Spokentocht
Uitgegeven op 21-10-2019 om 22:18  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Halloween, een spannend avontuur in de Schoorlse duinen
Uitgegeven op 19-10-2019 om 20:57  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer houdt zaterdag 2 november in de avonduren 'Halloween, een spannend avontuur in de Schoorlse duinen'. Iedereen die stevig in zijn of haar schoenen staat, kan meedoen.

Heel, heel lang geleden was er een prins genaamd Prins Duindoorn. Waarom hij zo heette, weet niemand. Wel weet iedereen dat hij gemeen en gevaarlijk was, en dat hij met zijn toverspreuken alles op z'n kop zette. Durf jij het aan om in het donker het duin in te gaan? De tocht duurt circa anderhalf uur, mits er geen onverwachte dingen gebeuren...Vanaf 19:00 uur vertrekt elke vijf minuten een groep van maximaal tien personen. De laatste groep vertrekt om 21:00 uur. In de wachttijd vóór vertrek kun je terecht in het Buitencentrum. Zaklantaarns zijn niet toegestaan. Deelnemen kan vanaf 13 jaar. Trek stevige schoenen en warme kleren aan. De activiteit is niet geschikt voor mindervaliden in verband met onverharde paden, honden zijn niet toegestaan.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl. Je boekt een tijdslot voor maximaal 10 lopers. Graag het deelnamebewijs meenemen. Kosten bedragen € 95,00 per groep. Bel eventueel voor meer informatie naar: Buitencentrum Schoorlse Duinen, tel. 072 509 3352

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Activiteiten in de herfstvakantie in Petten
Uitgegeven op 17-10-2019 om 17:32  |  link  |  bewaar  |  print

Kunstwerken maken en gratis zandschilderen in Informatiecentrum Kust

PETTEN - Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee organiseert in de herfstvakantie leuke activiteiten voor kinderen. Zo kun je op zondag 27 oktober samen met Gejut in een workshop van anderhalf uur een kunstwerk maken van aangespoelde spullen.

Kinderen zijn van harte welkom voor een gratis workshop knutselen met gejut afval. De workshops beginnen om 11:00, 13:00 en 14:30 uur. Opgeven hoeft niet, maar kom op tijd, want vol is vol!

Watertafels en poffertjes
Buiten kunnen kinderen en hun ouders spelend leren bij de watertafels. Daarna kunnen ze genieten van een welverdiend portie heerlijke, versgebakken poffertjes.

Zandschilderen
Ook kunnen kinderen in de herfstvakantie van dinsdag t/m vrijdag gratis zandschilderen of een binnen- of buitenspeurtocht maken bij het informatiecentrum. En binnen is het altijd leuk met het zeepbelspel, het dieren spotten en de innovatieve zandbak.

Waar en wanneer?
Kinderen zijn van harte welkom om te komen zandschilderen van dinsdag 22 t/m vrijdag 25 oktober tussen 13:30 en 16:00 uur. Opgeven hoeft niet, maar vol is vol! Op zondag 27 oktober is Zand tegen Zee net zoals altijd geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De activiteiten zijn er tussen 11:00 en 16:00 uur.
Informatiecentrum Kust is te vinden naast het nieuwste strand van Nederland aan de Strandweg 4 in Petten. Parkeren is gratis. Evenals de toegang en deelname aan de activiteiten.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Halloween Herfstvakantie in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 16-10-2019 om 21:21  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - De herfstvakantie staat in het teken van Halloween in Kasteel Radboud! Met een Uilenworkshop en vier knutselmiddagen met pompoenen uitsnijden in een Halloween versierd kasteel heb jij wat leuks te doen de herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie is Kasteel Radboud de hele week open.

Uilenworkshop
Woensdag 23 oktober geeft onze huisvalkenier Birdlive zijn populaire Uilenworkshop in de Ridderzaal! Kinderen (vanaf 6 jaar), ouders en andere geïnteresseerden zijn allemaal van harte welkom. Onder deskundige begeleiding kom je in contact met de uilen en leer je van alles over deze prachtige vogels! Kaartjes kosten € 5,- voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Vanaf 13 jaar kost een kaartje € 8,-. Bij het bezoeken van de Uilenworkshop zit het museumbezoek inbegrepen. Je kan voor en na de workshop dus nog het hele kasteel verkennen. Wil je zeker zijn van jouw plek in de workshop? Koop dan vooraf online een kaartje, want het aantal plaatsen is beperkt.Knutselmiddagen
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je komen knutselen met Halloween thema. We gaan weer pompoenen uitsnijden! Voor degene die dat niet wil of kan zijn er ook andere leuke halloweenknutsels te maken. Je kan op deze knutseldagen tussen 12:00 en 16:00 uur komen knutselen voor € 5,- per kind (t/m 12 jaar). Je kan dan ook meteen het hele kasteel bekijken, want ook hierbij is museumbezoek bij de prijs inbegrepen. Kinderen met een Museumkaart en kinderen t/m 4 jaar betalen € 2,- voor het knutselen.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op kasteelradboud.nl.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Schilderworkshop voor kinderen
Uitgegeven op 16-10-2019 om 19:53  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Strikken & stropers
Uitgegeven op 15-10-2019 om 19:44  |  link  |  bewaar  |  print

Een spannend avon(d)tuur

SCHOORL - De boswachter van Staatsbosbeheer ziet de laatste tijd regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren uit de strikken te bevrijden. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen meedoen aan dit spannende avon(d)tuur op woensdag 23 oktober vanaf 19:00 uur.

Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Het beste team wordt op Facebook bekend gemaakt. Ben je niet bang in het donker? Kom dan helpen! Ook erg leuk voor een verjaardagsfeestje.Dit spannende spel op woensdag 23 oktober begint om 19:00 uur. Er wordt verzameld bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Elke tien minuten start een team. De tocht duurt anderhalf uur. Inschrijven kan met maximaal tien personen per team. De laatste groep start om 19:50 uur. Deelname per team is € 95,00 incl. warme chocolademelk en een broodje bakken boven een houtvuur.
Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl.
Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Strikken en stropers wordt ook gespeeld op vrijdag 22 november en vrijdag 3 januari 2020.
Dan wordt vanaf 18:00 uur gestart.
(advertentie)
Zwemvierdaagse
Uitgegeven op 15-10-2019 om 11:43  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Buitendag in teken van paddenstoelen
Uitgegeven op 15-10-2019 om 11:15  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer verzorgt elke derde zondag van de maand van 11:00 tot 15:00 uur een Buitendag. Een heerlijke dag vol (gezins)activiteiten in en om het buitencentrum met telkens een ander seizoensthema. Zondag 20 oktober gaat het over paddenstoelen.

Ook kabouters genieten van deze prachtige herfstvruchten. Kom je eigen herfstkijkdoos maken en wandel langs de schatkisten van de kabouters. De jongste kinderen volgen de kabouterschatkisten. Samen met Eki de eekhoorn beleeft Kabouter Zandkorrel een prachtig avontuur in de Schoorlse Duinen. Elk uur vertrekt de gids voor een paddenstoelenontdektocht. Voor kinderen van 8-12 jaar is er een paddenstoelenpaspoort. De activiteiten sluit je af met het poffen van mais tot popcorn.Starten aan de vier activiteiten kan tot uiterlijk 14:00 uur. Deelnemen kost € 5,00. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl. De strippenkaart is vervolgens af te halen aan de balie van het buitencentrum.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Voorstellingen Sinterklaas en de Betovering bij toneelvereniging Succes
Uitgegeven op 13-10-2019 om 00:45  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Voorstellingen Sinterklaas en de Betovering, de plaatselijke toneelvereniging is druk doende met de repetities. Het is echt een aanrader om eens een kijkje te komen nemen bij deze vereniging in het Dorphuis.Het nieuwe toneelseizoen is inmiddels alweer in volle gang. Nieuw dit jaar is dat toneelvereniging Succes een sinterklaasstuk zal opvoeren. Dus komt met uw (klein)kind(eren) op 23 of 24 november a.s. naar 'Sinterklaas en de betovering!' Voor meer informatie kijk op de website: www.toneelvereniging-succes.nl.


Ja... en wie zal de hoofdrol spelen? Wij weten het niet. Het zou zomaar deze Sint kunnen zijn. Dit is een foto uit ons archief, gemaakt door Henk-Jan, de Sinterklaas in kwestie is? Stuur uw antwoord naar de redactie en wij delen wederom een lekkere metworst van Piet Ottens uit aan een juiste oplosser en dit na loting door onze onbezoldigde notaris i.o. uit de Hoofdstraat. Meedoen kost niks, smikkelen is lekker!

Kaarten kunnen besteld worden op deze website. Als u reserveert via de website dan ontvangt u € 1,00 korting per persoon. Klik op deze link om direct te bestellen: https://www.toneelvereniging-succes.nl/kaartverkoop/verkoop/
(advertentie)
Griezelschool
Uitgegeven op 12-10-2019 om 17:20  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Animatiefilm 'Corgi'
Uitgegeven op 11-10-2019 om 14:57  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 20 oktober de animatiefilm Corgi uit 2019.

Het verhaal volgt de avonturen van Rex, de meest geliefde hond van de Britse vorstin. Wanneer hij op een dag van zijn bazin gescheiden raakt, stuit hij op een vechtclub waar allerlei verschillende honden het tegen elkaar opnemen. Tijdens zijn zoektocht om de koningin terug te vinden, wordt Rex verliefd en ontdekt hij zijn ware aard.Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.
(advertentie)
Glasblazen en Stoom uit je oren!
Uitgegeven op 07-10-2019 om 16:06  |  link  |  bewaar  |  print

Naar het Stoommachinemuseum in de Herfstvakantie!

MEDEMBLIK- Altijd al een keer willen zien hoe een glasblazer te werk gaat? Dat kan op zondag 20 oktober bij het Stoommachinemuseum. Glasblazerij Martorell komt deze dag het oude ambacht glasblazen bij het museum demonstreren.

Mart Martorell is een 'meester' glasblazer die alle facetten van het glasblazersvak kent en hier boeiend over weet te vertellen. Hij houdt doorlopende demonstraties en geeft workshops, waarbij een aantal bezoekers uitgenodigd wordt om zelf iets te maken. Onder begeleiding van de glasblazer ga je zelf aan de slag en blaas je de leukste creaties, zoals bijvoorbeeld een vaas of een olifant. En krijg je de techniek misschien niet gelijk onder de knie, dan noemen we het resultaat gewoon een &apos:kunstwerk'! Het zelfgemaakte glaswerk mag je mee naar huis nemen.

Proefjes en experimenten: Willy Wortels opgelet! Tijdens de herfstvakantie is de 'museumprofessor' weer een aantal dagen aanwezig in het museumstoomlap. Hij vertelt je allerlei weetjes over wat stoom nu precies is en wat je er mee kunt doen. Aan de hand van proefjes en experimenten ontdek je hoe je luchtdruk kunt aantonen met een glas en een kartonnetje. Leer je wat een barometer aangeeft als de luchtdruk hoger wordt en wat het verband is tussen volume en druk met gebruik van een fietspomp. En wat is condenseren van stoom? Met behulp van een soeplepel gevuld met koud water, laten we je het zien. Nieuwsgierig geworden? Kom dan op zondag 13, zaterdag 19, zondag 20, woensdag 23 of zaterdag 26 oktober naar het museum. Onze ’museumprofessor’ demonstreert op deze dagen vanaf 12:00 tot 16:00 uur allerlei proefjes en experimenten, waarbij je kunt assisteren. (Op 19 en 23 oktober t/m 14:00 uur)

Natuurlijk staan ook de miniatuurstoommachines klaar om zelf stoom te maken en wordt tijdens de herfstvakantie twee weken lang de grote ketel opgestookt om de stoommachines te laten draaien. Of ontdek het museum met de museumspeurtocht en verdien het diploma 'hulpstoker' door de stoker te helpen het vuur in de ketel brandend te houden.

Het Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik, is tijdens de herfstvakantie dagelijks van 10:00-17:00 uur geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poppentheater Belletjes Sterk speelt Ssst
Uitgegeven op 04-10-2019 om 14:38  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt zondag 13 oktober in het kader van de nationale Kinderboekenweek de voorstelling 'Ssst' in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ellen Scholten verzorgt deze voorstelling met haar prachtige vilten poppen.

Ssst! De Tijger slaapt... Zijn vriendjes willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten er langs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft slimme Kikker een idee. Na afloop maken de kinderen iets feestelijks om mee naar huis te nemen.De poppenvoorstelling is voor kinderen van twee tot acht jaar en hun ouders/verzorgers. De voorstelling begint om 11:00 uur en om 15:00 uur en duurt inclusief knutselen 90 minuten. Een kaartje kost € 8,50 inclusief kaboutersap. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Super Jumping in de Herfstvakantie
Uitgegeven op 03-10-2019 om 16:01  |  link  |  bewaar  |  print

WINKEL - Springen is leuk en gezond! In de herfstvakantie, op donderdag 24 oktober, kunnen alle kinderen zich helemaal uitleven tijdens Super Jumping. In de Niedorphal, Hartweg 35 in Winkel staat de zaal vol met verschillende springkussens waar eindeloos op gesprongen en geklommen kan worden!

Super Jumping is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn springkussens speciaal voor de jongere kinderen en springkussens die die uitdaging bieden aan de grotere kinderen. Zo staat er o.a. een opblaasbaar dartbord, een stormbaan, een jungle springkussen en een luchtkasteel!


Foto Team Sportservice Schagen

Gezond en leuk!
Voor maar € 5,00 kun je je 4 uur lang uitleven op de springkussens. Super Jumping duurt van 11:00 tot 15:00 uur. Deelname is op eigen risico en de ouders blijven verantwoordelijk voor de kinderen. Een begeleidende volwassene is verplicht voor kinderen die jonger zijn dan 8 jaar. Begeleidende ouders hebben vrij toegang. Inschrijven of aanmelden is niet nodig. Er kunnen maximaal 250 deelnemers tegelijk meedoen. Het kan dus zijn dat je even moet wachten.

Nog meer klimmen?
Echte klimapen mogen de Apenkooi ook niet missen! Apenkooi is op dinsdag 22 oktober, Gymzaal Clusius College, aan de Binnenhof 22 in Schagen. Voor Apenkooi moet je je wel even aanmelden. Zie ook Apenkooi in de herfstvakantie.
(advertentie)
Stoomlab tijdens Weekend van de Wetenschap
Uitgegeven op 27-09-2019 om 16:42  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en musea openen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober tijdens het 'Weekend van de Wetenschap' hun deuren voor het publiek om kennis te maken met live wetenschap en technologie. Het Stoommachinemuseum Medemblik doet ook mee aan dit landelijk evenement, want waar kun je nu beter ontdekken wat stoom, druk of vacuüm is!

Ben je nieuwsgierig naar de krachten van de natuur en een uitvinder in de dop? Kom dan dit weekend naar het museum en ontdek hoe je luchtdruk kunt aantonen met een glas en een kartonnetje. Leer van de 'museumprofessor' wat een barometer aangeeft als de luchtdruk hoger wordt en wat het verband is tussen volume en druk aan de hand van een fietspomp. Wat is het condenseren van stoom? Met behulp van een soeplepel gevuld met koud water kun je het zien. Een snelkookpan met manometer en thermometer, te vergelijken met een stoomketel in het klein, demonstreert het verband tussen temperatuur en druk. Het klinkt ingewikkeld, maar je hoeft echt geen bolleboos te zijn om het te begrijpen.
De 'museumprofessor' zal in het museumstoomtheater om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur allerlei proefjes en experimenten demonstreren, waarbij je kunt assisteren. En als je iets niet helemaal begrijpt en de stoom uit je oren springt, vraag dan gerust hoe het zit.

James Watt: Zondag dwaalt de geest van James Watt door het museum, hij vertelt je graag over zijn interessante leven. Deze Schotse ingenieur ontdekte 250 jaar geleden dat als hij een condensor aan de stoommachine verbond, die drie keer zuiniger en efficiënter werd. De stoommachine, voor die tijd een hoogstandje van techniek, luidde het begin van de Industriële Revolutie in. Ook heden ten dage wordt stoom nog steeds gebruikt voor de energieopwekking.

Theatervoorstelling 'Onder druk': Op een speelse manier maak je kennis met de hoofdrolspelers uit de stoomrevolutie en ontdek je wat de uitvinding van de stoommachine betekende. De voorstelling wordt zondag in het museum om 13:00 en 14:30 uur gespeeld en is gratis voor museumbezoekers.

Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.
Het museum is van geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.

Meer over het museum in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
Brandweer zoekt speurneuzen
Uitgegeven op 26-09-2019 om 13:17  |  link  |  bewaar  |  print

De Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid ziet een toename van woningbranden door oplaadbare elektrische apparaten. Er is een toename te zien van branden door opladers van devices zoals telefoon, tablet of laptops en door het opladen van bijvoorbeeld hoverboards en elektrische steps.

Brandweer zoekt speurneuzen
Met de campagne 'Brandweer zoekt speurneuzen' worden kinderen (9-12) uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar brandgevaar en het voorkomen van brand. Onderzoek van de Brandwonden Stichting toont aan dat juist kinderen tussen 9 en 12 jaar actief gebruik maken van elektrische opladers. Bijna 80% van deze kinderen maakt regelmatig gebruik van mobiele devices. Maar nog niet de helft van de kinderen is op de hoogte van de risico's van het foutief opladen van een mobieltje, of van het in slaap vallen met een tablet tussen de dekens en knuffels. "Online game leert brandveilig gedrag
De jaarlijkse Brandpreventieweken, die als doel hebben om nieuwe slachtoffers van woningbranden te voorkomen, richt zich dit jaar daarom specifiek op kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Met de campagne 'Brandweer zoekt speurneuzen!' wordt kinderen op speelse wijze brandveilig gedrag aangeleerd. Door middel van een interactieve game ontdekken ze hoe brand door elektrische apparaten kan ontstaan. De kinderen gaan als echte speurneuzen aan de slag om de oorzaak van een woningbrand te achterhalen. In deze game komen de drie elementen van de branddriehoek terug en is er ruim aandacht voor de rol die apparaten kunnen spelen bij het ontstaan van brand. Tijdens het spelen van de game leert de jeugd alles over het ontstaan en voorkomen van deze branden. De game eindigt met het maken van je eigen vluchtplan: wat doe jij als je huis in brand staat?

Je kunt de game spelen op www.brandweerzoektspeurneuzen.nl.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Friet rooien
Uitgegeven op 20-09-2019 om 20:17  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het zelf ontdekken van de oorsprong van friet is een avontuur dat je op zaterdag 5 oktober kunt beleven bij bezoekboerderij 'Leven van de wind', Oosterterpweg 12. Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen er zelf een emmer aardappelen rooien en er wordt uitgelegd hoe je er thuis lekkere frietjes van kunt maken, want die emmer zelfgerooide aardappelen mogen de kinderen mee naar huis nemen. En ook op de boerderij worden frietjes gebakken!

Akkerbouwers zijn ontzettend trots op hun beroep. Ze maken ons aller voedsel! Dat is wel een feestje waard. En dat vieren we dan weer met patat!Iedereen is van 10:30-15:00 uur welkom, ouders, begeleiders en oudere broertjes en zusjes.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website www.levenvandewind.com.

Deelnemen kost € 4,00 per kind, wat betaald kan worden bij aankomst op de boerderij.
Je krijgt hiervoor niet alleen een onvergetelijke dag, maar ook een heerlijk patatje, limonade en een emmer aardappelen om zelf thuis patat te kunnen maken.
(advertentie)
Poppentheater Belletje Sterk speelt Appelmoes
Uitgegeven op 14-09-2019 om 11:19  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt zondag 29 september in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer de voorstelling Appelmoes. Ellen Scholten vertelt met haar prachtige vilten poppen het verhaal van Kabouter Zako die trek in appelmoes heeft.

Jan Klaassen vindt appelmoes ook erg lekker en gaat helpen appels plukken. Maar waar vind je die eigenlijk? Samen met Muis, Oehoet en Ekihoorn wordt het een vrolijk avontuur.
De voorstelling wordt gegeven om 11:00 en 15:00 uur en is geschikt kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers. Na de voorstelling mogen de kinderen zelf appelmoes maken om mee te nemen naar huis. De activiteit duurt totaal 90 minuten. De kosten zijn € 8,50 p.p. inclusief kaboutersap.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. Telefoonnummer 072 509 33 52. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Apenkooi in herfstvakantie
Uitgegeven op 11-09-2019 om 17:42  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Alle apen en ander klimliefhebbers opgelet: In de herfstvakantie organiseert Team Sportservice Schagen in samenwerking met Wijkvereniging Hoep Zuid een Apenkooi instuif in de gymzaal van het Clusius College. Het leuke is dat deze Apenkooi niet alleen voor kinderen is. Vanaf 6 jaar mag iedereen meedoen. Jongeren en volwassenen kunnen weer terug naar hun jeugd!

Jong en oud kunnen dinsdag 22 oktober van 10:00 uur tot 15:00 uur hun hart ophalen in een super uitdagende apenkooi opstelling waar o.a. de stormbaan van Team Sportservice Schagen in zal staan.

Terug naar je jeugd!
Wie heeft er geen mooie herinneringen aan de leukste gymles die er is? Apenkooien maakt het kind in je los! Apenkooi is leuk voor iedereen en brengt jong en oud samen. Kinderen vinden apenkooi helemaal fantastisch als hun ouders ook meedoen! Klim en klauter je weer terug in je jeugd!Leef je uit!
Iedereen vanaf 6 jaar kan zich volledig uitleven tijdens deze activiteit. Rennen, vliegen, springen, slingeren en ontwijken zijn vaardigheden die je moet beheersen om aan dit aloude spel mee te kunnen doen. Doe je aan freerunning? Dan zal je apenkooi ook helemaal geweldig vinden! De entree is maar € 1,- en deelname is op eigen risico.

Aanmelden is verplicht
Omdat we iedereen de ruimte willen geven om zich uit te leven, is het deze keer wel nodig dat je je aanmeldt. Je kunt je aanmelden via schagen.inschrijventeamsportservice.nl. Doe dat vóór 15 oktober. Iedereen die zich heeft aangemeld wordt ingedeeld in een tijdsblok. Na aanmelding krijg je bericht in welk tijdsblok je bent ingedeeld. Gezinnen worden uiteraard in hetzelfde tijdsblok ingedeeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportservice Schagen; telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: mverblaauw@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen. Apenkooi wordt georganiseerd in samenwerking met Wijkvereniging Hoep Zuid.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Animatiefilm 'How to train your dragon: The hidden world'
Uitgegeven op 07-09-2019 om 13:45  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 22 september de animatiefilm How to train your dragon: The hidden world.

Hiccup probeert zijn droom te vervullen door een vreedzame draken-utopie te creëren. Ondertussen ontdekt Toothless een ongetemde, ongrijpbare partner die ervoor zorgt dat de Night Fury vertrekt. Wanneer het gevaar thuis groter wordt en Hiccup als dorpshoofd op de proef wordt gesteld, moeten zowel draak als ruiter onmogelijke beslissingen maken om hun soort te redden.Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.
(advertentie)
Spinnen thema Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 07-09-2019 om 13:05  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL – Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer verzorgt elke derde zondag van de maand van 11:00 tot 15:00 uur een Buitendag. Een heerlijke dag vol (gezins)activiteiten in en om het buitencentrum met telkens een ander seizoensthema. Deze keer gaat het over... spinnen!

Zondag 15 september valt in de spinnentijd. De spinnenwebben zijn goed te zien door dauw op de draden van het web. Volg de spinnenspeurtocht en kom meer te weten over de spinnen. Knutsel je eigen web met een spin erin. Elk uur kun je met een gids op spinnensafari en op zoek naar de spinnen in de Schoorlse Duinen. Word een ware spinnendeskundige door de vragen over spinnen te beantwoorden. De dag wordt afgesloten met het poffen van eigen popcorn.Starten aan de vier activiteiten kan tot uiterlijk 14:00 uur. Deelnemen kost € 5,00. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl. De strippenkaart is vervolgens af te halen aan de balie van het buitencentrum.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Alcohol Free Under 17 Party, Bij De Buren
Uitgegeven op 30-08-2019 om 18:24  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUW NIEUW NIEUW !!!

WIERINGERWERF - Advertentie, let op! Dit is een feestje voor de NIEUWE Buren, dus, geen alcohol tijdens dit feest. Wel 0.0 bier en alcoholvrije cocktails.


(advertentie)
Kabouter Zako gaat kamperen
Uitgegeven op 12-08-2019 om 17:14  |  link  |  bewaar  |  print


SCHOORL - Kabouter Zako heeft eindelijk vakantie. Wat zou hij graag eens willen kamperen. Hoe komt hij aan een tent?

Kom kijken naar deze vrolijke voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers en wordt gespeeld op zondag 25 augustus. Aanvang 11:00 en 15:00 uur. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. Duur totaal: 90 minuten.
Een kaartje kost € 8,50 inclusief kaboutersap. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Theater Gniffel
Uitgegeven op 11-08-2019 om 21:31  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 09-08-2019 om 18:11  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Op de maandelijkse Buitendag in de Schoorlse Duinen staan deze maand bijen centraal. Er zijn op zondag 18 augustus activiteiten, zoals honing slingeren en was smelten.

Kinderen kunnen van 11:00 uur en 14:00 uur meedoen aan de volgende activiteiten: Zoek de koningin en doe een bijendans op deze Buitendag. Elk uur is er een bijensafari met een gids. Ontdek welke belangrijke rol bijen spelen bij de groei van bijvoorbeeld fruit en het maken van snoep. En zoek de koningin in de bijenkast. Maak een zadenbom en knutsel zelf een bijtje. Sluit de dag af met het maken van popcorn.
Deelnemen aan deze 4 activiteiten kost 5 euro. Opgeven kan via www.staatsbosbeheer.nl.Gedurende de maand augustus is er een bijententoonstelling in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
En verder:
07-08-2019 Kindertheater Ridders! op Kasteel Radboud
01-08-2019 Zandstock Festival
26-07-2019 Bingo
25-07-2019 Taandag en Kienderspel
18-07-2019 Muzikaal huttendorp
(advertentie)
Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Optimistische kaart-uitgever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: