'En het is lekker op de trekker....'
Uitgegeven op 09-05-2005 om 06:52  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Dit jaar zal het Wieringer Weekend plaatsvinden op 8, 9 en 10 juli aan de Westerklief nabij de N99 over Wieringen, op het land van de maatschap Bakker. De aftrap is vrijdag met een buurtborrel. Op de zaterdag wordt gestart met de kalverenkeuring. De keuring is een niet IBR-vrije keuring. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk jongelui met hun beste kalveren inschrijven. Ook deelnemers van buiten Wieringen zijn welkom. Een keurmeester zal de kampioen en de reservekampioen aanwijzen. Deelname is gratis.

Daarna is het de beurt aan de solexen. De rijders moeten een sprint aangaan, hun vaardigheid bewijzen en ook nog ringsteken. De tijden worden bij elkaar opgeteld. Inschrijven kost € 10.

Na de solexen is het tijd voor grasmaaiers. Ook op de grasmaaiers moet de rijvaardigheid worden bewezen en is het ringstekend een vast onderdeel. De liefhebbers rijden ook nog een één-tegen-éénrace. Hier geldt alleen de tijd. Verder heeft de organisatie een zogenoemde dragrace op het oog. Dit idee komt uit Amerika. Alle grasmaaiers staan op één lijn en starten tegelijk voor een race over ongeveer drie meter. Voor de winnaar is er een beker. Inschrijven kost € 10.

's Avonds zorgen De Bikkels voor livemuziek in de feesttent. Deze band speelde al eerder in het voorprogramma van Jovink en de Voederbietels en de Golden Earring.

Voor de oldtimers - tractoren met een bouwjaar van voor 1970 - is op zondag weer de sleepbak gehuurd. Ook de sprint en het slingerparcours (vaardigheid) staan op het middagschema. Inschrijven kost € 15. Voor de jongsten is er de trapskelterrace. Deelnemers tot twaalf jaar kunnen kosteloos meedoen op het grote trekkerparcours. De winnaar krijgt een beker.

Het gehele weekend is de feesttent geopend en zal er ook een hapje te verkrijgen zijn. Ook is er een springkussen.

Inschrijven kan door het formulier van www.hovius.com te downloaden of even contact op te nemen via tow@quicknet.nl of 06-41222084. Inschrijven kan tot 31 mei.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: