Oeverheerlijk nieuws: pizza en patisserie onder één dak
Uitgegeven op 21-03-2025 om 12:47 |
link
DEN OEVER - Achter de deuren van de Coupure in Den Oever is de afgelopen weken hard gewerkt om voormalig Restaurant Bruisend om te toveren tot twee compleet nieuwe pareltjes. Vanaf aanstaande zaterdag opent "Oeverheerlijk", waar koffie en gebak te koop zijn. En zo’n twee weken later opent ook Pizzeria Pescatore haar deuren.
“Het was tijd voor verandering!” zegt Hendrik Visser, eigenaar van het pand aan de Voorstraat. “Op Bruisend zat na al die jaren nog absoluut nog geen sleet, maar ik ben iemand die eens in de zoveel jaar verandering van werkomgeving nodig heeft. Toen Veronique met het idee kwam om het pand te delen en het compleet over een andere boeg te gooien was ik gelijk enthousiast.”
Oeverheerlijk
Veronique is als geboren en getogen Limburgse een bekend gezicht achter de bar bij Café Arlette in Hippolytushoef. “Ja ik ben de laatste jaren echt de horeca ingerold. In de keuken in Julianadorp en achter de bar in Hippo. En dat terwijl ik van origine in Limburg begonnen ben in de patisserie- en bakkerijwereld. Nu ga ik het in Den Oever allemaal combineren!”
Vanaf aanstaande zaterdag kunnen mensen aanschuiven in haar kleine en gezellige zaak in retro-stijl aan de Voorstraat voor een bakje met wat lekkers óf een keuze maken uit de heerlijke tartelettes om mee te nemen naar huis. “Daarnaast maak ik ook graag grote taarten of gebak op bestelling. Bruiloften, baby-showers of verjaardagen, het kan allemaal.” Voor Oeverheerlijk gebak van Limburgse kwaliteit is er binnenkort dus een nieuw adres.
Pizzeria Pescatore
Aan de andere kant van het pand blijft Visser zelf de scepter zwaaien in de keuken van de pizzeria. Hij volgde een intensieve cursus tot Italiaanse pizzaiolo om iedereen in de Noordkop te laten genieten van de beste Napoletaanse pizza’s. “Met kwalitatief goede, maar simpele basisingrediënten als water, bloem, gist, tomaat, veel liefde en tijd, zet ik een hoogwaardig product neer. De pizza is dan voor mij geen fastfood, maar eerder slow-food. Dat is waar het voor mij om draait.”
Proeven kan binnenkort in het verkleinde restaurant op het vertrouwde adres aan de Voorstraat of thuis op de bank, want ook afhalen zal bij Pizzeria Pescatore tot de mogelijkheden behoren.
Wieringernieuws wenst beide zaken een smaakvolle toekomst toe!