17 AUGUSTUS HAVENFEEST MIDDENMEER
Uitgegeven op 10-08-2002 om 13:00  |  link  |  bewaar  |  print

Middenmeer - Het jaarlijkse havenfeest nadert met rasse schreden. De zeemeermin die vorig jaar tijdens de opening van de Brugstraat en de gerenoveerde jachthaven voor het eerst Het Groene Hart van de polder bezocht, vereert ook dit jaar Middenmeer weer met een bezoek. Op zaterdagavond 17 augustus staat dit alles te gebeuren rond de klok van halfacht.
Nadat de meermin middels het juiste aas aan wal is gelokt maakt zij een rijtoer door het dorp, om daarna vanaf De Kroonwaard per baar richting de haven te worden gedragen, voorafgegaan door onder andere het muziekcorps Creona. Rondom dit bezoek van de zeemeermin heeft het Comité Havenfeest in samenwerking met de Zakenclub Middenmeer tal van evenementen en amusement georganiseerd.

Avondmarkt.

Eén van de belangrijkste onderdelen van het Havenfeest is de grote avondmarkt. Deze markt bestaat uit ongeveer tachtig kramen en een grote variëteit aan artikelen worden aangeboden. Van homedecorations, aardewerk, potten en pannen, stoffen tot allerlei etenswaar. Diverse plaatselijke middenstanders prijzen hun koopwaar op de markt aan. Daarnaast worden enkele kramen bezet door plaatselijke verenigingen, onder andere de voetbalverenigingen C.V.W. en Flevo maar ook Het Historisch Genootschap voor de Geschiedenis van Wieringermeer. Er zijn nog enkele kramen te huur. Via 0227 502382 of 0653391117 kan men alsnog een plaatsje op deze drukbezochte, gezellige markt bemachtigen).
Tijdens de avondmarkt is de bekende Poppen- en berendokter, Jan Kalsbeek uit Sneek, aanwezig en hij houdt zitting tegenover de speelgoedzaak Meerhout. Hij repareert en/of restaureert ter plaatse de knuffels. Een telefoontje vooraf (0515 411752) maakt het mogelijk om alvast een afspraak te maken met deze ‘dokter’.
Tegenover De Duizendpoot toont sneltekenaar/entertainer Frank Los zijn talenten aan het publiek, terwijl 'Mister Kees' weer rondgaat om voor groot en klein zijn ballonnen te modelleren. Van de marktkramen zijn een aantal in gebruik voor de creativiteitsmarkt. Diverse Wieringermeerders laten hier iets zien van hun hobby en creativiteit. Ook hier is een behoorlijke variatie te bewonderen, waaronder houtsnijwerk, schilderkunst, poppen maken, werken met speksteen en het ontwerpen van 3d-kaarten. Het geheel van de markt wordt omlijst door de vrolijke klanken van het draaiorgeltje 'De Kleine Drom' van P. Visser uit Enkhuizen.

En dat is nog niet alles...

In en om de haven wordt een brandweer- en duikersdemonstratie gegeven. Na de demonstratie verzorgt de plaatselijke brandweer voor de kinderen ritjes met de brandweerwagen door het dorp.
Vanaf halfacht gevende ruiters van De Wieringermeerruiters, met hun paarden en pony’s, een demonstratie van show en spel op het gazon tegenover de Rabobank. Ook enkele westernruiters geven hun kunsten hier ten beste. Deze presentatie van De Wieringermeerruiters is bedoeld als een voorproefje van de in ere te herstellen Hipposdag, zoals die vroeger in Middenmeer bekend was. Vanaf volgend jaar wordt de traditionele Hipposdag weer in Middenmeer georganiseerd. Dit alles in samenwerking met De Wieringermeerruiters. De Middenmeerse countryzangeres Shayenne treedt, begeleid door de Amsterdamse gitarist Rob van Duuren, tijdens dit hippisch evenement voor eigen publiek op.
Bij de jeu des boules-baan toont de dit jaar zo succesvolle Middenmeerse gymvereniging 'Turnlust', een demonstratie van haar kunnen. Daarnaast brengt het Enkhuizer Operakoor enkele liederen ten gehore. Wanneer de zeemeermin op de baar de haven nadert, treden op een groot verlicht ponton enkele artiesten op, waaronder de winnaar van het Trostelevisieprogramma 'Una Voce Particolare', het talent van eigen bodem, Arwin Marcèl (Kluft), de bekende winnaar van de Soundmixshow 1995, Arno Kolenbrander en de Dreamcoat-nieuwkomer, Robert Kruis uit Den Helder. Rond de klok van elven neemt de zeemeermin na het zingen van het Wieringermeerlied door Annemarie Zuidema-Tromp, afscheid van het land, dat ruim zeventig jaar geleden haar domein was. Wanneer zij vervolgens in het duister verdwijnt besluit een groots vuurwerk het officiële gedeelte van deze avond. Tot lang daarna vermaakt de plaatselijke band Emotional Feedback, vanaf het water, de havenfeestgangers met een spetterende muziekshow. De plaatselijke horeca draagt haar steentje bij met een hapje en een drankje.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis 1962 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...