Koken met Magda, duivelse stoofpot "Devil in Disguise"
Uitgegeven op 16-01-2010 om 19:06 |
link Wieringen - Voor deze aflevering hebben wij echt Wieringer scharrelvarkensvlees gekocht bij Slagerij Neidhfer in Den Oever. Dit vlees komt bij Gerrit van der Berg op Stroe vandaan. Gerrit is fan van Elvis, Hij imiteert deze artiest ook wel. Legendarisch is zijn optreden tijdens de Stroer avond.
Het beste varkensvlees komt van Wieringen zelf. Slagerij Neidhfer verkoopt het in Den Oever.
Een lust voor het oog, het assortiment bij Slagerij Neidhfer.
Duivelse pot
1 pond varkensvlees in blokjes
250 gram champignons in plakjes
5 el tomatenketchup
5 el azijn
5 el ketjap asin
1 tl sambal
2 grote gesnipperde uien
1 el pindakaas
125 gr boter
1 zakje Conimex nasikruiden
Uiteraard was het koksmaatje ook weer aanwezig in Brandend Zand.

Boter smelten, vlees aanbraden. Dan alle ingredinten toevoegen en met deksel op de pan ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
Lekker met stokbrood erbij.
Dit is een snel en makkelijk recept.
Ook handig met een verjaardag en voor grotere groepen willen dan Verdubbel je gewoon alle hoeveelheden.