Enquête Waddengastronomie
Uitgegeven op 19-01-2022 om 17:27  |  link  |  bewaar  |  print

In het Waddengebied is een verscheidenheid aan streekproducten verkrijgbaar. Misschien gebruikt u wel streekproducten om bijzondere gerechten klaar te maken.

Streekproducten zijn (traditioneel vervaardigde en gangbare) voedselproducten die sterk verbonden zijn aan de grond of locatie. Of omdat de herkomst van de grondstoffen en de be- en verwerking in de regio plaatsvindt. Het Waddengebied heeft veel van zulke producten.
Denk daarbij aan gangbare gewassen en vruchten als aardappelen, ui en peulvruchten, cranberries en duindoorn, naast zuivelproducten, vis, schelpdieren en bijvoorbeeld lamsvlees. Maar ook meer bijzondere zilte teelten als lamsoor, zeesla en zeewier. Streekproducten kunnen bijvoorbeeld door restaurants verwerkt zijn in (lokale) gerechten, maar kunnen ook los gekocht worden (bijvoorbeeld bij een delicatessenwinkel). Al deze streekproducten vertellen iets over de cultuur van een streek of regio. Verhalen, smaken en gerechten die vaak tot de verbeelding spreken bij bezoekers en bewoners.

NHL Stenden Hogeschool zou graag te weten willen komen welke waarde u hecht aan (het nuttigen en/of kopen van) streekproducten tijdens uw bezoek aan de Wadden en de gastronomie aldaar. Helpt u mee door de vragenlijst in te vullen? Ga dan naar nhlstenden.survalyzer.eu. Invullen duurt ongeveer 5-10 minuten en u maakt bovendien kans op een leuke prijs.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Algemeen nieuws: