Rock’n Rollators herrijzen voor benefiet Glazen Huis
Uitgegeven op 03-12-2014 om 12:00  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER – Na zeven jaar komt er weer een optreden van de Rock’n Rollators. De gelegenheidsformatie van overwegend Wieringer muzikanten speelt op zaterdag 6 december in café Tante Pietje aan de Havenstraat in Den Oever.


De Rock’n Rollators treden morgen op voor Serious Request.(foto: Tino Kerdijk)


De formule werd in 2005 bedacht door Joost Keijzer, lid van een muzikale familie en van de Noeverse Bietbent. Het leek hem leuk jonge, plaatselijke talenten naar voren te brengen voor een eenmalig optreden, om, ondersteund door wat oude rotten, een aantal rockklassiekers en wat moderner repertoire ten gehore te brengen. Die formule sloeg goed aan en werd in 2007 en 2008 nog eens dunnetjes overgedaan.Daarna namen de muzikale activiteiten van de jeugd zo’n vlucht, dat het evenement niet meer werd herhaald. De kentering kwam eind augustus, tijdens de Flora- en Visserijdagen, het jaarlijkse volksfeest in Den Oever. In de Tent op de Haven werden deze geopend met een reünieoptreden van Walther PPK & the Bullets. Dat bracht de jongelui op het idee ook de Rock’n Rollators weer eens nieuw leven in te blazen.
Ivan Pranger riep de leden bij elkaar en kwam tot overeenstemming met Bob Schuiling, uitbater van het café Tante Pietje, om het optreden daar plaats te laten vinden. De beroepsmuzikanten in het gezelschap bleken op 6 december, de dag na Sinterklaas, allemaal vrij te zijn.
Met het optreden wordt ook een goed doel gesteund. De opbrengst wordt beschikbaar gesteld aan het Glazen Huis Hippo. Drie radiopresentatoren zullen zich dan, net als vorig jaar, voor 24 uur laten opsluiten om tegen vergoeding verzoekplaten te draaien. Daaromheen spelen zich ook nog weer allerlei activiteiten af. En wat dat allemaal opbrengt, gaat naar 3FM Serious Request, dat ditmaal in actie komt voor verkrachte vrouwen en meisjes in oorlogsgebieden.
De Rock’n Rollators bestaan uit Ivan Pranger (zang, sologitaar), Maartje Keijzer (zang), Lisanne Bosman (zang), Henk Cornelissen (zang, slaggitaar, percussie), Joost Keijzer (zang, toetsen), Albert Keijzer (toetsen), Jan-Willem Keijzer (toetsen), Willem Keijzer (basgitaar) en Cor de Visser (drums).

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mulo Perklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...