Koken met Magda; Wieringer Bonensoep
Uitgegeven op 02-02-2011 om 04:45 |
linkWIERINGEN - In de keuken van Beachhouse Brandend Zand maakte Magda Kuijpers een heerlijke bonensoep met als ingredi�nt de Wieringer Boon.
Dat wordt weer smullen!
Bonensoep
Soep voor ca. 2 personen, gemaakt van Wieringer bonen
200 gram bonen
1 flinke ui
1 winterwortel
1 gedroogd worstje
50 gram rookspek in dobbelsteentjes
1 laurierblad, evt. een stukje foelie
peper en zout
Te koop bij Museum Jan Lont, in de winter alleen in de weekenden geopend.
Een nachtje laten weken en het volume van de boon verdubbelt in volume.
De ingredi�nten in de pan, Magda gebruikte een snelkookpan. Het koken in een tradionele pan vergt een bereidingstijd van anderhalf uur.
Magda aan de slag met keukenhulp en chef-emballage Wijb.
Laat de bonen een nacht in de week staan. Snipper de ui en snijd de wortel in stukjes. Doe het spek in de pan en bak het zachtjes uit. Doe dan de ui en wortel erbij en fruit ze licht aan. Dan de bonen met het weekwater toevoegen en het laurierblad en droge worstje. Laat dit alles zachtjes gaar koken in ongeveer 1 � uur. Maak op smaak met peper en zout
Voeg evt. nog wat plakjes rookworst toe.
Mjammie!!!! De soep smaakte ons keuringspanel prima. Naast Edwin zit Gerda Haanraads, woensdagavond 2 februari verzorgt Gerda een Tupperware demonstratie in Brandend Zand. Iedereen is welkom.