Vrijwilligerspunt De Schakel actief in Hollands Kroon
Uitgegeven op 10-12-2013 om 12:31  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Gemeente Hollands Kroon wil graag het vrijwilligerswerk in haar gemeente stimuleren. Dankzij vrijwilligerswerk is het mogelijk allerlei voorzieningen in de gemeente in stand te houden.

Daarnaast geeft het de mensen de kans om zichzelf te ontplooien, ervaring op te doen, andere mensen te ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding te hebben of zich in te zetten voor iets wat men belangrijk vindt. Voor mensen die zich in een langdurige uitkeringssituatie bevinden kan vrijwilligerswerk als sociale activering dienen. Ook kan vrijwilligerswerk als een stageplek fungeren om ervaring op te doen.

De gemeente Hollands Kroon heeft Wonen Plus Welzijn gevraagd een digitaal vrijwilligerspunt te realiseren.

De voordelen van een digitaal vrijwilligerspunt zijn:

24 uur en 7 dagen per week toegang tot de informatie
Vrijwilligers kunnen gericht op zoek gaan naar een vrijwilligerswerk in het gewenste dorp. Online kan het eerste contact tussen vrijwilliger en organisatie gelegd worden, waarna er een afspraak gemaakt kan worden voor kennismaking.
Waar vrijwilligersorganisaties nu vooral nog persoonlijk benaderd worden door vrijwilligers, zal dit straks gebeuren door aanmelding via de vacaturesite. Dit biedt veel overzicht en efficiëntie voor de organisaties.
Voor de grotere instellingen, bijvoorbeeld de zorgsector, is het digitaal werken erg efficiënt en zullen vrijwilligers niet meer via allerlei wegen binnen komen. Daarnaast kunnen zij de eigen organisatie en de vrijwilligersklussen goed zichtbaar maken aan de doelgroep.
Het totale vacature aanbod overzichtelijk op een rij.
Het vrijwilligerspunt zal eind december actief zijn in de gemeente Hollands Kroon.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Algemeen nieuws: