Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 13-04-2015 om 23:53 |
linkDEN OEVER - Gezond nieuws vanaf de haven.
Als we het geloven mogen, komt het mooie weer er weer aan. Gelukkig, daar waren we allemaal aan toe! Heerlijk in de tuin aan de gang, lekker wandelen of misschien wel het water op!

Bent u al eens het wad opgeweest?? Met een kotter mee geweest om garnalen te vissen en
zeehonden te spotten of misschien wel lekker wadlopen? Nee? Dan zal ik u zeker aan raden om eens in het veelzijdige programma te kijken van De Groot Recreatie. Zij bieden veel leuke en educatieve uitjes op en rond het wad. Perfect voor bedrijfsuitjes, schoolreisjes, een familiedag of gezellig met het gezin!

Kom ook kijken naar het mooie aquarium!
Deze week hebben we een ware delicatesse in de aanbieding,
2 kilo tong middel voor 27.00 !!
U kunt de tong bestellen in onze
webshop!
Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
Ingredinten ( 4 personen)
8 tongen
8 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 teentje knoflook, gehakt
1 2 envelopje saffraan
200 ml medium dry sherry
500 ml visfond of visbouillon
1 eetlepel bloem
500 ml volle yoghurt
zwarte peper, versgemalen
2 eetlepel geraspte sinaasappelschil
4 theelepels gemalen komijn (djinten)
Bereidingswijze
Verhit 4 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saffraan erdoor. Voeg de sherry en bouillon toe en laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. Meng de bloem door de yoghurt en voeg de yoghurt al roerende aan het uimengsel toe. Blijf roeren tot een lichtgebonden saus ontstaat en warm deze zachtjes nog enkele minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor.
Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie met de sinaasappelrasp, komijn, zout en royaal zwarte peper. Bestrijk de tongen met dit mengsel en schuif ze op een bakplaat onder het hete grillelement. Rooster de vissen in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege de grilltijd. Leg de gegrilde tong op warme borden en schep er wat saffraansaus over.
Garneer eventueel met wat verse koriander. Lekker met gebakken aardappelen en broccoli.
Tip: Maak de saffraansaus wat pittiger door met het uimengsel 1-2 theelepels chilipoeder met te fruiten.
Wist u trouwens dat we voor mensen met een glutenintolerantie glutenvrije viskruiden hebben op de ZeeVerse Vismarkt?? Vraag ernaar bij de kassa!
Een fijne week!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
www.vistival.nl
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl