Vacature v.v. Wiron
Uitgegeven op 09-07-2019 om 12:28  |  link  |  bewaar  |  print

ADVERTENTIE


(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 08-07-2019 om 09:47  |  link  |  bewaar  |  print

Hengelsportvereniging Wieringen
Zeekantwedstrijd zondag 7 juli - 15 man, 8 vissen, 246 cm:
1. Ton Hasenack 3 vissen 84 cm 4. Arie Rotgans 1 vis 31 cm
2. Gerrit Veger 2 vissen 69 cm 5. Jitze Veling 1 vis 3O cm
3. Marcel Morant 1 vis 32 cm
Jan Barelds, Jan Tesselaar, Bertus Stuurman, Bart de Jong, Jan Bottema, Ton Kok, Frank Booden, Jan Rotgans, Frans van der Made en Arie de Vries hadden geen vis. Arie de Vries had wel de poedelprijs.
(advertentie)
Dartseizoen afgesloten met BBQ
Uitgegeven op 07-07-2019 om 19:51  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Dartclub Wieringen besloot zaterdag het seizoen in Dorpshuis Hippo. Onder het genot van een prima verzorgde BBQ werden de prijzen van het seizoen 2018-2019 verdeeld.

De volgorde volgorde was identiek aan die van vorig seizoen: 1. Dammy Wehrman, 2. Jeffrey Wierenga, 3. Jacob Reij.
Dammy Wehrman was degene die de meeste 180'ers wist te gooien. Van de 110 stuks die er dit seizoen bij DCW zijn gegooid, had hij er 16 op zijn naam staan.
Pieter Scheltus gooide de hoogste mogelijke finish, 170. Dit was de 5e keer dat deze finish bij DCW werd gegooid.
Het team dat meedoet aan de competitie van de Dartorganisatie Noord-Holland Noord wist zich te handhaven in de 1e divisie. Zij werden 5e van de 12 deelnemende teams.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
GV DOS Den Oever kan volgend seizoen gaan knallen!
Uitgegeven op 07-07-2019 om 12:02  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Ruim een jaar is de turnpakken commissie bezig geweest met dat wat het nieuwe turnpak moest worden. Na 14 jaar werd het namelijk toch echt wel tijd dat de huidige pakken vervangen en vernieuwd werden. Maar hoe vervang je een pak dat tot op de dag van vandaag nog steeds alle aandacht trekt?


Geen makkelijke taak dus en dat is ook wel gebleken. Na een aantal ontwerpen, diverse stoffen en de daarbij behorende tegenslagen is het gelukt!

Zaterdag hebben de meiden van GV DOS Den Oever hun nieuwe turnpakken in ontvangst genomen.
Vol trots presenteren zij de nieuwe turnpakken waarin zij volgend seizoen op de wedstrijden gaan verschijnen en GV DOS Den Oever gaan vertegenwoordigen.

Het pak is oranje/zwart met lekker veel 'bling bling'... de meiden hebben er nu al zin in!
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 03-07-2019 om 19:11  |  link  |  bewaar  |  print

Hengelsportverenigirng Wieringen
Avond bootwedstrijd - vrijdag 5 juli - 24 man op de M.S.Dageraad
1 Ton Hasenack 4 vissen 215 cm 9 Dennis den Hollander 1 vis 49 cm
2 Dirk Drent 3 vissen 146 cm 1O Jeroen de Vries 1 vis 35 cm
3 Frans van der Made 2 vissen 1O6 cm 11 Robert Beer 1 vis 22 cm
4 Meindert Korf 2 vissen 1O4 cm 12 Piet Rotgans 1 vis 2O cm
5 Jan Tesselaar 3 vissen 76 cm 13 Peter den Broeder 1 vis 19 cm
6 Jeroen Klein 2 vissen 73 cm 13 Jitze Veling 1 vis 19 cm
7 Arie de Vries 2 vissen 62 cm 14 Jan Rotgans 1 vis 18 cm
8 Jan Bottema 1 vis 52 cm
Marcel Morant, Bertus Stuurman, Frank Booden, Ton Kok, Huub Geurts, Arie Rotgans, Bart de Jong, Martinus Tibbe en Gerrit Veger hadden geen vis.
Gerrit Veger had de poedel. Totaal 26 Vis en een lengte van 1006 cm.


Dartclub Wieringen
Dinsdag 2 juli:
Robert Beer - Sander Reij 3 - O
Sijmen Hijlkema - Jeffrey Wierenga O - 3
Peter Hijlkema - Jeffrey Wierenga 1 - 3
Pieter Scheltus - Wim Harms 2 - 3
Sijmen Hijlkema - Wim Harms 1 - 3
Wim Harms - Peter Hijlkema 3 - O
Wim Harms - Sijmen Hijlkema 3 - O
Hoogste finish: Wim Harms (115) - 180'ers: Wim Harms en Jeffrey Wierenga (1)

Dit waren de laatste wedstrijden van het seizoen 2018/2019
Op zaterdag 6 juli 2019 zullen de prijzen worden uitgereikt tijdens de afsluitende BBQ.


Hengelsportvereniging Wieringen
Zondag 3O juni - 4e competitie witvis wedstrijd:
1 M. Korf 55OO gr 3 E. Metz 25OO gr
2 R. Cruiming 45OO gr 4 G. Veger 17OO gr
2 J. Barelds 45OO gr
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Nieuwe stroomlijn op YAMAHA R3 ZUWI HD-Racing
Uitgegeven op 03-07-2019 om 02:32  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Nu onlangs is besloten om dit jaar in te zetten op het prestigieuze IDM 300 Supersport kampioenschap krijgt de YAMAHA een nieuwe stroomlijn (op zijn Hollands gezegd, een andere kuip) . De 2019 kuipdelen leveren op de rechte stukken een hogere topsnelheid op van zo'n 8 kilometer per uur, een betere 'aerodynamica' dus.
In de R3 Cup mag het team niet met deze nieuwe stroomlijn racen, wel in het IDM. Omdat IDM een directe opstap kan zijn richting het wereldkampioenschap 300 Supersport is deze keuze dan ook bewust gemaakt.


Dit seizoen racet Rick Dunnik van het HD-Racing team op de Yamaha van het vorig jaar opgerichte ZUWI Racing team van Bert Zuur en Henk-Jan Wittink uit Hippolytushoef. De samenwerking verloopt prima. Met vijf overwinningen in acht wedstrijden, een tweede en twee vierde klasseringen kijkt het team terug op een prima eerste helft van dit seizoen.


De R3 krijgt een nieuwe stroomlijn waardoor er op de rechte stukken een winst van 8 kilometer per uur behaald kan worden. Dat kan juist het verschil op de finishlijn betekenen.

De basis R3 kan nu in twee uitvoeringen op het circuit gezet worden. Dit betekent wel veel sleutelwerkzaamheden tussen de wedstrijden door, maar dat doet het team graag.
Door de boven verwachting goede prestaties, 8 keer gestart en 5 keer gewonnen, is deze beslissing een logisch vervolg om de aanstaande wedstrijden met vol vertrouwen tegemoet te gaan.


Vergelijk de afbeeldingen om het verschil te zien.

Harm Dunnik heeft nu twee weken de tijd om de R3 te prepareren voor de tweede helft van dit seizoen. Omdat het tot nu toe prima gaat heeft het team er alle vertrouwen. Na de goede prestaties kan het team ook met gepaste trots vermelden dat zij inmiddels onder de aandacht staan van YAMAHA Europa. Yamaha feliciteerde het team nadat zij als eerste YAMAHA team in het IDM teams met Kawasaki en KTM uitkomend in het WSP 300 achter zich lieten in de eerste twee IDM wedstrijden van dit seizoen, dat is toch wel geweldig nieuws. Dit voelt een beetje als het officiële door YAMAHA gesteunde team in het IDM 300 SSP, daar mag het team best wel trots op zijn.

Dit betekent dat er ook werk aan de winkel is voor de creatieve sponsor Reclamestek, maar die vinden het geweldig en leuk om naast raceauto's nu ook de livery in de motorsport te verzorgen.


Tijdens 'British Superbikes' in Assen wil ZUWI HD-Racing in de Yamaha USA kleuren aan de start verschijnen. Henk-Jan en Bert willen zo laten zien dat zij verbonden zijn met Nelon Racing, zonder Nels Lont hadden zij immers nooit aan dit project begonnen vorig jaar. Dit is nog wel onder voorbehoud i.v.m. de afspraken met Yamaha

Tijdens GAMMA Racing staat het team op het TT Circuit met een grote tent en zijn de fans en sponsoren van harte welkom voor een drankje en een hapje. Daarna zijn zij er ook tijdens IDM en British Superbikes (samen met #NelonRacing). Hierna hopen zij het seizoen op een mooie wijze af te sluiten tijdens de laatste twee wedstrijden op het wereldberoemde circuit van Hockenheim. O ja, tussendoor nog twee keer naar Duitsland en twee races in Tsjechië, voorlopig is de kalender nog goed gevuld voor het gecombineerde team uit Wieringen en Staphorst.
(advertentie)
Zomercompetitie tripletten (ZCT) bij Boel-Skik’92
Uitgegeven op 02-07-2019 om 10:20  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zaterdag 29 juni werd de tweede speeldag van de Zomer Competitie tripletten op het complex van de Oeverse Petanque vereniging gehouden. Er waren 14 teams aanwezig van het District Noordwest, zij kwamen uit oa de Wormer (Nova Boules) , Castricum (De Stetters) Haarlem De gouden Kooi en P. U.K., Amsterdam (De Meteoor) ook deden er twee teams van Boel-Skik mee.De 14 teams spelen een halve competitie, verdeeld over 3 speeldagen, de eerste dag waren het 5 partijen en op de 2e en 3e dag zijn dat er. Er wordt alleen in de hoofdklasse gespeeld, omdat deze keer door de bond was gekozen om het op zaterdagen i.p.v. zondagen , zoals gebruikelijk was te houden. Er waren te weinig teams aangemeld om in meerdere klassen te spelen. Het team van Joke de Visser, Andries Mooibroek en Chris Lont speelt al drie jaar in de hoofdklasse, laatstgenoemde werd dit jaar wegens vakantie vervangen door Mia Scholten. Zij had voorheen in dit team gespeeld in de plaats van Andries.
Zij wisten van de vier gespeelde partijen er één op naam te schrijven met 13-8, de andere eindigden in 2-13 en 2x 10-13.
Lees verder...
(advertentie)
Jaarlijkse uitwisseling Boel-Skik 92 met Onderhands
Uitgegeven op 24-06-2019 om 14:39  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zaterdag 22 juni, stond de uitwisseling met “Onderhands “ op het programma bij de jeu de boule club uit Den Oever. Sinds vorig jaar is het min of meer traditie, dat als de Wieringerwaarders komen voor een toernooi er vis gebakken wordt.


Het zag groen en blauw op de banen.

De organisatie was al enkele dagen druk met de voorbereidingen en `s morgens vroeg werden de laatste puntjes op de i gezet. De 150 tongetjes , 60 wijting en ook nog wat kabeljauw voor kibbeling, stonden al in de koeling, schoongemaakt door Adriaan de Visser.
Totaal 46 boulers, (24 OH en 22 BS), stonden na het openingswoordje van voorzitter Paul om 13:30 klaar op de banen voor de eerste partij, gelukkig was deze zaterdag het weer ze goed gezind.


Gezellige drukte op het terras.
Lees verder...
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 19-06-2019 om 15:12  |  link  |  bewaar  |  print

Dartclub Wieringen
Dinsdag 18 juni:
Bart Kaan - Wim Harms 3 - O
Dammy Wehrman - Pieter Scheltus 3 - 2
Dammy Wehrman - Dave Gangelhof 3 - 2
Dave Gangelhof - Sander Reij 3 - O
Jeffrey Wierenga - René Sloothaak 3 - O
Jeffrey Wierenga - Wim Harms 3 - O
Pieter Scheltus - Sijmen Hijlkema 3 - O
Robert Beer - Sijmen Hijlkema 3 - 2
Roel Kostwinder - Peter Hijlkema 1 - 3
Roel Kostwinder - Wim Harms 3 - 2
Sander Reij - Wim Harms 1 - 3
Sander Reij - Sijmen Hijlkema 2 - 3
Wim Harms - Wouter Kaandorp 3 - O
Hoogste finish: Dave Gangelhof: 120 - 180'ers: Pieter Scheltus en Dammy Wehrman: 1x
(advertentie)
Beachvolleybal
Uitgegeven op 18-06-2019 om 19:25  |  link  |  bewaar  |  print

A.s. zaterdag 22 juni is het Wiron terrein decor voor het beachvolleybaltoernooi! Net als voorgaande jaren belooft het wederom een heus beachvolleybalspektakel te worden.
Tussen de wedstrijden door kun je genieten van een lekkere snack van Snackbar Smultaria of een heerlijk verkoelend drankje van Tante Pietje.Het belooft een zonnige dag te worden. Alles bij elkaar is het beachvolleybaltoernooi een hele dag plezier voor alle leeftijden.Na afloop gaan we met de band PHOENIX in de feesttent een groot feestje bouwen. Be there!
(advertentie)
Bregje Bos van GV DOS Districskampioen
Uitgegeven op 18-06-2019 om 12:50  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag 15 juni 2019 vonden de Districtsfinale turnen Dames D1 en D2 plaats in Amsterdam in sporthal “SportXperience”.Vier DOS turnsters hadden zich voor deze District Finale weten te plaatsen. Na 3 voorrondes te hebben geturnd is het al een prestatie om je bij de beste 28 turnsters van Almere en de provincies Noord-Holland en Utrecht te plaatsen.
Tijdens de tweede wedstrijd turnde Jente van Eekelen bij de D2 Pupil 1. Zij turnde een goede wedstrijd en werd 16e van de 28 turnsters.
De derde wedstrijd werd geturnd door Emma Kranendonk en Bregje Bos bij de pupillen 2 D2. Emma turnde een mooie vloeroefening met een score van 14.400 werd zij uiteindelijk 13e. Bregje Bos turnde een zeer goede balk en vloer oefening en scoorde op de vloer 14.850. Bregje Bos bleek deze wedstrijd de sterkste turnster te zijn en mag zich dan ook “Districtskampioene” noemen bij de pupil 2 D2.
Tijdens de laatste wedstrijd turnden Lotte Kort bij de Jeugd 2. Ook zij turnden een hele mooie wedstrijd. Door een mooie strakke balk oefening werd zij eerste op balk. Zeer verrassend ging Lotte Kort met een welverdiende zilveren medaille naar huis.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Tonegido dames-midweek kampioen
Uitgegeven op 13-06-2019 om 02:20  |  link  |  bewaar  |  print

TUITJENHORN - In een spannende wedstrijd tegen Hollandia-T. zijn de dames Tonegido-midweek 1 van handbalvereniging Tonegido kampioen geworden.

