Zaterdag 10 maart 23e Wieringer Muziekmarathon
Uitgegeven op 01-03-2007 om 08:23  |  link  |  bewaar  |  print

Het orkest ODEjazz.com hoopt binnenkort zijn eerste CD uit te brengen. Op zaterdag 10 maart zijn ze te beluisteren tijdens de Wieringer Muziekmarathon.
DEN OEVER In de bar The Flying Dutchman wordt op zaterdag 10 maart de 23e Wieringer Muziekmarathon gehouden. Gedurende een half etmaal, van s middags twee tot s nachts twee uur, kan er van levende muziek worden genoten. Een vrij grote verscheidenheid aan lokale en regionale artiesten zal er haar opwachting maken.

Het evenement werd in 1985 bedacht door Ton Schouwenaar. Hij had in Den Oever juist de legendarische rock n roll-band Walther PPK & The Bullets opgericht en zocht daar een podium voor. Omdat de groep nog geen avondvullend repertoire had, werden andere groepen benaderd. Zo ontstond het idee van dit festival en nu, 22 jaar later, wordt het voor de 23e keer gehouden.

De animo was vanaf het begin groot. Het bleek dat op Wieringen vrij veel amateurs met muziek bezig waren, zonder dat dit bij het publiek bekend was. Ze wilden hun kunsten graag vertonen. Professionele muzikanten vonden het ook een leuk evenement. Daarnaast werden gelegenheidsorkesten opgericht. De Wieringer Muziekmarathon groeide uit tot een jaarlijks evenement, waarnaar steeds weer wordt uitgekeken.

Alle deelnemers treden belangeloos op. De opbrengst van de entree zeven en een halve euro gaat naar plaatselijke goede doelen. De Wieringer Muziekmarathon wordt s middags om twee uur geopend door beschermheer Pieter Kooij en wethouder Elbert Volkers. De groepen die zullen optreden zijn Duo Borghuis, ODEjazz.com, The Long Riders, Replay, WR3, The Office, Backyard en Soul-Town.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kapel in Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...