Weerstand en veerkracht door meditatie bij KopGroep Bibliotheken
Uitgegeven op 10-10-2009 om 17:46  |  link  |  bewaar  |  print

MIDDENMEER - Zondagmiddag 18 oktober geeft Tessa Gottschal in de bibliotheek van Middenmeer een lezing over ‘Weerstand en veerkracht’. Deze lezing is de laatste in een serie van drie middagen over ‘Zinvol mediteren’ die Gottschal dit najaar voor KopGroep Bibliotheken verzorgt. Ze laat zien hoe meditatie zonder veel rompslomp dagelijks gebruikt kan worden.Op 18 oktober bespreekt Gottschall twee meditatietechnieken. Meditaties die voor lichamelijke effecten bedoeld zijn, zoals meer ontspanning en een betere spijsvertering en meditaties die het waarnemingsvermogen verhogen. Vooral de praktische kanten van deze meditaties staan centraal. Gottschal staat stil bij de zin en de onzin rond meditatie en vertelt wat je moet doen als het niet direct lukt. Ze illustreert haar verhaal met een aantal praktische oefeningen.

Gottschal mediteert zelf al 30 jaar. De afgelopen jaren heeft ze de best werkende meditaties onderzocht en verfijnd. Haar visie en werkwijze heeft ze in diverse boeken beschreven. Samen met Marijke de Waal Malefijt heeft ze in Zuid-Scharwoude de natuurgeneeskundige praktijk Gottswaal.

Lezing over zinvol mediteren op zondag 18 oktober in de bibliotheek van Middenmeer, Pienterpad 6, aanvang 14.00 uur. Toegang voor leden € 6,- en niet-leden € 7,50 Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. Reserveren is gewenst (0227) 501720 of middenmeer@kopgroepbibliotheken.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Roman en Bert Van Goor - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...