Ben Ducheine en Henk ten Hoeve winnen klaverjasweekeinde
Uitgegeven op 18-11-2018 om 18:23  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Het tiende Wieringer koppel-klaverjas weekend in Dorpshuis Hippolytushoef is gewonnen door het koppel Ben Ducheine en Henk ten Hoeve. Zij waren in het tweedaagse toernooi de sterkste van de deelnemende koppels en wonnen de titel.

Maar liefst 20 koppels bonden zaterdag en zondag de strijd aan om het open kampioenschap koppel-klaverjassen van Wieringen. De Ton Staats Zaal was dan ook tot de laatste tafel bezet. Beide dagen werden 6 ronden gespeeld met tussendoor een lunchpauze. Na iedere ronde werd een troostprijs uitgereikt.
Niet alleen Wieringer koppels schoven aan, maar ook veel deelnemers uit naburige plaatsen. De marathon werd in ontspannen sfeer gespeeld, niet met het mes, maar dikwijls met een borreltje of een biertje op tafel. Na ruim 1900 spellen kon wedstrijdleider Gerard Kortekaas de balans opmaken.


Alle winnaars op een rij

Cor Theunisse en Joke Nieuwenburg eindigden op de tweede plaats en Kerst de Vries en Gerard Kortekaas werden derde. Organisator Peter Theunissen reikte namens de D.A.S. de wisselbeker uit aan winnaars Ben Ducheine en Henk ten Hoeve. De eerste drie koppels wonnen een goed gevulde kist met boodschappen. Zoals gebruikelijk bij het klaverjassen was er ook een poedelprijs. Die ging evenals vorig jaar naar Adrie Lieuwema en Carina van Baar. Meer dan de helft van de deelnemers ging, mede dankzij de verloting, met een prijs naar huis.

In het voorjaar opent Dorpshuis Hippolytushoef opnieuw de deuren voor klaverjasliefhebbers. Dan is het individuele klaverjastoernooi.
Wie zo lang niet kan wachten, is ook op donderdagmiddag welkom om op de Soos in het dorpshuis een kaartje te leggen.

Uitslag
Lees verder...
(advertentie)
Wiron handhaaft zich met overwinning in de top
Uitgegeven op 18-11-2018 om 17:40  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron versloeg op eigen veld Kaagvogels met klinkende cijfers, 4-0. Het duurde even voordat de thuisclub op gang kwam, maar in de tweede helft maakte Wiron het verschil.


Foto's Reijer Zwart

Wiron was van meet af aan de meest aanvallende ploeg. De aanvallen liepen echter vaak dood en als al een doelrijpe kans ontstond ontbrak de scherpte. Het was dan ook een dood spelmoment, dat de thuisclub na ruim een half uur op voorsprong zette. Richard Hegeman mocht net buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde de bal feilloos in de kruising, 1-0. Deze stand was ook de ruststand. Wiron had weliswaar al op een ruimere voorsprong kunnen staan als het zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Kaagvogels slaagde er nauwelijks in om enig gevaar te stichten.Na 5 minuten in de tweede helft kwam Wiron eindelijk los. Robin Meilink liep zich goed vrij en verschalkte de doelman koelbloedig, 2-0. Halverwege de tweede helft viel de wedstrijd definitief in het slot. Robin Meilink draaide de bal voor zijn goede voet en maakte zijn tweede en Wirons derde, 3-0. Niet lang daarna kreeg Samir Wijnberg op rechts een vrije schietkans, die hij succesvol benutte, 4-0. Wiron behaalde een ruime overwinning, waar niets op viel af te dingen.Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 5e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.

(advertentie)
Succes De Kasteleen wint met kleinste verschil
Uitgegeven op 18-11-2018 om 16:52  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Vrijdag 16 november speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 9e competitiewedstrijd uit in de sporthal Sportlaan tegen FC Pellor 1.

De opstelling: S. Doesburg(Doel), R. Meilink, Stan de Koning, Stef de Koning,(allen achter) P. Mulder, M. Hoekstra, Youri Jansma(allen voor). Coach M. Lont en M. v/d Kooy. Afwezig: B. de Kleine, R. de Bie(Coach)Succes speelde in deze wedstrijd met bijna dezelfde opstelling als vorige week. Bart de Kleine was afwezig voor een brandweeroefening en Robin Meilink verving hem. Vorig seizoen werd Succes in deze sporthal kampioen tegen FC Pellor 2.Succes begon de wedstrijd goed. Ze waren vanaf de eerste minuut lekker fel aan de wedstrijd. Ze trokken het positieve gevoel van vorige week door. Er werd keihard voor elkaar gewerkt. De verdediging stond als huis. Youri en Stan vulden om de beurt de positie voorin in. Er werden niet veel kansen door Succes gecreëerd, maar werden wel langzamerhand steeds gevaarlijker. Pellor schoot na een mooie aanval de bal op de paal. De ruststand was 0-0.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Peller bleef erg gevaarlijk met 2 zeer individuele goede spelers. Alleen Succes bleef erg goed verdedigen. na een mooie actie van Pieter Mulder wist hij in de lange hoek de bal binnen te schieten, 0-1. Hierdoor ging Pellor meer druk zetten en werd het steeds gevaarlijker. Tien minuten voor tijd pikte Stef de Koning de bal op. Uit deze counter wist hij uit deze counter beheerst te scoren. Succes hield deze stand vol tot een paar minuten voor tijd. Pellor wist uit een mooie aanval wat gelukkig te scoren. De laatste paar minuten hield Succes stand. De eindstand was 1-2 Dhr. Moustaadil floot een uitstekende wedstrijd. Volgende week is Succes/De Kasteleen 1 vrij.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Uitslagen
Uitgegeven op 18-11-2018 om 14:30  |  link  |  bewaar  |  print

Handbal Tonegido
Donderdag 15 november:
D.W.O.W. DMW2 - Tonegido DMW1 7 - 24
Zaterdag 17 november:
Tonegido D1 - Hollandia T D2 13 - 8
JuRo Unirek/VZV/Con Zelo DC3 - Tonegido DC1 11 - 13
Tonegido HS1 - B&B Healthcare/WHC-Hercules HS2 34 - 18
Zondag 18 november:
Z.A.P. F2 - Tonegido F1 13 - 13
Z.A.P. F3 - Tonegido F2 2O - O
Tonegido E2 - Z.A.P. E2 1O - 2
Sporting Andijk DB1 - Tonegido DB1 15 - 33
Westfriesland/SEW DS5 - Tonegido DS2 29 - 18
Tonegido DS1 - Monnickendam DS1 26 - 18
Tonegido HS2 - De Blinkert HS2 23 - 18
D.E.S. E1 - Tonegido E1 onbekend


Dartclub Wieringen
Dinsdag 13 november:
Alex Grooten - Dave Gangelhof 1 - 3
Alex Grooten - Roel Kostwinder 3 - 2
Alex Grooten - Sander Reij 3 - 2
André de Vries - Jacob Reij O - 3
André de Vries - Wim Harms O - 3
Andries van Bodegom - Bart Kaan 1 - 3
Andries van Bodegom - René Sloothaak 3 - 1
Bart Kaan - Béla Reis 3 - O
Bart Kaan - René Sloothaak 1 - 3
Béla Reis - Dammy Wehrman O - 3
Béla Reis - Jeffrey Wierenga 1 - 3
Dammy Wehrman - Fedor Keijzer 3 - O
Dammy Wehrman - Robert Beer 3 - O
Dave Gangelhof - Jerry Korderijnk 1 - 3
Fedor Keijzer - Wouter Kaandorp 3 - 1
Gerard Kortekaas - Peter den Broeder 1 - 3
Gerard Kortekaas - Wouter Kaandorp 1 - 3
Jacob Reij - Pieter Rozenhart 3 - 1
Jacob Reij - Pieter Scheltus 3 - 1
Jeffrey Wierenga - Pieter Rozenhart 3 - 1
Jeffrey Wierenga - Robert Beer 3 - 1
Jerry Korderijnk - Roel Kostwinder 3 - O
Peter den Broeder - Sander Reij 3 - O
Pieter Rozenhart - Theo de Reus 3 - O
Pieter Scheltus - Roel Kostwinder 3 - 1
Pieter Scheltus - Wim Harms 3 - O
Theo de Reus - Wim Harms O - 3
Hoogste finish: Pieter Scheltus 135 - 180'ers: Jeffrey Wierenga, Jacob Reij, Bart Kaan 1x
(advertentie)
Turnwedstrijden GV Wieringen
Uitgegeven op 18-11-2018 om 10:51  |  link  |  bewaar  |  print

Turnwedstrijden GV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Gymnastiekvereniging Wieringen organiseert op zaterdag 24 en zondag 25 november een grote turnwedstrijd in de sporthal aan de Belterlaan 1. Dit is de 1e competitie / voorwedstrijd voor turnsters D1, D2 , D3 en divisie 4,5,6 en 7 uit Rayon Noord van District Mid West. Hieraan zullen op beide dagen zo rond de 160 turnsters uit de kop van Noord-Holland meedoen.

Aan deze wedstrijd zullen ook een groot aantal turnsters van GV Wieringen meedoen op verschillende nivo's. Op zaterdag komen namens GV Wieringen in actie:
Bij wedstrijd 1: Fleur Folkertsma, Sabine Emmerik, Fleur Dikken en Anna Noordstrand. Bij wedstrijd 2: Demi Bleek , Danielle de Groote , Femke Ott , Anne-Mae Krikke , Camila Kater, Eva Noordstrand , Shayla Spencer , Lieke Kapiteijn
Bij wedstrijd 3: Lisa Wagemaker .
Bij wedstrijd 4: Laura Keppel , Anna van der Starre, Lynn Broersma , Esmée Doesburg, Maura Heijblok, Dirkje Kanon, Amber Loonstra en Lisa Klein.
Op zondag komen namens GV Wieringen in actie:
Bij wedstrijd 1 is dat: Fleur Bugel.
Bij wedstrijd 2 zijn dat: Levi Beelen en Floor den Das.
Bij wedstrijd 3 is dat: Lara Hoekstra.
Bij wedstrijd 4 zijn dat: Renske Kroon, Shantie Haak, Marije Bakker, Berber Haasnoot, Lori Weber en Isabel Breet.
De wedstrijden beginnen op beide dagen om 9:00 uur.

Lees verder...
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Tonegido overklast Hercules uit Den Haag 34-18
Uitgegeven op 17-11-2018 om 23:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tonegido won zaterdagavond met gemak de thuiswedstrijd tegen Hercules uit Den Haag. Henk-Jan Wittink maakte de volgende fotoserie voor Wieringernieuws. Helaas was Arjan Slaghekke vanwege een medische ingreep eerder deze week niet in de sporthal, maar een verslag komt eraan is ons beloofd.

(Update zondagavond, zoals beloofd het verslag:

Tonegido werkt aan doelsaldo tegen Hercules

Afgelopen zaterdag trad de equipe van coach Rob Blokdijk zonder de geblesseerde Gijs en Sietse Bakker en Stefan Baars aan tegen het tweede team van Hercules. Het werd een walk over voor de groenhemden: 34-18. De tegenstand van Hercules duurde slechts enkele minuten. Alleen in de beginfase kon de ploeg uit Den Haag de jonge ploeg uit Hippolytushoef bijhouden. Nadat Tonegido de juiste versnelling had gevonden was er voor de bezoekers niks meer te halen. De weergaloze Maurice Bügel bleek, meer dan eens, een sta in de weg voor de schutters van Hercules. Het tempo in omschakeling na de reddingen van de sluitpost was Hercules te machtig. Ook de combinaties met cirkelspeler Maikel Baars, afwisselend met de afstandsschoten van Walter Alkemade en Stefan Idema, waren onnavolgbaar. Dit bij elkaar resulteerde in een comfortabele 18-8 ruststand. Na de rust ging Tonegido op dezelfde voet verder en werd gestaag de voorsprong uitgebreid. Met nog meer snelheid en break-outs kreeg Hercules klap op klap te verwerken. De dekking, onder leiding van Maikel Baars, stond als een huis. Afspraken werden goed uitgevoerd. Af en toe kon Hercules een speldenprikje uitdelen met een vernuftig balletje naar de cirkelspeler, maar qua stand kwam de ploeg niet dichterbij. Een puike overwinning voor het collectief waar trainer/coach Rob Blokdijk op kan voortborduren. Volgende week zaterdagavond staat de eerste van drie uit wedstrijden op rij tegen op het programma. De mannen van Tonegido moeten het opnemen tegen US uit Amsterdam. De enige ploeg zonder puntverlies. De groenwitten zullen alles uit de kast moeten halen om ze de eerste nederlaag toe te brengen. Hopelijk is de ziekenboeg dan weer wat leeg gestroomd zodat er vol tegenstand kan worden geboden.


De uitslag was ongeveer iets van 35 tegen 20 ofzo, de fotograaf raakte de tel kwijt. (Update na een mailtje van Arjan, de uitslag was uiteindelijk 34-18 , red.) Voor de goede kritische kijkers onder de lezers van Wieringernieuws: Hier scoort Maikel Baars één van de vele punten.... En, dat is echt een hand van een Hagenees wat u ziet!


Vooralsnog eerst de actiefoto's, het bericht wordt nog aangevuld met het verslag.
Lees verder...
(advertentie)
Programma
Uitgegeven op 12-11-2018 om 06:55  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zaterdag 17 november:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
9:OO u Succes JO13-2 - Kleine Sluis JO13-2 Quinten Leever
9:OO u Succes JO11-2 - Duinrand S JO11-1 Luuk Jansen
11:3O u Succes MO15-1 - FC Den Helder MO15-1 Harm Helder
11:3O u Succes JO14-1 - Opperdoes JO14-1 Dennis Foekema
Terreindienst: Dirk Jan Metselaar & Ben van de Esschert
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
1O:OO u Geel Zwart 3O JO15-2 - Succes JO15-1 9:OO u
12:15 u ST Schagen/SRC JO14-3 - Succes JO14-2 11:15 u SRC
11:OO u Hugo Boys JO13-1 - Succes JO13-1 1O:OO u
9:OO u JVC JO12-2 - Succes JO12-1 8:OO u
9:OO u Hollandia T JO11-1 - Succes JO11-1 8:OO u
1O:15 u ST Schagen/SRC JO11-7 - Succes JO11-3 9:15 u Schagen
9:OO u ST schagen/SRC JO11-6 - Succes JO11-4 8:OO u SRC
Zondag 18 november:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
1O:15 u Succes 3 - Vesdo 2 Coen Wolthuizen
1O:15 u Succes 6 - Wieringerwaard 3 Lupko Wierenga
1O:15 u Succes JO17-3 - Grasshoppers JO17-2 Jan Klaaren
12:45 u Succes 5 - Wieringerwaard 4 nog niet bekend
12:45 u Succes JO19-1 - Westfriezen JO19-2 Peter Singelenberg
Terreindienst: Aart Doesburg & Dirk Jan Lont
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
14:OO u Flevo 1 - Succes 1 12:3O u
Scheidsrechter Martijn Egner
14:OO u ZAP 4 - Succes 4 13:15 u
1O:OO u Hollandia T JO17-1 - Succes JO17-1 9:OO u
1O:OO u SEW JO17-2 - Succes JO17-2 8:45 u
14:3O u De Zouaven MO19-1 - Succes MO19-1 13:15 u


Handbal Tonegido
Zaterdag 17 november:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sporthal Wieringwn
11:OO u Tonegido D1 - Hollandia T D2
19:3O u Tonegido HS1 - B&B Healthcare /WHC-Hercules HS2
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
11:5O u JuRo Unirek/VZV/Con Zelo DC3 - Tonegido DC1 't Zijveld
Zondag 18 november:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sporthal Wieringwn
1O:3O u Tonegido E2 - Z.A.P. E2
11:35 u Tonegido HS2 - De Blinkert HS2
13:OO u Tonegido DS1 - Monnickendam DS1
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
9:3O u D.E.S. E1 - Tonegido E1 Molentocht
12:55 u Sporting Andijk DB1 - Tonegido DB1 De Klamp
13:15 u Westfriesland/SEW DS5 - Tonegido DS2 De Dres
15:5O u Z.A.P. F2 - Tonegido F1 De Zwaluwenvlucht
16:3O u Z.A.P. F3 - Tonegido F2 De Zwaluwenvlucht


Basketbal Break Out '88
Zondag 18 november - Sporthal Wieringen:
14:OO u Break Out '88 U14 - BV Hoofddorp 3
15:3O u Break Out '88 Heren U18 - HBC
17:OO u Break Out '88 Heren - HBC


Zaalvoetbal Succes
Lees verder...
(advertentie)
Gehavend Tonegido incasseert eerste nederlaag
Uitgegeven op 12-11-2018 om 00:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het hoogste herenteam van Tonegido heeft zondag de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Het uitduel tegen Ha-STU ging met 33-27 verloren.

Gehavend doordat er vier spelers geblesseerd achter bleven in Hippolytushoef gingen de mannen in alle vroegte richting Nijmegen voor hun zesde wedstrijd in de tweede divisie. Waar de eerste vijf werden gewonnen moest nu gewonnen worden van de nummer drie van de ranglijst. Ha-STU begon met een zeer offensieve dekking waar de mannen het in het begin lastig mee hadden. Tot 4-4 ging het gelijk op, daarna sloegen de studenten uit Nijmegen een gat en liepen uit naar 11-5. Tonegido kwam terug en verkleinde het verschil tot vier punten waarna Ha-STU de ruststand op 18-13 wist te brengen.

Tonegido bleef vechten voor elk punt, maar kwam in de verdediging net te kort door de vele absenties. Doordat de groenwitten weigerden om op te geven moest de tegenstander alle zeilen bij zetten om voor te blijven. Uiteindelijk werd na twee keer dertig minuten de einstand gezet op 33-27. De eerste nederlaag is een feit. Geen schande, zeker niet voor de jonge invallers, die het uitstekend deden op het hoogste podium.

Zaterdag 17 november om 19:30 uur spelen de heren hun volgende thuiswedstrijd tegen Hercules uit den Haag. Wederom een ploeg die bij de eerste vier op de ranglijst staat. Gaat het de mannen lukken om de vierde thuisoverwinning te pakken? We zullen zien...
17 november 19:30 uur: Handbalarena Belterlaan.
(advertentie)
Wiron blijft winnen
Uitgegeven op 11-11-2018 om 21:17  |  link  |  bewaar  |  print

SINT MAARTEN - Wiron heeft ook de uitwedstrijd tegen concurrent Sint Boys gewonnen, 1-2. Dankzij de overwinning passeert Wiron Sint Boys in de 5e Klasse A en staat nu tweede achter het nog ongeslagen SV Oosterend.


Foto's Reijer Zwart

Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 5e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.
Robin Meilink heeft de bal in het net zien verdwijnen

Lees verder...
(advertentie)
Zvv Succes verliest van koploper
Uitgegeven op 11-11-2018 om 21:01  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag de 8e competitiewedstrijd thuis in sporthal Wieringen tegen Teamsport Alkmaar 1. Teamsport Alkmaar 1 is de koploper in de KNVB 1e klasse en maakte dat waar met een ruime overwinning, 2-6. Op basis van het getoonde spel was een gelijk spel verdiend geweest.

Succes speelde in deze wedstrijd met bijna dezelfde opstelling als vorige week. Robin Meilink was afwezig met een blessure en Stef de Koning verving hem.
Teamsport Alkmaar begon voortvarend aan de wedstrijd. Ze speelden erg snel en zetten goed druk. Veel werd de oud Eredivisie speler Hofman gezocht. Na 5 minuten stond Succes met 0-2 achter. Coach R. de Bie van Succes wijzigde de speltactiek. Succes ging gelijk hoog druk zetten. Dit pakte beter uit en na enkele minuten konden ze iets terug doen. Pieter Mulder scoorde 1-2. Na een gelukkige klutsbal wist Teamsport Alkmaar toch weer te scoren, 1-3. Even later werd het ook nog 1-4. Vlak voor rust scoorde Bart de Kleine na een mooie aanval, 2-4 De ruststand was 2-4.De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Succes bleef hoog druk zetten. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. Succes had pech in de afronding. De wedstrijd werd op het randje van het toelaatbare gespeeld. Er werd 2 keer een man van Teamsport Alkmaar uit het veld gestuurd met geel. Succes speelde dit slecht uit en er werd niet gescoord. Ook Teamsport Alkmaar kon niet profiteren van een man meer situatie. Het breekpunt van de wedstrijd was dat een overtreding op Bart de Kleine niet werd bestraft. Uit die actie wist Teamsport Alkmaar te scoren, 2-5. De wedstrijd was gespeeld. Een minuut voor tijd wisten ze nog 1 keer te scoren, 2-6. De eindstand was 2-6. Dhr. Bos floot een goede wedstrijd. Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 tegen FC Pellor 1.De opstelling: S. Doesburg (doel), Youri Jansma, Stan de Koning, Stef de Koning (allen achter) P. Mulder, M. Hoekstra, B. de Kleine (allen voor). Coach R. de Bie. Afwezig: R. Meilink.
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 11-11-2018 om 20:31  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zaterdag 3 september: (nagekomen)
ZAP JO9-3 - Succes JO9-2 3 - 1O
Zaterdag 1O september:
Succes JO13-1 - FC Den Helder JO13-3 13 - O
Succes JO11-3 - VZV JO11-1 O - 15
Succes JO9-1 - DESS JO9-1 8 - 5
Succes JO8-1 - Schagen/SRC JO8-6 7 - 3
Succes JO15-1 - Wieringerwaard JO15-2 2 - 1
Succes JO11-1 - St. Adelbert JO11-1 3 - 7
Succes JO11-4 - Wieringermeer JO11-2 1O - 1
Succes JO14-2 - DWB JO14-1 O - 3
Succes JO12-1 - Spirit'3O JO12-3 7 - 3
De Zouaven JO14-2 - Succes JO14-1 6 - 1
HCSC JO13-2 - Succes JO13-2 1 - 3
JVC JO11-3 - Succes JO11-2 3 - 3
HCSC JO9-2 - Succes JO9-2 3 - 6
Wieringermeer MO15-1 - Succes MO15-1 O - O
Zondag 11 november:
Succes 2 - SVW 27 3 1 - O
Succes 4 - Winkel 3 3 - 5
Succes JO17-1 - VVW JO17-1 4 - 3
Succes JO17-2 - SV Spartanen JO17-2 1 - 5
Succes MO19-1 - WMC MO19-1 1 - 6
WMC 2 - Succes 3 2 - 2
Sint Boys 3 - Succes 5 O - 7
Oudesluis 3 - Succes 6 2 - 4
Geel Zwart 3O JO19-1 - Succes JO19-1 O - 9
Strandvogels JO17-1 - Succes JO17-3 1 - 5


Handbal Tonegido
Dinsdag 6 november:
Tonegido DMW1 - HV Texel DMW1 23 - 8
Zaterdag 1O november:
Tonegido F1 - Lacom '91 F1 6 - 8
Tonegido F2 - Geel Zwart F3 onbekend
Tonegido E1 - J.H.C. E1 12 - 9
Tonegido DC1 - D.E.S. DC1 1O - 14
Zondag 11 november:
D.S.O. E3 - Tonegido E2 6 - 1O
Geel Zwart D2 - Tonegido D1 5 - 8
Tonegido DB1 - Quick DB1 28 - 11
H.V.S. DA1 - Tonegido DA1 23 - 2O
Geel Zwart DS3 - Tonegido DS2 37 - 7
Spartanen DS1 - Tonegido DS1 12 - 21
Ha-STU HS1 - Tonegido HS1 33 - 27


Basketbal Break Out '88
Zaterdag 1O november:
K.T.C. 2 - Break Out '88 Heren U18 7O - 42
JAWS 1 - Break Out '88 Heren 4O - 87
Zondag 11 november:
BC Apollo 4 - Break Out '88 U14 4O - 47
BC Apollo 1 - Break Out '88 Dames U16 36 - 54


Hengelsportvereniging Wieringen
Zondag 11 november - 3e baarswedstrijd:
1 H Bekkema 45 stuks 3 M. Korf 3O stuks
2 R. Beer 37 stuks 4 G. Veger 29 stuks


Zaalvoetbal Succes
Lees verder...
(advertentie)
Merijn van der Bie nieuwe Koning FIFA
Uitgegeven op 10-11-2018 om 11:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De jeugdcommissie van v.v. Succes heeft vrijdagavond voor de tweede keer op rij voor haar jeugdleden een FIFA toernooi georganiseerd. 62 jongens en 1 meisje gingen met elkaar de strijd aan op het digitale voetbalveld. Er werd, net als in de Champions League competitie, gestart met de voorrondes. Deze werden gespeeld op tien playstations. Net als bij de echte wedstrijden waren er ook weer ouders en andere fans die naar deze wedstrijden kwamen kijken.

In de voorrondes waren de spelers op leeftijd ingedeeld, waardoor er veel spannende potjes werden afgewerkt. Dit zorgde af en toe voor een schreeuw van vreugde of juist één van teleurstelling. Ondanks dat alles digitaal gebeurt krijgen spelers en jawel ook de scheidsrechter hier vaak de schuld van foute keuzes. Lewis Barelds en Mike Rotgans waren de jongste Succes talenten die hun FIFA kunsten toonden deze avond. Helaas lukte het beide niet om door te dringen tot de knock-out fase. Inmiddels begon de spanning ook te stijgen. En niet alleen de hartslag van de spelers steeg, tijdens de kwart en halve finales werd het publiek om de schermen heen ook steeds uitbundiger. Zij moedigden hun overgebleven teamgenoten dan ook vol passie aan.Uiteindelijk speelden Merijn van der Bie (JO17-3) en Floyd Mantje (JO14-2) de finale. Beide spelers kozen Juventus als team dus daarmee kon het verschil niet worden gemaakt. Dat beide mannen terecht in de finale stonden bleek wel uit de wedstrijd. Na een eindstand van 4-4 in de reguliere speeltijd moest een verlenging uiteindelijk bepalen wie het toernooi zou gaan winnen. In deze verlenging scoorde Merijn nog twee keer en won daarmee deze editie van het FIFA toernooi met 6-4. Daarmee volgt hij Bilal Saftar op als Koning FIFA van v.v. Succes. Lars Riemersma (JO19-1) won de troostfinale van Jelle van der Bie (JO14-1) en pakte daarmee de derde plaats.

Het was al met al een geslaagd evenement! Jongens en meisjes bedankt voor jullie enthousiasme. En ga alvast maar weer oefenen, want het is zeker voor herhaling vatbaar!
(advertentie)
Sportseminar voor sportverenigingen
Uitgegeven op 07-11-2018 om 11:14  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWAARD - Team Sportservice organiseert op woensdag 21 november een sportseminar voor verenigingen en aanbieders in beweegactiviteiten. Dit seminar is bedoeld voor verenigingen in de regio's Schagen, Hollands Kroon en Den Helder. Tijdens dit boeiend sportseminar zijn er vijf informatieve en interactieve workshops. De presentatie van het seminar is in handen van Lonneke Deutekom. Verenigingen kunnen zich tot 18 november aanmelden.

Als sportloket voor gemeenten is Team Sportservice bekend van het bewegingsonderwijs op basisscholen en evenementen en sporten in de wijk. Daarnaast heeft Team Sportservice een adviserende rol naar zorg- en welzijnsorganisaties en verenigingen. Dit sportseminar geeft verenigingen handvatten om hun club sterk te houden en ideeën op te doen om hun club te verbeteren. Er worden verschillende thema's behandeld. Er zijn in totaal vijf workshops, in twee ronden. De deelnemers kiezen per ronde één workshop.De presentatie van deze avond is in handen van Lonneke Deutekom, expert op het gebied van concepten, evenementen, teambuilding en communicatie. Zij is bekend van Pand Raak, She Knows How en de presentatie van diverse evenementen in de provincie.
Het sportseminar wordt gehouden in Dorpshuis De Oude School, Populierenlaan 23a
in Wieringerwaard. De avond start om 19:00 uur en eindigt om 22:00 uur. Uitgebreide informatie over het programma en een aanmeldingsformulier kun je vinden op de website jouw.teamsportservice.nl/schagen/ onder het kopje Nieuws. Ook kunt u contact opnemen met Sigrid Schweitzer, telefoon: (0224) 214 774 of e-mail: sschweitzer@teamsportservice.nl.

Workshops

Lees verder...
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Programma
Uitgegeven op 05-11-2018 om 07:38  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zaterdag 1O november:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
9:OO u Succes JO13-1 - FC Den Helder JO13-3 Quinten Leever
9:OO u Succes JO11-3 - VZV JO11-1 Jesper Heijblok
9:OO u Succes JO9-1 - DESS JO9-1 Floyd Mantje
1O:3O u Succes JO8-1 - Schagen/SRC JO8-6 Youri Emmerik
11:3O u Succes JO15-1 - Wieringerwaard JO15-2 Michel Gouma
11:3O u Succes JO11-1 - St. Adelbert JO11-1 Wessel Steinfort
11:3O u Succes JO11-4 - Wieringermeer JO11-2 Levi Leever
11:3O u Succes F-League Ouders
14:OO u Succes JO14-2 - DWB JO14-1 Maarten de Kort
14:OO u Succes JO12-1 - Spirit'3O JO12-3 Kelvin Drent
Terreindienst: René Biegstraaten & Michel Leutscher
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
13:OO u De Zouaven JO14-2 - Succes JO14-1 11:45 u
1O:OO u HCSC JO13-2 - Succes JO13-2 9:OO u
9:OO u JVC JO11-3 - Succes JO11-2 8:OO u
1O:OO u HCSC JO9-2 - Succes JO9-2 9:OO u
11:3O u Wieringermeer MO15-1 - Succes MO15-1 1O:45 u
Zondag 11 november:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
1O:15 u Succes 2 - SVW 27 3 Gert Kleimeer
1O:15 u Succes 4 - Winkel 3 André Kok
1O:15 u Succes JO17-1 - VVW JO17-1 Coen Wolthuizen
12:45 u Succes JO17-2 - SV Spartanen JO17-2 Ernst Jan Schouten
12:45 u Succes MO19-1 - WMC MO19-1 Cor van der Made
Terreindienst: Marco Dikken, Gerrit Kulsdom & John Hoekstra
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
11:OO u WMC 2 - Succes 3 1O:OO u
11:OO u Sint Boys 3 - Succes 5 1O:OO u
12:OO u Oudesluis 3 - Succes 6 11:OO u
11:3O u Geel Zwart 3O JO19-1 - Succes JO19-1 1O:3O u
11:OO u Strandvogels JO17-1 - Succes JO17-3 9:45 u


Handbal Tonegido
Zaterdag 1O november:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sporthal Wieringen
1O:OO u Tonegido F1 - Lacom '91 F1
1O:OO u Tonegido F2 - Geel Zwart F3
11:OO u Tonegido E1 - J.H.C. E1
12:OO u Tonegido DC1 - D.E.S. DC1
Zondag 11 november:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sporthal Wieringen
11:OO u Tonegido DB1 - Quick DB1
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
1O:15 u D.S.O. E3 - Tonegido E2 De Slenk
12:3O u Ha-STU HS1 - Tonegido HS1 Radbout Sportcentrum
13:1O u Koedijk HS1 - Tonegido HS2 Alkmaar Noord
13:25 u Geel Zwart DS3 - Tonegido DS2 Multitreffer
13:25 u H.V.S. DA1 - Tonegido DA1 Molentocht
14:35 u Spartanen DS1 - Tonegido DS1 Westfrieslandhal/De Bloesem
15:55 u Geel Zwart D2 - Tonegido D1 Multitreffer
Donderdag 15 november:
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
21:OO u D.W.O.W. DMW2 - Tonegido DMW1 Zuiderzee


Basketbal Break Out '88
Zaterdag 1O november:
12:3O u K.T.C. 2 - Break Out '88 Heren U18 Tetterodehal, Overveen
18:OO u JAWS 1 - Break Out '88 Heren Apollohal, Amsterdam
ondag 11 november:
12:OO u BC Apollo 4 - Break Out '88 U14 Apollohal, Amsterdam
16:OO u BC Apollo 1 - Break Out '88 Dames U16 Apollohal, Amsterdam


Zaalvoetbal Succes
Lees verder...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Zaalvoetbalvereniging Succes verliest
Uitgegeven op 04-11-2018 om 21:59  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag de 7e competitiewedstrijd uit in sporthal De Oostwal tegen Vrone 2. Succes speelde in t dezelfde opstelling als een week eerder. Vrone was voorlaatste in de stand en Succes 6e. Niettemin won Vrone met 5-3.

Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Succes had het betere van het spel en kreeg na verloop van tijd 4 levensgrote kansen. Het vizier stond niet op scherp. Vrone bleef zeer gedisciplineerd spelen. En kreeg ook kansen. Door een ongelukkig moment in de verdediging, ging de bal via een speler van Succes in het eigen doel, 1-0. Succes bleef goed combineren en kwam voor rust nog op voorsprong. Maikel Hoekstra scoorde 1-1 en even later maakte Pieter Mulder 1-2. Dat was ook de ruststand.De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Succes was beter en kreeg ook meer mogelijkheden. Na 10 minuten spelen kwam Vrone uit het niets op gelijke hoogte, 2-2. Succes kreeg moeite met de omschakeling van aanval naar verdediging. Te vaak werd er niet meer mee gelopen met de tegenstander. In deze klasse is dat dodelijk, zelfs als de tegenstander minder is. Zo kwam Vrone zelfs op voorsprong, 3-2. Maikel Hoekstra scoorde met een mooi afstandsschot, 3-3. Even later was het al weer 4-3, na het niet meelopen bij een corner voor Vrone.
Succes ging zonder keeper spelen, met een extra veldspeler probeerde ze het tij te keren. Sandor Doesbrug werd voor Youri Jansma gewisseld. Dit werkte averechts. Het werd 5-3 en Youri Jansma werd met nog 3 minuten te spelen uit het veld gestuurd met geel.
In de laatste 3 minuten werd er niet meer gescoord en de eindstand was 5-3. Dhr. Rots floot een redelijke wedstrijd.
Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 tegen de koploper Teamsport Alkmaar 1.

De opstelling: S. Doesburg (doel), Youri Jansma, Stan de Koning, R. Meilink (allen achter), P. Mulder, M. Hoekstra, B. de Kleine (allen voor). Coach Stef de Koning. Afwezig: R. de Bie.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Speculaas actie Tonegido, de echte roomboter speculaas van Bakker Bellis
Uitgegeven op 04-11-2018 om 21:08  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op zaterdag 10 november verkopen vrijwilligers van handbalvereniging Tonegido uit Hippolytushoef weer de overbekende speculaaspoppen.


Zaterdag 10 november trekken de vrijwilligers van HV Tonegido wederom over heel Wieringen om voor de vereniging speculaaspoppen te verkopen. Met deze actie steunt u de vereniging en kunnen we misschien ons oude handbalveld vervangen voor een nieuw.
Sinds 2015 loopt de Handbalvereniging Tonegido met groot succes deze speculaaspoppenactie en ook dit jaar worden ze natuurlijk weer gebakken door de Warme Bakker Bellis. De speculaaspoppen worden gebakken met roomboter. Een lekkernij voor iedereen!!!

De speculaaspoppen gaan drie euro vijftig per stuk kosten of twee voor zes euro.
De verkoop zal op zaterdag starten vanaf ongeveer 10.00 uur. Op 10 en 17 november hebben we ook weer een verkooppunt op de markt, naast de groenteboer op het kerkplein in Hippolytushoef. Dus heeft u ons aan de deur gemist, bent u ook van harte welkom op de markt, dus help de club en maak ons los!!!


Bakker Edwin Bellis bakt ook dit jaar weer de beste kwaliteit speculaaspoppen, bereid met roomboter. (Fotografie Henk-Jan Wittink)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Wiron wint opnieuw
Uitgegeven op 04-11-2018 om 21:05  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron behaalde op eigen veld een ruime overwinning op Callantsoog. 4-2. Het krachtsverschil tussen beide elftallen was kleiner dan de score doet vermoeden. De thuisclub won vooral omdat ze kansen effectiever benutten.


Foto's Reijer Zwart

Wiron kreeg al in de eerste minuut een grote kans om de score te openen. Een goede aanval werd besloten met een schot uit een onmogelijke hoek op doel. Terug leggen van de bal had waarschijnlijk een doelpunt opgeleverd. Dat doelpunt kwam er na vijf minuten toch. Johan Tijsen zette de bal over de grond strak voor. Robin Meilink stond op de juiste plek en kon eenvoudig afdrukken, 1-0. Gaandeweg kwam Callantsoog beter in de wedstrijd. Wiron werd steeds meer terug gedrongen en verdedigde niet altijd resoluut uit. Dat leverde de aanval van Callantsoog regelmatig mogelijkheden op. De ruimte leverde 10 minuten na de openingstreffer de gelijkmaker op, 1-1. Callantsoog nam de wedstrijd in handen, maar verzuimde om kansen te verzilveren. Na een half uur spelen was Wiron wel doeltreffend. Dit maal zette Mark Schouwenaar voor en Robin Meilink kon opnieuw scoren. De goal was wat minder gemakkelijk dan het eerste doelpunt, maar Meilink rondde goed af. Zo kon Wiron met een 2-1 voorsprong aan de thee.


Robin Meilink wordt hier nog aan zijn shirt getrokken, maar scoorde wel twee keer

Wiron trok in de tweede helft het initiatief weer naar zich toe. Omdat Robin Meilink was vervangen verloor de aanval wel aan stootkracht. Toch werd er gescoord, dit keer uit een dood spelmoment. Johan Tijsen krulde de bal uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising, 3-1. Dat gaf Wiron even lucht, maar dat duurde niet lang. Doelman Mark Poepjes kwam in botsing met een aanvaller en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd onhoudbaar raak geschoten, 3-2. Mark Poepjes kreeg een gele kaart. De scheidsrechter was kwistig met gele kaarten en trok zelfs een keer rood voor een speler van Callantsoog. Jammer, want het ontsierde de sportieve wedstrijd. Wiron bleef de aanval zoeken, hoewel het aan stootkracht ontbrak. Een kwartier voor het einde maakte Mark Schouwenaar aan alle onzekerheid een einde. Hij brak door en rondde doeltreffend af, 4-2. Wiron beleefde weliswaar nog enkele benauwde ogenblikken, maar wist de voorsprong tot het laatste fluitsignaal te behouden.


Mark Poepjes moest in de eerstee helft een keer vissen

Wiron staat na de overwinning nog altijd derde in de 5e klasse A. Volgende week is de uitwedstrijd tegen concurrent Sint Boys uit Sint Maarten, dat tweede staat.
Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 5e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Dubieuze strafschop kantelpunt in wedstrijd Succes – DWOW
Uitgegeven op 04-11-2018 om 17:09  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De ene week is de andere niet. Waar Wieringerwaard een week geleden nog als kanonnenvoer diende en met een 12-0 huiswaarts werd gestuurd, daar ging het tegen DWOW opnieuw mis. De 0-2 overwinning van de Wieringermeerders was over 90 min terecht al kreeg het bij een 0-1 stand wel een strafschop cadeau van de warrig fluitende scheidsrechter. Uiteindelijk was deze scheidsrechterlijke dwaling het kantelpunt in de wedstrijd.


Tom de Visser gunde zijn Wieringer vrienden (logisch) niets, hij keepte een goede wedstrijd. (Fotografie Henk-Jan Wittink)

Deze bal raakte de bovenkant lat, schaars hoogtepuntje voor Succes.

Het voert te ver om de nederlaag op het conto te schrijven van de Amsterdamse leidsman Kraanen maar dat hij niet altijd juiste beslissingen nam en telkens veel te ver van de spelsituaties afstond, was een overduidelijk gegeven. Het moet gezegd worden dat hij zijn dubieuze beslissingen eerlijk verdeelde over beide teams. Alleen zijn, op zijn zachtst gezegd makkelijk gegeven, strafschop woog uiteindelijk het zwaarst. Na afloop mochten spelers en trainingsstaf zich daar dan ook zeker over beklagen. Los van de arbitrale beslissing mag het elftal ook de schuld bij zichzelf zoeken. Want na een vroeg verkregen achterstand leek de ware vechtersmentaliteit in sommige fases van de wedstrijd te ontbreken om weer langszij DWOW te komen.

Voor degene die het geloof hadden dat de wedstrijd tegen Wieringerwaard de wederopstanding van Succes betekende kwam bedrogen uit. De tegenstand van de rode lantarendrager was namelijk te verwaarlozen. Bovendien is DWOW van een ander kaliber waar de thuisclub het altijd lastig tegen heeft. De gasten kwamen ook nog eens met veel vertrouwen naar Hippo toe omdat zij doordeweeks stuntte, door het drie klasse hoger spelende Volendam 2 uit het bekertoernooi te knikkeren.

Goede grasmat

Op een zeer goed onderhouden grasmat, trokken de gasten ook direct het initiatief naar zich toe. Nadat Lars de Vries eerst een waarschuwingsschot had gelost was het binnen de 10 minuten raak. Een indraaiende vrije trap van Ayco Kluvers zeilde om de , niet geheel vrijuit gaande, Martijn Lont heen. Zonder verder door iemand te worden aangeraakt verdween de bal in het doel. Kort daarop herstelde dezelfde Lont zijn weifelende optreden bij de goal, door tweemaal knap te reageren op inzetten van Ayco Kluvers en de razendsnelle Daniel Butoyi.

Succes moest dus al vroeg in de achtervolging en na een zwak begin groeide het elftal van Wouter Rood langzaam in de wedstrijd. Succes begon de druk op te voeren en verdediger Bjorn Vogelzang bezweek zowat onder deze druk door een voorzet van Stef de Koning bijna achter zijn eigen keeper te koppen. Kort daarop kreeg Kevin de Bruin een levensgrote kans voor open doel. Waar hij vorige week liefst zesmaal doel trof, wist hij zich nu geen raad met deze dot van een kans en produceerde hij een slap rollertje dat naast ging. Ook Jop van den Esschert (stijlvol hakje) en Stef de Koning (vrije trap op de lat) waren dicht bij de gelijkmaker maar voor de rust kwam die er niet. DWOW had ook nog eens het geluk dat Niels Sijm slechts geel kreeg voor een schandalige overtreding op Jeroen Metselaar. Maar ook hier weer stond de leidsman er veel te ver vanaf om het goed te kunnen beoordelen.


Jeroen Metselaar wordt hier ten val gebracht.


De Succes voorhoede was zondag machteloos tegen DWOW.


Wieringer Tom de Visser had het niet druk onder de DWOW lat.

Waar de gasten in deze fase van de wedstrijd het nodige geluk niet ontbrak daar kreeg Succes een andere domper te verwerken door het uitvallen van de geblesseerde Ted Jorna, die werd vervangen door Jaap Wigbout. Na de thee had Succes aanvankelijk weer een veldoverwicht maar echt doordrukken was er niet bij. De vele onderbrekingen en kleine overtredingen haalde het tempo meerder malen uit de wedstrijd. Daarnaast leek de echte wil om er vol voor te gaan te ontbreken. Slechts één maal was de thuisclub echt gevaarlijk middels een kopbal van Toine Bugel, die ternauwernood van de doellijn werd gehaald. Aan de andere kant haalde de Succesverdediging opgelucht adem toen een stijlvolle omhaal van Joren Kluvers rakelings over de lat scheerde.

Hoofdrol

Hierna deed scheidsrechter Kraanen pas echt van zich spreken door achtereenvolgens Maikel Hoekstra niet te bestraffen voor een forse overtreding, twee Successers te trakteren op geel na te veel gemekker en -als klap op de vuurpijl- een wel zeer dubieuze strafschop te geven aan de gasten. Naast de leidsman was Kevin de Bruin de andere hoofdrolspeler bij dit voorval. Nadat de aanvaller, door onoplettendheid buitenspel had opgeheven, probeerde hij zijn fout te herstellen met een correcte sliding op de doorgebroken Kelvin Zomerdijk. In extremis tikte hij de bal voor de voeten van de DWOW speler weg. Een correcte tackle waar Kraanen als één van de weinige aanwezige een strafschop in zag. Ondanks alle protesten belandde de bal op de stip. Remy Kluvers voltrok het vonnis vanaf elf meter.

Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg, kwam Succes deze klap niet meer te boven. Wonne van Bekkum kwam nog voor de geblesseerd geraakte Jeroen Metselaar maar de thuisclub kon geen enkel moment nog aanspraak maken op de aansluitingstreffer. Met wat meer precisie was DWOW zelfs nog meer uitgelopen maar de kansen waren aan de voorwaartse van DWOW niet besteed. Diep in blessuretijd leek Bart de Kleine nog voor een ere treffer te zorgen maar de goed keepende Tom de Visser gunde de thuisclub zelfs dat niet.


Aanbiedingen geldig tot en met 10 november 2018
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Vijfde zege op rij voor Tonegido in matig duel
Uitgegeven op 04-11-2018 om 17:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De handbalheren van Tonegido hebben hun vijfde zege op rij behaald. Hellas uit den Haag was zondagmiddag de tegenstander.Vanaf het eerste begin namen de Wieringers de voorsprong. Snel was het gat al vier punten 5-1, daarna haperde de score aan beide kanten waardoor het bij rust slechts 13-7 stond. Het matige spel van de mannen uit den Haag deed de thuisploeg geen goed. Veel kansen werden onnodig verprutst, Tonegido ging mee in het slechte spel van de Hagenezen.

In het begin van de tweede helft ging het al niet veel beter. Door een te laag tempo kwam Tonegido niet in zijn spel. Hellas kwam zowaar dichterbij maar bij 19-15 werden de groenhemden wakker zo leek het. De ene na de andere mooie aanval werd tentoon gespreid en Hellas mocht blij zijn dat de storm na zeven goals op rij weer ging liggen. De stand toen 26-15 de wedstrijd was gelopen en de punten waren binnen. Hellas mocht nog twee keer wat terug doen en bepaalde zo de eindstand op 26-17. Een matige wedstrijd gezien de voorgaande vier duels maar met vijf overwinningen op rij mag de ploeg trots zijn op zichzelf al zijn er na vandaag weer een aantal punten die beter moeten. Volgende week wacht namelijk de uitwedstrijd tegen Ha-Stu. Zondagmiddag om 12.30 klinkt in Nijmegen het beginsignaal voor de volgende wedstrijd in de 2e divisie.
(Fotografie Henk-Jan Wittink)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Uitslagen
Uitgegeven op 03-11-2018 om 11:51  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Dinsdag 3O oktober:
Succes MO15-1 - WMC MO15-1 O - 7
Woensdag 31 oktober:
Zeevogels JO11-1 - Succes JO11-1 3 - 8
Donderdag 1 november:
DWOW JO16-1 - Succes JO17-3 2 - 5
Vrijdag 2 november:
Succes 35+ 1 - FC Uitgeest 35 + 3 1 - 1
Medemblik 35+ 1 - Succes 35+ 1 O - 1
FC Uitgeest 35+ 1 - Succes 35+ 1 O - O
Zaterdag 3 november:
Succes JO14-2 - DWOW JO14-2 2 - O
Succes JO13-1 - ST Schagen/SRC JO13-3 4 - 2
Succes JO11-2 - Flevo JO11-2 2 - 7
Succes JO8-1 - Winkel JO8-2M 1O - 1
Succes JO12-1 - Dindua JO12-1 7 - 6
Succes JO11-4 - Hollandia T JO11-2 1O - O
ZAP JO13-2 - Succes JO13-2 5 - 2
VIOS-W JO11-3 - Succes JO11-3 1 - 1
Medemblik JO9-3 - Succes JO9-1 7 - 5
ZAP JO9-3 - Succes JO9-2 ?
Kleine Sluis MO15-1 - Succes MO15-1 6 - 2
Zondag 4 november:
Succes 2 - Schagen 2 4 - O
Succes 4 - WMC 2 12 - O
Succes JO17-3 - KFC JO17-1 5 - 2
Succes JO19-1 - De Valken JO19-1 4 - 3
Succes JO17-2 - ALC JO17-1 4 - 4
Succes 1 - DWOW 1 O - 2
SRC 5 - Succes 5 1 - 4
FC Den Helder 6 - Succes 6 3 - 1
Victoria O JO17-1 - Succes JO17-1 7 - 2
Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 4e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.


Handbal Tonegido
Donderdag 29 oktober:
D.S.O. DMW1 - Tonegido DMW1 6 - 25
Zaterdag 3 november:
Tonegido D1 - Hugo Girls D1 11 - 12
Z.A.P. DC2 - Tonegido DC1 6 - 6
Zondag 4 november:
Meteoor DB2 - Tonegido DB1 1O - 29
Tonegido DA1 - KSV DA3 24 - 22
Tonegido DS2 - Vrone DS2 18 - 14
Tonegido DS1 - Hugo Girls DS1 25 - 25
Tonegido HS2 - WeHaVe HS1 26 - 2O
Tonegido HS1 - Hellas HS2 26 - 17


Basketbal Break Out '88
Break Out '88 U14        - Wiringherlant U14   87 -  9
Break Out '88 Heren U18 - Volendam U18 5O - 34
Break Out '88 Dames U16 - Derba U16 55 - 49
Break Out '88 Heren - Anoeta 1 76 - 32Hengelsportvereniging Wieringen
Tweede baarswedstrijd:
1 G.Veger 55 stuks 4 P.den.Broeder 26 stuks
2 H.Bekkema 40 stuks 4 R.Beer 26 stuks
3 P.Rotgans 27 stuks 5 M.Korf 24 stuks
Sponsorbootwedstrijd:
1 D. de Greef 5 vissen 122 cm 1O J. Rotgans 1 vis 23 cm
2 G. Veger 5 vissen 112 cm 11 Maik Interprint 1 vis 23 cm
3 F. Scheerstra 5 vissen 111 cm 12 Jefrey Wieringa 1 vis 22 cm
4 M. Korf 4 vissen 92 cm 12 Piet Rotgans 1 vis 22 cm
5 D. den Hollander 3 visswn 79 cm 13 Jeroen Klein 1 vis 18 cm
6 J. Mulder 3 vissen 69 cm 14 Maik JR Interprint 1 vis 9 cm
7 F. Booden 3 vissen 6O cm 15 Andries van Bodegom O vissen
8 J. Veling 2 vissen 44 cm 16 Peter den Broeder O vissen
17 Robert Beer O vissen

De eerste 3 van sponsoren: 1 D. de Greef - 2 F. Scheerstra - 3 J. Mulder


Zaalvoetbal Succes
Lees verder...
(advertentie)
Dijkgatboscross
Uitgegeven op 02-11-2018 om 12:10  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert op zondag 11 november de Dijkatboscross. De eerste lopers starten om 10:00 uur. De start is bij de parkeerplaatsen van het Dijkgatbos en finish van de cross is op de Snippenwei. Het volledige parkoers bestaat uit gras en bospaden.

Programma
Start Afstand Leeftijdcategorie Inschrijfgeld
1O:OO u 1.OOO meter Jongens en Meisjes tot en met 9 jaar € 2,5O
1O:1O u 1.5OO meter Meiden 1O - 11 - 12 jaar € 2,5O
1O:2O u 2.OOO meter Jongens 1O - 11 - 12 jaar € 2,5O
en Meiden 13 - 14 - 15 jaar
1O:35 u 3.OOO meter Jongens 13 - 14 - 15 jaar € 2,5O
en Meiden 16 - 17 - 18 - 19 jaar
1O:55 u 5.OOO meter Jongens 16 - 17 - 18 - 19 jaar € 2,5O
11:2O u 6.OOO meter Vrouwen senioren + Trimloop € 6,OO
12:OO u 1O.OOO meter Mannen senioren + Trimloop € 6,OO
Inschrijving in het groepsgebouw op de Snippenweide. Voorinschrijving kan via crosscircuit.nl.
De startnummers kunnen vanaf 9:00 uur worden opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat in de groepsruimte.
Toiletten en douchegelegenheid zijn te vinden in het groepsonderkomen op de Snippenwei.
(advertentie)
Aart Schouten naar kampioenschap libre
Uitgegeven op 31-10-2018 om 20:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Aart Schouten van biljartvereniging Steeds Beter heeft zich eind september geplaatst voor het gewestelijk kampioenschap libre 5e klasse.


Aart Schouten aan stoot

In de districtsfinale was de 2e plaats genoeg voor een plaats in het kampioenschap.Het kampioenschap zal gespeeld worden bij biljartcentrum Heerhugowaard op 9, 10 en 11 november. Aart zal hier spelen tegen 7 andere biljarters. Het belooft een spannende strijd te worden, want de moyennes liggen dicht bij elkaar.
(advertentie)
Gymvereniging Wieringen is op zoek naar jongens en meisjes
Uitgegeven op 30-10-2018 om 15:32  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Gymvereniging Wieringen is op zoek naar jongens en meisjes van 2,5 t/m 7 jaar voor de peuter en kleutergym.Kom eerst eens kijken bij de les, je mag 2 maal vrijblijvend meedoen. De lessen zijn op woensdag van 15.30-16.30 uur in de gymzaal aan de Elft – Hippolytushoef.
Voor informatie bel. 06-11166731 ( Eva Zuidhof )
(advertentie)
De 40e zwem4daagse was een feest
Uitgegeven op 29-10-2018 om 21:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Maar liefst 193 zwemfans hebben afgelopen week het zwemfeest bijgewoond, 40 meer dan in 2017! Dit feest wordt al jaren op de middagen ondersteund door vrijwilligers van buurtverenigingen Noordervenne en Klufterkrogt. Dit jaar werd het bad personeel voor het eerst bijgestaan door lifeguards in opleiding van de stichting de Venne.Circa 263! kilometer is er gezwommen, 16 spelletjes zijn gespeeld, de miss miss en mister zwem4daagse verkiezing, zo'n 60 liter limonade opgedronken. Een kleine 40 geknutselde ballonen ingeleverd. Er zijn spekjes en chips uitgedeeld, het zwembad heeft dankzij sponsors appels, ijsjes en patat uit mogen delen aan de jeugd. De volwassenen zijn na hun verplichte baantjes getrakteerd op koffie, thee en warme chocolademelk uiteraard met een lekker koekje. Ook hebben de sponsoren er voor gezorgd dat de spelwinnaars, degene met de mooiste ballon creatie, de miss en miss zwem4daagse en de winnaars bij de volwassenen van de bingo en de verloting weer met leuke prijsjes naar huis gingen.

Lees verder...
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Schaatsplank Training
Uitgegeven op 29-10-2018 om 20:23  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Voor de recreatieve en sportieve schaatsers start Sport Nu Westerland op 16 november weer een aantal series van 6 Schaatsplank Trainingen. Bij deze trainingen wordt ingegaan op de techniek van de afzet, wat belangrijk is voor meer snelheid bij het schaatsen. Verder wordt er gewerkt aan het soepel en sterk maken van de spieren, verbetert het je evenwicht en wendbaarheid en wordt er gewerkt aan de opbouw van een goede conditie.

Training voor de spiegel!
Een goede balans en een goede houding is van groot belang bij het schaatsen, daarom worden deze trainingen deels uitgevoerd voor grote spiegels. Zo kan je zelf je houding in de gaten houden en corrigeren voor een optimaal resultaat. Er wordt met 2 personen om en om getraind op de schaatsplank.De groepstrainingen worden gegeven op vrijdagavond en zaterdagochtend vanaf 16 november. Wil je een privétraining of heb je een eigen groep dan is dat mogelijk op een dag en tijdstip wat jou het beste uitkomt.

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op www.sport-nu.nl/schaatsen-en-skeeleren.
Contactgegevens: Sport Nu Westerland, Westerlanderweg 160, 1778 KP Westerland. Telefoon: 0227-724501/06 5373 0319.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boerderij waar? Antwoord is binnen. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: