Hoenderdaell bij Wieringer Vrouwen
Uitgegeven op 13-03-2019 om 10:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het eendagbestuur van de Wieringer Vrouwen had de heer Henk Gerber, vrijwilliger van Hoenderdaell, uitgenodigd om over dierenpark Hoenderdaal te vertellen. Bij binnenkomst kregen de leden een zakje met eitjes. De brief met de uitnodiging, waar een kip opstond met het thema 'Beestenboel', werd uitgelegd door de dagvoorzitter Jetty, als volgt: een kip wordt ook wel een hoender genoemd en is daarmee de link naar Hoenderdaell met al zijn beesten.

De heer Gerber begon met de leeuwen welke hem zeer aan get hart lagen. De meeste kwamen uit erbarmelijke omstandigheden naar Stichting Leeuw waar ze met liefde worden verzorgd om ze naar hun nieuwe verblijf in Emoya ( Afrika) te kunnen brengen waar 5000 hectare is. Dit is een beveilgd gebied wat ze willen uitbreiden zodat er leeuwen van de 40 die nu nog in Anna Paulowna zijn daar heen kunnen. Er is een wachtlijst dus uitbreiding is wenselijk. De ontroerende film over Nero en Simba lieten zien en horen dat ze de heer Gerber in Emoya niet vergeten zijn. Ook Remy het leeuwenwelpje dat langs de weg gevonden is zal er heen gaan. Het gaat goed met hem en is te zien op RTV NH


Foto Lea Jongbloed

Na de pauze kwamen de andere dieren van Hoenderdaell in beeld. Op het verhaal dat bij sommige dieren het vrouwtje de eieren of jongen ter wereld bracht en dat de vader dan de zorg op zich nam zodat moeder weer haar eigen ding kon doen kwamen vele reacties. De prachtige kleuren van de Ibis en de rose lepelaar in volle pracht wekte ook bewondering. De beren Boyko en Boyana welke gefokt waren om bij de jacht losgelaten te worden om te worden afgeschoten maken het ook goed en hebben zelfs jonkies gekregen. Hyena's hebben een naam gekregen na hun verminkingen door gevechten. Er was zoveel te vertellen dat het een latertje werd. Allen waren het er over eens dat Stichting Leeuw prachtig werk doet om het leed wat mensen hen aandoen weer wat te verzachten. Steun was er door een bijdrage in de collectebus.

Zo kwam er een einde aan een avond waar prachtige beelden en de uitleg weer wat meer liet zien van diertuin Hoenderdaell.
Hierna werd het eendagbestuur van 2019 bedankt en het nieuwe bestuur van 2020 voorgesteld. Dat zijn Meintje Krikke, Dirkje Groot, Jenny Pranger en Jetty Bak.

De activiteiten van Wieringer Vrouwen zijn te vinden op de pagina Op stap.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Wieringer historie:
Wuiven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...