Tonegido Dames winnen ruim van Schagen
Uitgegeven op 02-02-2014 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Ook in de elfde wedstrijd van de zaalcompetitie zijn de Tonegido dames ongeslagen gebleven. Hekkensluiter Schagen werd gemakkelijk met 23-8 verslagen.

Tegen Schagen begonnen de Tonegido dames slap aan de wedstrijd en pas na 7 minuten werd het eerste doelpunt door Tonegido gescoord. Schagen scoorde 2 minuten later hun eerste doelpunt 1-1. Tonegido ging in het verloop eerste helft wel wat feller spelen nadat de stand 3-4 voor Tonegido op het bord stond. Vooral de verdediging stond sterk met aan het hoofd de goed spelende keepster Chantal de Jongh. Aanvallend zat er te weinig beweging in om echt snel afstand te nemen van Schagen. Omdat ook Schagen aanvallend geen potten kon breken en Tonegido toch zijn doelpunten
mee pakte gingen zij rusten met een voorsprong van 3-9.

(foto Flip Liebe)

Na de rust schroefde Tonegido het tempo aanvallend op en kwam er meer beweging in de aanvallen, waardoor Schagen verdedigend meer in de problemen kwam. Ook de verdediging bleef goed geconcentreerd verdedigingen. Bij 3-12 scoorde Schagen voor de eerste keer in de tweede helft, 4-12.
Tonegido bleef echter de tweede helft goed bij de les en kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. Tonegido liep verder uit met goede uitgespeelde aanvallen en goede afstandsschoten. En won dan ook gemakkelijk: 23-8.