Uitslagen
Uitgegeven op 22-05-2019 om 17:38  |  link  |  bewaar  |  print

Dartclub Wieringen
Dinsdag 21 mei:
Alex Grooten - Dammy Wehrman 1 - 3
Alex Grooten - Pieter Scheltus 2 - 3
André de Vries - Gerard Kortekaas 3 - O
André de Vries - René Sloothaak 1 - 3
Andries van Bodegom - Jacob Reij O - 3
Andries van Bodegom - Robert Beer 3 - O
Andries van Bodegom - Sander Reij 3 - 1
Dammy Wehrman - Sander Reij 3 - O
Dammy Wehrman - Jerry Korderijnk 3 - O
Gerard Kortekaas - Sijmen Hijlkema 1 - 3
Jacob Reij - René Sloothaak 3 - O
Jacob Reij - Robert Beer 3 - O
Peter Hijlkema - Peter den Broeder O - 3
Pieter Scheltus - Wouter Kaandorp 3 - 2
Sijmen Hijlkema - Peter Hijlkema 3 - O
Hoogste finish: André de Vries 127 - 180'ers: Dammy Wehrman, Jacob Reij en Alex Grooten 1x
(advertentie)
De Tank
Uitgegeven op 22-05-2019 om 11:08  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Afgelopen zondag omstreeks 14:30 uur ‘s middags. Op het prachtige A-veld wordt het eerste elftal van DWOW als kampioensploeg geëerd door hordes publiek. Onder luide salvo’s vuurwerk welke zelfs in Zeist te horen moeten zijn galmt “We are the champions” uit de speakers.

Het contrast met de verrichtingen op het B-veld kunnen niet groter zijn. Twee teams welke hun sporen in de bodem van de voetbalpiramide ruimschoots hebben verdient, strijden op een knollenveld om des keizers baard. Ondanks verwoede pogingen van de leider om de voetbalmachine van boeren, sales-managers, kraanmachinisten en marine-mannen draaiende te krijgen is voor Succes-6 een nummer van Queen verder weg dan ooit. Ook dit jaar komt de rode lantaarn angstvallig dichtbij. Een schrale troost vormt de fundering van de voetbalpiramide; bij de KNVB snappen ze gelukkig ook wel dat degradatie niet voor iedereen is weggelegd.

De degradatiestrijd welke elk jaar met glans wordt gewonnen zal nog veelvuldig worden besproken onder het genot van een welverdiend biertje(…) Net als een uitgebreide analyse van het zoveelste eigendoelpunt, de loopacties van de linksbuiten, de achterzetjes, die diepte passes langs de lijn, aan de verkeerde kant van de lijn. De analyses worden steevast afgerond met de conclusie dat Frans de platte kar maar beter kan klaarzetten; volgend jaar wordt ons jaar.

Maar dan wel zonder de Tank.


De belichaming van de kelderklasse-voetballer. Door de inmiddels wereldberoemde facebookpagina lijkt iedereen zo’n typische kelderklasse-voetballer te zijn of te kennen. Dronken uit de kantine vandaan, een vrije trap 20 meter over het doel, appjes over spelers die te laat zijn. Theo de Tank zal je er niet tussen vinden, er is niet eens een foto van zijn afscheid. Überhaupt mist er beeldmateriaal van zijn 20+ jarige carrière. Wat rest zijn de verhalen. Wekelijks herhaald, met de maand sterker, met het jaar vermakelijker.

De geplande publiekswissel in de 89e minuut was de Tank behendig voor; met een laatste draf liet hij de strijd voor wat het was. De laatste schreeuw om buitenspel geschreeuwd, onder de laatste voorzet doorgekopt. De afscheidsspeech van de leider werd versneld afgewerkt, de 3e helft liep immers in de blessuretijd en het bier stond te wachten. Een 3e helft net als de eerste twee bedrijven; de belangen verwaarloosbaar klein, de inzet onmogelijk groot, om het over het plezier maar niet te hebben.

Theo, bedankt voor alle jaren voetballes over waar het echt om gaat op zondag: inzet, saamhorigheid en plezier.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Steeds Beter verhuist
Uitgegeven op 21-05-2019 om 21:33  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Biljartvereniging Steeds Beter heeft na vele jaren biljarten in de sporthal in Hippolytushoef besloten te verhuizen naar het Vikingschip in Den Oever.Er zal vanaf 4 september gespeeld worden op de woensdagavond. De vereniging is nog op zoek naar nieuwe leden, die zin hebben in een gezellige avond met een potje biljarten.
Heeft u interesse mail dan voor meer info naar Steedsbeter@kpnmail.nl.
(advertentie)
Beachvolleybal
Uitgegeven op 21-05-2019 om 19:25  |  link  |  bewaar  |  printGeef je team op via Facebook of bobenjose@quicknet.nl.
Let op er is nog plek voor slechts 1 team, geef je dus snel op!!!
(advertentie)
Programma
Uitgegeven op 21-05-2019 om 19:15  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Woensdag 22 mei:
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
18:45 u AFC '34 JO14-2 - Succes JO14-1 17:3O u
19:OO u Flevo JO11-3 - Succes JO11-2 18:15 u


Handbal Tonegido
Donderdag 23 mei:
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
2O:OO u Hugo Girls DS1 - Tonegido DS1 Hugo Girls/Sportcomplex
Zaterdag 25 mei:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sportcomplex Tonegido
11:OO u Tonegido F2 - Meervogels'6O F2
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
1O:OO u Z.A.P. F2 - Tonegido F1 ZAP
1O:45 u KSV E4 - Tonegido E2 Sportpark De Kruising
Zondag 26 mei:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sportcomplex Tonegido
1O:45 u Tonegido DB1 - Hollandia T DB1
12:OO u Tonegido HS1 - Vido HS1
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
1O:3O u D.E.S. E1 - Tonegido E1 DES (Sint Boys)
1O:5O u Hollandia T DC1 - Tonegido DC1 Sportpark De Kuil
11:1O u Spartanen DA1 - Tonegido DA1 Spartanen
12:3O u Quick DS1 - Tonegido DS1 Quick (Zwaagdijk)
(advertentie)
Goud voor Femke Ott in turnfinale
Uitgegeven op 21-05-2019 om 19:02  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In Schagen werd de finale van de competitie geturnd, waar 95% van de competitie turnsters van Gymnastiekvereniging Wieringen aan mee mocht doen, een succes voor de club.

Femke Ott turnde een super wedstrijd en wist de finale te winnen. Ze kreeg op het hoogste podium de gouden medaille omgehangen! Dit was bij de Senioren in divisie 6 waar Demi Bleek 2e werd en Anne-mae Krikke 4e.

Nog 2 turnsters wisten net als Demi Bleek het zilver te winnen.
Bij de Instap D2 was dit Levi Beelen na een goede wedstrijd en bij de jeugd D1 turnde Lara Hoekstra een goede wedstrijd en zij wist in deze spannende finale een 2e plaats te behalen en zilver te winnen.Ook wisten 3 turnsters brons te winnen.
Bij de Senioren divisie 4 slaagde Marije Bakker hierin na een goede wedstrijd. Lori Weber werd hier 4e en Renske Kroon 6e.
Bij de pupillen 2, D1 turnde Fleur Bugel een stabiele wedstrijd en ook zij wist een 3e plaats te behalen.
En bij de Jeugd divisie 6 werd Anna van der Starre 3e, Laura Keppel werd hier 5e.

Er werden mooie oefeningen geturnd en het was een geslaagde dag voor de GV Wieringen turnsters.
(advertentie)
Djestiek gaat met twee 1e prijzen naar huis!
Uitgegeven op 21-05-2019 om 01:26  |  link  |  bewaar  |  print

LEIDEN - Demodansgroep Djestiek van GV DOS Den Oever deed zondag 19 mei mee met de Dance2Demo in Leiden. Hier lieten ze aan het publiek hun prachtige dansen zien. De choreografie van de dansen is in handen van Morena de Vries-VisjeHet commentaar van de jury na afloop van de middag was overweldigend. "De mooie dansen, techniek & originaliteit, kostuums en uitstraling. Omdat je bijna niets opschrijft omdat je wil kijken wat er gebeurd". Daarom heeft Djestiek niet één maar twee keer de 1e prijs gewonnen. Geweldig!

Ook benieuwd naar de dansen? Met dank aan Riemke Kranendonk kunt u ze hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=YQOKrakQzv4
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Emma Kranendonk GV DOS Den Oever Rayon kampioen
Uitgegeven op 20-05-2019 om 19:15  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - - Emma Kranendonk van GV DOS Den Oever heeft zaterdag 18 mei in Schagen de finale kampioenschap van het Rayon voor zich opgeëist. Daarmee werd zij dit jaar Rayon Kampioen bij de pupil 2 D2.Een succesvol weekend voor de GV DOS turnsters in Schagen.
Twaalf DOS turnsters hadden zich voor de Rayon Finale, op zaterdag 18 mei, weten te plaatsen.

Bij de pupillen 1 D2 turnde Jente van Eekelen, Jailey Riemersma en Danique Wind. Zij turnde alle drie een goede wedstrijd. Jente van Eekelen turnde een zeer goede balk en vloer oefening en ging naar huis met een zilveren medaille. Danique Wind turnde een zeer goede balk en brug oefening en werd daarmee derde. Ook Jailey Riemersma turnde een zeer goede wedstrijd en van de 16 turnsters werd zij zesde.

Lotte Kort, Lynn de Visser en Isabel Smit kwamen uit bij de Jeugd D2. Met een zeer goede balk oefening en een mooie sprong verdiende Lotte Kort een 5e plek in deze finale. Lynn de Visser turnde een zeer goede brug oefening en werd 8e. Isabel Smit turnde een zeer goede brugoefening, door een minder goede vloer oefening moest zijn het doen met een 18e plek.

Michelle Mulder turnde als enige van Dos bij de junioren divisie 5. Zij turnde een goede wedstrijd. Zij scoorde zeer goed op sprong en brug en werd uiteindelijk 5e.
Richella de Vries en Amber van Wieringen turnde beide bij de Jeugd 2 divisie 5. Amber liet een mooie sprong zien en turnde een mooie vloer oefening. Helaas viel zij net buiten de prijzen en werd zij vierde. Richella de Vries turnde een zeer goede sprong en balk oefening. Ondanks een val bij brug wist zij toch een zilveren medaille te behalen.
Emma Kranendonk, Bregje Bos en Vanessa Labudda turnen alle drie bij de pupillen 2 D2. Vanessa turnde een zeer goede vloer oefening en werd 8e van de 16 finale turnsters. Bregje Bos turnde een zeer goede wedstrijd en wist een eerste plek op de sprong te behalen. Zij ging naar huis met een zilveren medaille. Emma Kranendonk turnde een zeer goede balk oefening waar zij de hoogste score wist te behalen. Emma Kranendonk werd, met ruim een halve punt van de nummer 2, Rayon kampioen en mocht op het hoogste schavot plaats nemen.

De Dos turnsters namen 1 bronzen, 3 zilveren en 1 gouden medaille mee naar huis.
(advertentie)
Turnster Bo de Klerk 15e van Nederland
Uitgegeven op 20-05-2019 om 16:13  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In Utrecht werd afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap geturnd door de 3e divisie turnsters. Namens Gymnastiekvereniging Wieringen mocht Bo de Klerk hieraan mee doen bij de 36 beste senioren turnsters van Nederland. Ze werd 15e.


Bo de Klerk en haar trainster Afra de Wmet de Nederlandse vlag waar al haar clubgenootjes hun succes wensen voor haar hadden opgeschreven

Vloer was het eerste onderdeel waar Bo een goede oefening turnde. Haar score was hier 11.800. Op het onderdeel sprong kreeg zij een 11.167.
Toen de brug, helaas lukte de oefening niet helemaal zoals gepland, Bo behaalde hier een 9.450.
En op het laatste toestel balk turnde Bo een goede oefening en behaalde hier een mooie 11.250.
Met deze punten opgeteld eindigde ze op een mooie 15e plaats.
Een prestatie om trots op te zijn.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Wiron speelt laatste thuiswedstrijd gelijk
Uitgegeven op 19-05-2019 om 21:12  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De laatste thuiswedstrijd in de competitie eindigde voor Wiron in een gelijkspel. Het op bezoek zijnde Nieuwe Niedorp sleepte op de valreep een punt uit het vuur, 1-1.


Foto's Reijer Zwart

Wiron kwam sterk uit de startblokken en was de bovenliggende partij. Een schot van Mark Schouwenaar ging via een verdediger net naast en een directe vrije trap werd door de doelman van Nieuwe Niedorp knap uit de kruising geranseld. Na ruim twintig minuten was het toch raak. Perry Manshanden tekende voor de 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Nieuwe Niedorp beter in de wedstrijd en dat leverde een groeiend aantal kansen op. De voorhoede had echter het vizier niet op scherp staan. De bal trof dan ook geen doel en belandde regelmatig op de jeu de boules baan.Nieuwe Niedorp ging in de tweede helft verder in de jacht op de gelijkmaker. Ook de thuisclub kreeg verschillende kansen. Robin Meilink was dicht bij een doelpunt. Hij nam de bal op snelheid goed aan, maar zijn inzet ging naast. Kort voor tijd kreeg Nieuwe Niedorp toch nog loon naar werken. Inde allerlaatste aanval van de wedstrijd werd gescoord, 1-1. Zuur voor Wiron, maar over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag.Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 5e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Succes verslaat in de laatste thuiswedstrijd DWB met ruime cijfers
Uitgegeven op 19-05-2019 om 21:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Voor de wedstrijd was er een indrukkende minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Rikus Wittink.Succes begon goed aan de wedstijd. Al in de vierde minuut scoorde Wonne van Bekkum op fraaie wijze de 1-0. Na deze flitsende start verloor Succes de greep op de wedstrijd. DWB begon steeds beter te voetballen en Succes hanteerde te veel de lange bal. DWB kreeg enkele grote kansen, maar keeper Martijn Lont wist met goede reacties en hulp van de paal een tegendoelpunt te voorkomen. Vlak voor rust kwam Succes uit het niets op 2-0. Twan Bugel zette op rechts goed door en via de keeper en de lat leek de bal in goal te verdwijnen, waarna Mark van der Kooij het beslissende zetje gaf.

Na de rust ging het ineens hard. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen kregen veel kansen. Succes was echter de ploeg die de kansen wist te verzilveren.
Eerst scoorde Jeroen Norder twee fraaie goals, vooral de 4-0 kopte hij na een corner van Stef de Koning prachtig in. Hierna maakte Tim van Dam de 4-1 voor DWB, deze Tim van Dam was deze middag de beste man op het veld.

In de 80ste minuut maakte Jeroen Norder zijn hattrick compleet 5-1. In de laatste minuut zette de goed ingevallen Jeroen Kleimeer de eindstand op het bord 6-1.

Al met al wel een geflatteerde overwinning voor Succes, maar kansen benutten is ook een kwaliteit. Volgende week sluiten de mannen van trainer Wouter Rood het seizoen af met de uitwedstrijd tegen Medemblik.

Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 4e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.

(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 19-05-2019 om 18:33  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zaterdag 18 mei:
Succes JO13-2 - Zeevogels JO13-2 2 - 4
Succes JO11-2 - FC Den Helder JO11-5 7 - 2
Succes JO9-1 - HCSC JO9-2 5 - 3
Succes JO9-2 - ZAP JO9-2 2 - 5
Succes JO8-2 - Wieringermeer JO8-2 1 - 3
Succes JO11-1 - Woudia JO11-1G 5 - 2
Succes JO15-1 - VZV JO15-1 2 - 1
Succes JO11-4 - ZAP JO11-2 1 - 1O
Succes JO13-1 - DTS JO13-1 3 - 1
Succes JO14-2 - Kolping Boys JO14-3 O - 4
AGSV JO12-1 - Succes JO12-1 3 - 6
Hollandia T JO11-3 - Succes JO11-3 1 - 3
Flevo F-League 1 - Succes F-League 1 4 - 1
JVC JO8-3 - Succes JO8-1 5 - 4
Zondag 19 mei:
Succes 2 - ZAP 3 2 - 5
Succes 4 - Sint Boys 2 3 - 3
Succes JO19-1 - Kwiek 78 JO19-1 2 - 1
Succes JO17-1 - Succes JO17-3 1 - 2
Succes 1 - DWB 1 6 - 1
Vesdo 3 - Succes 5 2 - 1
DWOW 4 - Succes 6 3 - 2
SEW JO17-2 - Succes JO17-2 6 - 5


Voetbal Wiron
Zaterdag 18 mei:
Purmerend JO17-1 - Wiron JO17-1 12 - 2
Wiron JO15-1 - Hollandia T JO15-2 O - 3
Wiron JO12-1 - Sporting Andijk JO12-2 3 - 1
JVC JO11-3 - Wiron JO11-1 3 - 3
VVS 46 JO1O-4 - Wiron JO1O-1 6 - 1
SVW 27 JO9-4 - Wiron JO9-1 7 - 6
Wiron JO8-1 - JVC JO8-4 4 - 2
Vrone MO13-1 - Wiron MO13-1 4 - 2
Zondag 19 mei:
Wiron 1 - Nieuwe Niedorp 1 1 - 1
FC Den Helder 4 - Wiron 2 3 - 1
Wiron VR1 - De Wherevogels VR1 4 - O


Handbal Tonegido
Maandag 13 mei:
Con Zelo DMW1 - Tonegido DMW1 14 - 28
Zaterdag 18 mei:
Tonegido D1 - Kleine Sluis D1 11 - 26
Tonegido DC1 - D.S.O. DC1 19 - 18
Zondag 19 mei:
Tonegido DB1 - Vrone DB2 23 - 9
Tonegido DA1 - Meteoor DA1 16 - 12
Sporting S/SSV DS1 - Tonegido DS1 21 - 14
Berdos HS1 - Tonegido HS1 37 - 29


Hengelsportvereniging Wieringen
3e competitie wedstrijd
1. J.Barelds 57OO gr 4. P.Rotgans 18OO gr
2. R.Cruiming 36OO gr 5. M.Korf 9OO gr
3. E.Metz 25OO gr G.Veger en R.Beer geen vis


Dartclub Wieringen
Lees verder...
(advertentie)
Avond4daagse GV DOS Den Oever valt zeker niet in het water
Uitgegeven op 17-05-2019 om 16:18  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Maandag 13 mei, dag 1 van de avondvierdaagse voor de jongens en meiden van GV DOS Den Oever. Vol enthousiasme begonnen de kinderen aan hun eerste 5 kilometer.De dagen erna verliepen net zo voorspoedig en gezellig. Lopen, dansen, radslagen maken en zingen! Elke avond was het super gezellig en dat is niet onopgemerkt gebleken bij de organisatie! Een intocht met een buitje werd namelijk beloond met een fantastische 1e prijs.
Een welverdiende eerste prijs omdat de kinderen op zo'n vrolijke en actieve manier van lopen hebben meegedaan.
(advertentie)
Maak vrijblijvend kennis met een sport
Uitgegeven op 16-05-2019 om 19:22  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Geen verplichtingen en toch een nieuwe sport uitproberen? Dat kan nu weer met JouwSportProject! Voor maar een paar euro kan je bij heel veel verschillende sportverenigingen vrijblijvend een paar lessen uitproberen. Jong en oud kunnen op deze manier goedkoop kennismaken met een nieuwe sport.Vaak schiet wekelijks sporten er bij in. Je wilt je niet vastleggen, of je weet niet goed of je een bepaalde sport wel leuk vindt. Met het JouwSportProject verbindt je je nergens aan, je kunt een sport een paar lessen uitproberen en het is ook nog eens heel erg goedkoop. Iedereen kan meedoen; kinderen, volwassenen en ouderen in Schagen en Hollands Kroon. Je kunt je nu al inschrijven. In week 22 (vanaf 27 mei) starten de trainingen.

Welke sporten?

Lees verder...
(advertentie)
Zwembadtraining Watersport Vereniging Amstelmeer
Uitgegeven op 15-05-2019 om 12:10  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Afgelopen zondag was de zgn zwembadtraining van Watersport Vereniging Amstelmeer in zwembad De Krieck in Breezand. Een jaarlijks terugkerende training in het leren omgaan hoe je moet handelen als je omslaat.

Veiligheid is het thema van 2019. In opdracht van de Zeilbond moeten alle trainingen gegeven worden door gecertificeerde trainers CWO1 en CWO2. Alle nieuwe leerlingen van Watersport Vereniging Amstelmeer krijgen deze zwembad training. De reden dat het in het zwembad gebeurd is dat het vele malen herhaald kan worden zonder dat je bevangen wordt door de kou. Ook wordt deze training herhaald in het Amstelmeer.Iedere vrijdag wordt er lesgegeven aan leerlingen voor CWO1, dinsdagavond voor CWO2 en de wedstrijd training wordt op donderdagavond gegeven. Tijdens de trainingen worden ook de rescue boten ingezet. Voor het varen met deze boten is een vaarbewijs 1 en 2 vereist. Bijzonder is dat de boeien van WVA in overleg met de Veiligheidsregio Noord Holland Noord (popular-fix) bekend zijn. Zodra er een melding of een aanvraag voor hulp binnen komt in de meldkamer, en het nummer van de boei wordt doorgegeven weet de brandweer uit Den Helder, uitgerust met een snelle reddingsboot, de drenkeling te vinden.
Gecertificeerde en enthousiaste trainers en geclassificeerde bestuurders op de rescue en leuke leerlingen maken het voorjaar voor WVA tot een feestje.
(advertentie)
Programma
Uitgegeven op 14-05-2019 om 20:00  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zaterdag 18 mei:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
9:OO u Succes JO13-2 - Zeevogels JO13-2 Mycka Bogert
9:OO u Succes JO11-2 - FC Den Helder JO11-5 Jesper Heyblok
9:OO u Succes JO9-1 - HCSC JO9-2 Fijko Slijkerman
9:OO u Succes JO9-2 - ZAP JO9-2 Floyd Mantje
1O:3O u Succes JO8-2 - Wieringermeer JO8-2 Jayce Bruul
11:OO u Succes JO11-1 - Woudia JO11-1G Levi Leever
11:3O u Succes JO15-1 - VZV JO15-1 Michel Gouma
12:OO u Succes JO11-4 - ZAP JO11-2 Kelvin Drent
14:OO u Succes JO13-1 - DTS JO13-1 Harm Helder
14:OO u Succes JO14-2 - Kolping Boys JO14-3 Dennis Foekema
Terreindienst: René Biegstraaten & Michel Leutscher
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
1O:OO u AGSV JO12-1 - Succes JO12-1 8:45 u
11:OO u Hollandia T JO11-3 - Succes JO11-3 9:45 u
9:OO u JVC JO8-3 - Succes JO8-1 8:OO u
12:3O u Flevo F-League 1 - Succes F-League 1
Zondag 19 mei:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
11:OO u Succes 2 - ZAP 3 Coen Wolthuizen
11:OO u Succes 4 - Sint Boys 2 Paul Scholten
11:OO u Succes JO19-1 - Kwiek 78 JO19-1 Stephan de Vries
11:15 u Walking Football 1 - Walking Football 2
13:3O u Succes JO17-1 - Succes JO17-3 nog niet bekend
14:OO u Succes 1 - DWB 1 Josè van den Hoff
Terreindienst: Henk van Eerden, Bert Foekema & Willem Waiboer
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
12:OO u Vesdo 3 - Succes 5 11:OO u
14:OO u DWOW 4 - Succes 6 13:15 u
1O:OO u SEW JO17-2 - Succes JO17-2 8:45 u


Voetbal Wiron
Zaterdag 18 mei:
Aanvang Wedstrijd
14:3O u Purmerend JO17-1 - Wiron JO17-1
14:OO u Wiron JO15-1 - Hollandia T JO15-2
12:OO u Wiron JO12-1 - Sporting Andijk JO12-2
9:OO u JVC JO11-3 - Wiron JO11-1
9:15 u VVS 46 JO1O-4 - Wiron JO1O-1
9:OO u SVW 27 JO9-4 - Wiron JO9-1
1O:OO u Wiron JO8-1 - JVC JO8-4
1O:3O u Vrone MO13-1 - Wiron MO13-1
Zondag 19 mei:
Aanvang Wedstrijd
14:OO u Wiron 1 - Nieuwe Niedorp 1
12:3O u FC Den Helder 4 - Wiron 2
11:OO u Wiron VR1 - De Wherevogels VR1


Handbal Tonegido
Zaterdag 18 mei:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sportcomplex Tonegido
1O:OO u Tonegido D1 - Kleine Sluis D1
11:OO u Tonegido E2 - Tornado E3
12:OO u Tonegido E1 - Tornado E1
13:OO u Tonegido DC1 - D.S.O. DC1
Zondag 19 mei:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sportcomplex Tonegido
1O:3O u Tonegido DB1 - Vrone DB2
1O:3O u Tonegido F1 - DSS F2
11:45 u Tonegido DA1 - Meteoor DA1
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
1O:OO u DSS F4 - Tonegido F2 Sportcomplex Assumburg
12:OO u Sporting S/SSV DS1 - Tonegido DS1 SSV
14:OO u Berdos HS1 - Tonegido HS1 Sportcomplex De Punt
Woensdag 22 mei:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sportcomplex Tonegido
19:3O u Tonegido DMW1 - Geel Zwart DMW3
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Milko Mebus kanshebber 2-uurs race karten
Uitgegeven op 14-05-2019 om 13:17  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Milko Mebus (Den Oever) de nummer 12 van het Kart World Championship 2018 (masterclass) en Guillermo van Pamelen (Europees kampioen junioren) zullen op zaterdag 25 mei namens Forbus Racing deelnemen aan de 2-uurs race op Kartbaan Lelystad (aanvang 18:00 uur).Vorig jaar wonnen zij de wedstrijd in juli, voorafgaand aan het Wereldkampioenschap in Polen en zij zullen proberen ook dit jaar de race te winnen.

Meer info op: www.milkomebus.com en www.forbusracing.com.
(advertentie)
Bo de Klerk naar Nederlands Kampioenschap turnen
Uitgegeven op 14-05-2019 om 12:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zondag werden in Varsseveld de 1/2 landelijke finales geturnd. Namens Gymnastiekvereniging Wieringen wisten 2 turnsters zich hiervoor te plaats, wat al een top prestatie is. Resa Brandtner kwam bij de junioren in actie en Bo de Klerk bij de senioren.

Het was een super spannende wedstrijd. Met als doel voor Bo de Klerk een plekje bij de beste 5. Bo wist bijna 44 punten bij elkaar te turnen en dit was precies genoeg voor de 5e plaats. En dus mag zij aanstaande zaterdag deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap turnen in Utrecht.
Haar scores waren sprong 11.733, brug 10.167, balk 11.033 en vloer 11.00.


links Bo de Klerk, in het midden clubgenootje en supporter Senna Drent en rechts Resa Brandtner

Resa Brandtner turnde ook een goede wedstrijd en in een sterk deelnemersveld werd zij 14e. Helaas niet genoeg voor een ticket naar Utrecht, maar wel een prestatie om trots op te zijn! Haar scores waren voor sprong 11.700, brug 10.333, balk 9.967 en vloer 10.133.
(advertentie)
FCV Schagen op Sportief Schagen
Uitgegeven op 13-05-2019 om 11:26  |  link  |  bewaar  |  print

Maak kans op een BMX clinic!
SCHAGEN - Zondag 19 mei bruist Schagen tijdens Sportief Schagen. Naast de City Run Schagen is er ook een grote verenigingsmarkt rondom de kerk. Tussen 11.00-15.00 uur kan iedereen kennismaken met diverse takken van sport. BMX club FCV Schagen ook van de partij. Stap ook op een echte BMX fiets en waan je als een echte Niek Kiemmann of Laura Smulders over de baan. De rijders van FCV Schagen helpen je graag op weg!BMX-ers van FCV Schagen bij het starthek op de club. (Fotograaf: Frank Bakker)


Winactie
Iedereen die zich zondag bij de verenigingskraam van FCV Schagen meldt kan meedingen naar een BMX clinic. Onder alle inzendingen wordt één winnaar getrokken. Hij of zij krijgt met totaal 8 personen een 2,5 uur durende clinic op de club van FCV Schagen. Onder leiding van een trainer krijgen zij alle tips en tricks om vervolgens de baan op te gaan en het BMX-en zelf te ervaren.

Vanaf 5 jaar
Nieuwe rijders zijn bij FCV Schagen van harte welkom. De BMX-sport is geschikt voor iedereen die vanaf 5 jaar zelfstandig kan fietsen. Om op een laagdrempelige manier kennis te maken is het mogelijk om proeflessen te volgen. De vereniging stelt een BMX crossfiets, een gecertificeerde helm en handschoenen beschikbaar.

Trainingen
De club bevindt zich aan de Witte Paal 62a in Schagen. Er wordt getraind op woensdag- en vrijdagavond. Zowel recreatieve rijders als ook de echte bikkels zijn welkom om te komen trainen en om wedstrijden te rijden. Meer informatie is te vinden op de website www.fcvschagen.nl maar langskomen en direct sfeer proeven op een trainingsavond kan ook.
(advertentie)
Wiron is de weg naar winst kwijt
Uitgegeven op 12-05-2019 om 21:45  |  link  |  bewaar  |  print

CALLANTSOOG - Wiron slaagt er maar niet in om de ban van verliespartijen te doorbreken. Ook in en tegen Callantsoog werd verloren, 4-2.


Foto's Reijer Zwart

Wiron won voor de winterstop met grote regelmaat, soms zelfs met klinkende uitslagen. De tweede competitiehelft is daarmee in schril contrast. De meeste wedstrijden eindigden in gelijkspel of verlies, zij het niet met grote verschillen.Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 5e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.Lees verder...
(advertentie)
Nelon Racing succesvol in Hengelo
Uitgegeven op 12-05-2019 om 21:31  |  link  |  bewaar  |  print

HENGELO (GLD) - De wedstrijddag begon met tegenslag, maar Nelon Racing dankzij derde plaats Michael Hofman super tevreden terug uit Hengelo.


Michael Hofman staat hier op het podium als derde.

Zondagochtend keek iedereen reikhalzend uit naar de vier wedstrijden welke zouden worden geracet door Michael Hofman. Helaas was de 125 cc Honda tijdens de training op zaterdag vastgelopen. Oudere lezers herkennen dit wel van vroeger, het zogenaamde 'vastlopertje' dat bij tweetakt motoren vaak voorkwam. Alle ogen waren dus gericht op de Honda 600 uitkomend in de Benelux Trophy. Dit weekend zou er ook gestart worden in het International Road Racing Championship, de IRRC.
Lees verder...
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Uitslagen
Uitgegeven op 12-05-2019 om 21:20  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Wiron
Woensdag 8 mei:
Wiron JO12-1 - West Frisia JO12-3 5 - 3
Wiron MO17-1 - DWB MO17-1 3 - 1
Zaterdag 11 mei:
Wiron JO17-1 - FC Uitgeest JO17-2 1 - 4
Meervogels 31 JO15-2 - Wiron JO15-1 8 - O
Dindua JO12-1 - Wiron JO12-1 13 - 1
Wiron JO11-1 - ST Schagen/SRC JO11-4 2 - 4
Wiron JO1O-1 - KSV JO1O-2 2 - 1O
Wiron JO9-1 - Wieringerwaard JO9-1G 8 - 5
Con Zelo JO8-2 - Wiron JO8-1 1 - O
Wiron MO17-1 - Kolping Boys MO17-2 3 - O
Wiron MO13-1 - RKEDO MO13-2 4 - O
Zondag 12 mei:
Callantsoog 1 - Wiron 1 4 - 2
Wiron 2 - DWOW 3 1 - 3
Dirkshorn VR1 - Wiron VR1 6 - 1


Voetbal Succes
Zaterdag 11 mei:
Succes F-League 1 - Kleine Sluis F-League 1 6 - 4
Succes JO13-1 - Flevo JO13-1 1 - 2
Succes JO9-2 - Hollandia T JO9-3 1 - 9
Succes JO12-1 - VIOS-W JO12-2 16 - 4
Succes JO8-1 - Westfriezen JO8-4 5 - 3
Succes MO15-1 - Nieuwe Niedorp MO15-1 1 - O
Opperdoes JO14-1 - Succes JO14-1 2 - 3
HSV JO14-2 - Succes JO14-2 O - 2
FC Den Helder JO13-3 - Succes JO13-2 5 - 1
Wieringermeer JO11-1 - Succes JO11-2 2 - 3
Duinrand S JO11-2 - Succes JO11-3 12 - 1
Petten JO11-1 - Succes JO11-4 5 - O
ZAP JO9-2 - Succes JO9-1 6 - 3
Kaagvogels JO8-1 - Succes JO8-2 9 - O
Zondag 12 mei:
Succes 3 - JVC 3 3 - 11
Succes 6 - FC Den Helder 6 1 - 1
Succes 5 - SRC 5 4 - 1
Succes JO17-2 - Hollandia T JO17-2 9 - 1
De Koog 1 - Succes 1 O - 3
Schagen 2 - Succes 2 O - 2
WMC 2 - Succes 4 4 - 4
Victoria O JO19-1 - Succes JO19-1 2 - 5
Purmersteijn JO17-4 - Succes JO17-1 2 - 2


Handbal Tonegido
Dinsdag 7 mei:
St. George DS1 - Tonegido DS1 14 - 17
Woensdag 8 mei:
Tonegido DMW1 - Geel Zwart DMW2 17 - 8
Zondag 12 mei:
H.V.S. D1 - Tonegido D1 17 - 9
Tonegido HS1 - De Blinkert HS1 22 - 17
D.S.O. DB1 - Tonegido DB1 33 - 15
Tonegido DS1 - Berdos DS1 15 - 14


Dartclub Wieringen

Lees verder...
(advertentie)
ZuWi HD-Racing racet volgende week in Duitsland
Uitgegeven op 11-05-2019 om 01:48  |  link  |  bewaar  |  print

LAUSITZ (DUITSLAND) - ZUWI Racing volgende week actief tijdens IDM op het circuit van Lausitz met Rick Dunnik.Na twee overwinningen in Frankrijk en de volgende kampioenschapswedstrijden in het vooruitzicht op 1 en 2 juni in Assen gaat ZUWI Racing tussendoor racen in Duitsland. Met een nieuw motorblok afgesteld op WK niveau gaat het team de strijd aan. Wij doen natuurlijk verslag. ZUWI Racing is het team van Bert Zuur en Henk-Jan Wittink. Dit jaar zijn zij een succesvol samenwerkingsverband aangegaan met HD-Racing uit Staphorst. Dit heeft in de eerste twee wedstrijden direct twee overwinningen opgeleverd. Bert en Henk-Jan maken ook al jaren deel uit van het op Stroe gevestigde Nelon Racing van Nels Lont. Via ZUWI Racing willen de beide teams jong talent opleiden voor Nelon Racing. Nels is dan ook blij met deze ontwikkeling.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Succes zoekt jeugdspeelsters
Uitgegeven op 10-05-2019 om 16:32  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Volgend seizoen gaat v.v. Succes ook met één of zelfs twee jeugdteams speciaal voor meisjes starten. Hiervoor zoeken ze nog maar een paar meisjes in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar oud.Ken jij nog meisjes die graag in een meisjesteam willen spelen, deel dan dit bericht. Of meld ze aan via https://www.vvsucces.com/397/aanmelden/ of mail naar jeugd@vvsucces.com voor meer informatie
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Nelon Racing is in Hengelo (Gld)
Uitgegeven op 09-05-2019 om 22:23  |  link  |  bewaar  |  print

HENGELO - Let op: in Gelderland in de Achterhoek, daar mag geraced worden met motoren. Nels Lont is er met zijn team Nelon Racing bij en doet mee in maar liefst vijf wedstrijden.


Nels Lont met coureur Michael Hofman, troef voor Nelon Racing op de snelle Honds 600 Supersport.


Nelon Racing racet dit weekend tijdens de jaarlijks door de Hamove georganiseerde wedstrijden op het enige stratencircuit dat Nederland nog rijk is. Coureur Michael Hofman rijdt op de supersnelle Honda die optimaal geprepareed is. Tijdens wedstrijden in Frankrijk is al gebleken dat Michael met de snelste mee kan. Michael is een fan van het zogenaamde 'road-racing' dat is racen op de normaal voor al het verkeer opengestelde wegen. Dit is dus langs huizen, boerderijen en tussen de bomen en obstakels door.


Michael Hofman zal ook racen op een 125 cc Honda, de voorloper van de huidige Moto 3. Ook deze motor is schitterend in de Nelon Racing kleuren uitgevoerd, een plaatje om te zien. En voor de liefhebbers, deze ruiken zo heerlijk naar de raceolie en maken het mooie tweetakt geluid van weleer.

Vergelijk het met de races op het eiland Man in Engeland. Deze coureurs hebben een groot hart. U bent van harte welkom om langs te komen in de grote Nelon tent die pal naast het circuit staat. De koffie staat klaar.

Kijk voor meer informatie op de website: www.hamove.nl voor verdere informatie.ADVERTENTIEPartner van Nelon Racing. Hippo Casino steunt Nelon Racing in Hengelo met twee banden voor de Honda 600.
(advertentie)
Hans Engel kampioen De Durpers
Uitgegeven op 08-05-2019 om 15:30  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Hans Engel is jl. dinsdag als kampioen gehuldigd van biljartclub “De Durpers”. Engel was in de eerste competitiehelft slechts veertiende geworden en had dus geen goede uitgangspositie voor de tweede helft van het seizoen.


V.l.n.r. Hermanus Uythof, Hans Engel en Meindert Korf.

Door zeer sterk spel in de tweede helft zag hij toch kans de titel voor zich op te eisen. Meindert Korf was in de eerste helft tweede en wist deze positie te behouden waardoor hij het zilver in ontvangst mocht nemen. Manus Uijthof kon zijn eerste plaats uit de eerste helft niet waarmaken en maakte het podium vol met een derde plaats. Slachtoffer van deze sterke spelers was Ad Bogert, in de eerste competitiehelft nog derde maar door wisselvallig spel teruggezakt naar de negende plaats. Verder nog eervolle vermeldingen voor Jan Doves die na de winterstop ook heel goed presteerde maar zijn slechte spel van de eerste helft daarmee niet meer om kon zetten in een podiumplaats.

Na een gezellige avond welke o.a. in het teken stond van napraten over de achterliggende competitie, de prijsuitreiking en het spelen van diverse biljartvariaties zoals 5 over rood werd het seizoen 2018 – 2019 afgesloten. Waar de kampioenen met een trofee en een taart huiswaarts keerden ging de rest ook niet met lege handen weg, na de spelletjes had iedereen prijs, een schitterende hangende plant van Bloeiers.

Eindstand:
Lees verder...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Wieringer historie:
Familie tijdens aanleg zuiderzeewerken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: