Koken met Magda, voorjaarsstamppotje met spekjes, prei en kaas
Uitgegeven op 23-04-2010 om 05:47 |
linkWESTERLAND - Het heeft even geduurd - de Beachbar van Edwin Wittink is grondig verbouwd, dus wij konden even niet terecht in de keuken op Lutje - maar hier is dan weer een heerlijk gerecht van onze kokkin Magda Kuipers. Het beloofd prachtig weer te worden de komende dagen, prima weer voor een lekkere voorjaarsstamppot.
Magda heeft weer iets lekkers voor u bedacht.
Edwin en Wijbrand laten het zich in ieder geval goed smaken.
Brasserij Brandend Zand heet nu Beachhouse Brandend Zand. Edwin is nu alleen de eigenaar van de twee horecabedrijven op Lutje nadat hij een aantal jaren heeft samengewerkt met Hans Bootsman en Koos Boersen. In het weekend is het restaurant geopend, binnenkort alle dagen. Op dit moment is de schilder de buitenkant aan het schilderen. Het interieur heeft een ware metamorfose ondergaan. Uiteraard bent u van harte welkom om de vernieuwde zaak met eigen ogen te aanschouwen.
Puree met spekjes, prei en kaas
Hoofdgerecht voor 4 personen, ingredinten:
750 gram aardappelen (puree van een zakje kan ook prima)
liter hete melk
50 gram zachte boter
zout en nootmuskaat
tl kerriepoeder
100 gram spekreepjes
1 prei
150 gram kruidenkaas
4 zacht gekookte eieren
tuinkers
Assistent en collega Wijbrand slaat geen opname over, hij mag dan ook altijd als eerste proeven. Hij moet er wel wat voor doen.
Bak het spek uit tot het lekker knapperig is. Snijd het lichtgekleurde gedeelte van de prei in repen en de repen in kleine stukjes.
Kook de aardappelen met wat zout (pas op want het spek en de kaas zijn ook zout, dus weinig gebruiken) en maak er een puree van samen met de melk, de boter en een snufje nootmuskaat en kerriepoeder.
Verhit de melk wel even voordat deze op de aardappels gegoten wordt.
Roer de prei, spek en kruidenkaas erdoor en warm nog even door.
Serveer met de gehalveerde gekookte eieren en tuinkers.
Heerlijk voorjaarsrecept, eet smakelijk!