Koningsdag Den Oever
Uitgegeven op 19-04-2018 om 18:36  |  link  |  bewaar  |  print


DEN OEVER - Natuurlijk viert ook Den Oever Koningsdag.
Het feest is weer op het ijsbaantje.Programma:
10:15 uur: Verzamelen fietsoptocht
10:30 uur: Vertrek fietsoptocht
11:00 uur: Fietsen laten zien bij Kapellehof
11:15 uur: Start spelletjes op het ijsbaantje
11:15 uur: Vrijmarkt op het ijsbaantje
12:00 uur: De brandweer komt naar het ijsbaantje, waar er leuke spelletjes gedaan kunnen worden.
(advertentie)
Koningsdag in speeltuin Helderse Buurt
Uitgegeven op 18-04-2018 om 17:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Speeltuin Helderse Buurt opent op vrijdag 27 April haar poorten weer voor alle kinderen uit de buurt, samen met hun papa's, mama's, opa's en oma's! Deze week worden de laatste puntjes op de 'i' gezet zodat er vanaf Koningsdag weer heerlijk gespeeld kan worden in de vernieuwde speeltuin.

Om 12:00 uur start de versierde fietsenoptocht. Alle kinderen uit Hippolytushoef e.o. mogen meedoen, ook al ben je geen lid. Sluit je gezellig aan bij de optocht, opstellen vanaf 11:45 uur.


11:00 uur: De speeltuin opent haar poort voor:
• Een gezellige vrijmarkt waar je leuke spullen kunt kopen en verkopen
• Het rad van fortuin met mooie prijzen!
• Leuke , gezelligheid en muziek
• Een schminkster, die alle kinderen mooi schminkt
12:00 uur: Start van de versierde fietsenoptocht
12:30 uur: Terugkomst bij de speeltuin, waarbij er voor de mooist versierde fietsen een prijsje is.
• Aan de kraam verkopen we lekkere warme broodjes en pannenkoekjes.
15:30 uur: Einde van de activiteiten voor Koningsdag.
(advertentie)
Poppenvoorstelling Lammetjespap
Uitgegeven op 13-04-2018 om 17:51  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Welkom bij de vrolijke voorstelling 'Lammetjespap' van Poppentheater Belletje Sterk vol voorjaarsdieren. Kabouter Zako gaat op zoek naar de schapen. Na afloop maken we allemaal een kabouter met wol!

De voorstelling is op zondag 22 april, woensdag 2 mei en zondag 20 mei. Aanvang 11:00 en 14:00 uur.
Een kaartje kost € 8,00 inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
Meer info op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Buitendag: Rode Bosmieren
Uitgegeven op 13-04-2018 om 11:16  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - In de Schoorlse Duinen leven heel veel rode bosmieren. Ze maken prachtige grote mierenhopen. De rode bosmieren en hun vijanden zijn op zondag 15 april het thema van de Buitendag bij Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Elk uur is er een korte mierenexpeditie langs mierenhopen. Ook ontdek je hoe de mierenleeuw een mier vangt en mag je zelf een mier knutselen en een broodje bakken. In het buitencentrum is een expositie over de rode bosmieren te zien. Daar ontdek je onder andere hoe sterk een mier is.

De kosten voor de buitendag zijn € 5,00 per kind. Voor deze dag is een speciale strippenkaart ontwikkeld, deze kun je bestellen op www.staatsbosbeheer.nl.
Elke derde zondag van de maand is komend een natuuractiviteitendag. Op deze dag kunt u samen met (klein-) kinderen een heerlijke natuurdag beleven.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
Meer info op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
(advertentie)
Zandstock maakt de eerste knallers bekend
Uitgegeven op 11-04-2018 om 20:58  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Het uurtje is verzet, de eerste rokjesdag is een feit geweest en het voorjaar kietelt iedereen onder de kin. Zoals alle weermannen en -vrouwen én de echte festivalliefhebber weten kan dit maar één ding betekenen: de organisatie van Zandstock Festival is in volle gang en de eerste vette tip voor de line-up gaat bij deze van de sluier! Dit jaar zijn er weer verschillende artiesten gestrikt om hun muzikale kwaliteiten te showen op een zinderende festivaldag. Om mee te beginnen, zal Jett Rebel zijn comeback maken in de feesttent.

