Politie controleert op mest uitrijden
Uitgegeven op 23-09-2004 om 16:31  |  link  |  bewaar  |  print

Politie controleert op mest uitrijdenREGIO - Door de politie zijn in de Noordkop de afgelopen dagen controles gehouden op een juiste toepassing van de verspreiding van mest.

Nadat door minister Veerman in eerste instantie ontheffing was verleend tot 15 september 2004 is het toch verboden vanaf dat tijdstip tot en met 31 januari 2005 mest uit te rijden in aangewezen gebieden. Dit zijn overwegend de (zandige) kustgebieden van Callantsoog tot en met Den Helder en gedeeltes in Wieringen en Wieringermeer. In de niet aangewezen gebieden mag dan alleen nog op braakliggende landbouwgronden mest worden uitgereden als deze direct wordt ondergewerkt. Dit wordt emissiearm genoemd. In het gehele gebied is het uitrijden van mest op graslanden verboden.

De controles hebben reeds 5 processen-verbaal opgeleverd van bollentelers die vaste mest gebruikten als anti-stuifdek op hun bollenland. Papiercellulose is daarvoor het alternatief. Komende week zullen de controles worden voortgezet onder coördinatie van de afdeling milieu van de politie.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws: