Kerststukje maken
Uitgegeven op 04-12-2018 om 13:21  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Kom in de gezelligste tijd van het jaar naar Buitencentrum Schoorlse Duinen. Met materiaal uit de duinen maak je zelf een origineel kerststukje. Enthousiaste vrijwilligers van Staatsbosbeheer staan klaar om je te helpen op woensdag 19 december en zaterdag 22 december van van 14:00-16:30 uur.

Geschikt voor alle leeftijden! De kosten zijn € 10,00 incl. materiaal. Inloop tot 15.30 uur. Tip: neem je eigen snoeischaartje mee!
Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 29-11-2018 om 21:41  |  link  |  bewaar  |  print

Duik in de groene wereld van de mossen

SCHOORL - Ook al lijkt de winter stil, donker en doods, toch is er buiten veel te zien. Kom op 16 december maar naar de buitendag om meer te weten te komen over het groeiseizoen van de mossen. Zij geven het duin nu namelijk een prachtige groene laag.

Op de mossentafel kun je zien welke mossen er in het duin groeien. Elk uur kun je met een Schoorlse Duinengids een korte wandeling maken langs wel 50 kleuren groen. In de winter krijgen we hier maar weinig zonlicht dus korte dagen. Daarom knutselen we samen natuurknutsel om de gezelligheid in huis te halen. Van de dennenappels maken we een versiering voor in de kerstboom. De dag sluiten we af met het poffen van mais boven de vuurkorf.


Foto Patricia van Lieshout

Elke derde zondag van de maand is het Buitenpret bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op de Buitendag. Iedere maand worden er nieuwe activiteiten georganiseerd, die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten. Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Vier activiteiten voor € 5,00. Deze kaart kun je bestellen op www.staatsbosbeheer.nl.

De buitendag is van 11:00 tot 15:00 uur.
Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Pakjesfabriek Sinterklaas in Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 22-11-2018 om 18:45  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Sinterklaas heeft een deel van zijn cadeautjes opgeslagen in het Stoommachinemuseum. Het museum is doordeweeks gesloten zodat de Pieten in alle rust de geschenken in kunnen pakken. Tijdens het weekend (24 en 25 november en 1 en 2 december) is de Medemblikker Pakjesfabriek aan Oosterdijk 4 wel geopend.

Doe de Pakjesspeurtocht en ontvang een StoomPieten-diploma met wat lekkers. De speurtocht kost, net als de reguliere speurtocht die ook verkrijgbaar is, € 2,50. Hierbij is een esbitblokje inbegrepen waarop de miniatuurstoommachines kunnen draaien.


Foto's Robert Gieling

In het museum-knutselatelier liggen Sinterklaaskleurplaten en kleurtjes klaar. Hier mag iets moois voor de goedheiligman gemaakt worden. Op zaterdagochtend 24 november zijn er Zwarte Pieten in het museum.

Bakker Bes bakt zondag 2 december van 11:00 tot 16:00 uur pepernoten met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers pepernoten mee naar huis nemen.
Op deze eerste zondag van december wordt er vanaf 12:00 uur tevens op ieder heel uur een Sinterklaasverhaal voorgelezen.Omdat de Pieten doordeweeks zo hard werken is de ketel niet opgestookt en kan het fris zijn in de Pakjesfabriek.

Openingstijden Pakjesfabriek Stoommachinemuseum: 10:00 tot 16:00 uur. Kinderen betalen € 5,00, volwassen € 7,50 en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.
Vind het volledige activiteitenprogramma op www.stoommachinemuseum.nl.
(advertentie)
Pietenfeest in Hippolytushoef
Uitgegeven op 22-11-2018 om 11:46  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De evenementencommissie van de zakenclub organiseert een Pietenfeest.Groot feest in het centrum van Hippolytushoef. Op vrijdag 30 november is er een Pietenfeest georganiseerd met leuke activiteiten begeleid door vele pieten. Ook de Wironruiters is aanwezig met haar lieve kindvriendelijke pony’s. Komt allen genieten van deze gezellige middag die u wordt aangeboden door de evenementencommissie van Hippolytushoef.

U bent allen van harte welkom op het pietenfeest van 14.00 tot 17.00 uur. De winkels zullen deze dag langer open blijven namelijk tot 20.00 uur waardoor Sinterklaas in alle rust zijn cadeautjes kan inkopen.
Uiteraard hebben wij ook gedacht aan de Kerstman! Er is een koopzondag ingepland op 23 december van 13.00 uur t/m 17.00 uur.

Feestprogramma december:
Pietenfeest 30 november 14.00 uur t/m 17.00 uur
Extra koopavond 30 november winkels open tot 20.00 uur
Koopzondag 23 december winkels open van 13.00 uur t/m 17.00 uur

Ook de “Gerinkel in de winkel actie” zal weer opgestart worden in de maand december.
Volop winkelplezier in Hippolytushoef!
(advertentie)
Lichtjes in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 21-11-2018 om 15:49  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - In Buitencentrum Schoorlse Duinen kun je op vrijdag 23 november je eigen lichtje knutselen en daarna samen met je lichtje een korte wandeling maken in de duisternis rondom het buitencentrum.

Na afloop staan bij het Buitencentrum de vuurkorven klaar om je aan te warmen. Natuurlijk zit er iets lekkers bij! Een Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer zal deze activiteit begeleiden en natuurlijk kunnen ouders of andere begeleiders meedoen.De deelname is € 6,00 per persoon, incl. materiaal en na afloop wat lekkers bij de vuurkorf.
Het knutselen begint om 18.00 uur en met aansluitend de wandeling duurt deze activiteit ongeveer 1½ uur en is geschikt voor kinderen t/m 10 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl.

Strikken & Stropers

SCHOORL - Ben jij niet bang in het donker? Kom dan helpen! Een spannend spel voor stoere jongens en meiden tot 13 jaar. De laatste tijd ziet de boswachter van Staatsbosbeheer regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt nu speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren die in de strikken gevangen zitten te bevrijden.

Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Ook erg leuk als verjaardagspartijtje. Het avontuur is op vrijdag 23 november 2018 en donderdag 3 januari 2019 en begint vanaf 18:00 uur. Verzamelen bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Er wordt elke 10 minuten gestart met een nieuw team. De tocht duurt 1,5 uur en er kan per team van maximaal 10 personen worden ingeschreven. De laatste groep start om 19:00 uur.Deelname per team is € 85,00. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.
Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee. Na afloop mag je een broodje bakken bij een vuurkorf en krijg je warme chocolademelk. Het beste team wordt bekend gemaakt op de Facebookpagina van de Schoorlse Duinen.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Balletles en peuterdans
Uitgegeven op 19-11-2018 om 09:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op veler verzoek gaat Martine Goedegebuure weer balletles en peuterdans geven. Peuterdans is voor kinderen in de leeftijd van 2½ t/m 4 jaar. Zij dansen sprookjes, dieren, klappen met de muziek mee, improviseren en doen nog veel andere leuke dingen. Met een balletuitvoering mag je laten zien wat je allemaal geleerd hebt. Balletles is voor kinderen in de leeftijd vanaf 5 jaar.

Balletles
Ballet is het begin van al de dansen die we nu zien. Klassiek ballet is ook erg leuk om te doen en het is ook nog eens heel goed voor je houding. Je leert verschillende pasjes en sprongetjes en kunt je hierin heerlijk uitleven. Alle pasjes die je leert kun je allemaal samen voegen tot een mooie dans.Stel je voor je danst op een voorstelling een prinses, vlinder, elfje of iets anders in een prachtig kostuum, hoe geweldig is dat.
Want ieder jaar is er een grote balletuitvoering ,waar je iedereen kunt laten zien wat je hebt geleerd.
Veel kinderen uit Hippolytushoef hebben dit al eens gedaan en kunnen je vertellen hoe leuk het is .

Gratis proefles
Trek iets makkelijks aan en doe op zaterdag 24 november mee aan de gratis proefles in de gymzaal van basis chool De Kei, Elft 53 in Hippolytushoef.
Peuters om 10:30 uur en ballet om 11:30 uur.
(advertentie)
Belletje Sterk speelt 'Kabouter Sinterklaas'
Uitgegeven op 18-11-2018 om 07:28  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Kabouter Zako vindt een cadeautje in het bos. Hebben Sint en Piet dat verloren of is het voor één van de dieren? Jan Klaassen heeft zout pepernoten deeg gemaakt en zoekt ook naar een oplossing. Kom kijken hoe het goed afloopt in deze vrolijke Sinterklaasvoorstelling van Poppentheater Belletje Sterk.

Na afloop mogen de kinderen pepernoten proeven en een eigen Sinterklaas maken van een berkentak! Deze poppenvoorstelling in Buitencentrum Schoorlse Duinen is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen en is op woensdag 21 november, zondag 25 november en zondag 2 december. Aanvang 11:00 en 15:00 uur. Een kaartje kost € 8,00 inclusief kaboutersap.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 15-11-2018 om 21:21  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Kom jij op zondag 18 november de boswachter in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer helpen? Een dag voor iedereen die boswachter wil(de) worden. Samen naar de heide en op de foto in de boswachtersauto.

Spijker je kennis van de planten en de dieren bij en knutsel met de dennenappels en andere vondsten een dier uit de Schoorlse Duinen. Elke uur kun je met de Schoorlse Duinengids op pad om een boommeting te doen en het grondwaterpeil te meten. Luister naar een verhaal van de boswachter bij het kampvuur en pof de mais tot popcorn.Al deze leuke activiteiten kun je tussen 11:00 en 15:00 uur doen met een strippenkaart van € 5,00, die je kunt bestellen op website www.staatsbosbeheer.nl. Elke derde zondag van de maand is het Buitenpret bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op de Buitendag. Iedere maand worden er nieuwe activiteiten georganiseerd, die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
De Branding naar regiofinale robotwedstrijd
Uitgegeven op 15-11-2018 om 20:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen uit regio Noord-Holland Noord presenteren op woensdag 21 november zelfgebouwde robots tijdens de internationale robotwedstrijd FIRST LEGO® League die wordt gehouden bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Een van de teams is Basisschool De Branding uit Den Oever.

De scholieren voeren in 17 teams tijdens de regiofinale met een zelfgebouwde robot van Lego Mindstorms allerlei opdrachten uit. Studenten Technische Informatica hebben in de aanloop naar de finale de leerlingen tips en tricks gegeven. Het team dat de Champions Award wint, mag meedoen aan de Beneluxfinale van de League en eventueel ook naar de wereldfinale. De leerlingen staan te popelen om hun robot het parcours te laten rijden.Zoals gebruikelijk kiezen de teams als onderdeel van de regiofinale een maatschappelijk probleem dat gekoppeld is aan een jaarlijks thema. Het thema van dit jaar is 'Into Orbit', en daagt de kinderen uit om een creatieve oplossing te vinden op het gebied van sociale en fysieke aspecten van de mensen in de ruimte. De kinderen doen zelf onderzoek en presenteren hun bevindingen tijdens de finaledag.
(advertentie)
Zelf kruidnoten bakken bij molen De Hoop
Uitgegeven op 14-11-2018 om 18:05  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen op woensdag 21 en 28 november van 13:00 tot 17:00 uur bij molen De Hoop zelf kruidnootjes bakken onder leiding van de molenaars. Ze kunnen op elk moment langs komen tussen één en vijf uur. Ook Pepernoten-Piet zal aanwezig zijn om het mixen en bakken in goede banen te leiden.Kinderen mogen meehelpen met het zeven van het meel om bloem te maken, het mengen van de kruidnootjesmix, het klaarmaken van de kruidnootjesdeeg en tot slot het bakken ervan. Natuurlijk mogen de zelfgebakken kruidnootjes geproefd worden en krijgen de kinderen een glaasje limonade voor het harde werken.

De kosten zijn € 2,50 per kind; ieder krijgt een pakje kruidnotenmix van 500 gram ter waarde van € 2,00 mee naar huis.
Kinderen kunnen zich opgeven bij de molen De Hoop op dinsdagen (van 10:00-16:00 uur) of via e-mail: wieringermolens@ziggo.nl.
Er kunnen maximaal 40 kinderen per middag meehelpen, dus wees er snel bij.
(advertentie)
Keuvelen
Uitgegeven op 11-11-2018 om 09:45  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Honderden kinderen trokken met prachtige, meestal zelf gemaakte, lampionnen langs de deuren. Vooral in de Hoofdstraat was het een drukte van belang. Daar wordt immers altijd gul gegeven.


Foto's Herman Loer

Het aloude 'Sinte Maarten had een koe...' klonk ook dit jaar uit vele kelen. Maar ook andere dieren moesten het ontgelden. Wat te denken van 'Sinte Maarten had een paard, die moest in de open haard. Was ie dun of dik, hij moest in de fik'.Lees verder...
(advertentie)
Pieten, pakjes en pepernoten: Pietendorp in het buitenmuseum
Uitgegeven op 07-11-2018 om 19:49  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Op zaterdag 24 november, zondag 25 november en zondag 2 december is het zover, Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Muziekpieten, Postpieten, Schoolpieten, Danspieten en Hengelpieten, ze zijn er weer allemaal bij. Ze nemen hun intrek in het buitenmuseum. Dat betekent huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait! Tickets voor Pietendorp zijn online te koop via de website van het Zuiderzeemuseum. Tot en met 23 november loopt de voorverkoop, waarbij een ticketprijs met 25% korting geldt.Overal in het buitenmuseum zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan de vliegende pietenrace of maak een eigen Pietenmuts. Ontmoet de Pieten op straat en ga onder andere langs bij de pepernotenbakkerij, de pietenpakkenwasserij en de stal van Amerigo. Maak kennis met onze Moestuinpiet, Sportpieten en Fashionpieten en ‘vaar’ mee in de swingende stoombootjes. Op het speciale oefendak kunnen alle kleine Hulppieten een pietentraining volgen. Zij leren hier pakjes in de schoorsteen te gooien om er daarna ook zelf door naar beneden af te dalen.

De enige échte Pakjesboot
Tijdens Pietendorp leggen twee pakjesboten aan in de havens van het museum. Pakjesboot 10 en Pakjesboot 12; de laatste alleen op zaterdag 24 en zondag 25 november. Pakjesboot 12 is de enige échte boot van Sinterklaas, bekend van televisie. De pakjesboot is ook van binnen te bekijken. Zie hier met eigen ogen waarmee de Pieten hun jaarlijkse oversteek maken van Spanje naar Nederland én weer terug.

Speciale Chillplek
Er is dit jaar een speciale chillplek ingericht voor kinderen die snel overprikkeld raken. Wanneer een kind met bijvoorbeeld autisme, hoog gevoeligheid of ADHD door alle prikkels overstuur raakt, is er vaak geen plek om even bij te komen. Maar op de Chillplek in het Zuiderzeemuseum kan dit wél: het is er rustig en een kind kan zich even terugtrekken, even ontprikkelen. Daarvoor zijn er speciale (afgeschermde) plekjes ingericht met specifiek spelmateriaal; denk aan noise-reduction koptelefoons, tangles, en ander sensorisch materiaal. Een kind kan daar blijven zolang, maar ook zo vaak als nodig, is, totdat het weer kan deelnemen aan de activiteiten. Er is tevens continu begeleiding aanwezig.

Kaartverkoop en informatie
Pietendorp is op zaterdag 24, zondag 25 november en zondag 2 december geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het Zuiderzeemuseum adviseert om vooraf kaarten voor Pietendorp via de webshop van het museum te kopen. Tot en met 23 november loopt de voorverkoop, waarbij een ticketprijs met korting geldt. Mensen met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben gratis entree en hoeven vooraf geen kaartjes te reserveren.

Bereikbaarheid
Pietendorp is te bereiken via de dienstingang aan de Kooizandweg 2 in Enkhuizen. Je kunt natuurlijk ook met de veerboot mee, die in 15 minuten van NS-station Enkhuizen naar het museum vaart. Volg de omleidingsborden en de instructies van de verkeersregelaars om de auto te parkeren.
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Sint Maarten in Westerland
Uitgegeven op 07-11-2018 om 17:47  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Natuurlijk wordt Sint Maarten ook in Westerland gevierd. Je kunt op zaterdag 10 november vanaf 18:00 uur je lampion laten zien bij Café Waddenzee. De mooiste lampionnen krijgen een prijs.

Bij Café Waddenzee vind je ook een kaart met leuke activiteiten, die deze avond in het dorp te vinden zijn. Denk aan een kampvuur, een versierde steeg, spelletjes, grabbelton en andere leuke dingen.


Zo wordt het Sintmaarten lopen op Westerland een hele belevenis!
Nodig je vriendjes en vriendinnetjes ook uit. Denk er wel even aan om goed zichtbare kleding te dragen!
(advertentie)
Uw warme bakker!
Sint Maarten
Uitgegeven op 31-10-2018 om 11:28  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Schilderworkshop voor kinderen
Uitgegeven op 26-10-2018 om 16:39  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Fanja Jochems verzorgt op zaterdagmiddag 10 november weer een schilderworkshop voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Op laagdrempelig niveau kunnen zij kennismaken met de schilderkunst.

In deze workshop maken de kinderen een schilderij met acrylverf (verf op waterbasis). Na afloop gaan ze naar huis met een zelfgemaakt schilderij waar ze trots op kunnen zijn.De workshop is van 14:00 tot 16:30 uur in de Keesschuur, Middenweg 9b, 1761 LD Anna Paulowna.
De kosten zijn € 15,- p.p. per middag, dit is inclusief materialen, drinken en wat lekkers.

Graag opgave vooraf bij Fanja Jochems.
Dat kan via mail fanjajochems@quicknet.nl of telefonisch 06 1552 5819.
Op de website www.fanja-s-schilderijen.webnode.nl is meer informatie te vinden.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Griezelschool
Uitgegeven op 25-10-2018 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Graag nodigt Speeltuinvereniging Helderse Buurt jullie op zaterdag 27 oktober uit voor de Griezelschool! Van 15:00 tot 18:00 uur zijn er diverse activiteiten en spelletjes.

Kom zoveel mogelijk verkleed om het helemaal echt te maken. De kinderen kunnen ook in de speeltuin griezelig worden geschminkt.
Er wordt gewerkt met een strippenkaart, waarvoor de kinderen wat lekkers, drinken en een broodje krijgen. Kosten € 3,00 per kind.

Doe je mee? Geef je dan even op via de email: speeltuinhippo@hotmail.com.
Dan zorgt de organisatie er voor, dat er voldoende diploma's klaar liggen.

Tot ziens op de griezelschool!
Griezelige groeten van het activiteitenteam van speeltuin de Helderse Buurt.

(advertentie)
Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht Den Oever en Hippolytushoef dankzij Glutenvrij.nl
Uitgegeven op 24-10-2018 om 10:18  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Aan de intocht van Sinterklaas in Den Oever en Hippolytushoef doet dit jaar, na het grote landelijke succes van 2017, een Glutenvrije Piet mee. De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl). Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten.In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen). Meestal wordt er tijdens het Sinterklaasfeest geen rekening gehouden met glutenvrije kinderen. En dat moet veranderen, vindt de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl). Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! De NCV is daarom de afgelopen weken samen met veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren. Bij de intocht van Sinterklaas in Den Oever en Hippolytushoef zal daarom dankzij de NCV een Glutenvrije Piet meelopen en glutenvrije pepernoten uitdelen. De Glutenvrije Piet van de NCV is te herkennen aan een witte bakschort met het logo van de Glutenvrije Piet erop. Kinderen met een glutenintolerantie kunnen op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. De pepernoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes, zodat er geen kruisbestuiving met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

De vrijwilligers van de NCV zijn op dit moment bezig om in veel gemeenten een Glutenvrije Piet mogelijk te maken: Op de website www.glutenvrij.nl staat het meest actuele overzicht.

De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) en haar vrijwilligers. Monique Stevens, moeder van twee kinderen met coeliakie en vrijwilliger van de NCV, startte deze actie in 2017.

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) is een patiëntenvereniging ter bevordering van het lichamelijk en sociaal welzijn van mensen met coeliakie en/of dermatitis herpetiformis en aanverwante ziektebeelden.
(advertentie)
Nijntje op de fiets
Uitgegeven op 22-10-2018 om 12:16  |  link  |  bewaar  |  print

Theatervoorstelling voor peuters

WIERINGERWERF - Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. De voorstelling 'Nijntje op de fiets' is op zaterdag 3 november om 11:00 uur in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


'Nijntje op de fiets' is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.
Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.


De toegang is € 5,00 voor peuters en € 10,00 voor volwassenen.
Reserveren kan aan de balie van de Cultuurschuur, via de telefoon 0227-820784 of per mail: secretaris@decultuurschuur.nl.
(advertentie)
Halloween Kasteel
Uitgegeven op 19-10-2018 om 13:11  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Heb je stalen zenuwen en deins je niet zo snel terug voor zombies, horror clowns, een spookbruid en andere afschuwelijke types? Kom dan vrijdagavond 2 november tussen 19:00 en 00:00 uur naar Halloween Kasteel in Kasteel Radboud. Op eigen risico...

Professioneel neergezet
De eerste editie was twee jaar geleden en krijgt dit jaar opvolging. Met zo'n 50 acteurs van onder andere Talentheater (Hoorn) en Toneelgroep Sint Pieter (Medemblik) wordt Kasteel Radboud op spectaculaire wijze veranderd in een waar horror kasteel. Niet voor niks is de adviesleeftijd vanaf 12 jaar. "Vorige keer werd Halloween Kasteel door de bezoekers qua beleving vergeleken met het soortgelijke professionele event Walibi Fright Nights. Er werd zelfs gezegd dat Halloween Kasteel er niet voor onder deed. Een enorm compliment waar de betrokkenen heel hard en met enorm veel plezier aan werken", aldus een van de initiatiefnemers Paul Klompe.

Wie sleep jij aan de haren mee naar binnen? Reserveer vooraf tickets voor € 7,50 via halloweenkasteel.nl Tickets zijn beperkt beschikbaar, dus zorg dat je erbij bent! Na afloop is er gelegenheid om nog gezellig een drankje te doen in het Kasteel Café. Als je het Halloween Kasteel hebt overleefd...

(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Familiefilm 'Dikkertje Dap'
Uitgegeven op 15-10-2018 om 16:27  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondagmiddag 28 oktober de familiefilm Dikkertje Dap.Dikkertje Dap is een jongetje dat op dezelfde dag is geboren als Raf, een giraf. Zijn opa werkt als verzorger in een dierentuin en daarom is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk, totdat het jongetje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er vervolgens alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij kennis kan maken met zijn nieuwe vriend Yous.

Een familiefilm uit 2018 onder regie van Barbara Bredero. De hoofdrollen zijn voor Liam de Vries, Martijn Fischer en Dolores Leeuwin.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
10 november is de dag
Uitgegeven op 15-10-2018 om 14:23  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Op 10 november vieren we Sint-Maarten; Leuk met de kinderen langs de deuren, uit volle borst zingen en natuurlijk snoepjes ophalen.

Petra Rotgans: "Maar sinds het schooltje weg is in Westerland gaan veel kinderen naar Hippolytushoef Sint-Maarten lopen. Vandaar het idee om Sint-Maarten op Westerland een beetje op te leuken.
We hebben een heuse lampionnen keuring bij Café Waddenzee tussen 18.00 - 19.30 en een leuke route door het dorp met meerdere activiteiten.
Daarnaast zou het leuk zijn als iedereen die bij de deur zit te wachten een sfeer lichtje in de tuin zet.

We hopen alle kinderen van Westerland op zaterdag 10 november te zien, zodat het een gezellige boel wordt op het dorp."
(advertentie)
Halloween Herfstvakantie in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 11-10-2018 om 19:24  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - De herfstvakantie staat in het teken van Halloween in Kasteel Radboud! Met een Uilenworkshop voor kinderen en drie knutselmiddagen in een Halloween versierd kasteel heb jij wat leuks te doen deze herfstvakantie van 22 t/m 26 oktober. Tijdens de herfstvakantie is Kasteel Radboud de hele week open.

Uilenworkshop
Dinsdag 23 oktober komt valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar geven. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels! Kosten zijn € 10,00 per kind en aanmelden kan via een mailtje naar paulette@kasteelradboud.nl. Vermeld daarbij de volledige naam en leeftijd van het kind.

Knutselmiddagen
Op maandag, woensdag en vrijdag kun je komen knutselen met Halloween thema. We gaan pompoenen uitsnijden! Je kunt op deze dagen van 12:00 - 15:00 uur komen knutselen voor € 4,- per kind. Je kan dan ook meteen het hele kasteel bekijken. Kinderen met een Museumkaart betalen € 2,- voor het knutselen.

(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Herfstvakantie in het Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 10-10-2018 om 17:46  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Tekenen met hulp van een illustrator, op de foto met je lievelingsdier, sieraden maken, koekjes bakken en voorleesmiddagen. De gehele vakantie (van 13 tot en met 28 oktober) is het Medemblikker Stoommachinemuseum aan Oosterdijk 4 onder stoom en valt er van alles te beleven.

Op woensdag 17 oktober en donderdag 25 oktober (12:00-16:00 uur) geeft illustrator Willem Smits workshops tekenen. Leer 'Urban Sketchen', waarbij je op locatie tekent wat je ziet. Ook de rest van de vakantie is het museumatelier geopend en ligt er tekenpapier voor jonge creatievelingen klaar.

Het wordt zondag 21 oktober een beestenboel in het museum. Neem je lievelingshuisdier mee het museum in en de bekende professionele fotograaf Kenneth Stamp zet jou en je lieverd daar gratis op de foto. Kom langs en laat je vanaf 14:00 uur fotograferen met je hond, poes, cavia, papegaai, pony, slang, wandelende tak of ... Hoeveel PK heeft jouw huisdier?


Foto Kenneth Stamp

Diezelfde zondag start om 14:00 uur de kinderworkshop 'Hoe werkt een vliegtuig?' Er is een verband met de stoommachine. Ongelooflijk, maar waar. Met zelfgevouwen vliegtuigjes wordt geleerd hoe je vliegtuigen kunt besturen.

Op dinsdag 23 oktober en zaterdag 27 oktober geeft goudsmid Esther tussen 11:00 en 16:00 uur workshops sieraden maken.

Bakker Bes bakt zaterdag 27 oktober van 11:00 tot 16:00 uur Stoomkoekjes met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers koekjes mee naar huis nemen.

Op dinsdag 16 oktober, vrijdag 19 oktober, donderdag 25 oktober en vrijdag 26 oktober wordt 'Het gevecht tegen het stoomgemaal' voorgelezen. Opeens ziet Jan zijn vriend niet meer. Is hij in de hoge schoorsteen van het gemaal gevallen...? Hoe dit afloopt? Schuif aan bij ons voorleesuurtje, start vanaf 12:00 uur op ieder heel uur.

Ouders/verzorgers dienen in het museum aanwezig te zijn wanneer de kinderen deelnemen aan workshops. Deelname aan de activiteiten is gratis op vertoon van het toegangskaartje van het museum. Kinderen betalen € 5,00 en volwassen € 7,50. Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.
Vind het volledige activiteitenprogramma op www.stoommachinemuseum.nl.
Openingstijden Herfstvakantie: Maandag tot en met zondag 10:00 uur tot 17:00 uur.
(advertentie)
Wateractiviteiten
Uitgegeven op 10-10-2018 om 13:49  |  link  |  bewaar  |  print

PETTEN - Kinderen zijn op zondag 21 oktober welkom om spelend te leren over water bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee. Ze kunnen binnen een speurtocht doen en zandschilderen. Buiten kunnen ze spelen met water bij de watertafels. Iedereen is welkom tussen 11:00 en 16:00 uur. De toegang is gratis.

Spelen en leren met zand
Er is een breed aanbod van leuke activiteiten binnen en buiten. Binnen kunnen kinderen hun speurneus gebruiken bij de speurtocht, creatief aan de slag bij het zandschilderen of zich laten betoveren door magisch zand.

Watertafels, live muziek en poffertjes
Ook buiten is er van alles te doen. Kinderen en hun ouders kunnen spelend leren bij de watertafels en genieten van een optreden van Bert van Baar met liedjes over water, zand, dijken en wind. Daarna kunnen ze genieten van een welverdiend portie heerlijke, versgebakken poffertjes.Informatiecentrum Kust
De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat je zien, horen en beleven hoe de kust tussen Petten en Camperduin is versterkt met zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het is echter veel meer dan duinen: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand op.

Gratis toegang
Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten en is tot 1 november geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren.
Meer informatie: www.hhnk.nl/zandtegenzee.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Super Jumping Schagen
Uitgegeven op 08-10-2018 om 21:29  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Springen is leuk en gezond! Op woensdag 24 oktober, in de herfstvakantie, kunnen alle kinderen zich helemaal uitleven tijdens Super Jumping Schagen. In de Spartahal, in Schagen staan dan maar liefst 10 verschillende springkussens waar eindeloos op gesprongen en geklommen kan worden!

Super Jumping Schagen is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn springkussens speciaal voor de jongere kinderen en springkussens die die uitdaging bieden aan de grotere kinderen. Zo staat er o.a. een opblaasbaar dartbord, een stormbaan, een jungle springkussen en een luchtkasteel!Gezond en leuk!
Voor maar € 5,00 kun je je 4 uur lang uitleven op de springkussens. Dat is inclusief gezonde snacks (fruit) en onbeperkt water. Super Jumping Schagen duurt van 11:00 tot 15:00 uur.
Deelname is op eigen risico en de ouders blijven verantwoordelijk voor de kinderen. Een begeleidende volwassene is verplicht voor kinderen die jonger zijn als 8 jaar. Begeleidende ouders hebben vrij toegang. Inschrijven of aanmelden is niet nodig.
Super Jumping Schagen wordt georganiseerd door Team Sportservice Schagen, Sportfondsen Schagen en Burger Sport en Spel. Voor meer informatie kijkt u op www.teamsportservice.nl/schagen of belt u naar team Sportservice Schagen; 0224 - 21 47 74.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi linea Sol 5drs
€ 5.245,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hippo Feesten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: