Pim: zwart-wit en daarom o zo leuk
Uitgegeven op 03-06-2019 om 15:15  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Pim is een leuke wit zwarte kater, gecastreerd, met geboortedatum: 28-07-2014. Ooit als jong katje uit het asiel geadopteerd en de eerste jaren zonder problemen gelukkig samengeleefd met zijn mensen. Na een verhuizing zijn de problemen begonnen, problemen met plasjes op plaatsen die daarvoor niet bedoeld zijn.

Bij goed uitvragen zit er wel een logica in waarom het in de winter minder frequent voorkwam dan in de zomermaanden. De verhuizing was naar een kattenrijk buurtje en met mooi weer kwam het voor dat de kinderen gezellig de deur open lieten staan waardoor 'indringers' (lees: andere katten) in huis konden komen. Er zijn katten die het geen probleem vinden maar het kan ook veel stress opleveren, en dat was bij Pim zeker het geval.Op advies van de dierenarts is de eigenaar serieus aan de gang gegaan met geruststellende middelen zoals feliway, zylkene enz. Kan heel nuttig zijn maar in dit geval had het weinig effect. Als laatste optie werd voor herplaatsing gekozen. In het asiel eerst Pim maar even tot zichzelf laten komen. De hele situatie was zo onwennig dat hij de eerste dagen besloot om niet te gaan eten. Gelukkig is dat weer helemaal hersteld, waarschijnlijk voelt hij zich ook beter. Bij urinecontrole bleek namelijk een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor de plasproblemen: blaasgruis (struviet)! Overigens iets dat heel goed kan zijn ontstaan door de stressfactor van andere katten in de omgeving. Met dieetvoeding (Royal Canin S/O) prima onder controle te houden.

Voor Pim zoeken we een omgeving waar het niet wemelt van de andere katten zodat hij zich veilig kan voelen zowel in als buitenshuis. De mogelijkheid om een fris neusje te halen wordt op prijs gesteld, al blijft hij geen uren weg. Het beheer van een kattenluikje behoort nog niet tot zijn vaardigheden, Pim deed het gewoon met deurpersoneel. Samen met bezoek was er soms een hond in huis, niet echt leuk, een gedoogsituatie tot dat rare blafding weer mee naar huis ging met het baasje, bye bye doggie. Heeft u de juiste relaxte situatie waar hij heerlijk zichzelf mag zijn en zijn liefdevolle kant tot volle ontplooiing komt? Kom kennismaken; graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok, u bent welkom!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger overhandigt vis in Amsterdam - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...