Wereldwinkel Wieringen zamelt naaimachines in voor Tanzania
Uitgegeven op 17-08-2010 om 18:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Wereldwinkel Wieringen is inzamelpunt voor het inzamelen van (oude) naaimachines en geeft ze een nieuw leven.



Oude naaimachines, die werkeloos op zolder en vergeten in kasten staan krijgen een nieuw leven. Al zijn ze jaren niet gebruikt dat maakt niet uit. De werkgroep Tanzania kijkt voor verzending de naaimachines na en ze worden zonodig gerepareerd. Als nieuw gaan ze naar Tanzania. Daar betekenen ze werk, levensonderhoud en toekomst voor mensen die anders moeilijk een baan kunnen vinden. Mensen met een fysieke beperking en ook dove mensen krijgen een opleiding, een machine en materiaal om zelf een toekomst op te bouwen.
Voor de dorpen en plattelandsgebieden zijn vooral hand- en trapnaaimachines nodig, maar ook elektrische machines worden gebruikt.

Een starterpakket aanleveren behoort ook tot de mogelijkheden, indien u geen naaimachine heeft staan. Een starterpakket bestaat uit: een schaar, tornmesje, centimeter, klosjes garen, spelden en naalden, knopen, ritsen,machinenaalden, naaimachineolie en een klein schroevendraaiertje.

Zoek je kasten na, pak die knopendoos en geef ‘m weg. Vrouwen uit Tanzania zijn er blij mee en krijgen een toekomst!

De Tanzania werkgroep verstuurt al jaren naaimachines naar Tanzania. Erni Braak is voor de Wereldwinkel de contactpersoon van deze, uit Emmen afkomstige, werkgroep. Voor vragen kunt u bij haar terecht. Erni staat om de week op donderdag in de Wereldwinkel maar u kunt haar ook bellen op tel.nr. 0227 501560

U kunt uw naaimachine en evt. starterpakket inleveren bij de Wereldwinkel in Hippolytushoef. De medewerkers zorgen ervoor dat de naaimachines op de plek van bestemming komen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Algemeen nieuws: