Lintjesregen 2013, de bui trekt dit jaar over Wieringen heen
Uitgegeven op 26-04-2013 om 12:00  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Acht inwoners van gemeente Hollands Kroon kregen vrijdagochtend 26 april a.s. bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) een Koninklijke Onderscheiding. De inwoners ontvingen hun Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester J.R.A. Nawijn in het gemeentehuis De Ontmoeting. Voor het eerst sinds mensenheugenis was er dit jaar geen onderscheiding voor een inwoner van het voormalig eiland Wieringen weggelegd.


Op de foto zijn te zien:

Bovenste rij van links naar rechts: Dhr. A.P. Dijkshoorn, Dhr. G. Hage, Dhr. R. Wiedijk, Dhr. B.M. Vonderbank
Onderste rij van links naar rechts: Mevr. M.C.G.L. van den Bemt-Franken, Mevr. M.H. Roos-van Riel, burgemeester J.R.A. Nawijn, mevrouw W.J. de Weerdt, mevrouw Stevens-Kisjes


Kent u iemand voor een lintje?
Kent u iemand woonachtig in Hollands Kroon die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding? Dan kunt u nu al een decoratievoorstel voor de lintjesregen van 2014 indienen. Het voorstel richt u aan burgemeester J.R.A. Nawijn van gemeente Hollands Kroon. De voorstellen moeten voor 1 september 2013 zijn ingediend.

U kunt het beste vooraf contact opnemen met de gemeente. U krijgt dan uitgelegd wat u verder moet doen om het voorstel in te dienen. Daarna verzamelt u de benodigde gegevens. Hebt u alle gegevens bij elkaar, dan dient u het voorstel in bij de burgemeester. Op www.lintjes.nl staat welke informatie u moet overhandigen over de persoon, die u voordraagt. Voor meer informatie belt u met (088) 32 15 000 en vraag naar kabinetszaken.

De volgende personen worden onderscheiden (genoemd in willekeurige volgorde) met daarbij een korte toelichting zoals verwoord door de burgemeester tijdens de uitreiking:



Mijnheer B.M. Vonderbank
Woonplaats: Breezand
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mijnheer Vonderbank was ruim 40 jaar zeer actief voor de Breezandse Bridge Club, maar ook door zijn vroegere werk als ambulancebegeleider bij de EHBO-vereniging. Daarnaast is hij al 18 jaar vrijwilliger bij de Rooms-Katholieke Sint-Jan in Breezand. Daar besteedt hij heel wat uren per week aan, want 'in de kerk is altijd werk'. Toch heeft hij nog tijd over voor zijn werk als bestuurslid van de recreatievereniging in Breezand, als voorzitter van de biljartclub, als organisator van de bingomiddag... en ook ouderenvereniging De Carrousel kan op hem rekenen. En welk klusje er ook te doen is, mijnheer Vonderbank gaat altijd goedgeluimd op pad. En het liefst snel, want er moet wel altijd een beetje vaart in het werk zitten. Dat is maar goed ook, want dan blijft er meer tijd over om mooie momenten samen te vieren: dat vindt hij belangrijk.


Mijnheer G. Hage
Woonplaats: Wieringerwerf
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Of het nu een ritje naar Magnushof is of een rondje van Kreileroord naar Schagen: de kans is groot dat men mijnheer Hage achter het stuur treft van de rolstoelbus. Hij rijdt namelijk niet alleen al 18 jaar voor Woonzorggroep Schagen, maar ook al weer 4 jaar op de buurtbus. Dat wil zeggen, als hij niet druk is met allerhande klusjes voor WonenPlusWelzijn, waaraan hij al reeds 9 jaar verbonden is. Meerdere uren per week voert hij klusjes uit voor mensen die dat zelf niet meer kunnen. Wat voor hem voorop staat bij al deze activiteiten, is het contact met de medemens. Hij staat bekend als iemand die altijd klaar staat voor een ander en dan ook vaak roept: "Als er wat aan de hand is, trek je maar aan de bel". Veel mensen kunnen dus op hem rekenen.


Mijnheer A.P. Dijkshoorn
Woonplaats: Breezand
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mijnheer Dijkshoorn is sinds 1980 heel actief voor Atletiekvereniging DOKEV. Daarvoor was hij zeer betrokken bij de Nederlandse Hervormde Kers en de Kerkenraad, als diaken, penningmeester en scriba en was hij voorzitter van het schoolbestuur van de Regenboogschool in Breezand. Tegenwoordig gaat eigenlijk al zijn tijd naar DOKEV als trainer, coördinator en wedstrijdleider. Bovendien houdt hij op eigen initiatief ook nog de tuin van de vereniging netjes. En niet alleen de buitenboel ligt er goed bij dankzij hem. In 2008 is het verenigingsgebouw uitgebouwd waarvoor hij een groot deel van de bijbehorende werkzaamheden op zich heeft genomen. Mijnheer Dijkshoorn is iemand die veel klusjes naar zich toe trekt en deze zonder mopperen uitvoert. Iemand die soms wat op de achtergrond blijft, en die af en toe misschien zelfs té bescheiden is. Maar zijn werk is niet onopgemerkt gebleven.


Mevrouw W.J. de Weerdt
Woonplaats: Anna Paulowna
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Als zweminstructeur heeft mevrouw De Weerdt bij de Marine Sport Vereniging Zeemacht al 45 jaar de zorg over jonge zweminstructeurs en een hele groep jonge zwemmertjes. Daarnaast begeleidt zij kinderen met een beperking. Ook is zij rapporteur van de Nationale Raad Zwemdiploma’s en besteedde zij eerder heel wat uren per maand aan het voorzitterschap voor de Vereniging ex- en actief dienende vrouwelijke militairen der Koninklijke Marine. Daarnaast is mevrouw De Weerdt actief voor het landelijke Veteranen Platform, waar zij tot op de dag van vandaag bestuurslid is. Het is bijna niet te geloven, maar naast al deze uren vrijwillige inzet, heeft zij ook nog tijd voor haar geliefde honden. Ook gaat zij graag op pad met de caravan. Mevrouw De Weerdt is geen type om stil te zitten, zij gaat maar door om zich in te zetten voor de mensen die niet altijd even goed voor zichzelf kunnen opkomen. Want hen helpt zij het liefst. En daar zijn de zwemmertjes en de betrokken militairen ontzettend blij mee.


Mijnheer R. Wiedijk
Woonplaats: Nieuwe Niedorp
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Wie in Nieuwe Niedorp woont,kent bijna zeker meneer Wiedijk. Is het niet van de Sportstichting Nieuwe Niedorp, dan is het wel van zijn werk voor het Niedorper Weekblad. Of via zijn betrokkenheid bij woonzorgcomplex De Roode Eenhoorn, waar hij medeoprichter en voorzitter van is. Daarnaast is hij ook medeoprichter en voorzitter van de Dorpsraad Nieuwe Niedorp. Mijnheer Wiedijk is al met al ruim 25 jaar meerdere dagen per week actief voor zijn dorp. Maar ook daarbuiten kennen ze hem als een betrokken man. Zo is hij bestuurslid van de Nederlandse Hervormde Wezenadministratie én penningmeester van Hospice Schagen. Met zijn gedrevenheid lukt het hem om mensen te enthousiasmeren. En waar andere mensen soms problemen zien, zegt mijnheer Wiedijk: "We hebben geen probleem, we hebben een uitdaging".


Mevrouw M.H. Roos- van Riel
Woonplaats: Middenmeer
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Roos-van Riel is nauw betrokken bij het Wieringer Eilandmuseum 'Jan Lont', de VVD Wieringermeer en de kroniek van het Historisch Genootschap Wieringermeer. "Niet zeuren, gewoon doen.", is een veelgehoorde uitspraak van haar. Sinds de jaren '60 heeft zij altijd de handen uit de mouwen gestoken voor de gemeenschap. Als medeoprichter van Stichting Open Jeugdwerk, als lid van de oudercommissie op school, bij de studieclub Agrarische Vrouwen Wieringermeer, als redacteur voor het Agrarisch Dagblad en als secretaris en bestuurslid van de Culturele Kring Wieringen. Mevrouw Roos-van Riel staat open voor alles. Zij probeert graag nieuwe dingen uit en toont zelf initiatief. Zoals bij de bouw van de nieuwe bezoekersruimte van het museum Jan Lont. Zij ziet de kracht van mensen om haar heen en kan ieder goed beoordelen op hun kwaliteiten. En dat komt goed van pas in het vrijwilligersleven, waarin altijd meer dan genoeg werk aan de winkel is. En heeft er niemand anders tijd? Dan doet zij het zelf.


Mevrouw P. Stevens-Kisjes
Woonplaats: Slootdorp
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Al dertien jaar is mevrouw Stevens-Kisjes wijkdame van de Protestantse Gemeente Slootdorp. Daarnaast is zij jarenlang beheerder geweest van ontmoetingsgebouw De Schakel. En al meer dan tien jaar is zij actief lid en bestuurslid van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen. En dan zijn we er nog niet. Want zij is maar liefst 25 jaar kantinebeheerder geweest bij voetbalvereniging CVW Slootdorp, waarvan ruim 23 jaar samen met haar man. Een prachtige mijlpaal! Mevrouw Stevens-Kisjes is iemand die altijd klaar staat voor haar naasten en goed kan luisteren. Haar motto is 'een dag niet gelachen is een dag niet geleefd' en daarmee vrolijkt zij dagelijks veel mensen op.


Mevrouw M.C.G.L. van den Bemt-Franken
Woonplaats: Anna Paulowna
Lid in de orde van Oranje-Nassau

Als oprichter, overblijfkracht en coördinator van de tussenschoolse opvang van de Spoorbuurtschool is mevrouw Van den Bemt-Franken al sinds 1982 actief voor de kinderen van deze school. Ook bij schoolfeesten, handarbeidlessen en schoolkamp steekt zij graag de handen uit de mouwen. En als gids tijdens de Bloemendagen voorziet zij jaarlijks veel bezoekers van allerhande informatie over dit mooie evenement. Mevrouw Van den Bemt-Franken heeft altijd oog voor naasten die haar hulp goed kunnen gebruiken. Het kan zelfs zijn dat zij daarbij zichzelf af en toe te kort doet.

(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Actueel...
26-04-2024 Vrijdag 26 april regende het lintjes in de gemeente Hollands Kroon
26-04-2024 Annie Lont lid in de Orde van Oranje-Nassau
26-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
26-04-2024 Koningsdag 2024
26-04-2024 Denk mee over het concept gevelinspiratieboek: Hippolytushoef en Den Oever
26-04-2024 Placemats voor in de keuken - Praktische voordelen en materialen
26-04-2024 Kerknieuws
26-04-2024 Vrijwilligers gezocht
26-04-2024 De veelzijdigheid van cortenstaal borderrand
26-04-2024 Wieringers in het buitenland
25-04-2024 De bibliotheek maakt je wereld groter
25-04-2024 Overleden de heer en mevrouw Numeijer
25-04-2024 Turnsters GV-Wieringen presteren uitstekend tijdens finaleweekend
25-04-2024 Nieuwbouwplannen schoollocaties Hippolytushoef vertraagd
25-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
25-04-2024 Onafhankelijk Hollands Kroon steekt handen uit de mouwen
24-04-2024 Auto rijdt het Ulkediep in
24-04-2024 Pieter Scheltus na stratenmaker nu campingeigenaar
24-04-2024 Resultaten Inwonerspeiling gemeente Hollands Kroon bekend
24-04-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
24-04-2024 Een inspiratie dag voor vrouwen én mannen op zaterdag 11 mei 2024
24-04-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Hemelvaart en Pinksterweekend 2024
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Still Be Loved
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions