Tonegido houdt zich staande in promotieklasse
Uitgegeven op 16-05-2010 om 23:22  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF Tonegido wist ook de laatste wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Een wedstrijd die in het teken stond van afscheid. Voor keepster Melania de Bie en coach Douwe de Jonge was dit de laatste wedstrijd van het seizoen.

De dames van Tonegido begonnen de wedstrijd goed en oefende veel druk uit op de verdediging van CSV. Binnen korte tijd stond Tonegido met 3 punten voor, maar liet, zoals eigenlijk iedere wedstrijd, CSV behoorlijk dichtbij komen. Keepster Bianca Kort stond deze zondag sterk onder de lat en CSV had moeite om haar te passeren. De dames gingen met een voorsprong van 11-8 de rust in.

Keepster Melania de Bie stond de eerste 10 minuten van de tweede helft op doel. Na weken afwezigheid door een blessure was dit voor de Bie de laatste wedstrijd. Zij werd dan ook onder luid gejuich en geklap van haar medespeelsters en het publiek uiteindelijk gewisseld.

Het tempo in het spel van Tonegido lag de tweede helft beduidend lager dan de eerste helft. Lange tijd wist Tonegido niet te scoren en de dames konden elkaar niet goed bereiken. Hier kon CSV gebruik van maken, maar zij rondden hun kansen niet altijd af. Halverwege de tweede helft was er een omwenteling in het spel van Tonegido. In de aanval was meer beweging te zien en in de verdediging werden de afstandschutters van CSV kort gehouden. Tonegido sloot deze zondag dan ook af met een verdiende overwinning (19-14) en zij behouden hierdoor hun plaats in de promotieklasse.













(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mavo in plan noord Hippo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...