Vroege vogels met burgemeester Van Kampen
Uitgegeven op 20-09-2008 om 22:29  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - Zondagochtend rechtstreeks vanaf Wieringen; VARA radio met "Vroege Vogels". Burgemeester Marjan van Kampen gaat in gesprek met Bart Lancaster.

Een vier uur durende gezamenlijke live-uitzending van de radioprogramma’s Vroege Vogels (VARA) en OVT (VPRO). In samenwerking met de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten. Vara Radio 1. Geschiedenis en natuur van het voormalige én toekomstige Waddeneiland Wieringen (Noord-Holland). Vanuit het Eilandmuseum Jan Lont in Stroe. Met live een rondleiding over Wieringen met wethouder Elbert Volkers, een Waddentocht op de WR 130 van Jan Rotgans en een optreden van de Wieringer Sanghers.
Met interviews, reportages en discussies over de bijzondere geschiedenis en natuur van Wieringen. Waaronder de ontstaansgeschiedenis van het eiland, de vondst van een Vikingschat; de ballingschap van de Duitse kroonprins Wilhelm tussen 1918 en 1923, de maritieme geschiedenis, de Waddennatuur, de toekomst van de Afsluitdijk, Hoogwater vluchtplaatsen en de rotganzenvangers. En om 11.25 een grote discussie over de aanleg van het Wieringerrandmeer. Met schrijver Willem van Toorn, Bart Lankester van het Wieringer Beraad, Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen en voorzitter Jan van Zijl van de Stuurgroep Wieringerrandmeer.

Veel boerenbedrijven moeten plaatsmaken voor het randmeer. Het project ondervindt dan ook veel weerstand onder agrariërs, die zich met bewoners- en natuurorganisaties hebben verenigd in het Wieringer Beraad, dat een alternatief plan heeft opgesteld. Presentatie: Michal Citroen en Menno Bentveld.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ 2017
€ 8.490,-

Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klaas Wit, vissen op het Wad - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...