Stikstofuitspraak Raad van State bedreiging voor bouwers Afsluitdijk
Uitgegeven op 12-09-2019 om 00:05  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Verontrustende berichten in de media, werkzaamheden Afsluitdijk mogelijk stilgelegd door besluit Raad van State.

De NOS plaatste woensdagavond het volgende bericht

Versterking Afsluitdijk en 126 andere grote Rijksprojecten stilgelegd

Het kabinet heeft een lijst opgesteld met de 127 belangrijke rijksprojecten die door de stikstofuitspraak van de Raad van State voorlopig niet doorgaan. Haagse bronnen bevestigen de door RTL Nieuws gepubliceerde lijst. Er staan onder meer deze bouw- en renovatieprojecten op: o.a. Aanpassing Afsluitdijk (Bron: NOS)


Impressie van het testen van de nieuwe dijkbekleding aan de Waddenzee zijde van de Afsluitdijk.

Over het besluit

PAS-uit­spra­ken 29 mei 2019
Op 29 mei 2019 deed de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State twee belangrijke uitspraken over het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

De Afdeling bestuursrechtspraak oordeelde dat het PAS niet als basis mag worden gebruikt voor toestemming voor activiteiten die extra stikstofuitstoot veroorzaken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de uitbreiding van een veehouderij of de aanleg van een nieuwe weg. Op basis van het PAS wordt vooruitlopend op toekomstige positieve gevolgen van maatregelen voor beschermde natuurgebieden, alvast toestemming gegeven voor activiteiten die mogelijk schadelijk zijn voor die gebieden. Zo’n toestemming vooraf mag niet op grond van de Europese Habitatrichtlijn. Die eist namelijk dat vooraf vast moet staan dat de geplande maatregelen daadwerkelijk resultaat hebben. (Bron: Raad van State)

Donderdag zal Wieringernieuws contact opnemen met de bouwers in Den Oever en vragen om een reactie en wat dit op korte termijn betekent voor LEVEL.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familie Tijsen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...