Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 03-02-2016 om 02:44  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Doe mee, verlos de zee, onder dat motto staan er vanaf zaterdag vuilcontainers langs de Waddenzeedijk. Het initiatief komt van een aantal inwoners van het voormalige eiland Wieringen, waaronder Cobi van Dalen, die zich al langer stoorde aan het zwerfafval wat zij tegenkwam tijdens haar dagelijkse rondje langs het wad.

Zaterdag wordt de ingebruikname van de vuilcontainers feestelijk gevierd bij clubgebouw Corvus Corone in Oosterland. Na het officiële gedeelte, gaan de aanwezigen met zakken (zelf meenemen) vuil ruimen langs de kust. Het afval kan daarna gedumpt worden in de door de gemeente geplaatste bakken. Wie dit initiatief wil ondersteunen en er zaterdag bij wil zijn, kan een mailtje sturen naar cobi1959@gmail.com

Dan onze aanbieding deze week,

5 stukjes zalmfilet van circa 200 gr/st voor € 12.90 ( p/kg)

U kunt de zalm hier bestellen.

Tot slot geven we u nog een lekker recept met zalm!

Zalm uit de oven met groentewraps (4 pers)

4 stukjes zalm
4 eetlepels honing
2 eetlepel Zaanse grove mosterd
4 handjes ongebrande en ongezouten noten (amandelen en hazelnoten)

400g champignons
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
4 tomaten
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
4 middelgrote wraps
peper, zout, olijfolie
3 theelepel oregano
3 theelepel tijm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een klein ovenschaaltje in en leg de zalm daar in. Meng in een schaaltje de twee eetlepels honing met de eetlepel mosterd en verdeel dit over de zalm.

Hak ondertussen in de keukenmachine de noten tot de gewenste grootte. Snipper de sjalotjes, pers de knoflook en snijd de overige groenten in stukjes.

Strooi de gehakte noten over de zalm (lekker royaal) en zet de zalm voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit dan een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en fruit daarin de ui en knoflook samen. Doe de courgette- en paprikablokjes daarbij en bak circa 5 minuten. Voeg dan de champignons en kruiden toe en bak nog 5 minuten. Als laatste doe je ook de tomaten erbij en warm dit nog even door. Breng verder op smaak met peper en zout.

Haal de zalm uit de oven, vul de groente wraps en serveer samen.

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: