NIEUWBOUW VOOR RSG IN WIERINGERWERF
Uitgegeven op 11-06-2003 om 21:33  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringerwerf - Rijksscholengemeenschap Wiringherlant in Wieringermeer wil over vijf jaar een compleet nieuw schoolgebouw betrekken. ,,De toekomst van voortgezet onderwijs in Wieringermeer hangt er vanaf'', stelt rector R. Venema.
Met die uitspraak neemt de schooldirecteur een belangrijk voorschot op de discussie die vrijdag tijdens een symposium centraal staat over toekomstige huisvestingsmogelijkheden. Want dat er een nieuw gebouw moet komen, lijdt volgens Venema geen enkele twijfel, de vraag is alleen op welke termijn en welke locatie. ,,Ik hoop dat hier vrijdag harde uitspraken over gedaan worden'', aldus Venema. Volgens zijn berekening gaat een nieuw gebouw minstens tien miljoen euro kosten.
Over de nieuwe plek doen allerlei geruchten de ronde, maar volgens Venema staat er nog niets concreet vast. ,,Het moet in ieder geval een plaats zijn met goede infrastructuur want onze leerlingen komen letterlijk uit alle hoeken. Dus het ligt voor de hand dat de geografische ligging voor iedereen goed bereikbaar moet zijn.'' Venema sluit geen enkele optie uit. ,,Waarom niet op de plek waar we nu zitten? En kijk eens naar De Terp hiernaast, volop ruimte.''
Het symposium is een initiatief van de Medezeggenschapsraad (MR). Dit overlegorgaan hamert bij monde van secretaris J. Heinsdijk dringend op nieuwbouw. Doodeenvoudig omdat het huidige hoofdgebouw in deplorabele staat verkeert. Heinsdijk: ,,Het gebouw voldoet bouwkundig in geen enkel opzicht meer aan de huidige opvattingen voor het geven van onderwijs. Het is bijvoorbeeld erg gehorig en dat is ontzettend lastig met lesgeven en bij regen hebben we lekkage. Het eerste gedeelte van het gebouw is in '76 in gebruik genomen met een afschrijvingstermijn van vijftien jaar. Die periode is inmiddels ruim tien jaar geleden overschreden.'' Volgens Heinsdijk ligt er voor burgemeester F. Spekreijse een unieke kans Wieringermeer definitief op te stuwen in de vaart der volkeren. ,,Wieringermeer zet in op een flinke groei van het inwonertal. Dan is een eigentijds schoolgebouw voor middelbaar onderwijs absolute noodzaak.''
Wiringherlant vormt met ruim elfhonderd leerlingen een van de grootste scholen voor middelbaar onderwijs in deze regio. Er komen veel leerlingen uit Wieringermeer zelf, maar ook van Wieringen, Den Helder en West-Friesland. Wiringherlant begon als klein schooltje eind jaren zeventig en vormt een onderwijskundige samenvoeging van Mavo Wieringen, Scholengemeenschap Wieringemeer voor LTO en LHNO en Wiringherlant.
Met nieuwbouw zet Wiringherlant een beslissende stap op weg naar de toekomst en breekt de school eveneens met een nostalgisch verleden waar vele duizenden scholieren zulke goede herinneringen aan bewaren. In de prille beginperiode telde Wiringerlant amper zestig leerlingen die gezamenlijk op schoolreis gingen. 'Geen zorgen voor het lesrooster van de achterblijvers want die waren er niet', zo staat te lezen op de professioneel uitgevoerde website http://www.wiringherlant.nl. Hierop is tevens het programma te lezen van het symposium vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur.

(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wielrenners doen Wieringen aan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...