BOUWVAKKERS NA VIER WEKEN VOL GOEDE MOED OP STEIGERS
Uitgegeven op 13-08-2003 om 09:26  |  link  |  bewaar  |  print

Noordkop - De bouwvakkers stapten gistermorgen weer op de steigers. Na vier weken vakantie dus dat was weer even wennen. ,,Maar het went weer snel hoor.''
Op de bouwplaatsen klinkt weer volop muziek. Radio 10 Gold is de favoriete zender want 'veel muziek en weinig geleuter', weet de geroutineerde bouwvakker uit ervaring. Was het vroeger het geratel van de betonmolen en het tikken van de troffel dat de sfeer bepaalde, anno 2003 zijn het vooral de machines die de toon zetten. Kranen en hydraulische apparatuur nemen steeds meer werk uit handen. De Arbo-wet bepaalt immers dat het sjouwen met zware last funest is voor de rug.

Ook op de kantoren van aannemingsbedrijven heerst weer volop bedrijvigheid. ,,Wij hebben airco dus zo slecht is het hier nog niet'', zegt financieel directeur A. Oudejans van bouwbedrijf VBK dat op de Witte Paal is gevestigd. VBK is betrokken bij belangrijke bouwprojecten her en der in de regio. Onder meer bij nieuwbouwwijk Hoenderpark in Schagerbrug waar ruim zestig woningen verrijzen.

Aan de Keetgracht in Alkmaar begint VBK met de bouw van 27 woningen en aan de Trambaan in Nieuwe Niedorp is alles ook weer opgestart.

VBK hoopt binnen enkele weken ook weer aan de Langestraat in Schagen te beginnen. Kort na de start bleek de bodem te drassig voor de heipalen. Oudejans: ,,Daar zit een bel onder de oppervlakte omdat de nieuw aangebrachte grond na de sanering niet goed genoeg aangedrukt is. We gaan kijken hoe dat opgelost kan worden. Misschien is het voor een groot gedeelte al opgedroogd en anders moeten we bronbemaling toepassen.''

Ook bij bouwbedrijf De Leeuw reden de eerste busjes gistermorgen weer vroeg de poort uit. T. Louter: ,,Vier weken bouwvakvakantie hakt er bedrijfsmatig stevig in. Zeker als je daar twee weken kerstvakantie bij optelt.'' De Leeuw is met ruim vijftig personeelsleden een van de grotere bouwbedrijven in onze regio en onder meer betrokken bij werk in Hoorn en Haarlem. ,,Het is weer even wennen, maar het gaat snel'', relativeert Louter de eerste dag na de bouwvak.

Diezelfde houding overheerst bij Gielens Bouwbedrijf in Schagen. Gielens heeft het momenteel druk met onderhoudswerkzaamheden in dienst van de Wooncompagnie zoals in Wieringermeer. ,,Het valt de jongens gerust wel zwaar door deze hitte, gelukkig wordt het eind deze week wat koeler'', zegt J. Gielens. Ook in de Schager nieuwbouwwijk Hoep Noord heerst weer volop activiteit. Langs de provinciale weg N241 zijn de werkzaamheden aan de beeldbepalende Polderzichtwoningen opgepakt. Hoep Noord wordt nu in rap tempo volgebouwd en de cruciale vraag is dan ook of men straks de Nes oversteekt.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwe dijken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...