Mogelijke fusie met Den Helder smerig spelletje
Uitgegeven op 10-01-2016 om 12:11  |  link  |  bewaar  |  print

(INGEZONDEN BERICHT

Bij de vorige herindeling was Anna Paulowna faliekant tegen een fusie met Den Helder en wilde voor geen goud samengevoegd worden met de gemeente Den Helder. Wieringen werd op het allerlaatste moment alsnog bereid gevonden zich aan te sluiten bij de gemeente Anna Paulowna, Wieringermeer en het hevig in verzet gekomen Niedorp.
Nu komt burgemeester Koen Schuiling met suggestie en het voorstel dat de gemeentes in de Noordkop moeten gaan fuseren tot één grote gemeente. Hij krijgt daarbij steun van de burgemeester van Hollands Kroon, Jaap Nawijn. Burgemeester Marjan van Kampen van Schagen vindt, dat samenwerken ook al veel moois kan brengen.

De voorstanders van fusie stellen dat een grote Noordkopgemeente slagvaardiger is en gemakkelijker toegang krijgt tot 'Den Haag'. Alsof ze zich daar in Den Haag dan wel door laten beïnvloeden.
Dit smerige spelletje was door de actievoerders uit de gemeente Niedorp bij die vorige fusie al voorspeld. Schoofs werd aangesteld en als Anna Paulowna niet wil, dan naaien we Niedorp er maar in. Zowel de gemeente Schagen als de gemeente Niedorp wilden dolgraag samen in de West variant.
Van Kampen toen der tijd burgemeester van Wieringen reageert voorzichtiger. Onze gemeente is ontstaan uit een fusie van drie gemeenten. Die hebben nu 46.000 inwoners en dat is een acceptabel aantal.

Duidelijk is nu toch wel dat de inwoners van Niedorp de dupe zijn van dit smerige spel en bij Schagen had gemoeten en Den Helder met Anna Paulowna bij Hollands Kroon.

Theo Moras



Vanwege een storing is het op dit moment niet mogelijk om advertenties in de rubriek Kerkplein te plaatsen.
Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak.



Oproep:
Ik heb vanmorgen een Puch fiets gevonden aan de Hortensialaan in Hippolytushoef.
Degene die zijn Puch fiets kwijt is kan contact met mij opnemen en zijn fiets beschrijven. Klopt de beschrijving kan hij hem op komen halen.

Reacties naar: Kokpronk@quicknet.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws: