DoeMee® map Hollands Kroon
Uitgegeven op 26-01-2021 om 09:32  |  link  |  bewaar  |  print

Door de coronacrisis zijn veel ouderen alleen, zij moeten veelal binnen blijven en missen de invulling van hun dag, contacten en verbinding met elkaar, iets wat zij normaal gesproken vinden bij bijvoorbeeld bingo, kaarten, knutselclubs, het bezoeken van de Doet & Ontmoet-bijeenkomsten of koffieochtenden. Veel ouderen leven daardoor in een sociaal isolement en vereenzamen. Contacten en verbindingen met anderen zijn momenteel niet aan de orde i.v.m. besmettingsgevaar en de uitgevaardigde regels van het RIVM.

Om invulling te geven aan het gemis in deze tijd heeft Wonen Plus Welzijn de Doe Mee® Mappen ontwikkeld in 2020. De map bestaat uit meerdere documenten die actie vragen van de ontvanger. Bijvoorbeeld een knutselwerkje, puzzel of raadsel. Maar ook informatie over bijvoorbeeld nieuwe maatregelen, diensten die Wonen Plus Welzijn aanbiedt en verwijzingen naar initiatieven van andere organisaties zoals Sportservice Schagen. De map geeft dingen te doen, geeft invulling. Daarnaast wordt ook aandacht geschonken aan zingeving en wederkerigheid. De ontvanger wordt gevraagd iets te doen voor een ander, dit kan bijvoorbeeld zijn het uitwisselen van tijdschriften maar ook het delen van een gedicht of hobby om anderen te inspireren. Daardoor richten we ons ook op verbinding tussen mensen onderling.
Ook zal er aandacht besteed worden aan de online activiteiten van Wonen Plus Welzijn, waarbij een ieder kan aansluiten. Indien u geen laptop of tablet heeft is er bij Wonen Plus Welzijn de mogelijkheid om een tablet in bruikleen te ontvangen, ook deze informatie zullen we toevoegen in de map.

In 2020 zijn deze mappen verdeeld onder de deelnemers van de Doet & Ontmoet groepen en Buurtcirkel en dit bleek een groot succes. Een reden voor Wonen Plus Welzijn om deze map aan meer inwoners van Hollands Kroon aan te willen bieden. Heeft u hier belangstelling voor dan horen wij dat graag! Wij zorgen er dan voor dat er ook bij u een map wordt langsgebracht!
U kunt contact opnemen met Contact Servicepunt Anna Paulowna, telefoon 0223-535826, annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Te koop Peugeot 107 1.0 12V XS
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wierschuur en nubo op Zandburen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...