Een droom die uitkomt!
Uitgegeven op 27-11-2014 om 17:43  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Als jonge meid heeft Martine Bil bij Koos Boersen met veel plezier haar eerste schreden in het restarant wereldje gemaakt, koken en serveren.Toen wist ze al wat ze in de toekomst wilde. Later en tijdens hielp ze bij vader en moeder in Wieringerwerf in de Mariannebar en café Bij de Buren. Nu is zij daar de 'uitbaatster'(blijft een mooi woord) en met de komst van Het Arbeidsburo kwam er ook een schitterende keuken in het pand aan de Brinkweg in Wieringerwerf. Daar gaat nu nog meer mee gebeuren! De droom komt uit.


Binnen een week is de Polderzaal omgebouwd tot Effe Eten. Oké, Rodney Roodzant heeft daarvoor een week in de werkplaats het meubilair getimmerd. Vrijdag 28 november gaat het los!

Martine liep al jaren met dit idee in haar achterhoofd. Een laagdrempelig restaurant met verfrissende nieuwe op klassieke toon geïnspireerde smaakvolle maar bovendien tongstrelende gerechten. Het is beter om het een eetcafé te noemen, zegt ze zelf. Het grenst per slot van rekening aan het café! Dan zou je vanaf nu het café dus een drinkrestaurant kunnen noemen? Nee hoor, alle gekheid op een stokkie, hier is iets moois gemaakt, een prachtige plus voor Wieringerwerf en omstreken. Voorlopig gaan de pannen op vrijdag, zaterdag en zondag op het vuur. Marco Roodzant gaat daarin roeren! Marco heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in Schagen waar hij jaren in Linke Loetje aan het roer stond. In de schitterende keuken wordt hij bijgestaan door koksmaatje Leonie. Martine gaat de gerechten serveren samen met Thari, en wat hebben ze er ongelooflijke zin in.

Peper, zout, servies en bestek moest donderdagmiddag nog op tafel, maar een overzicht van de zaak wilden wij u niet onthouden. Speciaal voor vader Piet heeft Marco een tranentrekker in de zaak opgehangen, een levensgrote foto van opa en oma Bil. Martine: "Men zegt dat ik veel lijk op mijn overgrootmoeder en dezelfde trekjes heb!"

Het restaurant is zo ontworpen dat de tafels en stoelen er zo uitgehaald kunnen worden en zodoende bij het café betrokken kunnen worden tijdens feestavonden en feesten. Daarom kan het gebeuren dat de keuken incidenteel eens dicht kan zijn.

Martine: "We doen het goed, gezellig, knus en we gaan er met z'n allen voor!" Vader Piet en moeder José staan erachter en zijn net zo gespannen als dochterlief. Hoewel Piet meer van'het tankie leegtappen is', is hij nu ook om en vreselijk trots op de nieuwe poot in het bedrijf. Donderdagavond gaan er 25 vrienden en bekenden proef eten tijdens de generale repetitie. Vrijdag is de Grand Départ voor Effe Eten. Het is verstandig om even te bellen voor een tafeltje.

Tafeltje is niet het juiste woord. Rodney Roodzant heeft het meubilair getimmerd, zeg dus maar gerust robuuste tafel. Het eetcafé is schitterend ingericht met vaak simpele huis en tuin dingen. Er kunnen zo'n veertig gasten aanschuiven. Uiteraard kan men eerst gezellig een aperitief nuttigen in het café. De zaak is wel gescheiden en heeft een eigen entree. Tussen het café en het restaurant komt een afscheiding middels een dik zwaar gordijn die op een kiertje gezet kan worden.

Nu wordt er overigens al geruime tijd gekookt in de keuken. Buffeten, walking diners, keuzemenu's worden al sinds de opening van Het Arbeidsburo geserveerd. Ook wordt er gekookt voor bedrijven die op locatie een warme maaltijd willen eten tijdens het werk.

De menukaart ziet er lekker uit. Voorgerechten tussen 5 en 10 Euro, hoofdgerechten tussen 15 en 20 Euro en de toetjes zo rond de 5 Euro. Er staan speelse tongstrelende gerechten op de kaart. Neem bijvoorbeeld de "Biesheuvels" Knoflooksoep met knoflook van de zeebodem. Of voor € 11,11 "ALAAF" een polonaise door de (voorgerechten)keuken met een knipoog naar de carnavalsvereniging. Vis komt natuurlijk uit Den Oever want ze gaan voor de beste kwaliteit. Iers vlees, mjammie..... Eten is weten, dus ga snel langs en oordeel zelf. Met de kennis en ervaring in huis geeft Wieringernieuws op voorhand al een tien!


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bouw sluizen Den Oever 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...