De dames moesten tenminste gelijk spelen anders gingen de bloemen naar de tegenpartij. Vanaf de eerste minuut waren de Wieringer dames het sterkst. Met 10-16 winst gingen de dames van Tonegido terug naar het eiland.


(foto aangeleverd, Tonegido bedankt Patrick Vonder voor de sponsoring van dit team)
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 12-06-2019 om 23:01  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zondag 16 juni: Texel '94 2 - Succes 2 is   4 – O


Handbal Tonegido
Woensdag 12 juni:
Hollandia T DMW2 - Tonegido DMW1 1O - 16
Zaterdag 15 juni:
Tonegido DC1 - Commandeur/VVW DC1 afgelast
Zondag 16 juni:
Tonegido DB1 - Geel Zwart DB2 12 - 2O
Tonegido DA1 - KSV DA2 24 - 2O
Tonegido HS1 - Zaanstreek HS2 29 - 31


Dartclub Wieringen
Dinsdag 11 juni:
Alex Grooten - René Sloothaak 3 - 1
Alex Grooten - Pieter Rozenhart 3 - O
Alex Grooten - Bart Kaan 1 - 3
André de Vries - Sander Reij 3 - 2
André de Vries - Wim Harms 1 - 3
André de Vries - Dave Gangelhof 1 - 3
Andries van Bodegom - Wim Harms O - 3
Bart Kaan - Sander Reij 3 - O
Bart Kaan - Jerry Korderijnk 3 - O
Béla Reis - Jeffrey Wierenga 2 - 3
Dammy Wehrman - Robert Beer 3 - O
Dammy Wehrman - Wim Harms 3 - O
Dave Gangelhof - Jacob Reij O - 3
Fedor Keijzer - Pieter Scheltus 2 - 3
Fedor Keijzer - Sander Reij 3 - 1
Jacob Reij - Pieter Scheltus 3 - 2
Jeffrey Wierenga - Pieter Scheltus 3 - 2
Jeffrey Wierenga - Sijmen Hijlkema 3 - O
Pieter Rozenhart - Peter Hijlkema 3 - 1
René Sloothaak - Sijmen Hijlkema 3 - 1
Robert Beer - Peter Hijlkema 1 - 3
Hoogste finish: Pieter Scheltus - 104 - 180'ers: -
(advertentie)
Drukke tijden voor Boel-Skik 92
Uitgegeven op 12-06-2019 om 22:21  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Er staat de komende weken veel op het programma voor de club. Inmiddels zijn er al 3 ontmoetingen geweest met clubs uit de regio i.v.m. de ZACO (zomeravond competitie), 2 thuis en 1 uit. Er worden door 3 doubletten van elke club 3 partijen gespeeld.

Helaas kon er, zowel van Entre Nous 4-5 , als van Schoorl 2-7 , als van Onderhands 8-1 niet gewonnen worden. Aankomende donderdagavond 20 juni gaan 6 leden naar PON in Schagen.


18 mei was er een uitwisseling met Entre Nous Den Helder waar we met 13 leden een sportieve gezellige zonnige dag hebben gehad. Joke de Visser won de finale samen met Roland Lonneville van Entre Nous van hun, toevallig genoeg, beider echtgenoten.


Op Texel bij Den Burg

Op 5 juni gingen 11 leden op de veerboot naar Den Burg op Texel, helaas waren er leden met vakantie of anderszins niet in de gelegenheid mee te gaan. Er wachtte een warm welkom door Diana Kardijk ,zij haalde de boulers met een bus van de boot, de koffie en koek stonden al klaar in het clubhuis. Het weer leek aanvankelijk niet mee te vallen, regen maar gelukkig klaarde het snel op. Na de loting gingen de voor de gelegenheid gemaakte koppels zoveel mogelijk bestaande uit een Boel-Skikker en een Texelaar naar de baan. Er werd begonnen op de “lastige“ banen (veel grind en ongelijk op sommige plaatsen) met de eerste ronde. Er waren totaal 25 boulers verdeeld over 11 doubletten en 1 triplet.
De eerste ronde verliep voor sommige teams heel goed, er werd gewonnen met 13-2, maar ook met 13-10. En alles daar tussen. In ronde 2 waren er zelfs 2 partijen van 13-0. Daar waren Chris Lont en Hilly Veenstra met hun Texelse partners, de spelers met 13 en Andries Mooibroek en Adrie Lont met hun partners de verliezers met 0. Adrie en Andries wisten in de laatste ronde hun eer te redden door met respectievelijk 13-2 en 13-11 te winnen.
Een van de partijen was heel spannend en tot de laatste menne was niet duidelijk wie zou winnen, de stand was 12-12.Loes Boerdijk (BS) wist samen met Peter Dernison (DB) deze partij te winnen van Mia Scholten (BS)en Alie Schouten (DB).


Familie De Visser in de finale bij Entre Nous.

Totaal werden er 4 rondes gespeeld, na 2 rondes waren er slaatjes en soep te koop .
De 3e en 4e ronde werd gespeeld op andere banen, deze banen hadden wat minder grind en waren ook minder ongelijk. Deze banen hadden het meeste weg van de Oeverse banen.
De beste 3 spelers van elke club ontvingen een prijs, een heerlijke “Tesselse Butterkoek”.
Loes Boerdijk werd eerste met 4 wp en +27 zij was de beste van allemaal, tweede van BS was Joke de Visser met 3 wp +20 ( totaal eindigde zij als 5e)en 3e Chris Lont met 3 wp + 16 (7e in totaal). Annie Laan van BS had ook 3 wp + 16, maar omdat zij haar partij tegen Chris Lont had verloren viel ze net buiten de prijzen.

De beste van Texel Gerrie Mosk had 3 wp +28 ( 2e totaal),2e Alie Schouten 3 wp +23( 3e totaal) , 3e Rob Dapper 3wp +21.( 4e totaal). Het was een heel gezellige dag , goed verzorgd , in 2020 komen ze weer naar Den Oever.


De BBQ stond buiten uit de harde wind en regen.
Op zaterdag 8 juni stond het BBQ toernooi gepland, de weersvoorspellingen werden angstvallig in de gaten gehouden, kan het wel of net niet. Omdat het vlees op tijd besteld moest worden bij slagerij Neidhôfer, werd besloten toch het licht op groen te zetten. 29 leden en donateurs hadden zich inmiddels opgegeven en verheugden zich op, zowel het boulen als de BBQ .
Helaas bleek het zaterdagochtend alles behalve mee te vallen, maar niet bij de pakken neer zitten, maar aanpakken. Dat deden Paul en Adriaan een zeil werd er gespannen en later zelfs nog één erachter om de ergste wind op te vangen. De BBQ en ook enkele leden konden droog blijven onder het afdak. Inmiddels hadden de dames Joke en Loes binnen alles klaargezet en gezorgd voor een alternatief in de vorm van gezelschapsspellen.
De leden werden gebeld, dat ze een uurtje later dan gebruikelijk werden verwacht voor koffie met heerlijke Wieringer Joden koeken van Edwin Bellis , daar trakteerde de jarige Annie Laan op.

Misschien kon er na 3 uur nog gebould worden, dat was ijdele hoop, de baan was intussen veranderd in een zwembad. Maar binnen was het gezellig en warm, er werden groepjes gevormd en al snel waren de leden druk aan het Keezen, klaverjassen yahtzeeën etc.
Om 16:30 kwam de BBQ met vlees ,sauzen, salades en stokbrood. Onder het afdak werd er druk gebakken en binnen heerlijk gesmuld. Het werd ondanks de regen toch nog een gezellige middag.

Op het programma staan nog op donderdagmiddag 20 juni groep 7/8 van `t Span voor het jaarlijkse school boulen. Zaterdagmiddag 22 juni komt “Onderhands “ uit Wieringerwaard, dan gaat ook de vispan aan. Een week later op 29 juni komen 14 tripletten uit de regio voor de door het district Noordwest georganiseerde ZCT (zomer competitie tripletten) . Er doen ook 2 teams van Boel-Skik mee. Wilt u komen kijken? U bent van harte welkom op ons complex aan de Oosterkruisweg in Den Oever aanvang 10:00 uur tot ongeveer 16:00 uur.

Loes Boerdijk
(advertentie)
Gemeente eert kampioenen met de Kroon-Toppers
Uitgegeven op 12-06-2019 om 17:48  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Hollands Kroon heeft veel sporttalenten. Een prachtig visitekaartje voor onze gemeente! De gemeente Hollands Kroon organiseert daarom dit jaar een speciale avond waarop zij sporttalenten uit Hollands Kroon huldigt: de Kroon-Toppers. Op woensdag 25 september worden talenten, kampioenen en rising stars in de sport in het zonnetje gezet. De sporttalenten kunnen tot 15 juli worden voordragen.

De gemeente Hollands Kroon is trots op haar sporttalenten. Voor het eerst dit jaar toont de gemeente haar trots door deze sporttalenten te huldigen tijdens de Kroon-Toppers. Tijdens dit gala worden sporters gehuldigd. Er zijn drie categorieën: Kampioenen, Talenten en Rising Stars. Sporters kunnen worden voorgedragen door bijvoorbeeld hun sportvereniging, vrienden of familie, of zij kunnen zichzelf opgeven. De Kroon-Toppers is voor valide sporters en voor sporters met een beperking.Geef Kampioenen, Talenten en Rising Stars nu op
U heeft tot 15 juli de tijd om iemand voor te dragen voor de Avond van de Sporter. U mag ook uzelf voordragen. De aanmeldingen worden getoetst voordat de sporters officieel worden uitgenodigd voor de huldiging tijdens de Kroon-Toppers. Uzelf of iemand anders voordragen kan via de website schagen.inschrijventeamsportservice.nl.

Criteria
Lees verder...
(advertentie)
Veteranentoernooi
Uitgegeven op 12-06-2019 om 11:13  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Aanstaande zondag, 16 juni, vindt het jaarlijkse Veteranentoernooi van Wiron weer plaats. Dat betekent sportieve, maar zeker niet minder fanatieke voetbalwedstrijden tussen een tiental gelegenheids-elftallen! De aftrap is om 10:00 uur.

In de loop van de dag zorgen de vrijwilligers van Wiron voor een lekker gebakken visje. Uiteraard is de kantine de hele dag geopend.
Na de wedstrijden staat Wesley Braaksma klaar om er nog een gezellige feestje van te maken met elkaar.
Komt u ook gezellig kijken?
(advertentie)
Wieringerwerf op wielen in een nieuw jasje
Uitgegeven op 12-06-2019 om 02:15  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Op zondag 30 juni is het weer tijd voor Wieringerwerf Op Wielen het traditionele festival voor klassieke auto’s en motoren.Dit jaar in een ander jasje wat betreft de klassieke auto’s. De organisatie heeft besloten in overleg met de gemeente om de locatie te verplaatsen van de Terpstraat naar het gazon van het Lelypark/Ovingestraat en de Cultuurschuur. Dit i.v.m. toenemende parkeerdruk van de geopende winkels die op zondag geopend zijn.

Voor de rest blijft alles bij het oude en het thema is dit jaar karten. In samenwerking met Streetkarting wordt er een kartbaan gerealiseerd op het Omtaplein voor de jeugd van 11 tot en met 16 jaar en voor volwassenen vanaf 18 jaar die tegen betaling daar een bepaalde tijd mogen karten en een poging wagen om de nieuwe Max Verstappen te worden.

Voor de rest is er weer veel te zien aan rollend materiaal en met als hoogtepunt de traditionele ride out die exact weer vertrekt om 12.00 uur vanaf de Brinkweg/Cultuurschuur.

Dus belangrijk voor het publiek is de beste spot om en rond de Cultuurschuur/Ovingestraat om de start van de stoet gade te slaan.

Voor de liefhebbers van een drankje en hapje en mooie muziek kun je terecht op het horecaplein op de Brinkweg met prachtige live muziek en diverse eettentjes met o.a. Kip v/d grill - Hamburgers - broodjes Shoarma en Beenham. De Cultuurschuur zal ook geopend zijn en de band Rock & Loll zal daar buiten een optreden verzorgen. En in en om de Cultuurschuur zullen verschillende standjes de boel opleuken met o.a. een retro koffietentje, daarnaast zijn er verse aardbeien met slagroom te verkrijgen en vers gerookte paling. Ook de stand met miniatuurauto’s heeft daar ook een nieuwe plek.
Voor alle fans van moto GP en F1 goednieuws !!

Lees verder...
(advertentie)
Programma
Uitgegeven op 11-06-2019 om 08:57  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zondag 16 juni:
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
11:3O u Texel '94 2 - Succes 2 boot 1O:3O u


Handbal Tonegido
Woensdag 12 juni:
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
19:3O u Hollandia T DMW2 - Tonegido DMW1 Sportpark De Kuil
Zaterdag 15 juni:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sportcomplex Tonegido
1O:OO u Tonegido E2 - Z.A.P. E2
11:OO u Tonegido D1 - Z.A.P. D1
12:OO u Tonegido DC1 - Commandeur/VVW DC1
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
1O:45 u Hollandia T F1 - Tonegido F1 Sportpark De Kuil
Zondag 16 juni:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sportcomplex Tonegido
1O:3O u Tonegido DB1 - Geel Zwart DB2
11:45 u Tonegido DA1 - KSV DA2
13:OO u Tonegido HS1 - Zaanstreek HS2
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
1O:3O u Jupiter '76 E1 - Tonegido E1 De Trije
(advertentie)
ZuWi Racing met podium en 33 punten terug uit Oschersleben
Uitgegeven op 09-06-2019 om 13:48  |  link  |  bewaar  |  print

OSCHERSLEBEN (DLD) - Met een vierde en een tweede plaats kan Rick Dunnik weer een trofee in de prijzenkast toevoegen. Dit keer kwam hij in de tweede race slechts 0.02 seconden tekort voor de overwinning.


Rick met nummer 37 gaat hier aan de leiding in de kopgroep. Normaal gesproken start hij met 33 maar dat nummer was al verzegd. De Yamaha had in Duitsland veel last van de sterke wind. De Kawasaki's en KTM's met ietsje meer pk's in het blok hadden hier voordeel van. (Foto Damon Teerink)

Het gecombineerde raceteam Rick Dunnik HD-Racing ZUWI Racing vertrok zaterdag vanaf de tweede startplaats om twee keer een race in het IDM te racen.

Race 1; P4. Een moeilijke race. Helaas in de allerlaatste bocht door een achterblijver geen podium kunnen behalen, wel dertien dure kampioenschapspunten toegevoegd. Na de eerste wedstrijd een aantal aanpassingen in de setting gedaan voor race 2.

Race 2: De aanpassingen pakten goed uit. Rick kon mee met de kop en had sterke laatste ronden wat resulteerde in een uitstekende tweede plaats op slechts 0,02 seconden achterstand van de winnaar!

In de tussenstand na vier wedstrijden gaat Rick aan de leiding in het klassement. De volgende wedstrijden IDM zijn van 26 tot en met 28 juli op het circuit van Schleiz in Duitsland. Voor deze wedstrijd racet Rick hoogstwaarschijnlijk nog 2 wedstrijden in de Yamaha R3 Cup in Oschersleben, dit is van 19 tot en met 21 juli.

KLIK hier om de tussenstand te bekijken...
(advertentie)
Kokkerstoernooi
Uitgegeven op 05-06-2019 om 22:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tennisvereniging Hippo organiseert voor de 37e keer het Kokkerstoernooi. Het toernooi wordt gespeeld van 22 tot en met 30 juni.

Het is een open toernooi waarvoor tennissers van categorie 4 tot en met 8 zich kunnen inschrijven via www.toernooi.nl.
De inschrijving sluit op 16 juni of wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt.


De organisatoren, staand v.l.n.r. Perry Manshanden, Sjaak Kolster, Nelly-Braad Kleimeer, Jordi Henrotte; zittend Lisette Henrotte, Stefan Cornelissen, Nicole Boersen, Bas Stupers

De visavond is traditiegetrouw gepland op de vrijdag. Tevens is er dit jaar een rad van fortuin waarvoor verschillende sponsoren uit de buurt leuke prijzen ter beschikking hebben gesteld.
De organisatoren hebben er erg veel zin om tennissers te verwelkomen op het gezelligste tennistoernooi van de kop van Noord Holland!
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 05-06-2019 om 20:53  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Woensdag 5 juni: Sporting Andijk JO11-1 - Succes JO11-1   4 - 1
Maandag 1O juni: Succes 3 - WMC 2 5 - 1


Dartclub Wieringen
Dinsdag 4 juni:
Alex Grooten - Sander Reij 3 - O
Alex Grooten - Sijmen Hijlkema 3 - O
Bart Kaan - Jeffrey Wierenga 2 - 3
Bart Kaan - Pieter Scheltus 3 - O
Bart Kaan - Sijmen Hijlkema 3 - O
Dammy Wehrman - Sijmen Hijlkema 3 - O
Jacob Reij - Jeffrey Wierenga 3 - 2
Jacob Reij - Jerry Korderijnk 3 - 1
Jacob Reij - Sander Reij 3 - O
Jeffrey Wierenga - Jerry Korderijnk 3 - O
Peter Hijlkema - Dammy Wehrman O - 3
Pieter Scheltus - Peter Hijlkema 3 - 2
Hoogste finish: Jerry Korderijnk 60 - 180'ers: Jacob Reij 1x
(advertentie)
Nieuw bestuur Gymnastiekvereniging Wieringen
Uitgegeven op 04-06-2019 om 21:25  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Gymnastiekvereniging Wieringen heeft na de jaarvergadering van eind maart dit jaar weer een compleet bestuur.

Het heeft even geduurd ,maar onder het genot van een hapje en drankje heeft het nieuwe bestuur afscheid genomen van haar oude bestuursleden Karin Doves , Diana de Jongh en Carina van der Starre .


Achter v.l.n.r. Gemma Rotgans-Kuitert , Karin Doves , Johan Meijer, Diana de Jongh en Kirsten den Das.
Voor v.l.n.r. Vanessa Dirks , Carina van der Starre , Lianne Bugel-Hoekstra en Brenda Bakker.


Het nieuwe bestuur ziet er als volgt uit.
Voorzitter: Johan Meijer - Secretaris: Gemma Rotgans-Kuitert -Penningmeester: Vanessa Dirks - Ledenadministratie: Vanessa Dirks - Algemeen lid: Brenda Bakker, Lianne Bugel-Hoekstra en Kirsten den Das.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Nieuw bestuur S.S.W.
Uitgegeven op 04-06-2019 om 10:58  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Sporthal Wieringen heeft nieuw bestuur.Ingezonden bericht


Na een aanloopperiode waarin lopende zaken zijn geïnventariseerd, zijn we blij als nieuw bestuur van Stichting Sportcentrum Wieringen naar buiten te kunnen treden.

Onder vasthoudende en vastberaden leiding van Fanja Jochems, namens H.V. Tonegido, hebben er afgelopen winter diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de gebruikers van Stichting Sportcentrum Wieringen.

Dit heeft er in februari van dit jaar toe geleid dat de hieraan deelnemende verenigingen, te weten H.V. Tonegido, V.V. Succes, G.V. Wieringen en Break Out’88, een nieuwe raad van toezicht Stichting Sportcentrum Wieringen hebben benoemd.

Deze nieuwe raad van toezicht heeft afgelopen maart een nieuw bestuur Stichting Sportcentrum Wieringen kunnen aanstellen. Dit nieuwe bestuur is met ingang van april operationeel.

Het nieuwe bestuur Stichting Sportcentrum Wieringen bestaat uit de volgende personen ;

Voorzitter Geert Jasper voorzitter@sportcentrumwieringen.nl
Penningmeester Henk Beets penningmeester@sportcentrumwieringen.nl
Vice-Voorzitter Henk van Eerden kantine@sportcentrumwieringen.nl
Secretaris Dirk Vink secretariaat@sportcentrumwieringen.nl

Ted Redeker blijft verantwoordelijk voor alle reserveringen. Ted is bereikbaar via reserveringen@sportcentrumwieringen.nl Gerjan Doeschot en Richard Spruit blijven verder werken aan, het in 2016 ingezette project, Sportcentrum Wieringen energieneutraal te maken.

Voor de vakanties aanbreken is het bestuur Stichting Sportcentrum Wieringen voornemens met zo veel mogelijk verenigingen, vrijwilligers en betrokkenen in gesprek te gaan. Mocht jezelf vragen hebben benader dan één van de bestuursleden persoonlijk of via de genoemde emailadressen.

Wij hebben volop vertrouwen in een prettige samenwerking !

Met vriendelijke groet,

Geert Jasper
Henk Beets
Henk van Eerden
Dirk Vink

(advertentie)
Programma
Uitgegeven op 03-06-2019 om 10:26  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Maandag 1O juni:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
1O:15 u Succes 3 - WMC 2 Coen Wolthuizen
Terreindienst: Henk van eerden & Bert Foekema & Stephan de Vries
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Afsluiting voetbalseizoen Succes
Uitgegeven op 30-05-2019 om 21:00  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Wieringer raceteam verdedigt koppositie in Assen
Uitgegeven op 30-05-2019 om 01:46  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - Rick Dunnik heeft de eerste vier wedstrijden waaraan hij deelnam gewonnen, twee keer in de YAMAHA R3 Cup in Frankrijk en twee keer tijdens de I.D.M. in Lausitz Duitsland. Zaterdag en zondag volgen de derde en vierde wedstrijd in de YAMAHA R3 Cup op het wereldberoemde TT Circuit in Assen. Wieringernieuws nodigt u bij deze uit. De koffie, een hapje en een drankje staan voor u klaar in het 'rennerskwartier'

ZUWI Racing is vorig jaar opgericht door Bert Zuur en Henk-Jan Wittink. Het doel is om jong motorracetalent naar de internationale top te helpen. Bert en Henk-Jan hebben veel ervaring opgedaan bij Nelon Racing. Toen zij vorig jaar een jonge coureur wilden helpen om te kunnen racen kochten ze een tweede hands motor. Helaas bezweek dat talentvolle ventje onder de druk van zijn vader en gingen Bert en Henk-Jan op zoek naar een plaatsvervanger. Deze vonden zij snel en het gaat sindsdien geweldig goed. Inmiddels met de steun van YAMAHA Europe zijn de resultaten supergoed! Rick Dunnik racet namens HD-Racing dit jaar op de motor van Bert en Henk-Jan en heeft dit jaar alle wedstrijden gewonnen waaraan hij heeft deelgenomen.

Met de hulp van lokale bedrijven op en rondom Wieringen:

Tent op de Haven, Niste Montage, Slijkerman, De Vries van Hal, Strandthuys Lutje, Van Beveren Infra, Motoport Hippolytushoef, Keppel Bouw, Pruim Autoschade, Reclamestek en veel sponsors uit de omgeving Staphorst, daar woont Rick, is het team op koers. De eerste vier wedstrijden zijn allemaal gewonnen. Op 1 en 2 juni racet Rick in Assen tijdens de internationale races georganiseerd door de Alpe Adria Cup, een competitie met als basis landen uit de Balkan, Tsjechië en Oostenrijk.
De YAMAHA is door sponsor Reclamestek tip-top op de baan gezet. Het team nodigt u van harte uit om langs te komen en te beleven. Zaterdag en zondag wordt er geracet. Henk-Jan en het team vragen jullie wel om even een berichtje te sturen als je komt kijken. Dit i.v.m. de broodjes, soep, koffie pils en zo… S.v.p. een mailtje naar henk-jan@wieringernieuws.nl sturen. De entree is gratis.

Hoofd sponsoren ZUWI HD-Racing:


Tijdens de Flora- en Visserijdagen staat de motor op maandag voor de Tent op de Haven en kunt u kennis maken met het team.


Trotse sponsor van ZUWI-Racing!

(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Trien, Fok en Trijn - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: