Sommige bewoners straat Mering storen zich aan tuin van gebouw Mering
Uitgegeven op 10-08-2012 om 20:46  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het gebouw “De Mering” is een vertrouwd object aan de in- en uitvalspoort van de straat Mering en de daar achter gelegen wijken. De tuin rond het genoemd gebouw kon de laatste jaren als een lust voor het oog worden beschouwd. Nu dreigt verpaupering en een aantal buurtgenoten willen bij Woningbouwvereniging Beter Wonen aan de bel trekken.

Dankzij nijvere werkzaamheden van een vroegere bewoner was de tuin rond het gebouw De Mering een visitekaartje aan de entree van Plan Slingerweg. Thans staat de tuin, vanwege haar bloeiende hortensia's, er ogenschijnlijk nog fleurig bij, maar schijn bedriegt. Want de op het trottoir en straat wandelende en fietsende passanten zien een verwilderde en verpauperde tuin. Dat is jammer en velen, met name de bewoners van het eerste deel van de straat Mering ergeren zich aan deze situatie. Deze mensen stellen, ondanks vaak hun gevorderde leeftijd, alles in het werk om hun voortuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken, maar worden hierin niet gestimuleerd door de tuin van “De Mering”.


Het aanzicht is nog redelijk, maar de tuin verpaupert in rap tempo

,,Staat in de algemene huurvoorwaarden van de woningbouwvereniging niet dat huurders verplicht zijn hun tuin netjes te onderhouden?’’, zo vraagt Jagadisa Feenstra, een van de bewoonsters, zich af. Zij gaat mede namens anderen het bestuur van de Woningbouwvereniging vragen zorg te dragen voor handhaving van genoemde voorwaarden. ,,Hopelijk kan de tuin aan de invalspoort van de wijk dan binnenkort het predicaat siertuin weer met ere dragen.’’
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: