Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 23-06-2015 om 22:06 |
linkDEN OEVER - Gezond nieuws van de haven in Den Oever.
Het wordt weer gezellig zaterdag op de vismarkt, want zeemanskoor De Gesmeerde Kelen is er weer! Heeft u al eens een kijkje genomen op hun website? Daar vindt u naast de agenda en de foto’s ook de “bemanning” van het koor! De moeite waard om even een kijkje te nemen!
Zaterdag ook de laatste vis fileerworkshop voor de zomervakantie. Er zijn nog een aantal plaatsjes vrij, dus mocht u tijd hebben?! De volgende workshop staan gepland vanaf oktober.
Nog maar 4 weken en dan is het VIStival er weer! Op zaterdag 18 juli staat alles in het teken van vis en visserij! Kom eten, proeven en genieten! Op de nieuwe website vindt u alle informatie over deze dag!
De aanbieding voor zaterdag:
1 kilo vers gesneden kibbeling van kabeljauw voor € 11.00 met gratis kibbelingkruiden!
Op verzoek nogmaals het recept voor de kibbeling en de ravigottesaus!
Hoe maakt u kibbeling?
Ingrediënten:
1 kilo kabeljauwfilet
150 gr bloem
2 eieren
250 ml witbier of pils
zonnebloem olie om in te frituren
Maak een beslag van de bloem, de eieren en het bier. Maak de olie goed heet. Haal de vis door het beslag en frituur mooi goudbruin. Bestrooi naar smaak met de kibbelingkruiden. Lekker met frites en zelfgemaakte ravigottesaus!
Ingrediënten
2 grote zoetzure augurken (zeer fijn gesneden)
1 ui (zeer fijn gesneden)
1 eetlepel mosterd
125 milliliter mayonaise
125 milliliter crème fraîche
1 eetlepel citroensap
zout, peper
Bereidingswijze:
De augurk en de ui fijn snijden. De mosterd, mayonaise, cremé fraiche en de citroensap goed door elkaar roeren. De augurk met de ui erbij doen en nogmaals goed door roeren. Maak op smaak met wat zout en peper.
U kunt de vers gesneden kibbeling bestellen in onze webshop!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker