VVD wil aanjaagteam voor service bedrijven
Uitgegeven op 06-11-2011 om 09:02  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De VVD zal zich in het nieuwe gemeentebestuur van Hollands Kroon sterk maken voor het vormen van een aanjaagteam, dat ten dienste staat van het bedrijfsleven. De taak van dit team is om ondernemers te begeleiden waardoor aanvragen en procedures zo efficiënt mogelijk verlopen. Als de VVD wordt betrokken in coalitiebesprekingen zal het aanjaagteam een belangrijk onderhandelingspunt zijn.

Het aanjaagteam moet zich richten op bedrijven, die al gevestigd zijn in Hollands Kroon, maar ook op ondernemingen die een nieuwe vestigingslocatie overwegen en Hollands Kroon als optie onderzoeken. Het team zou een plaats kunnen krijgen binnen het bureau Economische Zaken van de nieuw opgetuigde ambtelijke organisatie.
Door de nieuwe omgevingsvergunning zijn er veel vragen rond bedrijfsvestiging en handhaving. Daar moet de gemeente bedrijven in ondersteunen. De VVD wil dat hiervoor een loket wordt geopend op de gemeentelijke website. Ondernemers die via dat loket een vraag neerleggen, moeten de zekerheid hebben dat ze binnen twee werkdagen een helder antwoord krijgen; positief of negatief. Ook dat kan een verantwoordelijkheid zijn van het Aanjaagteam.

De ligging van Hollands Kroon maakt de gemeente tot een aantrekkelijke vestigingslocatie. Dankzij de N99 en A7 is er een goede ontsluiting naar zowel de Randstad als Noord-Duitsland. Daarnaast is er vanuit het zuidelijk deel van de gemeente de provinciale weg richting Heerhugowaard en Alkmaar/Haarlem. De VVD wil daarom dat het gemeentebestuur een pro-actieve houding richting bedrijven aanneemt.
Hollands Kroon moet zich profileren als een ondernemende gemeente en kan dat doen door ondernemers te wijzen op de vele mogelijkheden. De ondernemers moeten het gevoel krijgen dat ze welkom zijn en mogen rekenen op een ambtelijke organisatie, die oplossingsgericht is.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: