Bericht van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 10-11-2011 om 08:28 |
linkDEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
"Beste visliefhebber,
De kinderen zijn er van de week weer druk mee geweest op school en vanavond mogen ze
het uit resultaat laten zien aan iedereen, hun lampion! Gelukkig
is het droog weer, want niets is zo sneu als kinderen zien lopen met een verregende
lampion".
En dan is het ene nog niet voorbij en dan staat het andere alweer op de stoep,
Sinterklaas! Morgen komt hij aan in Nederland, volgende week doet hij
de haven van Den Oever aan. Net als Mark Rutte trouwens, maar daar volgende week
meer over!
Dan sluiten we af met een lekker recept van kabeljauw. U kunt het gebruik als
voorgerecht maar ook prima als maaltijdsalade!
Salade met gegrilde kabeljauw, spekjes en citroendressing. (voorgerecht)
Ingredinten ( 4 pers)
2 stukken kabeljauwfilet van 75 g elk
3 plakjes ontbijtspek
6 kerstomaatjes
1 lente-uitje
3 theelepels Franse mosterd
zout, peper
1 eetlepel fijngehakte dille
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
100 g gemengde sla
Bereiding:
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze
in een droge koekenpan zachtjes uit. Halveer de kerstomaatjes. Pel
en snipper het uitje. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een
snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1
theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de kabeljauw.
Leg de kabeljauwfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten
bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van
de filets).Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de
kerstomaatjes en de dressing door elkaar.
Verdeel de salade over 2 borden, leg de kabeljauw en de plakjes spek erop.
Tip: deze salade kan ook worden gemaakt met bijvoorbeeld, zeeduivel of tarbot.
Deze week in de aanbieding, 3 kilo grauwe poon voor slechts 2.00!
Dan naar het assortiment! Dat zal morgen o.a. bestaan uit Tong, Tarbot, Griet,
Schol, Schar, Rode Poon, Tongschar, Zeeduivel, Lange Schar, Grauwe
Poon, Leng, Wijting, Kabeljauw, Hollandse Garnalen, Oesters, Krabbenpoten, Mosselen,
Venusschelpen en Scheermessen.
Tot morgen!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
Mob 06-12995486
PS volgt u ons al via twitter?