Tweede promotie Basketbalvereniging Wiringherlant
Uitgegeven op 08-04-2014 om 13:30  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Zaterdag 5 april, Na het kampioenschap afgelopen jaar heeft de formatie van basketbalvereniging Wiringherlant op deze dag de kans hun tweede kampioenschap op rij te behalen. Het constante spel van de mannen is dit seizoen de reden dat er 2 wedstrijden voor het einde van het basketbaljaar om de eerste plaats gestreden wordt.

(foto door rainbowphoto.nl – Iris Meijerink)

In tegenstelling tot vorig seizoen is het nu mogelijk om het kampioenschap in de thuishal binnen te slepen. De zuiderzeehal is de heren goedgezind, gezien de ongeslagen status. Met veel vertrouwen kan daarom de wedstrijd ingegaan worden.
Het publiek is massaal naar de sporthal gekomen om de thuisploeg aan te moedigen. Dit heeft zeker geholpen bij de start van de wedstrijd. Door de altijd felle verdediging wordt direct geprofiteerd door de eerste 2 scores op het bord te zetten.
De goede opening wordt doorgezet en het leidt tot 29 – 10 voorsprong in het eerste kwart van de wedstrijd. Het lijkt een onvervalste “walk-over” te worden. Al weet de tegenstander in het tweede kwart zelf wel meer punten te maken, de voorsprong loopt evengoed nog verder uit tot een ruststand van 51 -25.
De titel ligt voor het oprapen door de comfortabele voorsprong. Alleen mist de thuisploeg in het derde kwart veel meer schoten dan in de eerste helft. Gelukkig staat de verdediging nog altijd goed en kan de tegenstander geen moment profiteren.
Het laatste kwart gaat van start met een stand van 64 – 34. De thuisformatie is erop gebrand om het publiek te trakteren op een mooi slot. Coach Ruuth Jung weet de neuzen de goede kant op te krijgen. In het laatste kwart laten de mannen zien dat met name de trainingen van Ruuth weer vruchten afwerpen.
De bal wordt goed gedeeld en dit leidt tot fraaie scores. Afgewisseld door een zeer strakke verdediging, wat ervoor zorgt dat de tegenstander er niet meer aan te pas komt. De eindstand van 89 – 48 is een hele mooie beloning voor een succesvol seizoen.
Volgend seizoen wordt er weer een niveau hoger gespeeld. Voor de kleine vereniging is dit een mooie beloning voor alle leden en vrijwilligers. Wel blijft het moeilijk om voldoende teams op de been te houden. Hopelijk leid dit succes voor de club tot wat extra aanloop (iedereen mag 3x vrijblijvend meetrainen).
Scores: Joost (25), Swen (18), Rui (14), Teun (9), Wouter (8), Willem (6), Jurrie (5), Jort (2), Glenn (2)