DE WIERINGERRANDMEERTOCHT: DE TOCHT IN AANTOCHT
Uitgegeven op 01-06-2003 om 19:59  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - Op zaterdag 7 juni wordt door de Lions Club Wieringermeer e.o. 'De Wieringer Randmeer Tocht' georganiseerd. Een skeelertocht voor schoolkinderen, jeugdleden van verenigingen en volwassenen.
Een skeelertocht die voor de derde keer georganiseerd wordt door de Lions Club, waarbij voor de kinderen een aparte KIDSTOUR is opgezet. Dit in de vorm van een sponsortocht. Uit de opbrengsten worden o.a. de vaarvakanties voor gehandicapten, in samenwerking met de Topaze II, gerealiseerd.
De locatie is nabij restaurant Brammetje te Hippolytushoef. De kinderen rijden een rondje van 2,5 kilometer richting Oosterklief en de toerrijders gaan de Wieringen en de Wieringermeer in, zelfs tot in het Robbenoordbos en gaan via de rand van het toekomstige randmeer terug (21 kilometer).
Er wordt gereden onder auspiciŽn van de Skeelerbond Nederland en de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn, worden genomen (erkende verkeersregelaars, ehbo, goede wegafzettingen, motorbegeleiding, etc..
Daarnaast wordt nauw samengewerkt met gemeentes en politie en... voor de catering wordt gezorgd. De tocht is op zaterdag 7 juni aanstaande en begint om 13.30 uur. Men hoopt dat er zo'n 100 scholieren en jeugdleden van verenigingen van 9 - 12 jaar aan de kidstour mee zullen doen, daarnaast wordt gehoopt op zo'n 50 deelnemers aan de Wieringer randmeer toertocht. De kidstour, een skeelertocht voor de basisscholen is opgezet langs een fraai uitgezet parkoers, waarbij ruime aandacht wordt geschonken aan de veiligheid van de deelnemers.
Voor de basisscholen is een sponsortocht opgezet voor 9 tot 12 jarigen, waarbij via het systeem van sponsoring geld kan worden bijeen geskeelerd.
De opbrengst zal worden bestemd via een 50-50 verdeelsleutel voor de deelnemende school en voor de goede doelen welke door de Lions Club Wieringermeer e.o. worden gesteund.
De schoolopbrengst zal worden gerelateerd aan de deelname per school en kan worden aangewend voor schooldoelen.

Nieuw dit jaar is dat ook (jeugd)leden van verenigingen mee kunnen doen. Waarschijnlijk zullen die meedoen aan de toertocht, maar voor de jeugd is de kidstour veel aantrekkelijker.

Voor informatie kijk op de website van de club (www.lions-club.nl).
Informatie voor verenigingen: 0227-591939
Informatie voor jeugd en scholen: 0227-591598.

Het parcours
Start: Brammetje (Volwassenen)
Parallelweg ( N99)
Oosterweg
Nieuwlanderweg
Fietspad parallel
aan de A7
Frieseweg
Hippolytushoeverweg
Wieringerrandweg
Witte bruggetje
Zuiderkoogweg
Hippolytushoeverkruisweg
Oosterklief
Parallelweg (N99)
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan van Marretje, Piet(erke) Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...