Classic Demo race 9 mei op Kooypunt
Uitgegeven op 03-05-2010 om 18:37  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - De motorclub MIOS te Anna Paulowna is al weer geruime tijd bezig met de voorbereiding van de bekende CRT Demo races op het industrieterrein Kooypunt in Den Helder.


Gerard Numeijer uit Den Oever op één van zijn mooie Nortons.

Nu staat het jaarlijkse evenement gepland op zondag 9 mei en het wordt dan voor de vierde maal dat de actieve motorclub dit evenement gaat organiseren. Gesteund door de hulp van de clubleden die de beide dagen als vrijwilligers de vele werkzaamheden gaan uitvoeren.


Zaterdag wordt begonnen met het plaatsen van een twaalf meter lange brug over de sloot tussen de crossbaan en het terrein van de fa Franks Internationaal. De fa Franks stelt het gehele weekend hun terrein beschikbaar ten behoeve van het evenement. Het terrein wordt dan weer in gericht als rennerskwartier en komt de cateringtent daar te staan. Ook komt er weer een tent waar klassieke motoren tentoongesteld worden. Dit was verleden jaar een groot succes en veel bezoekers hebben hier van kunnen genieten. Het zijn voor het merendeel motoren van eigenaars uit de regio die er met hun meestal gerestaureerde machines staan. Ook zij vinden het leuk om hier aan mee te doen en kunnen zo hun soms zeldzame pronkstukken laten bewonderen. Voor de bezoekers is er altijd wel iets herkenbaars en er volgt dan vaak wel een spontaan gesprek met de trotse bezitter.De CRT Demo races zijn inmiddels uitgegroeid naar één van de belangrijkste ééndaagse evenementen in Den Helder, maar ook in de regio. De bedrijven op het industrieterrein Kooypunt zijn vol lof en willen ook nu weer graag hun medewerking verlenen. Zonder deze enthousiaste bedrijven en alle sponsors zou het niet mogelijk zijn om dit grote evenement te organiseren. De motorclub MIOS is hier dan ook erg tevreden mee.
Ook de coureurs die deelnemen aan de CRT Demo Races komen graag naar het “verre” Den Helder om hier hun rondjes te rijden. Wat deze mensen aanspreekt is naar eigen zeggen de goede organisatie en de goede voorzieningen op en rond de baan. Het rennerskwartier is vlak en ruim waar de mensen met hun campers en caravans gemakkelijk een plekje kunnen vinden om te overnachten. Veel deelnemers arriveren al op zaterdagmiddag en maken er zo een mooi weekend van. Daarom worden er voor goede toiletvoorzieningen op het rennerskwartier en langs het circuit gezorgd. Zaterdagavond is er weer de mogelijkheid voor de deelnemers om in de cateringtent van Haantje de Voorste uit Den Helder wat te eten en drinken.
Zondag zal de gehele dag radiozender Tsarina langs het circuit en op het rennerskwartier interviews met renners en bezoekers verzorgen. Maar ook de verrichtingen tijdens de demowedstrijden verslaan. Tussentijds laten ze ook nog de muziek rond het circuit en in het rennerskwartier horen.
Ook nu worden weer alle klassen verreden n.l.: 50, 125, 250, 350 en 500 cc, zijspannen en de oldtimers. De trainingen worden vanaf 10 uur tot ca half 12 gehouden en dan volgt er een pauze tot 12. 40 uur. In de pauze zal er een spectaculair optreden zijn van AvZ stuntriding. Gedurende ca twintig minuten zal Arian van Zweden met zijn medewerkers laten zien tot welke bijzondere stunts zij op hun Suzuki Bandit 1200 in staat zijn uit te voeren. Het is echt ongelofelijk wat deze heren op een standaard motor kunnen laten zien. Het optreden van het stuntteam op het start- en finishgedeelte zal er ook zeker voor zorgen dat veel bezoekers al in de pauze aanwezig willen zijn om dit mee te maken.
Om een vlotte toegang en doorstroming van de bezoekers naar het circuit te waarborgen is besloten om nu een tweede kassa te gebruiken. Op het parkeerterrein langs de toegangsweg naar de crossbaan kunnen honderden auto’s staan. Even verder ligt de brug over de sloot en via de kassa komt men zo op het rennerskwartier. De tweede kassa staat bij de ambulancedienst op de Schrijnwerkersweg. In verband met het onbelemmerd kunnen uitrukken van de ambulance, mag er hier onder geen enkele voorwaarde geparkeerd worden.
De uitrit en het gedeelte van de weg moet daarom helemaal vrij blijven.
Het beloofd weer een prachtige motorsportdag te worden en we nodigen dan ook alle liefhebbers uit om er een gezellig evenement van te maken.

TSARINA BIJ CLASSIC DEMO RACES

Zondag 9 mei is het weer zover, dan organiseert Motorclub MIOS samen met CRT weer de “Classic Demo Races” op het Industrieterrein Kooypunt te Den Helder. En natuurlijk is ook dit jaar Lokale Omroep Tsarina weer aanwezig, met radio en tv, om verslag te doen van dit evenement.

Van 09.00 tot 18.00 komen de radio uitzendingen live vanaf het Kooypunt met van 09.30 tot 12.15 een uitgebreide voorbeschouwing, verslag van de trainingen en interviews met de coureurs. Vanaf 12.40 zal er dan live verslag worden gedaan van de races. Tussen de races door uiteraard afgewisseld met gevarieerde muziek.

Nieuw dit jaar is, dat ook de speaker op het terrein zal worden verzorgd door Tsarina. De hele dag door zullen ook tv beelden worden gemaakt. Deze zullen uitgebreid op Tsarina TV te zien zijn in de programma’s op woensdag avond en zondagmiddag. Kijk voor de juiste uitzendtijden op www.tsarina.nl

Bent u niet in gelegenheid naar het Kooypunt te komen maar wil u wel graag alles volgen? Stem dan af op Tsarina fm via 104.9 fm, 89.0 op de kabel of één van onze live streams op onze site.


(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Geconcentreerd achter het stuur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...