Nederlander bespaart vooral in de winkel
Uitgegeven op 12-06-2015 om 17:50  |  link  |  bewaar  |  printZelfs als miljonair zouden we nog coupons en kortingscodes gebruiken

UTRECHT - Nederlanders besparen vooral op hun dagelijkse uitgaven door folderaanbiedingen (32%), in de sale shoppen (23%) of het gebruiken van kortingsbonnen (19%). Online gebruiken zij vooral vergelijkingssites (8%) en kortingsbonnen (7%). Verder kopen zij grootverpakkingen (7%) en wordt er onderhandeld over de prijs (4%). Er is een klein verschil tussen de favoriete bespaarmethodes van moeders en vaders. Moeders kopen liever in bulk en vaders hebben een voorkeur voor onderhandelen. Zo blijkt uit het Bespaaronderzoek van vouchercloud.nl.

Met een kortingsbon naar een restaurant? Geen probleem!

Een groot deel van de Nederlanders maakt gebruikt van kortingscodes, kortingsbonnen of coupons. Maar liefst 87% geeft aan wel eens een kortingscode of coupon gebruikt te hebben. 55% van hen maakt er maandelijks gebruik van, 26% wekelijks en 2% trekt zelfs dagelijks een coupon uit zijn portemonnee. Het verzilveren van kortingsbonnen is de normaalste zaak van de wereld. Slechts 12% van de Nederlanders voelt zich anders behandeld bij het gebruik van een kortingsbon. Echter, 48% voelt zich even welkom en 40% is een andere behandeling niet eens opgevallen. Iets meer dan de helft van de ondervraagden vindt de partner zelfs een held wanneer hij/zij met een kortingsbon afrekent in een restaurant.Vrouw besteedt te veel aan kleding, man aan sport en hobby
Mannen vinden dat hun partner te veel uitgeeft aan kleding en schoenen (26.14%) of persoonlijke verzorging (17.42%). Vrouwen vinden juist dat hun wederhelft te veel besteedt aan hobby en sport (27.4%) of aan witgoed en elektronica (14.9%). Beide kampen vinden dat de ander te veel uitgeeft aan boodschappen. En dat terwijl daar de meeste kortingscodes, kortingsbonnen of coupons voor gebruikt worden.

Nederlanders gebruiken massaal spaarkaarten
Veel Nederlanders hebben op zn minst n spaarkaart, maar liefst 93%. Ongeveer de helft van de respondenten heeft 2 tot 4 spaarkaarten van de favoriete ketens. De meeste mannen hebben 2 spaarkaarten in hun bezit (23%), de meeste vrouwen tellen 4 spaarkaarten in hun portemonnee (18%). Nederlanders betalen, hoe dan ook, liever niet teveel. 81% van de Nederlanders zegt nog steeds coupons uit te knippen en kortingsbonnen te gebruiken wanneer zij miljonair zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Toyota Auris 1.6 VVTi Now
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermisfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...