Break Out ’88 bestaat 25 jaar
Uitgegeven op 18-04-2013 om 19:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Basketbalvereniging Break Out ’88 bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, dit jaar 25 jaar. Op 6 juni 1988 is de toenmalige basketbal vereniging ’t Zwin verhuisd van Den Oever naar Hippolytushoef waar een nieuwe sporthal gebouwd was. Deze nieuwe hal was een uitkomst, want de zaal in Den Oever werd te klein voor de snel groeiende vereniging.’t Zwin was een omnivereniging waar basketbal een onderdeel van was. Toen de vereniging verhuisde was er een nieuwe naam nodig. Een van de toenmalige leden, Claudie Karsten, heeft de naam Break Out ’88 bedacht.

Joop Breed was de eerste voorzitter van Break Out en is op enkele jaren na als voorzitter alle 25 jaren betrokken bij het basketbal op Wieringen. Zo organiseert hij al 35 jaar het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi en is hij sinds enkele jaren weer actief als bestuurslid. De huidige voorzitter Johan Krikke heeft Joop namelijk weer in het bestuur gevraagd als notulist /adviseur.



In de 25 jaren dat de vereniging bestaat is het ledenaantal wisselend geweest. Op dit moment bestaat Break Out ’88 uit zo’n 85 leden, veel groter is de vereniging nooit geweest.
Vorig seizoen is gestart met basketballen voor de jeugd onder tien jaar. Deze groep wordt steeds groter en sinds vorig seizoen worden er, samen met een aantal andere basketbalverenigingen uit de Noordkop, verschillende toernooien georganiseerd waar jonge basketbalteams tegen elkaar kunnen spelen. De basketbalsport bloeit na al die jaren dus nog steeds op Wieringen.

Op 18 mei wordt het jubileum gevierd met een geweldige feestdag in de Sporthal Wieringen. Het programma voor de jeugd start om 15:00 uur. Op het programma staan onder andere een sponsorloop en basketbalspelletjes. Er zijn deze dag hopelijk een aantal speciale gasten, het professionele basketbalteam de Den Helder Kings komt langs (als ze zijn uitgeschakeld in de play-offs). Vanaf 18:00 uur start het seniorenprogramma met onder andere een buffet, basketbaltoernooi en een optreden van File A10, één van de bandleden is een oud-lid van Break Out. De hele dag is het Break Out museum geopend met oude shirts, bekers en foto’s, verder worden er de hele dag loten verkocht voor de loterij waarmee mooie prijzen te winnen zijn.



Meedoen aan de feestdag en het buffet is kosteloos, aanmelden voor deze dag kan door een mail te sturen naar breakout25jaar@gmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: