Koken met Henk-Jan
Uitgegeven op 17-01-2013 om 09:02 |
linkHIPPOLYTUSHOEF - Henk-Jan is stout, bakt hij zomaar een keertje helemaal zelf zonder Magda. Niet getreurd, volgende week nemen wij weer een aantal recepten op met Magda en keukenhulp Wijb. Vandaag winterkost: 'Dikke gebakken paling a la Meuniére'.
Het eindresultaat, voor sterke en minder sterke magen (in het laatste geval eet je iets minder).
Dikke paling van buiten. Vel er af. Peper en zouten, dikke moten snijden. Bakken in de croma. Een tijdje laten sudderen totdat het goed gaar is. Zo verdwijnt er ook veel (gezond) vet.
Voor de liefhebbers een sausje erbij. Halve ui, een flinke augurk, tien kappertjes, zaansa mayo, peper en een drupje Worcester sauce. Husselen en klaar. Lekker met witbrood of gebakken aardappeltjes sla en worteltjes. Henk-Jan: 'Het palingbakken heb ik afgekeken van Klaas de Haan, die bakte altijd de lekkerste paling! Ik zie nog Willem Hegeman met het karretje van Kaleveld aan komen lopen vanaf de haven om de vis te brengen. Het gebeurde dat Wouter Hegeman hem dan een paar flinke borrels serveerde. Willem waggelend terug, niet veel later kwam Jampie dan terug om de obers de huid vol te schelden. De tijd vliegt voorbij...'