Ontdek wat een boswachter allemaal doet

SCHOORL - De natuur in de Schoorlse Duinen is prachtig in het voorjaar. Dat laat de gids je tijdens een excursie zien en hij/zij vertelt over de Schoorlse Duinen. Maar wat doet de boswachter allemaal voor werkzaamheden?

Dat kom je aan de weet doordat je hem onderweg helpt met allerlei klussen zoals boom- en watermeting, je ontdekt het verschil tussen kalkarm en kalkrijk zand en nog veel meer. Leuk voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar! Aan het einde van de wandeling ontvang je een diploma en mag je jezelf hulpboswachter noemen.De excursie wordt gehouden op vrijdag 3 mei om 11:00 uur. De wandeling duurt 1,5-2 uur en de deelname is € 6,50 per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Mountainbiken in het Dijkgatbos
Uitgegeven op 24-04-2019 om 17:21  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - Sport Nu Westerland organiseert op zaterdag 4, 11, 18 en 25 mei een mountainbike clinic voor basisschoolkinderen vanaf 6 jaar. 4 super leuke lessen in het Dijkgatbos in de Wieringermeer.Ervaring is niet nodig, dit gaan jullie namelijk spelenderwijs allemaal leren. Wel moet je zelf in het bezit zijn van een mountainbike en een helm.
En als je wel al wat ervaring hebt dan is dat natuurlijk ook prima! Bij het mountainbiken kan iedereen op zijn eigen niveau presteren, waarbij plezier altijd voorop staat!

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op www.sport-nu.nl.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Belletje Sterk speelt 'Lammetjespap'
Uitgegeven op 24-04-2019 om 12:26  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk geeft regelmatig poppenvoorstellingen in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ellen Scholten verzorgt deze voorstellingen met haar mooie vilten poppen. Zondag 5 mei speelt zij de vrolijke voorstelling met allerlei voorjaarsdieren. Kabouter Zako gaat in dit verhaal op zoek naar de schapen.


Foto Ellen Scholten

De poppenvoorstelling is voor kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers. Na afloop maken alle kinderen een kabouter met wol.
De voorstelling begint om 11:00 uur en om 15:00 uur en duurt inclusief knutselen 90 minuten. Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Paasactiviteiten in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 13-04-2019 om 13:03  |  link  |  bewaar  |  print

Paaseieren zoeken

MEDEMBLIK - De Paashaas komt langs op Kasteel Radboud! Hij heeft paaseitjes door het hele kasteel heen verstopt. Kom jij op 1e Paasdag, zondag 21 april, ook helpen met eieren zoeken?

Deze Paasspeurtocht is gratis bij aankoop van een entreeticket voor het museum. Paaseieren zoeken kan tussen 11:00 en 17:00 uur.Meer informatie en kaartjes via kasteelradboud.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uilenworkshop


MEDEMBLIK - Huisvalkenier Birdlive geeft op 1e Paasdag, zondag 21 april, zijn populaire Uilenworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels!


De workshop is van 14:00-16:00 uur en de kosten zijn € 10,- per kind.
Meer informatie en kaartjes via kasteelradboud.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zandvertelling

MEDEMBLIK - Na het succes van afgelopen december is er op Tweede Paasdag, maandag 22 april, weer een zandvertelling in Kasteel Radboud. De groep Zandstorm vertelt door middel van zandtekeningen het verhaal De Zandrovers voor kinderen vanaf 4 jaar. Vóór en na de zandvertelling mogen de kinderen zelf maskers maken die bij het verhaal passen. Ook is er gelegenheid het gehele kasteel te bezoeken en te spelen op de speelzolder.

De Zandrovers
Scheepsjongen Kleine Piet is mee op reis. Ook al vinden de grote zeemannen hem een oen, hij moet ze toch helpen. Ze zoeken een schat, niet zo één in een kist, maar een schat van zand. Dan vissen ze per ongeluk een zingende zeemeermin op. De zeebonken worden helemaal slap van haar prachtige stem en dat is nou precies haar bedoeling. De Kleine Piet is de enige die hen nog kan redden! Wie niet sterk is moet slim zijn...

Een schatrijke verbeelding van Zandtekenaar Sylvia Wybenga. Zij haalt steeds weer nieuwe tekeningen uit het zand tevoorschijn terwijl Janna de Lathouder met woorden stuift en zandmuzikant Martijn Bos je meeneemt op de golven van de muziek.

Toegang is € 7,- voor kinderen t/m 12 jaar en normale prijs is € 9,-. Dat is inclusief maskers maken en toegang tot het hele kasteel. Aanvang zandvertelling is 11:30 uur. Maskers maken kan al vanaf 10:00 uur.
Meer informatie en kaartjes via kasteelradboud.nl.

Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8 in Medemblik, is op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijs vanaf 13 jaar € 7,00, kinderen € 4,50. Museumkaart en kinderen t/m 4 jaar gratis toegang.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Paaseieren zoeken
Uitgegeven op 12-04-2019 om 13:55  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Elke derde zondag van de maand is het Buitendag in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Dan kan jong en oud meedoen aan activiteiten in en rondom het gebouw. Ditmaal kunnen kinderen op zowel eerste als tweede paasdag paaseieren zoeken.

Eerst kun je een paasmandje knutselen. Daarin kunnen de eieren verzameld worden. Daarna ga je met je ouders lekker naar buiten om te zoeken. Zijn er ook nog andere dieren actief met eieren in de Schoorlse Duinen? Ontdek het op de Buitendag(en)! Volg de vogelsporen langs de vogels en hun nesten. De speurtocht maakt jou een specialist als het gaat om nesten bouwen.
Meedoen aan de activiteiten kan met een strippenkaart. Deze is voor € 5,00 te downloaden op www.staatsbosbeheer.nl (ook voor aanmelden voor de activiteit).

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDEMBLIK - Paaseieren in allerlei kleuren liggen tijdens de Paasdagen verstopt tussen de sissende stoommachines, zowel binnen als buiten op het terrein van Stoommachinemuseum Medemblik aan de Oosterdijk 4.

Misschien ben jij de geluksvogel die dat ene gouden ei vindt! Dan ligt er een leuke prijs voor je klaar. Na de Pasen blijft het museum geopend en onder stoom tot en met 5 mei.

Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
(advertentie)
Kasteel Knutselmiddag met thema Pasen
Uitgegeven op 06-04-2019 om 11:01  |  link  |  bewaar  |  print


MEDEMBLIK - Kom zondag 7 en 14 april fleurige eierhouders maken tijdens de Kasteel Knutselmiddagen in Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. Zo zorg jij voor een super vrolijke tafel tijdens de Paasbrunch!


Je kunt deze dagen komen knutselen tussen 12:00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 5,- per kind, inclusief toegang tot het gehele kasteel. Museumkaarthouders en kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang tot het museum en betalen € 2,50 voor het knutselen.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Maxico - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: