Maak er met NIX deze zomer een feestje van
Uitgegeven op 08-07-2020 om 12:22  |  link  |  bewaar  |  print

Het is zomer, het weer wordt mooier, maar veel uitgaansgelegenheden zijn nog gesloten vanwege Corona. De afgelopen weken zien we steeds vaker dat (minderjarige) jongeren met vrienden samenkomen in parken, op het strand of bij recreatieplassen en daarbij alcohol nuttigen. Veel alcoholgebruik en overlast zijn hierbij geen uitzondering. Om jongeren deze zomer voor te lichten over alcoholgebruik start In Control of Alcohol & Drugs met haar partners de campagne: Maak er met NIX deze zomer een feestje van!

De campagne bouwt voort op de landelijke NIX18 campagne en richt zich op jongeren en hun ouders. Centrale boodschap van de campagne is: drink geen alcohol onder de 18. Door deze norm neer te zetten en uit te dragen, schep je duidelijkheid en boek je gezondheidswinst. Juist deze zomer is deze boodschap vanwege het wegvallen van afleiding extra belangrijk. Daarnaast kan alcoholgebruik leiden tot onvoorzichtig en onoplettend gedrag met betrekking tot de Coronamaatregelen.

De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Zo zullen op een aantal mooie zomerdagen jongerenteams van de vrijwilligersorganisatie Unity, op locatie, met jongeren in gesprek gaan over alcohol en drugs. Jongeren worden op een laagdrempelige manier met een quiz bevraagd over hun kennis over alcohol en drugs en hier verder over geïnformeerd. Via sociale media wordt de campagneboodschap verspreid onder jongeren. Ouders worden via regionale media gewezen op de campagne, de boodschap NIX18 en waar zij informatie en tips kunnen vinden ( helderopvoeden.nl). De campagne loopt tot het einde van de zomer.

De cijfers

Lees verder...
(advertentie)
De Branding sluit schooljaar af met Drive-in
Uitgegeven op 06-07-2020 om 14:04  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Waar normaliter een schooljaar wordt afgesloten met een eindmusical in het Vikingschip, zocht Daltonschool de Branding dit jaar een alternatief. Natuurlijk bracht de Corona-crisis genoeg uitdagingen met zich mee. Zo ook, hoe gaan we dit jaar een leuke afsluiting organiseren? Gelukkig zijn de kinderen op de Branding gewend om mee te denken en zeer innovatief. Zo ontstond het idee van een Drive-in optreden.Dat kon georganiseerd worden. Met pallets werd een podium gebouwd, aankondigingen via briefjes in de buurt en een hapje en een drankje werden allemaal door de leerlingen zelf geregeld. En geheel Corona-proof, alle ouders en andere genodigden konden veilig in de auto blijven zitten.Optredens van groep 1 tot met 3 met een zomerlied, groep 4 tot en met 7 met een afscheidslied voor groep 8 en door groep 8 uitgespeelde sketches werden een groot succes. Met luid applaus toe!
(advertentie)
Hoera speeltuin de Helderse Buurt weer normaal geopend
Uitgegeven op 04-07-2020 om 20:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na de versoepeling van de corona-maatregelen van 1 juli mag, na overleg met de Adviseur Openbare Orde en Veiliheid van de gemeente Hollands Kroon, de speeltuin weer open (bijna) zonder restricties /voorwaarden.Het hangslot is van het hek afgehaald en de sleutel kan weer opgehaald worden bij de bekende sleuteladressen (zie website of infomatiebord in de speeltuin). De wc’s en het huisje mogen ook weer open, er mag weer limonade worden gemaakt en koffie worden gezet.

Let op:
• Blijf thuis bij klachten
• Kinderen onder de 18 hoeven onderling geen 1,5 meter afstand meer te bewaren.
• Hygiëne regels wel in acht blijven houden.


Huur speeltuin
De speeltuin kan ook weer gehuurd worden. U kunt de speeltuin weer boeken via onze agenda op de site (https://heldersebuurt.nl/verhuur).

Vacatures
Bestuursleden (M/V)
Speeltuin is op zoek naar nieuwe bestuurders. Al enkele jaren zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Er zijn tot op heden geen nieuwe bestuursleden aangemeld. We zijn daarom op zoek naar minimaal 3 nieuwe bestuursleden voor het komende seizoen om het bestuur te versterken. Er staan diverse functies open en eventueel kan er ook nog geschoven worden.

De speeltuin organiseert diverse extra activiteiten voor kinderen, hierbij hebben wij jouw hulp nodig!

Creatieve vrijwilligers (M/V)
voor de versterking van de activiteitencommissie van de speeltuin, denk aan:
- Het bedenken/organiseren van creatieve activiteiten in de speeltuin (o.a. voor Pasen, Koningsdag, Zomer, Halloween )
- Werken met een team leuke vrijwilligers in een ontspannen sfeer
- Vrijwillig... maar niet vrijblijvend
(advertentie)
Piratenfeest bij de Sammeltjes!
Uitgegeven op 02-07-2020 om 21:47  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Peuterschool de Sammeltjes vierden maandag 29 juni en dinsdag 30 juni Juffendag met het thema: piraten!In de klas stond een heus piratenschip. Iedereen was verkleed als piraat. De kinderen deden spelletjes en dansten op muziek van 'echte zeemannen', De Bunzingers.

's Middags kwam Jan van der Wal voorlezen uit het prentenboek: 'Woeste Willem'. Jan zag er als een echte piraat uit! De peuters vonden het een pracht! Ze waren zeer onder de indruk! "Heb jij ook met zeemonsters gevochten?" vroeg peuter Lucas zelfs aan Woeste Willem...


Tja.. "Woeste Willem" werd even "Woeste Jan"... of andersom?
(advertentie)
Speeltips Buitenspeeldag (4)
Uitgegeven op 09-06-2020 om 12:21  |  link  |  bewaar  |  print

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Hieronder een paar speeltips.Meer speeltips op www.buitenspeeldag.nl.
(advertentie)
Speeltips Buitenspeeldag (3)
Uitgegeven op 02-06-2020 om 12:20  |  link  |  bewaar  |  print

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Hieronder een paar speeltips.Meer speeltips op www.buitenspeeldag.nl.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Speeltips Buitenspeeldag (2)
Uitgegeven op 26-05-2020 om 12:19  |  link  |  bewaar  |  print

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Hieronder een paar speeltips.Meer speeltips op www.buitenspeeldag.nl.
(advertentie)
Oproep scouting
Uitgegeven op 24-05-2020 om 01:41  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ingezonden bericht namens scoutinggroep Corvus Corone.

(advertentie)
Speeltips Buitenspeeldag (1)
Uitgegeven op 19-05-2020 om 12:08  |  link  |  bewaar  |  print

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Hieronder een paar speeltips.Meer speeltips op www.buitenspeeldag.nl.
(advertentie)
Extra kinder mountainbike les Dijkgatbos
Uitgegeven op 06-05-2020 om 12:00  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Er is veel animo voor de mountainbikelessen van Sport Nu in het Dijkgatbos en dus is besloten een extra clinic toe te voegen voor kinderen van 8-12 jaar.Deze is op vrijdagmiddag 8 mei van 15:30-17:00 uur.
Meer informatie en het aanmeldformulier staat op www.sport-nu.nl/mountainbike-clinic.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Jeugd Wironruiters rijdt weer
Uitgegeven op 02-05-2020 om 22:19  |  link  |  bewaar  |  print

Maanden van stilte doorbroken; daar komt de jeugd!

HIPPOLY6TUSHOEF - De verruiming van de coronamaatregelen tot achttien jaar maken dat de jeugdtrainingen landelijk weer van start zijn gegaan. Zo ook bij ponyclub en landelijke rij- en menvereniging de Wironruiters. Per 29 april zijn de trainingen hervat onder professionele begeleiding. De twee jeugdlessen hebben hun eerste training er inmiddels op zitten.

"Het was wel even spannend, we moesten nu in de buitenbak rijden dat zijn we niet gewend", geeft een van de ruitertjes aan. "Ik was heel erg blij dat ik weer mocht rijden. Gelukkig kon ik wel gewoon doorrijden en heb ik veel geleerd. Ik kan nu zelfs los in galop. De juf wist niet wat zij zag!"


Justin en Mies luisteren aandachtig naar de instructies van hun juf Kim van Dijk

Om weer van start te kunnen, heeft het bestuur van de vereniging een plan ingediend bij de gemeente. Het plan is goedgekeurd en ze konden donderdag 30 april direct van start. Uiteraard is de accommodatie ook 'corona-proof' gemaakt. Zo zijn er speciale paardenposters opgehangen met de algemene voorzorgmaatregelen. De rijhal is afgesloten en niet toegankelijk. Om het veilig te laten verlopen is het toegestaan dat er 1 begeleider langs de kant staat, voor het geval zich er een calamiteit voordoet.

"Heerlijk", zegt Mariska van Medevoort, penningmeester, "Ik word hier zo blij van. Na al die tijd eindelijk weer wat leven bij onze mooie club. Hoewel er begrip is voor de maatregelen en de noodzaak ingezien wordt, is er ook blijdschap. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel en dat wordt momenteel wel erg gemist.
Wij zijn een zeer actieve vereniging waar veel activiteiten plaats vinden en bijna alle dagen van de week is er les. Achter de schermen wordt er actief gebroed op de activiteiten voor wanneer de situatie dit toe laat
."

In elk van de jeugdlessen rijden vier kinderen. Deze lessen vinden plaats op de donderdagavond om 18:30 uur onder leiding van Sylvana Scheeve en op zaterdagochtend om 10:00 uur onder leiding van Kim van Dijk.
(advertentie)
Windsurfdag
Uitgegeven op 26-04-2020 om 21:07  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ben jij ook heeeeeelemaal klaar met thuis zijn? In de mei vakantie organiseren wij 4 'Windsurfdagen' voor de jeugd van 9 t/m 18 jaar! Je kunt dan een hele dag aan de giek hangen in plaats van op de bank! Zonnetje in je gezicht en de wind door je haren. Wat wil je nog meer? Naast windsurfen doen we ook nog watergames, SUPpen en andere gave dingen op en rond het water.

We starten 's ochtends om 9:30 en zijn klaar om 16:00 uur. De data zijn 30 april, 1 mei, 7 mei en 8 mei. Natuurlijk gaan we veel windsurfen, maar ook theorie en waterspelen staan op het programma. Heb je nog nooit gewindsurft? Dan ben je van harte welkom en zullen jij en je ouders versteld staan hoeveel je in een dag leert. Maar omdat wij onze lesstof aanpassen aan het niveau van de deelnemers ben je ook welkom als je al kunt windsurfen! Vond je het leuk en wil je nog een keer? Je mag zo vaak komen als je wilt. Natuurlijk moet je je wel even aanmelden van tevoren, want vol = vol.Tijdens de lessen maken we gebruik van de nieuwste beginnersplanken. Die zijn kort, breed en stabiel waardoor je veel minder snel je evenwicht zal verliezen. De zeilen zijn licht en worden aangepast aan de lengte, kracht en het niveau van de surfer. Ook wordt er gezorgd voor een surfpak en schoenen op maat. Het enige dat je mee hoeft te nemen, is een berg eten en drinken, je zwemkleding en een handdoek.
De kosten voor een hele dag windsurfles inclusief materiaal zijn € 60,- per persoon.

In verband met het Corona virus zijn wij voor wat betreft het aanbieden van windsurflessen gebonden aan de regels van het RIVM. Maar het plezier op het water zal er niet minder om zijn!

Meer informatie kun je vinden via www.leerwindsurfen.nl of bel met Niek via: 06 4555 2032.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Mountainbikelessen
Uitgegeven op 25-04-2020 om 16:56  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Jeugd t/m 18 jaar mag van het RIVM weer buiten sporten met inachtneming van de 1,5 meter afstand. En dat is met mountainbiken natuurlijk prima te doen. Vanaf 2 mei start Sport Nu met mountainbikelessen in het Dijkgatbos.De groepen zijn opgedeeld in 2 leeftijdscategorieën, 8-14 jaar en 14-18 jaar.
Ervaring is niet nodig en kinderen die geen mountainbike hebben kunnen deze erbij huren.
Meer informatie en het aanmeldformulier staat op www.sport-nu.nl.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Jeugdlintjes
Uitgegeven op 24-04-2020 om 12:30  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Vier jongeren in Hollands Kroon ontvangen een jeugdlintje. Burgemeester Rian van Dam heeft de gedecoreerden persoonlijk opgebeld om hen op de hoogte te stellen.

De volgende 4 jongeren ontvangen een jeugdlintje:

Bente Berends (09-10-2001) - Woonplaats: Wieringerwerf
Bente zet zich in als vrijwilliger voor TC de Maaier en dan met name voor jeugdactiviteiten. Ze helpt mee met de Lichtjesavond en 'Night at the Maaier'. Bente helpt ook mee met het begeleiden van kinderen bij het ouder en kind toernooi en ze maakt de uitnodigingen voor de activiteiten. Ze neemt het voortouw bij activiteiten en zorgt ervoor dat de (nog jongere) jeugd een leuk en divers aanbod krijgt. Ze is actief als vrijwilliger bij de gymvereniging.

Dries Meijer (19-09-2011) - Woonplaats: Hippolytushoef
Dries is 8 jaar oud en houdt van tuinieren, hij is hier elke dag mee bezig; hij doet veel werkzaamheden in het groen van de Gemeente Hollands Kroon. Van de buurtbewoners die zijn inzet erg waarderen heeft hij een mooie tuingereedschap set gekregen. Zodra hij uit school is, gaat hij in de weer en dat zonder dat het aan hem gevraagd wordt. Hij zorgt ervoor dat de plantsoenen in de buurt netjes blijven.

Megan Barelds (13-09-2004) en Shannon Smart (10-10-2004)- Woonplaats: Hippolytushoef
Vriendinnen Megan en Shannon gaan al ruim een jaar samen naar verzorgingscentrum Noorderlicht. Ze gaan praten, wandelen of doen andere activiteiten met dementerende ouderen. Ze zijn erg betrokken bij de bewoners en cliënten en dragen op hun manier een steentje bij aan het verminderen van de eenzaamheid van de ouderen.
(advertentie)
Alternatieve sportdag basisschool 't Span
Uitgegeven op 23-04-2020 om 21:28  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Geen Koningsspelen dit jaar, maar basisschool 't Span organiseerde wel de jaarlijkse sportdag. Helaas kon dat vanwege de huidige omstandigheden niet op de 'normale' manier plaatsvinden. Toch is er heel hard gesport.Alle teamleden hadden thuis een sportieve challenge opgenomen. Dinsdag zijn deze challenges online gegaan en bij alle kinderen gingen alle schoolboeken aan de kant. Ze keken een challenge om ze daarna thuis uit te gaan voeren. Zo werd er o.a. gehinkeld, gevoetbald, rondgedraaid met wc-rollen en gedanst. Het sportevenement leverde heel veel enthousiaste reacties op. Er is hard gesport bij iedereen in de tuin en op straat en door de OR was er bij iedereen nog een lekkere versnapering langs gebracht.
Lees verder...
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Geen huttendorp
Uitgegeven op 23-04-2020 om 11:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond is ook Buurtvereniging Klufterkrogt genoodzaakt om met tranen in de ogen aan te kondigen dat het 25e huttendorp niet plaats zal gaan vinden dit jaar.

Hiermee geven de organisatoren gehoor aan de aangescherpte maatregelen van de overheid in verband met het corona-virus. De teleurstelling is enorm groot maar voor de buurtvereniging geldt ook zoals meneer Rutte zei: "beter voorzichtigheid geboden .. om achteraf spijt te voorkomen!" De organisatie wil daar mee zeggen achter deze beslissing te staan, ook omdat er veel kinderen zijn, maar zeer zeker ook om de gezondheid van de vele vrijwilligers niet in gevaar te brengen. Volgend jaar komt de buurtvereniging terug met een knaller van een huttendorp en hoopt iedereen weer in de tent op het trapveld aan de Weel te mogen verwelkomen op 13 Juli 2021.
Blijf gezond mensen, samen kunnen we dit aan !
(advertentie)
Blijf gewoon lekker thuis...
Uitgegeven op 24-03-2020 om 14:36  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Mozes in de wolken...
Uitgegeven op 02-03-2020 om 20:46  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Zwerfkeitjes hebben zondag 8 maart om 9:30 uur hun eigen viering in het jeugdhonk in de Hippolytuskerk.

Het gaat over Mozes in de wolken... Hoe dit nu kan?? Kom zondagmorgen!
Alle kinderen (0-9 jaar) zijn welkom. Ben je iets ouder? Ook welkom!
Inlichtingen: Eileen Schaddelee, eileenschaddelee@kpnmail.nl.

(advertentie)
Groep 5 Pop-up Expo
Uitgegeven op 02-03-2020 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Elk jaar organiseert Zin in Oosterland in het voorjaar de 'Groep 5 Pop-up Expo'. Kinderen van basisscholen (groep 5) werken een week lang onder begeleiding van een professioneel beeldend kunstenaar aan een thema.

Tijdens de werkweek, die dit jaar loopt van 2 maart t/m 6 maart, wordt er gewerkt op school én in de Oosterlanderkerk (deze is de hele week omgetoverd tot atelier). Aan het eind van de week wordt in overleg met de kinderen een expositie ingericht en worden de kunstwerken tijdens de pop-up-expo geëxposeerd. Dit jaar werkt kunstenares Geertje Tjalma met groep 5 van de Don Boscoschool uit Wieringerwerf.
De kunstenares heeft zich dit jaar laten inspireren door de naam van de natuurcamping aan de rand van het Robbenoordbos 'Het Bos Roept', gekoppeld aan het thema 75 jaar vrijheid.
De uitwerking hiervan is nu nog een verrassing!

Het is enorm leuk voor kinderen om te werken met een echte kunstenaar en om daarna trots hun eigen kunstwerk te kunnen presenteren in een echte expositieruimte.
Zo draagt 'Zin in Oosterland' bij aan het cultuuronderwijs van scholen binnen de Gemeente Hollands Kroon.

Ouders, broertjes en zusjes en verdere familie worden uitgenodigd voor de opening van de expositie. U bent ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening om 15:00 uur in de Oosterlanderkerk.

De bijzondere expositie van jonge kunstenaars is te bezichtigen van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart. Op zaterdag- en zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur. De expositie is ook op afspraak te bekijken. Meer info op de website www.zininoosterland.nl.
(advertentie)
Gonnie en Gijsje samen op stap
Uitgegeven op 28-02-2020 om 12:47  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - In de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, is op zaterdag 7 maart om 11:00 uur de peutervoorstelling Gonnie en Gijsje samen op stap.

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

De toegang is € 5,00 voor peuters en € 10,00 voor volwassenen. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl. Bij veel belangstelling is er een 2e voorstelling om 10:00 uur.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vangstverbod - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: