Nieuwe roman van Eppe Zuidema: een mysterieuze planetenklok door de eeuwen heen
Uitgegeven op 18-02-2025 om 09:25 |
link
SLOOTDORP – Wat hebben de vrouwelijke farao Hatsjepsoet, vluchtende monniken tijdens de Franse revolutie en een stagiair uit de 21e eeuw met elkaar gemeen? Ontdek het in het tweede deel van de duologie In het licht van de tijd! Auteur Eppe Zuidema uit Slootdorp weet verschillende verhaallijnen tot een verfijnd tapijt te verweven, met een bijzondere planetenklok als middelpunt.
Het tweede en laatste deel van deze romanserie wordt vanaf vrijdag 21 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Een week voor de zeven planeten op een rij te zien zijn: toeval of niet?
Huygens heeft veel artefacten en een mysterieuze planetenklok. Na de dood van Huygens en de onthulling van zijn erfenis verandert het leven van Kees drastisch, terwijl hij stukje bij beetje meer te weten komt over ex-huisbaas Huygens en diens geheimen. De Marokkaanse jongeman Tarik koopt op een bazaar in Marrakesh een planetenklok. Hij reist samen met zijn grootvader Ahmed naar Egypte om antwoorden te vinden op de raadselachtige planetenklok. Een groep monniken hebben gedwongen hun abdij verlaten vanwege de Franse Revolutie. Hierna verbergen en verspreiden ze kostbaarheden en kennis op geheime manieren, terwijl ze in ballingschap een nieuw leven proberen op te bouwen.
Over de auteur

Eppe Zuidema (1962) was werkzaam in het onderwijs en de jeugdzorg. Hij is getrouwd en vader van een zoon en een dochter. Zijn boekenserie, In het licht van de tijd, is ontstaan uit zijn interesse in geschiedenis en in het bijzonder zijn fascinatie voor kennisoverdracht. In zijn boek staat kennis en de ontwikkeling van personages centraal, omdat 'het goed is om te weten wie je bent, maar veel interessanter is om op zoek te gaan naar wie je kunt worden.'