Succes na rust te sterk voor VZV
Uitgegeven op 21-03-2016 om 12:39  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Voor de rust gebeurde er hoegenaamd niets bij de wedstrijd Succes-VZV. VZV had twee wapenfeiten voor de rust. In de tweede minuut schoot Leegwater van VZV net voorlangs en in de 40e minuut deed spelmaker Koenis hetzelfde.

Succes kwam niet verder dan een schot van Pieter Mulder. Een helft om snel te vergeten. Na rust werd alles anders! In de 46e soleerde de ingevallen de Kleine door de defensie van VZV en vanaf de zestien rondde hij fraai af (1-0). Succes kwam hierdoor in zijn ritme en begon steeds beter te voetballen. Met goed combinatiespel zette men VZV onder druk. Toch was de 57e minuut cruciaal. Spelmaker Koenis schoot een vrije trap op de lat. Op het moment dat dit gebeurde gaf Leegwater Yoeri Jansma een elleboogstoot. Het gevolg was dat hij met rood terecht kon vertrekken. In de 60e minuut werd Jeroen Norder alleen op de keeper afgestuurd. Zijn inzet belandde echter op de lat. In de 63e minuut werd Norder weer diep gestuurd. Nu was het wel raak (2-0). In de 67e minuut gaf de Kleine een niet te missen kans aan Schuit. De bal belandde echter bij de cornervlag doordat de bal bij het schieten net opstuitte. In de 69e minuut kreeg Koenis nog een mooie kans, maar hij schoot net naast. Toen braken er twee geweldige minuten aan. Eerst lag Koenis de bal perfect met de borst terug, waarna de Boer zeer fraai afrondde (2-1). Een minuut later gebeurde hetzelfde aan de andere kant. Stan de Koning gaf een fraaie voorzet aan Jeroen Norder die ook zeer fraai inkopte (3-1). Echt twee wereldgoals. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. Hierna kregen Norder, de Kleine en Stef de Koning de kans om de uitslag groter te maken, maar het bleef 3-1. Al met al een dik verdiende overwinning van Succes na een uitstekende tweede helft. Uitblinkers waren Dennis Norder, Bart de Kleine en Stef de Koning. Succes leidt nu de derde periode met 6 punten uit 2 wedstrijden. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Geel Zwart en hier heeft men nog een appeltje mee te schillen. Vorig jaar werd daar een 3-0 voorsprong totaal onnodig weggegeven.

Met dank aan Hans Stijgstra en Danny Peper (foto's)