We kennen hem allemaal van enorme knallers als 'Tonight' en 'Louise', waar de je voetjes niet anders kunnen dan van de vloer gaan. Jett sleepte de afgelopen jaren zeer terecht vele awards in de wacht, dus het staat vast dat we weer kunnen genieten van zijn gitaarriedels, mooie stemgeluid en vette band.Een andere grootheid die we op het podium mogen verwelkomen is Blaudzun. Je weet wel, de mooie man met lange lok en een baard voordat iedereen die had en duidelijk aanwezige bril. Deze man leerde zingen in de kerk en straalt op ieder podium met zijn goddelijke stem. Hij heeft verschillende bestsellercd's gemaakt en we zijn er trots op dat hij 't Zand komt betoveren met zijn muziek.

Lees verder...
(advertentie)
Het huttendorp is in aantocht
Uitgegeven op 11-04-2018 om 11:33  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Bijna is het alweer zover! Het huttendorp is in aantocht! Het thema is al bekend gemaakt: dat wordt sprookjes! Nu zult u denken sprookjes? Al weer? Ja al weer! En waarom? Omdat er weer een heleboel viereneenhalf/vijfjarigen zijn. En voor de allerkleinsten is er niks leukers dan een sprookjesdorp.

Het opbouwen begint op zaterdag 21 juli (waar Buurtvereniging Klufterkrogt best wat sterke vrijwilligers bij kan gebruiken). Op zondag en maandag wordt alles afgemaakt, zodat op dinsdag 24 juli het sprookjesdorp geopend kan worden! Het begint om 10:15 uur met een welkomstwoordje. Om 10:30 uur gaat het spektakel echt beginnen! Na een gratis bakje koffie of thee dat wordt aangeboden door het bestuur is het huttendorp van start gegaan. Dinsdagavond is er een kampvuur en worden er sprookjes verteld en/of uitgebeeld. Dit is in plaats van een slaapnacht, wordt dit jaar een keer overgeslagen!


Het alom bekende treintje rijdt ook dit jaar vol met kinderen regelmatig rondjes door de wijk

Woensdag (25 juli) is een drukke dag, die al om 8:30 uur begint met samen ontbijten, als het goed is verkleed. Dan is ook de oude 'hangjeugd' uit Noorderlicht en Kapellehof weer aanwezig. Er is een mr. en mrs. Verkiezing en het treintje rijdt weer.
Donderdag (26 juli) is het springkussen weer aanwezig en donderdagavond is de 'Huttendorp got talent show', de voormalige playback show.
Vrijdag (27 juli) is al weer de laatste dag. Dan worden de hutjes weer afgebroken.

Het huttendorp is voor alle kinderen van 5 j t/m 12 jaar, die het leuk vinden om een week te timmeren en te spelen. Een half jaartje jonger mag, maar dan wordt gevraagd om er zoveel mogelijk bij te blijven.

Zijn er nog ideeën of vragen bel gerust even het nummer: 0653373672 of de e-mail: Huttendorp-aanmeldingen@hotmail.com.
(advertentie)
Paasweekend in het Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 23-03-2018 om 12:30  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - De lente is in aantocht. Ontwaken de lentekriebels ook bij jou? Kom dan in het Paasweekend Paaseieren zoeken bij het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 in Medemblik! De Paaseieren zijn verstopt tussen de sissende stoommachines, wie weet vind jij het Gouden ei! Dan ligt er een leuke prijs voor je klaar. Natuurlijk liggen er nog veel meer eieren verstopt, zowel binnen als buiten op het museumterrein. Ga je mee op zoek naar paaseieren in allerlei kleuren en dat ene gouden ei?

In het kinderlab staan de miniatuur stoommachines klaar om zelf te ontdekken wat de kracht van water en vuur is. Natuurlijk draaien ook de grote stoommachines tijdens het Paasweekeinde. In het ketelhuis werkt de stoker zich in het zweet. Hij kan best wat hulp gebruiken. Je kunt een hulpstokersdiploma verdienen door hout op het vuur te gooien.Als het mooi weer is kun je aan de watertafel zelf land droogmalen. Tenminste, als je niet bang bent voor een paar spetters water.

Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: Jongeren (4-18 jaar) € 5,00; Volwassenen € 7,50; Museumjaarkaarthouders en Stoommachinevrienden gratis.
(advertentie)
Paashaas en eierspeurtocht in Petten
Uitgegeven op 16-03-2018 om 10:55  |  link  |  bewaar  |  print

PETTEN - Op tweede paasdag, maandag 2 april, is het extra leuk bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee. De paashaas heeft een eierspeurtocht uitgezet waarmee je paaseitjes kunt verdienen. En hij komt zelf ook nog even langs, zodat je met de paashaas op de foto kunt! Iedereen is welkom tussen 11:00 en 16:00 uur.

Tijdens de eierspeurtocht ga je op zoek naar eieren met letters erop. Als je van deze letters het juiste woord vormt, krijg je lekkere beloning. Binnen kun je mooie zandschilderijen maken. En buiten kun je genieten van een heerlijke, versgebakken crêpe.Zand tegen Zee
De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat je zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand, héél véél zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het is echter veel meer dan duinen: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand op.

Gratis toegang
Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten. Het centrum is vanaf 1 april geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Ook zijn er regelmatig activiteiten.
Meer informatie: hhnk.nl/zandtegenzee of op Facebook.
(advertentie)
Robbenfeest
Uitgegeven op 14-03-2018 om 21:20  |  link  |  bewaar  |  print

(Advertentie)


(advertentie)
Uw warme bakker!
ExpeR in het Dijkgatbos
Uitgegeven op 11-03-2018 om 10:49  |  link  |  bewaar  |  print

Overnachten in het bos, strijden tegen elkaar en nieuwe vrienden maken.

WIERINGERMEER - 's Morgens wakker worden door het getjilp van vogels, een vlot in elkaar zetten en daarmee gaan varen en tegen de avond eten bereiden op een zelfgemaakt vuur zijn allemaal dingen die bij ExpeR horen. Komende zomer gaat voor de 15e keer ExpeR van start in het Dijkgatbos. Dit is een week vol met activiteiten voor jongeren van 13 t/m 15 jaar oud en wordt gehouden in week 30 (maandag 23 juli t/m vrijdag 27 juli).

Bij aankomst in het bos worden er door de deelnemers twee groepen gemaakt die in de week tegen elkaar zullen strijden. Beide groepen trekken daarna het bos in om elk hun eigen onderkomen in te richten. Dankzij de bijzondere toestemming van Staatsbosbeheer kunnen zij een week lang in het bos bivakkeren. Niet op een camping of zoiets, maar écht in het bos! Tussendoor worden er verschillende proeven (spellen) gedaan en daarmee kunnen ExpeRs verdiend worden voor de groep.En aan het einde van de week kan er maar één groep de winnaar zijn...

Ook zin in actieve vakantieweek waar je met én tegen je vrienden kunt strijden om de winnaar van ExpeR 2018 te worden? Kijk voor meer informatie op www.exper.nu en geef je samen met je vrienden en vriendinnen op!
(advertentie)
Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet
Uitgegeven op 10-03-2018 om 21:55  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zaterdag 24 maart de jeugdfilm Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet.Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar zijn land, om het graf van zijn vader te zoeken. Maar Klaas heeft daar helemaal geen zin in. Vliegen naar Egypte is eng, kost veel te veel geld, en bovendien heeft Dummie geen paspoort. Maar Dummie regelt alles en dan gaan ze toch op reis.

De zaal gaat om 18:45 uur open en de film begint om 19:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Deze maand twee concerten in de Duk
Uitgegeven op 07-03-2018 om 14:28  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Maart is al weer even bezig, wat inhoudt dat dit jaar al twee succesvolle concerten zijn geweest in de Duk. Deze maand gaat J.C. de Dukdalf er dubbel zo hard voor: in plaats van één concert gewoon twee!

Om deze maand betaalbaar te houden, kun je eenmalig een combiticket aanschaffen. Koop voor een gereduceerde prijs een kaartje voor zaterdag 24 en zaterdag 31 maart. Zo ben je er zeker van dat je op tijd een kaartje hebt voor beide avonden en het scheelt ook weer in je portemonnee.
Op zaterdag 24 en zaterdag 31 maart gaan de deuren van J.C. de Dukdalf om 21:00 uur open en om 03:00 uur zullen deze sluiten. Entree is € 5,00 (<18 jaar € 2,50), tenzij je een combiticket koopt, dan ben je nóg goedkoper uit! Daarnaast is De Duk iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00 uur. Bij concerten sluiten de deuren pas om 03:00 uur. Alle leeftijden zijn welkom. Via Facebook kun je al je vragen stellen.

Op zaterdag 24 maart is de eerste show van de maand, met de uit Servië komende beukmachine genaamd Desolation. Deze vijfkoppige band wordt in een adem genoemd met grote namen: Hatebreed, Lamb of God, Dream Theater, Audioslave, Gojira, Opeth en Mastodon. Desolation wordt in de media enorm geprezen door hun onmenselijk technische skills. Als je deze gasten ziet spelen, hoor je overal in de zaal kaken op de grond vallen.

Verder vind je op zaterdag 24 maart de welbekende metalband Onkt, die al jaren een graag geziene gast is in het Wieringerwerfse jongerencentrum. Afgelopen jaar brak de hele kelder af toen de band zelfs een paaldanseres mee had genomen die voor het nodige vermaak zorgde tijdens het concert.

De avond wordt afgetrapt door Khaotix, een melodieuze progressieve thrash metalband uit Utrecht. Deze band haalt ook invloeden uit de death en blackmetal. Maar ook Khaotix wordt met flinke namen vergeleken: Slayer, Megadeth, Metallica, Amon Amarth en Pantera. Je kunt dus een hoop zeggen, maar dit gaat een goed concert worden met deze drie bands.

Maar deze maand heeft meer te bieden!
Lees verder...
(advertentie)
Vloggen
Uitgegeven op 05-03-2018 om 11:51  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Wintersprookje
Uitgegeven op 05-03-2018 om 10:21  |  link  |  bewaar  |  print

Poppentheater in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het sneeuwt, het sneeuwt! Eindelijk! Vrouw Holle woont bij de Toverput. Wie wil haar graag helpen? Wie schudt de kussens zo goed als ze kan? Kom kijken hoe dit sprookje goed afloopt. En na afloop maken we een eigen sneeuw -kabouter.


Vrouw Holle-rosalinde bij de put - foto Ellen Scholten

Deze voorstelling van poppentheater 'Belletje Sterk' is op zondag 11 maart. De aanvang is 11:00 en 14:00 uur. Een kaartje kost € 8,00 inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via via www.staatsbosbeheer.nl.
Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Open dag Scouting Corvus Corone
Uitgegeven op 03-03-2018 om 21:44  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Scouting Corvus Corone organiseert op zaterdag 17 maart een open dag op en om het eigen terrein aan de Keizerspoeldijk nr.1. Iedereen die interesse heeft in Scouting, maar ook zeker iedereen die nou wel eens wil weten wat er bij Scouting Corvus Corone allemaal zoal te doen is kan een kijkje komen nemen. De poorten staan open van 11:00 tot 16:00 uur.

Alle speltakken zullen zich presenteren. De bevers, de speltak in oprichting, voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. De welpen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar, de scouts voor kinderen van 11 t/m 15 jaar, de explorers voor jongeren van 15 t/m 18 jaar en de stam, officieel roverscouts, voor oudere-jongeren vanaf 18 jaar.
Het bestuur is aanwezig om de nodige informatie te geven over zeer diverse zaken en om nieuwe mensen enthousiast te krijgen om vrijwilliger te worden bij de vereniging. Want naast jeugdleden is Scouting Corvus Corone ook op zoek naar extra vrijwilligers om leiding te geven bij één van de speltakken, of voor andere ondersteunende teams.Over de hele dag zullen er diverse doorlopende activiteiten zijn en bij voldoende belangstelling staan de nodige grotere activiteiten klaar om mee aan de slag te gaan. Vraag er gerust naar, de mogelijkheden zijn nagenoeg onbegrensd, want dat is juist wat Scouting zo leuk maakt.

Kortom, een dag voor jong en oud om uitgebreid kennis te maken met Scouting in het algemeen en Corvus Corone in het bijzonder.
(advertentie)
Zandstock opzoek naar upcoming DJ's
Uitgegeven op 21-02-2018 om 14:30  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - De DJ-contest is terug van weggeweest. Het Zandstock Festival bestuur en jongerenvereniging WBO De Bayes slaan hiervoor opnieuw de handen ineen. Op zaterdag 10 maart krijgen vijf dj's de mogelijkheid om hun kunsten achter de draaitafel te vertonen in het WBO De Bayes te 't Zand.

De winnaar mag een uur draaien tijdens de komende editie van Zandstock Festival in augustus van dit jaar. DJ's die mee willen doen kunnen zich nog tot 1 maart aanmelden via www.zandstock.nl. Alle muziekstijlen zijn welkom. Een vakjury bepaalt welke vijf dj's mogen draaien op 10 maart.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Kindertheater Gniffel toert rond in Hollands Kroon
Uitgegeven op 21-02-2018 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Voor de voorjaarsvakantie heeft Theater Gniffel weer een prachtige speellijst in elkaar gezet. In 3 dagen spelen ze op 6 verschillende locaties leuke, interactieve theatervoorstellingen.

Op dinsdag 27 februari spelen ze in Anna Paulowna en Winkel 'Gniffel en de betoverde ring'. Prinses Gniffel en haar vriendje Gnaf gaan op verjaardag bij nichtje prinses Emilia. De prachtige ring die ze haar geven maakt de heks enorm jaloers. Zij betovert de ring en dan gebeuren er allemaal erge dingen. Gniffel en Gnaf gaan het samen met de kinderen proberen op te lossen, maar of dat lukt?

Donderdag 1 maart kunnen jullie in Wieringerwerf komen genieten van 'Gniffel en de Kledingdief'. Hierin mogen Gniffel en haar vriendje Gnaf naar een heel groot feest. Gniffel heeft prachtige nieuwe kleren hiervoor gekregen. Gea de Gapper is echter ontsnapt uit de gevangenis en steelt Gniffels prachtige kleren. Hoewel agent Snurkstra wel een beetje zijn best doet lukt het hem niet Gea de Gapper te vangen. Dan besluiten Gniffel en Gnaf zelf maar een plan te bedenken om de dief te vangen...Vrijdag 2 maart doen de mensen van Theater Gniffel 2 nieuwe locaties aan: De Oude School (dorpshuis) in Wieringerwaard. Ze sluiten hun tournee af in Het Behouden Huis in Oudkarspel. Deze dag kunnen de bezoekers genieten van 'Gniffel en de Toverschelp'. Als prinses Gniffel en haar vriendje een stem in een schelp horen zijn ze reuze nieuwsgierig van wie die is. Het blijkt van Greetje het feetje te zijn. Zij wil graag naar de mensenwereld komen om Gniffels grootste wens te laten uitkomen. Maar of het nu zo handig van Gniffel was om te wensen dat haar vriendje voor altijd doet wat zij zegt... Zal het ooit nog goed komen tussen de twee vrienden? Als blijkt dat Greetje de terugtoverspreuken nog niet kent, hebben ze meer hulp nodig uit de toverwereld... maar van wie...??

De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 9 jaar en hun ouders/verzorgers.
De entree is € 7,- per bezoeker.
Om van een plekje verzekerd te zijn dient men te reserveren via: theatergniffel@quicknet.nl of via 06-19505135.

Speellijst openbare voorstellingen:

Lees verder...
(advertentie)
Slagerij Ottens
Rock & Metal
Uitgegeven op 16-02-2018 om 21:18  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Van groovy rock tot heerlijk metal, dat kan je verwachten van deze bandavond op zaterdag 24 februari in de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Met 3 bands vanuit Alkmaar tot Rotterdam gaan we zorgen dat we deze avond weer goed gaan knallen, moshpits gaan bouwen en iedereen laten weten wat de Dukdalf in huis (kelder, eigenlijk), heeft.Line up: Troubleshot - Ann My Dice - Horizon Tide.
De bands beginnen om 21:00 uur met spelen en de avond eindigt om 03:00 uur.
Entree: € 5,- (< 18: € 2,50) - Bier: flesje Hertog Jan voor € 2,-.
(advertentie)
Activiteiten in Buitencentrum Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 16-02-2018 om 14:54  |  link  |  bewaar  |  print

Kabouter Zako en het Kristal

SCHOORL - Poppentheater 'Belletje Sterk' speelt op zondag 25 februari, woensdag 28 februari, en zondag 4 maart in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de voorstelling 'Kabouter Zako en het Kristal'. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen.

Kabouter Zako woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje betoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Jan Klaassen en Katrijn gaan wandelen over het Kabouterpad. Lukt het Jan Klaassen om kabouter Zako te helpen? Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis.

De voorstelling begint om 11:00 uur en om 14:00 uur en duurt 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. De kosten zijn € 8,00 per persoon inclusief kaboutersap. Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen. Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl Voor informatie belt u Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352.


Nestkast timmeren en pimpen

SCHOORL - Help de vogels aan een beschut plekje of een huisje voor hun nest! In strenge winters schuilen de vogels en houden ze elkaar warm in een nestkast. In de lente gaan ze op zoek naar een geschikte plek voor hun eitjes. Samen met de vrijwilligers van Staatsbosbeheer kun je op dinsdag 27 februari om 14:00 uur zelf een nestkastje timmeren in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Eventueel geef je het daarna een leuk kleurtje.Ben je 8 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom. De kosten zijn € 10,00 per kind. Informatie over het onderhoud en de beste plek om je nestkast op te hangen, krijg je mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Een hele dag Engels op school
Uitgegeven op 16-02-2018 om 13:50  |  link  |  bewaar  |  print

Een hele dag Engels op school

HIPPOLYTUSHOEF - Op uitnodiging van Wiringherlant zijn er twee studenten van de universiteit van Durham, Engeland, op bezoek. Het bezoek is georganiseerd door Suzanne Duivestein. Zij is coördinator tweetalig onderwijs op het Wiringherlant. Naast de lessen die zij daar geven zijn James en Emily ook twee dagen op een basisschool geweest. De eerste dag waren zij op De Kei in Hippolytushoef. De volgende dag gingen de studenten naar De Peppel in Middenmeer.


James en Emily op basisschool De Kei

De dag begon vanuit de nieuwsgierigheid van de kinderen. Zij wilden van alles weten over Groot-Brittannië, het leven daar en hoe het schoolsysteem daar werkt. Daarna hadden James, student Natuurkunde, en Emily, student Aardrijkskunde, zes activiteiten voorbereid. Deze waren erg uiteenlopend. Van drijvende eieren tot de Olympische Spelen. Onder begeleiding van James en Emily zijn de kinderen daar heel enthousiast mee aan de slag gegaan.
Uiteraard ging alles in het Engels. Na een voorzichtige start werden de kinderen steeds vrijer in het praten en vragen stellen. Was er vertaling nodig dan was er altijd een klasgenoot die daarbij kon helpen.

Voor de kinderen en studenten was het een ontzettend leerzame en onvergetelijke dag geworden. Een dag die komend schooljaar zeker om een herhaling vraagt.

Lees verder...
(advertentie)
Eerste namen jubileum Julianapop bekend
Uitgegeven op 15-02-2018 om 19:37  |  link  |  bewaar  |  print

JULIANADORP - 's Dorps eigen festival Julianapop viert haar vijfentwintigste verjaardag op zaterdag 16 juni 2018, voor één keer - net als de allereerste editie - op de zaterdag voor Vaderdag. De organisatie maakt nu de eerste namen van de extra feestelijke jubileum line-up bekend.

Het begon allemaal vijfentwintig jaar geleden, met een wild idee, een hoop welwillende verenigingen en bedrijven, een paar honderd feestgangers en Ronald 'Gooi je schoonmoeder uit het raam' als bekende artiest tussen lokale helden. Meer dan 120 artiesten passeerden in 25 jaar de revue. In dit jubileumjaar staan oude bekenden naast nieuwe namen: met o.a. De Dijk, Jonna Fraser en Nick & Simon op het podium.

Grooven met groeven
Al 36 jaar is De Dijk een begrip in de Nederlandse popmuziek. De band geeft liedjes die ze dertig jaar niet hebben gespeeld weer een nieuwe kans, en Julianapop doet dat ook: maar liefst twintig jaar geleden stond de band al eens op het dorper podium, in 1998. De band nog een halve carrière jonger, het festival nog in de kinderschoenen. Op hun nieuwe plaat Groef steken ze klassiekers in een nieuw jasje, maar live kun je meezingen met Als ze er niet is, Mag het licht uit en Binnen zonder kloppen. Zoals zanger Huub van der Lubbe zei: "De groeven zijn dieper, maar de groove is er nog."

Festivalsensatie Jonna Fraser

Lees verder...
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Super Jumping Schagen
Uitgegeven op 12-02-2018 om 15:21  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Springen is leuk en gezond! Alle kinderen kunnen zich op woensdag 28 februari, in de vakantie, helemaal uitleven tijdens Super Jumping Schagen. In de Spartahal, in Schagen staat de zaal vol met verschillende springkussens waar eindeloos op gesprongen en geklommen kan worden!

Super Jumping Schagen is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn springkussens speciaal voor de jongere kinderen en springkussens die die uitdaging bieden aan de grotere kinderen. Zo staat er o.a. een opblaasbaar dartbord, een stormbaan, een jungle springkussen en een luchtkasteel!Gezond en leuk!
Voor maar &euro 5,- kun je je 4 uur lang uitleven op de springkussens. Dat is inclusief gezonde snacks (fruit) en onbeperkt water. Super Jumping Schagen duurt van 11:00 tot 15:00 uur. Deelname is op eigen risico en de ouders blijven verantwoordelijk voor de kinderen. Een begeleidende volwassene is verplicht voor kinderen die jonger zijn dan 8 jaar. Begeleidende ouders hebben vrij toegang. Inschrijven of aanmelden is niet nodig. Super Jumping Schagen wordt georganiseerd door Team Sportservice Schagen, Sportfondsen Schagen en Burger Sport en Spel.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remy Kluvers; rkluvers@teamsportservice.nl, 0224 - 21 47 74.
(advertentie)
Jeugdfilm De kleine prins
Uitgegeven op 09-02-2018 om 15:55  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 18 februari de jeugdfilm De kleine prins.Een klein meisje wordt door haar moeder voorbereid op de volwassen wereld waarin ze leven. Ze wordt hierin echter gehinderd door haar excentrieke, goedhartige buurman; de Aviator. Hij introduceert zijn nieuwe vriendin in een buitengewone wereld waarin alles mogelijk is. Een wereld waarin hij zelf lang geleden werd ingewijd door de Kleine Prins.

Deze film is geschikt voor alle leeftijden. De zaal gaat om 14:15 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
MuseumJeugdUniversiteit in Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 07-02-2018 om 11:57  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Het Stoommachinemuseum start op zondag 25 februari met een serie van drie jeugdcolleges onder de vleugels van de MuseumJeugdUniversiteit. In deze colleges zoeken we antwoorden op de vragen: Waarom is de stoommachine niet in Nederland uitgevonden? Waar blijft het regenwater? En: Wat is de overeenkomst tussen de stoomketel en de snelkookpan? Tijdens de colleges mogen de jonge studenten uiteraard ook zelf aan de slag.

De MuseumJeugdUniversiteit (MJU) wil de jeugdige deelnemers (8-12 jaar) leren op een wetenschappelijke manier antwoorden te vinden op vragen en geeft een goede indruk hoe men in de wetenschappelijke wereld te werk gaat. Elk college richt zich op een van de bovenstaande vragen aan de hand van voorbeelden, proefjes, filmmateriaal en de museumcollectie.

Stoommachinemuseum-docent Hans Walrecht: "Het zijn beslist geen lessen. De kinderen moeten zelf proberen de antwoorden te vindenM."De colleges vinden plaats op zondag 25 februari, zondag 22 april en zondag 24 juni tussen 14:00 en 15:30 uur. De kosten voor de drie colleges zijn samen € 15,00, te betalen aan de kassa van het museum.

Inschrijven kan via www.museumjeugduniversiteit.nl, vul in het zoekvenster 'stoommachine' in.

Het Stoommachinemuseum ligt aan de Oosterdijk 4 in Medemblik. Telefoonnummer: 0227-544732, e-mailadres: communicatie@stoommachinemuseum.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Arbeidsmigranten in Concordia
Ja, ook deze mensen moeten kunnen wonen.
Nee, niet midden in het dorp.
Maakt mij niets uit.
  
Occasions
Te koop Renault Twingo dCi Collection
€ 3.750,-

Te koop Kia Sportage X-clusive
€ 15.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kaasfabriek Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: