VOORMALIGE JEUGDHERBERG WORDT BEZINNINGSCENTRUM
Uitgegeven op 22-08-2003 om 09:29  |  link  |  bewaar  |  print

Oosterland - De voormalige jeugdherberg in Oosterland krijgt de functie van bezinningscentrum. Het gebouw, dat ooit werd gebouwdals dubbele ingenieursvilla, was tot oktober van 2002 in gebruik als aanvullende opvang voor asielzoekers. De gemeente heeft altijd vastgehouden aan de huidige bestemming: verblijfsfunctie met maatschappelijke doeleinden.

En daaraan lijken de initiatiefnemers G. Jeeninga, P. Roorda en voormalig Wieringer dominee K. Vos tegemoet te komen. Met hulp van W. Etty, projectleider van het Wieringer randmeer, die financieel tijdelijk garant staat voor het pand. Het is uiteindelijk de bedoeling dat een vereniging, met daarin de drie initiatiefnemers, de kar gaat trekken. Stichtingen, fondsen, particulieren en andere investeerders moeten bijdragen aan het geheel maar krijgen geen zeggenschap over het programma.

Het pand zal worden ingericht met twaalf tot dertien kamers op de eerste verdieping en een vergaderzaal op de begane grond. Daar komen ook een keuken en wat kleinere kamers. Het is de bedoeling dat het centrum verhuurd wordt aan groepen mensen die 'hard aan bezinning toe zijn'.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gerard Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...