Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 03-06-2015 om 09:36 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws van de havenkant.
We gaan er gewoon vanuit dat het van het weekend supermooi weer wordt! Al veranderd het weersbericht nog bijna elk uur, het moet toch een keer mooi worden?! De barbecue staat al te lang in de garage, even afstoffen, zorgen voor voldoende houtskool en aansteken maar!
We hebben op het internet een paar lekker recepten gevonden voor op de barbecue. We hebben uiteraard vooral gekeken naar lekkere recepten met de vis die in de aanbieding is, zalm! Deze week daarom een lekker recept met zalm. De komende periode zullen we af en toe ook lekkere recepten delen via onze Facebookpagina!
1 kilo verse zalmfilet voor € 14.00!!
Zalmspiesjes met rucolasaus.
Circa 600 gr zalmfilet
9 plakken Coburger ham
75 rucola
50 g walnoten
125 ml zure room
1 el geraspte mierikswortel (potje)
1 el olijfolie
Snijd de zalm in 18 blokjes en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel er de helft van de rucola over. Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm. Rijg 3 blokjes aan 1 satéprikker ( leg de satéprikkers een nacht in het water, dan verbranden ze niet zo snel, of gebruik metalen spiesen).
Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn. Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar. Keer halverwege. Serveer de spiesen met de rucola-saus.
U kunt voor dit recept ook kabeljauwfilet, zeewolffilet, zeeduivelfilet of heek/lengfilet gebruiken. Of maak een combi van zalm en een witvissoort!
Mocht het weer nu echt tegenvallen, dan kunt u de spiesjes uiteraard ook altijd in een grillpan of onder de grill maken!
Lekker voor de barbecue is een salade met opperdoezer rondjes. Deze ambachtelijk geteelde en gerooide aardappelsoort uit het bekende Opperdoes zijn deze week bij Hero in de aanbieding, 2 kilo voor € 5.00!
Dan nog een lekker wijntje halen bij Ben en de barbecue kan aan!
Een fijne week en tot zaterdag!
Oh ja…….de zalm kunt u HIER bestellen!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl
www.vistival.nl